Illa, jag mår illa -efter chokladasken i mun jag råka spilla

Åh usch vad illa jag mår. På riktigt illa alltså. Jag vet också varför. Det är eftersom jag åt ganska många bitar från chokladasken. Det var säkert 15 bitar sammanlagt, kanske till och med någon mer. SÅ mycket godis har jag inte ätit sedan innan jag satte igång igen efter jag ammat Leo så långt att det var ok att starta. Jaha, den som gapar efter ,mycket. Vad har jag lärt mig av detta? Jo att dela på en chokladask mestadels jag och Tomas, tillhör det förgångna. I fortsättningen tar jag godis som vanligt, så det blir lite lätt och lagom mängd. Sedan kan jag sätta på att jag binder lite vätska av detta också, så hurra gör jag nog inte när jag ska ge er veckans vikt.
 
Just det. Att bero på veckans vikt så funderar jag på att byta dag på det, till fredagar istället. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig
 

Hela dagen och en FRÅGA

God kväll. Nu kanske ni inte ser det här förrän imorgon så klart, men då hoppas jag ni hade en god kväll.
Idag har allt avlöst varandra hela tiden. På morgonen blev jag väckt klockan 7 trots att vi idag egentligen hade kunnat sova lite längre (då båda pojkarna är hemma med förkylning).
 
Eftersom klockan var så pass tidigt så tänkte jag passa på att rensa ur min garderob innan jag startade datorn för att kolla bloggar och själv blogga. Men inte tänkte jag att det skulle ta så lång tid som det gjorde. Å andra sidan prövade jag 98% av alla kläderna också, för att veta hur de verkligen satt och innan jag ens var klar med rensandet så var klockan vips 10 och jag var tvungen att hasta värre för att hinna till barnmorskan.
 
Att gå till barnmorskan idag hade inget med bebisar att göra. Eller jo det hade det väl på sätt och vis, men det var inte för att jag har en bebis i magen utan eftersom jag vill undvika att få en bebis i magen. Eller för att sätta in en spiral för att vara mer rakt på sak. När det var klart så mötte vi upp en väninna till mig och satt och pratade i strax över en timme. Sedan var det bara ut i regnet igen för att ta oss till bilen utan att bli helt genomblöta. Det innebar också att när vi väl kom till parkeringen hemma (efter 3 minuter, eftersom det är en löjligt kort sträcka att åka bil, men det regnade så mycket att det var bättre än att blöta ned alla barnen) så fick vi sitta kvar i bilen en stund tills det värsta passerat.
Att det värsta regnet passerat innebar egentligen bara att det spöregnade istället för att någon dumpade en hel pool med vatten över huvudet. Så trots att det värsta passerat var vi härligt blöta när vi kom innanför dörren.
 
Så var det bara att fixa lunch omgående eftersom klockan blivit strax efter 12 och barnen då så klart var hungriga. Efter det så satte jag igång med klädrensningen igen. Idag kom Tomas hem klockan 14 och det var ganska exakt minutrarna efter jag var klar med kläderna och eftersom han kom hem så flyttade jag mig från datorn -som jag inte hunnit starta, för att umgås en stund. Men när klockan började närma sig 15 så bestämde jag mig istället för att ta en tur ned bland affärerna och kolla jackor och lite rea. Jag köpte ett par jeans och en skjorta till Tomas för 175 kr, vilket kändes lagomt.
Jag kom hem igen klockan 16 och började strax med maten.
 
 barnens stjärnpannkakor (klicka för större)
 
Efter middagen, vid klockan 18, så gick jag ned till Ica och handlade vårt fredagsmys. Vi köpte en Paradisask som vi delade på allihop. Men först, mellan  klockan 19-20 så körde jag på crosstranern och sedan hade vi paus på Dobidoo så jag fick duscha av mig. Därefter har vi bara sett just Dobidoo och nu sitter jag här och skriver. En lagomt produktiv fredag. Känns väldigt skönt att ha rensat ut för stora kläder, så jag nu bara har sådant som passar i garderoben
 
 Lite bortrensat
 
Nu en liten fråga, vilken jacka tycker ni passar mig bäst? Vilken av dem tycker ni att jag borde köpa, om den jag har inte passar mig?
 
  
 
De två översta modellerna är från Lindex och den nedre är den från H&M.
Det var lite roligt för när jag skulle ta den översta (vilken jag såg först idag, de andra två var de jag prövade redan igår) så stod storlekarna i siffror och den första var väl en 38 och sen kom en 34 och sedan kom det en 40 och jag stannade till. Jag visste inte om jag skulle våga utsätta mig för risken att den var för trång men jag visste ju att alla tröjor och jackor jag testat på sista tiden har varit i storlek 42, så jag chansade. Jag blev väldigt överraskad, men den passade helt perfekt. Ojoj, inte kunde jag ens för en sekund trott att jag skulle kunna komma i storlek 40 (sen är det självklart inte säkert att jag kommer i 40 i ett annat plagg eller i en annan affär, men att jag gjorde det någonstans alls var ju roligt). Den i mitten är i Medium och den röda en stolek 42
 
 
 
 

Träning jacka och årskavalkad

Då har jag precis avslutat ett pass med Daily workout. Jag gjorde cardio, mage, rumpa, ben och armar och det var riktigt bra tycker jag! Så nu funderar jag på att köra varannan dag med crosstrainern och varannan med styrka. Alternativt naturligtvis om jag känner att jag har möjlighet så kan jag köra båda. Men sen känner jag mig rätt bra och tror att det kan hända att jag tar crossen oftasre än varannan dag. Men målet blir i alla fall att göra detta åtminstone varannan dag, så får vi se vart det slutar.
 
Idag var jag och tittade på vinterjackor. Det är förvisso inte riktigt dags att skaffa än, men det kommer ändå om ett par månader och jag kände för att ta en titt på vad som finns. Jag hittade en supersnygg jacka på Lindex, som jag prövade i storlek Medium. Den satt jättebra
 
Klicka för stor bild (gäller alla miniatyrer)
 
Sedan testade jag en jacka inne på H&M också. Jag tog storlek 42 och den passade jättefint, så den blev jag också sugen på. Den fanns också i flera färger, rött, svart och grått. Jag testade dock röd
 
 
Men jag ska som sagt inte köpa någon jacka nu, utan vill kolla min alternativ först. Jag var i källaren och letade efter en jacka jag brukade använda när jag vägde runt 70 kg i gymnasiet. Den är tidlös och skulle nog förmodligen fungera jättebra nu. Den är aningen vinröd, figursydd och med svart pälskrage (inte äkta så klart) och så har den ett knytskärp i midjan. Jag har sett den där nere i år, men jag hittade den inte nu. DÄremot hittade jag min svarta kashmerekappa som jag inte kunnat ha på några år. Den var dock alldeles för stor nu, så den kan jag inte ha i vinter. Min tjocka vinterjacka kan jag inte heller ha, för den kommer vara galet mycket för stor, för den köpte jag då jag vägde 130 kg och den var för stor redan i vintras och då vägde jag "bara" mellan 105-112 kg
 
 Jag i februari i år. Jackan var för stor redan då. Jag var dock också stor.
 
Och så avslutar vi med en memorylane kavalkad
 
 Jag i Augusti 06 (112 kg, då högsta vikt)
 Augusti 07 (lustigt nog i samma tröja, 112 kg då högsta vikt)
 Augusti 08 (Oliver i magen)
 Augusti 09 (115 kg, då högsta vikt)
 Augusti 10 (130 kg, då högsta vikt)
 Augusti 11 (115 kg)
 Augusti 12 (79 kg)
 
Ja man kan ju säga att det är en viss viktskillnad på bilderna. Jag får köra en sådan här kavalkad då och då. Det är lite roligt att se skillnaden på hur man sett ut genom åren. Kom också just att tänka på en sak nu medan jag sitter här och skriver. När jag rensade och fixade i förrådet tidigare i år, så hade jag inte kommit igång med viktminskningen än. Det känns inte som att jag var så optimistisk eftersom jag la undan jackan jag letade efter idag (men inte hittade. Måste plocka ur förrådet för att hitta. Kul. Inte). I alla fall inte optimistisk för chansen att kunna komma i den under det här året. Nu vet jag dock så klart inte om jag kommer i den eller inte. Det återstår att se när jag väl hittar den.
 


 
 
 
 

Klart

Åh vad skönt att vara klar med ommöbleringen och städningen. Så bra det blev också. Jag ska damma, dammsuga och tvätta golven och sedan är det topp. Jag kan fota någon dag så ni får se. Nu blir mot mor och far för att se vovve och sedan till skoaffären (bäst att lämna plånboken hemma, haha)
 

New shoes (again)

Hillu. Fullt upp idag på kort tid. 
Först så fick jag ringa till skolan och meddela att Marcus skulle vara hemma idag eftersom han är sjuk. Han låg nämligen och skrek och grät i natt eftersom han var så tjock i näsan att han hade svårt att andas. Idag har han lätt febergräns och nyser mycket. På morgonen hade vi det ganska lugnt men sedan vid 10 blev det fart. 
 
Först åkte jag tillbaka till skopunkten. Jag hittade ett par skor igår som jag så gärna ville ha och jag kunde inte sluta tänka på dem, så jag bestämde mig för att de fick bli min -50, -10 kg intervall, -32 kg sen majbelöning. Det var det värt. Jag ska fota skorna men så länge kan jag visa bild från hemsidan. De vänstra skorna är de jag köpte igår och de högra är de jag åkte och köpte idag.
De ser mer olika ut varandra på än vad de gör på bilderna. Jag är i alla fall väldigt nöjd med dem.
Klicka på bilderna för att få dem större
 
 
På en gång när vi kom hem så var det att gå till BVC med Leo. Han skulle träffa en läkare där för sin ettårskontroll. Det är det sista inbokade läkarbesöket, efter det så får man själv säga till om man av någon anledning vill träffa en. Leo fick också sitt ettårsvaccin. Det var inte roligt, liten blev SÅ himla ledsen.
 
Efter BVC gick jag till torget för att möta upp min syster och väninna. Lyxfällan var tydligen här och spelade in ett avsnitt och det var loppmarknad med de som behövde ekonomisk hjälp. 
Marcus köpte ett PS3-spel. Pirates of the carrebian Lego. och jag köpte en hatthylla och ett skåp att ha vantar, mössor och sådan i, till grabbarna. 300 kronor gav jag för allt. Det var ett helt okay pris tycker jag ändå.
 
Nu är jag mitt uppe i att möblera om lite här hemma, för att göra lite plats för nytt. Jag håller också på att organisera. Just nu ser det dock mindre bra ut här, så jag ska skynda på att få det klart någon gång så att jag sedan bara kan njuta av att ha det fint hemma.
 
Lite senare ska jag åka förbi mamma och hälsa på deras förmodligen nya hund och så ska jag till skoaffären igen (!). Fast nej, jag ska inte köpa nya skor. Jag ska visa upp de från idag och igår för då kommer jag få 170 kronor tillbaka -ja tack. Jag gillar skopunkten. Helt okay skor till bra pris. De övriga skorna jag köpt till mig i år är från Deichmann. De är också bra skor, men lite dyrare. Sen är å andra sidan kanske kvaliteten aningen bättre eventuellt. Ja så länge jag har fina skor är jag nöjd. Men nu är det stopp på skor i år (kanske)
 

Jag hoppade över (!)

Jag hoppade faktiskt över träningen ikväll. Det är första gången jag gjort det, förutom då jag var dålig. Klockan vandrade iväg för mycket och det var så mycket jag var tvungen att göra innan det blev för sent. Men jag bannar mig inte över det, mår jag inte dåligt så tränar jag imorgon igen.
I övrigt såg vi en av världens, enligt oss, sämsta filmer ikväll. Vill ni kasta bort ett par timmar så kan ni ju se på Apollo 18. Känner ni för att värna om tiden så rekommenderar jag er att inte ens fundera på att se den utan bara lita på att den var mer än kasselikass.
 
Imorgon ska jag gå till bvc med Leo, vilket ska bli roligt eftersom det var i maj senast. Så får vi se om han växer och frodas som han ska. Jag tycker dock att han blivit en riktig tungis så jag misstänker att allt ser ut som det ska. Sedan ska jag träffa en väninna och min syster och gå på loppmarknad. Lyxfällan spelas tydligen in här där vi bor och imorgon ska den/de som får hjälp från dem, ha loppmarknad nere i centrum där vi bor. Så vi ska kika förbi och se om det finns något skoj att köpa.
 
Nu ska dock den här tjockisen krypa ned i säng och vakna med nya tag imorgon. Håll tummarna för att jag mår bra så träning tillåts
 

Trött idag och nya skor

Idag tog det lång tid innan jag skrev mitt första inlägg -jag vet. Efter gårdagen var jag väldigt trött idag och efter lunch, strax före 12, så somnade jag i soffan och vaknade inte förrän klockan ringde två och en halv timme senare (!) Klockan var dessutom bara ställd som nödfallsklocka och jag hade inte i min vildaste fantasi trott att jag skulle sova så länge. Det var ren tur för mig att Leo sov så länge idag för annars kan det hända att han tar en 20-minutare bara.
 
Oliver har varit hemma från dagmamman idag eftersom han sa att han hade ont i halsen. Sen har han haft svårt att bestämma sig om han har ont i halsen eller inte och därför får han vara hemma imorgon också, det känns lika bra. Själv tänkte jag ställa mig på crosstrainern ikväll igen för jag känner att det eventuellt är nått på G i kroppen men än mår jag bra och då vill jag passa på , ifall det kommer något.
 
I övrigt har jag varit med pojkarna och köpt skor idag. Alla fick gymnastikskor och jag köpte nya höstskor. Mina älskade skor som jag visade er tidigare (se bild nedan) är lite för höga för att jag ska kunna gå bra i dem. Det går, men det blir för kämpigt tycker jag. Så trots att jag älskar dem så tror jag inte att jag kommer kunna använda dem. Jag köpte de för 300 och de är använda en gång. Roligt va? Jag ska fota mina nya och visa er sedan
 
 klicka för större bild
 
 
 

Träning med motstånd

Ikväll var det väldigt jobbigt att hitta energi till träningen. Jag mår inte så bra ikväll efter en situation som uppstod mellan mig och en annan person idag (ingen i min familj eller Tomas). Men jag lyckades med möda fixa en timme på crosstrainern, även om jag mestadels fokuserade på hur lång tid det var kvar innan jag gått hela timmen. Det blev dock 64 minuter för jag kunde inte förmå mig sluta efter 60 då jag inte gått hela mina två mil. 
Jag ska nu gå och lägga mig och samla ny energi inför morgondagen, samt hoppas att det värsta av hur jag mår har blåst förbi.
 
Sov gott alla fina
 

Vägning på Itrim

Jag skulle ha skrivit tidigare, men jag hade en sak jag behövde göra...så det fick bli först nu.
 
Jag blev överraskad på Itrim. Jag hade faktiskt räknat med ett annat resultat än det jag fick. Maskinen vägde mig till 79,7 kg och det betyder att jag har ett BMI på 31,9. Tekniskt sätt så betyder det att jag har fetma, men för det första sa hon att jag var så nära gränsen för överviktig så att säga att mitt BMI fortfarande var fetma tyckte hon inte behövdes, för det andra sa hon att vi inte ska fokusera för mycket på BMI.
 
Förra mätningen sa maskinen att jag ska ha mellan 15,3 - 28,4 kg fett i kroppen men det justerades idag lite och blev istället 14,5 - 26,8 kg. % massan är dock fortfarande 21 -33%. 
Jag blev mycket förvånad - och glad när hon visade mig resultatet. Jag har 31,6% fettmassa. Va? Vadå? 31,6? Ja, 25,2 kg. Men vadå? Hur kan det vara så, då är det inom? Ja, sa hon och visade mig papper. Jag ligger inom normalvärdet. All % massa under 33 är normal. Kg för mig som är inom önskad kg-mängd (för just min kropp) är under 26,8 kg, jag har 25,2. Det betyder faktiskt att jag är på normal fettmassa (sen att det är skillnad på att ha 33% och 21% är ju givet och jag vill så klart fortfarande ned mer, men jag är ändå inom gränsen för normal). Jag hade svårt att förstå att det hon sa var sant. Jag blev något så otroligt glad. Jag vet inte när jag hade normal mängd fett i kroppen senast. Har jag gjort det här jobbet? Jag?
 
I övrigt hade jag 39,9 kg vätska i kroppen och fettfri massa var 54,5 kg.
Maskinen sa också att för att hamna på 25% massa så beräknar vågen att jag ska väga 72,7 kg vilket betyder att den nu endast tycker jag ska tappa 7 kg (i jämförelse med de tidigare 25,9 kilon den tyckte jag skulle tappa då jag vägde 102 kg.
 
Okay nu vet ja inte om det här låter som gibbrish eller rövarspråk, men jag hoppas ni förstår hur jag menar bland alla siffror och % 
 

Vägning på Itrim - skillnad?

Igår kväll blev det något knas med mitt internet. Inte vet jag varför, men efter jag stängt ned facebook och bara skulle skriva kort här så fungerade det inte. Inte mycket att göra något åt, utan jag får nu istället i efterhand säga att jag stod en timme på crosstrainern igår och det kändes bra. Jag var i valet och kvalet om jag skulle eller inte eftersom jag hade svårt att sätta fingret på hur jag faktiskt mådde. Å ena sidan ont i huvudet och trött, men å andra sidan brukar jag ha ont i huvudet ofta och trött har ju inte med något annat att göra. Jag klev i alla fall på, men höll mig på timmen.
 
Idag ska jag och en väninna gå till Itrim och väga oss. Där får man veta hur mycket i kroppen som är fett, muskler, vatten och övrigt. Det ska bli intressant att se om det är någon skillnad från senast. Eller det är ju klart att det är skillnad, men det vore roligt att se om maskinen gjorde en bra uppskattning förra gången.
 
Jag var där i juni och vid det tillfället vägde maskinen att jag vägde 102,8, hade ett bmi på 41,2 (och nu är det ju på 32) och hade 43,9% fett i kroppen (ca 45,1 kg).
Vad det borde ligga på är 21-33% fettmassa i kroppen och alltså mellan 15,3 - 28,4 kg. Jag vet dock så klart inte om det gäller för alla, eller om det blir något annorlunda beroende på längs osv. Hur som haver så ska det ligga där emellan på mig. Maskinen uppskattade då att för att hamna på 25% fettmassa (alltså ganska lagom mellan 21-33%) och 19,2 kg fett istället för de då 45,1 kg jag hade, så skulle jag väga 76,9 kg. I måndags vägde jag 79,8 kg så det är ju ganska nära det som vågen sa var en bra fettmängd för mig. Själv vill jag ju gå ned de sista 20 kilona också. MEN sen är det ju så klart också en uppskattning av maskinen eftersom den inte kan veta hur jag kommer bränna i kroppen i framtiden, utan den kunde ju bara uppskatta på det fett, de muskler, massa och vätska jag hade i kroppen då. Så det ska bli spännande att se hur jag ligger till just nu. Är det mycket hud eller är det mycket fett kvar? Jag själv tror ju så klart att det finns ganska mycket fett kvar, för det vore ju knasigt att ha 20 kg övervikt men normal fettmängd? Ja, vi får se om en timme.
 
 
 

-50 kg!

Jag hade faktiskt inte ens tänkt på det men det är många stora mål jag har nått den här veckan. Man kan lätt fokusera så mycket på den aktuella vikten att man glömmer helheten. Jag har sett det hos flera andra som viktbloggar också. Speciellt om man råkar gå upp ett kilo. Det är lätt att fastna då och bara se de aktuell kilot och missa att man varit så himla duktig och har tappat flera. Men oavsett om man gått upp eller gått ned så kan det vara roligt att se på helheten också och idag när jag fyllde i min veckovikt så insåg jag att en del av mina mål gått i hamn samma vecka.
 
Dels har jag bytt förstasiffra från 8-7
Jag har klarat av en ny -10 kgintervall
Jag har gått ned 30 kilo sedan maj i år
Jag har gått ned 50 kg allt som allt
Jag har mindre än 20 kilo kvar till mitt slutmål
 
Så jag uppmuntrar nu oss alla som viktminskar att klappa oss själva på axeln för det jobbet vi gjort och det jobbet vi kommer att göra. Oavsett om vi precis startat eller kommit en bit, eller rent av nått i mål så är vi värda beröm från oss själva för att vi valt att förändra våra liv. Grattis till varje kilo du tappat. Varje gram. Varje kilo du/vi kommer att tappa. Nu kör vi!
 

Viktkurva - målkurva vecka 16 (efter bebis)

Jag brukar normalt lägga upp min viktkurva men den har ni nu fått se i några veckor och den ser inte speciellt annorlunda ut nu från senast eftersom jag fortsatt (peppar peppar) att gå ned i vikt. Så nu tänkte jag istället lägga upp min uppskattade målkurva, enligt viktklubb.
 
Jag håller så klart tummarna för att det kommer fortsätta på det här sättet, men vet att det finns en risk för planing nu på slutet
 

Veckans viktminskning, vecka 16 (efter bebis)

Vägdagen är här och trots att jag stannat upp i vikt sedan i lördags morgon och dessutom gått upp 100 gram från det jag vägde då och igår, så är jag väldigt nöjd med den här veckans viktminskning. Jag har inte bara klarat ännu en 10 kg minusintervall utan också fått välkomna en helt ny förstasiffra. Det var länge sedan jag vägde någonting på 70 kg. Senast var år 2000.
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 79,8 kg
Veckans minus/plus: -2,6 kg
 
Total viktminskning: 50,2 kg
Viktminskning efter bebis: 32,2 kg
Kvar till målvikt: 19,8 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 32
Kvar till normalviktig enligt BMI: 7
Tappad BMI hittills: 20,1
 
 

Dagens träning

Inte för att jag gillar att säga det här men dagens träning = nada. Inte för att jag inte orkade eller så för jag var fullt beredd och på väg att ställa mig på crosstrainern men jag har känt mig ruggig i kroppen här ikväll. Lite illamående, ont i magen, lite ont, eller inte ont utan mer ömmande fast som när man är på g att bli sjuk. Ja det är svårt att förklara. Och känningar i huvud och hals. Så jag lät bli att träna. Samtidigt känns det som det kanske var ett dumt val för nu mår jag mycket bättre, så kanske var det bara något som gick igenom kroppen utan att vara något. Jaja inget att gråta över, jag tränar imorgon istället och det ska nog gå bra det också. Imorgon är det förövrigt vägdag. 
 
Jag kommer snart inte kunna ha mina ringar längre. Förlovningsringen är för stor och den kan trilla av om jag rör häftigt på handen. Vigselringen är någon storlek mindre men även den håller på att bli för lös. Jag tänkte tanken igår att jag kanske skulle lämnat dem hemma när jag åkte iväg men eftersom jag så klart hellre ville behålla dem på så hade jag dem på fingret. Men i en karusell sedan upptäckte jag att de höll på att glida av båda två så jag fick stoppa dem i Jennis väska. Det var också obehagligt för jag var orolig att de skulle falla ur hennes väska. Min väska hade ingen dragkedja utan ett knäppe så där ville jag inte lägga dem. 
Så de måste förminskas sen vilket inte är så förvånande. Det som är synd bara är att jag kan ju inte förminska dem förrän jag är klar med viktminskningen, så det kanske blir att gå utan dem sen igen. Lite lustigt för tidigare i år kunde jag inte ha båda på mig samtidigt för de satt för hårt. Förra året kunde jag inte ha någon av dem och nu är de för lösa. Ett angenämt problem.
 
 
 

Ett kärt återseende

Jag har skymtat dem ett tag nu, men nu syns de ordentligt och det är ett kärt återseende. Däremot blev bilden inget bra som ni ser. Så de syns inte så bra där
 
 

Gröna Lund och ettårskalas

Nu har gästerna gått hem, som har varit här på Leos ettårskalas. Men jag börjar från gårdagen.
 
Efter att jag bloggat igår så gjorde jag mig i ordning och mötte min syster och åkte mot Gröna Lund. Sandra och Zalle som hade varit ute på en födelsedagsfest kvällen innan kom till Grönan till klockan 13. VI hade så himla mysigt hela dagen. Vi åkte väldigt mycket karuseller trots att det ibland var långa köer och trångt. Det var väldigt roligt att bara kunna springa och åka fritt en hel dag, som vi gjorde förr om åren.
 
Igår åkte jag thekopparna, lyktan, bläckfisken, flygande mattan, blå tåget, kvasten, extreme, jetline, twister, rockjet, lustiga huset, popexpressen, kärlekstunneln och vilda musen. (klicka på karusellernas namn för att komma till Grönans hemsida och den aktuella attraktionen, där det finns klipp och bilder) Thekopparna, bläckfisken, flygande mattan, jetline, twister och vilda musen åkte vi flera gånger. Vi spelade också lite och jag vann hem ett litet enkelt piratsett till pojkarna.
 
Det var sommarkrysset på Grönan igår också och de höll på och tränade hela dagen inför det här, vilket var lite roligt. Vi tittade däremot inte på sommarkrysset utan sprang omkring bland karusellrna då också. Det sista vi åkte för kvällen, när det var fem minuter till stängning, var pop-expressen vilket gjorde att jag, Sandra och Zalle mådde illa hela vägen hem. Fast på ett okay sätt. Det var en underbart lyckad dag och vi hade sådan himla tur med vädret. Det föll inte en droppe regn på oss och ända fram till klockan var närmare sex på kvällen så var det varmt och skönt ute. Sedan svalnade det av men så pass att det fortfarande var skönt med en liten tröja eller jacka på. Hela dagen var vi där, från öppning, till stängning klockan 23. Strax före 1 var jag hemma.
 
Idag vaknade jag och kände som om jag fått en stekpanna i huvudet. Jag mår absolut inte dåligt men är så himla trött. Så brukar det vara efter en heldag på grönan. Jag åt lite snabbt bara och sen ner och handla fikat vi skulle ha idag. Jag bakade inte den här gången heller som vi annars brukar göra, men jag ville inte fika med de andra. Jag passade på att kombinera lunchen under fikat och det blev idag en IceLatte från cocio och en nutrilettbar. Inte min normala lunch men lite trevligare som lunch/fika.
 
Leo tyckte det var mysigt när presenterna väl kom fram men vad han skulle göra med dem förstod han sig inte riktigt på. När leksakerna väl kom fram blev det desto roligare tyckte han. Han fyller egentligen inte ett förrän den 5:e september, men eftersom Gudfar/morbror Zahid åker tillbaka, på torsdag,  för att studera i Dubai så ville vi fira innan så han kunde vara med
 
 
Jenni på tåget på vägen in
 
Utan för Grönan precis innan de öppnade
 
 
Så här fin blir man efter karusellåkning
 
Jenni ville ha sockervadd
 
Mysiga kvarter på Grönan
 
I kön till blå tåget
(Jennis hand i hörnet)
 
 
Agneta Sjödin tränar inför Sommarkrysset
 
Jenni och Zalle i lustiga huset
 
 
 
 
 
Agneta Sjödin som fortfarande tränar inför kvällens sändning. Hon såg väldigt fräsch och fin ut
 
 
 
Så underbart med alla vackra lamporna när det börjar mörkna
 
Medan jag väntar på Jenni, Zalle och Sandra som åkte katapulten. Jag fegade ur
 
 
 
Den här åkte jag inte heller. Det är vägen upp som gör att jag inte vill
 
Bra utsikt över sändningen på Sommarkrysset i kön till Extreme
 
Extreme. Karusellen är inte läskig men det känns som bygeln ska gå sönder och man ska flyga ur, vilket gör den helt fruktansvärd
 
utsiktbilder på Gröna Lundskvällen
 
 
 
 
 
 
 
I efterhand kom jag på att det egentligen inte var så roliga bilder jag tog på Grönan eftersom jag inte tog så mycket bilder på karusellerna och sån tutan det blev mest bara bilder på oss. Men men. Klicka på länkarna för bilder och filmklipp på karusellerna
 
Leo Öppnar present 
 
 
 
 
 
Det var svårt att få skarpa bilder på Leo eftersom han rörde sig hela tiden
 
 
 
 
 
 
Ettårsfika
 
 
 

Mina mått

God morgon! Idag är det blå himmel och soligt i Stockholm. Det är helt underbart att det är så fint väder eftersom vi ska till Gröna Lund. Vad som är mindre roligt är att det är löningslördag och säkerligen många andra som också tänker passa på att åka dit och trängas med de som åker dit bara för att se sommarkrysset. Det tänker dock inte vi göra, se sommarkrysset alltså. Senast vi var på Gröna Lund tillsammans jag och mina systrar var när de var i tonåren, kanske till och med jag. Senast jag var där med någon av dem i alla fall, samt med Sandras fästman Zahid som också kommer med idag, var 2004. Åren går fort.
 
 Jag sommaren 2004 (klicka för större bild)
 
Förutom Grönan så upptäckte jag ju just det att det är den 25:e idag. Det innebär att det är dags att ta mina mått igen och jag har gjort en tabell nu precis som senast. (Tabellen är gjord i excel och sedan print screenad till paint (för att det är enkelt), där jag gjort den till en jpgbild som jag sedan kan lägga upp här som ett vanligt foto).
 
 
Jag känner mig glad och nöjd över dessa mått. Jag vill dock att ni ska observera att när det gäller mitt överarmsmått så tar jag det med armen rakt ut åt sidan och mäter hela hänghuden. Håller jag armen ned så inte all hud samlas som ett gäddhäng så får jag ett mått på 38 om jag inte minns fel. Anledningen till att jag mäter på det här sättet är för att jag vill kunna se om huden på armen drar ihop sig ordentligt. Säg till om ni vill att jag ska ha separata mått för det här.
 
Jag önskar er alla en skön lördag och har ni något roligt planerat så hoppas jag ni får en superrolig dag. Jag kommer komma hem sent eftersom vi nog är kvar tills 23 då det stänger och vi har valt att åka kommunalt så vi alla kan åka tillsammans. Så antingen kommer det ett inlägg i natt eller imorgon. Jag kommer också läsa era bloggar igen imorgon
 

Skriver i sömnen

Kortaste inlägget någonsin men jag håller på att somna i soffan nu, så jag beger mig istället till sängen. Imorgon ska jag till Gröna Lund tillsammans med mina systrar och med min yngsta systers fästman. Det blir förhoppningsvis en toppendag!
 
Ha en fortsatt trevlig fredag!
 
 
 

Marcus lämnad -simhallen nästa?

Idag har jag sett solen glimta fram då och då under morgonen. Jag Oliver och Leo har precis kommit hem efter att ha lämnat Marcus i skolan. När vi gick upp var det ganska svalt ute med sina 14 grader. Blött och rått. Men hellre sol och lite svalare/kallare, än mulet och ett par grader varmare -tycker jag.
 
Idag ska vi nog träffa min blivande svåger på dagen. Vi har pratat om att ta med barnen till simhallen och så länge vi har chansen att ses så känns det som en bra idé att passa på. Han studerar nämligen i Dubai sedan hösten 2004 och han har nu endast varit hemma i strax över en månad för att hälsa på släkten, ett par vänner, oss och barnen, min lillasyster (som han ska gifta sig med) och övriga familjen. Det är alltid trist när han åker igen men den här gången ännu mer tråkigt eftersom han förmodligen inte kan komma tillbaka förrän nästa sommar igen. Sandra brukar oftast åka iväg till Dubai (lyx) och hälsa på så klart, men det blir ju svårt för oss övriga. Hur som haver så ska vi ses, om han inte ska hem till mina föräldrar och umgås, för att passa på.
 
Barnen cyklade idag. Oliver på väg hem
 
Här inne lämnade vi Marcus
 
Oliver cyklar i förväg och väntar en bit bort
 
Bra mamma att du kom ikapp
 
Åh nej! Oliver tycker att det är en krokodil i vattenpölenn (stora pinnen)
 
Jag tänkte att jag skulle komma med på bild också
 
Jag passade på att be Oliver leka fotograf. Det gick ganska bra faktiskt. Leo ser dock mindre road ut av att bli fotorgaferad
 
 
 

Dagens träning och provfilmning

Dagens träning är jag inte alls nöjd med om jag ska vara ärlig. Det blev en timme på crosstrainern (mina vanliga två mil enligt mätaren på crossen). Jag hade egentligen velat och kunnat stå längre, men klockan var så mycket så jag var tvungen att gå av om jag skulle hinna äta innan klockan blev över 11. Dessutom ville jag verkligen hinna med att läsa alla bloggar idag för det är inte ett dugg roligt att inte hänga med.
(Jag vill bara förtydliga här att när jag säger att jag inte är nöjd med en timme på crosstrainern så utgår jag så klart från vad jag klarar på den. Jag har hört flera som säger att de inte orkar stå så länge, men jag menar alltså då så klart inte att de som inte orkar stå en timme är dåliga. Jag menar ni gör andra saker som jag inte klarar, för alla är vi ju olika. Så att ingen missuppfattar mig och tar illa upp eller blir ledsen).
 
Det gick ganska bra på provfilminingen för Marcus idag. En del av replikerna satte han kanonbra och en del lite sämre. Men det var första gångenmed repliker för honom så han var lite nervös. Vi får se vad som händer. Får han inte den här så blir det kanske en annan. Så länge han tycker det är roligt så är vi för att han gör det här så mycket han vill
 
Nu är det dags att ta igen mig i era bloggar
 
 
 

Buzzador - PANTENE PRO-V

Här kommer ett inlägg som är lite på sidan av det jag brukar blogga om, men jag är medlem i någonting som heter buzzador.com och är därför en Buzzador. Det innebär att man då och då får vara med och pröva och berätta om produkter som finns -eller är på väg ut på marknaden. Man får också ofta provexemplar av produkten att dela ut. Att vara Buzzador innebär att man ska tala om produktens fördelar för så många som möjligt och sedan raportera tillbaka till företaget vars produkt man prövar på -via buzzador.se. Detta är något jag tycker är jätteroligt. Det kostar ingenting att vara med och man kan själv välja vilka kampanjer man vill få chansen att delta i. För mer information se hemsidan.
 
 
Helheten är hemligheten
 
Vackert och välmående hår är mer än bara yta. Hemligheten bakom hårets vitalitet är att äta rätt kost, motionera och behandla sig själv väl. Om vi i grunden mår bra samt ger vårt hår lite extra omsorg varje dag så kommer det synas i dess glas och styrka.
 
Under närmare 70 år har expertteamet på Pantene Pro-V samlat kunskap kring vilken betydelse miljö, kost, vanor och givetvis hårtyp har för hur ett hår ser ut och mår. Efter år av forskning och utveckling, lanserar Pantene Pro-V sin mest omfattande och banbrytande produktserie som erbjuder individanpassade lösningar för ett hälsosammare hår.
 
För att ta fram den nya formulan har Pantene Pro-V bland annat använt Nasa-teknologi för att analysera hårets struktur på djupet. Delar av den nya formulan har utvecklats i ett nära sammarbete med Lunds universitet.
 
Vilken är din hårtyp?
 
Att ta hand om ditt hår på bästa sätt kräver att du förstår ditt hårs behov. Varje hårstruktur har olika karaktär och därför olika behov för att må bra. I likhet med hudvård finns tre viktiga steg - rengöra, återfukta och förstärka. Pantene Pro-V schampo, balsam och intensiva inpackningar är utformade för att göra dessa tre steg enkla.
 
Normalt/Tjockt
Normalt till tjockt hår har en stark inre struktur och högre proteininnehåll än fint hår. När hårfibrerna utsätts för friktion uppstår slitningar som gör att håret ofta kan kännas strävt och torrt.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Repair & Protect serien återfuktar och ger elasticitet och skydd för torrt/skadat hår. Produkterna skyddar mot värme/stylingskador, förebygger kluvna hårtoppar och förbättrar hårets fuktbalans.
Du som har normalt/tjockt hår behöver återfukta och förstärka hårets skyddande skikt.
 
Fint
Strukturen för fint hår innehåller 50% mindre protein och är därför svagare än andra hårtyper. Fint hår kan lätt bli platt och livlöst, hårstråna går lätt av och benägenheten är hög för kluvna hårtoppar.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Volume & Body serien med mikro-boosters ger vacker och hälsosam volym. Produkterna ger en lätt och luftig frisyr och hjälper fint hår att nå sin fulla volym och glans. Den känsliga hårstrukturen får också ett kraftfullt skydd mot värme/styling skador.
Du som har fint hår behöver volym, styrka och skydd.
 
Färgat
Färgat hår har en annan struktur än obehandlat hår eftersom det naturliga vattenavstötande skiktet avlägsnas under färgning. Håret blir svagare, mer poröst och färgen mattas av genom tvättning.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Protect & Smooth serien för färgat och blekt hår ger ett skyddande skikt som kapslar in och bevarar hårfärgen. Produkterna skyddar även mot styling/värmeskador och hjälper till att återskapa hårets naturliga volym.
Du som har färgat hår behöver näring, skydd och glans.
 
Så får du ett välmående hår!
 • Drick vatten. Din kropp och ditt hår behöver vatsketillförsel för att fungera.
 • Vitamin B5 förbättrar hårets elasticitet, styrka och glans.
 • Ät varierad kost med högt innehåll av vitaminer, mineraler, järn och protein. Undvik alkohol och koffeindrycker som torkar ut håret.
 • Balsam vid varje hårtvätt. Ditt hår nehöver fukt och näring för att må bra.
 • Använd leave-in spray. Om du vill att ditt hår ska kännas starkt och se livfullt och tjock ut, spraya det med leave-in balsam som du kramar in.
 • Skydda håret från värme. Handdukstorka håret innan du fönar. Applicera en leave-in hårinpackning innan torkning och använd skyddande spray.
 • Reparera och återställ. Ge ditt torra hår en boost med en intensiv hårinpackning en gång i veckan.
 • Toppa håret var fjärde till var sjätte vecka för att undvika torra hårtoppar som lätt bryts av.
 
 

Regnoväder värre

God morgon. Idag kunde vi inte ta morgonpromenaden heller tyvärr, för regnet öste ned ordentligt. När jag hade kört barnen och jag skulle ta med Leo hem igen så hamnade vi mitt i en sådan extrem regnskur att vi fick sitta i bilen en stund och vänta innan det var någon idé att ens försöka gå ur. Hade vi gjort det så hade vi bara blivit mer dyngsura än vad vi redan var och ändå skulle bli. Men Leo var vid gott mod trots regnet och blöta kläder. Jag började däremot fundera på om det var ett smart drag att sätta på mig mitt nya vita linne eftersom jag märkte att det hade små fläckar på sig (förmodligen pga vädret) som jag blev tvungen att snabbt gnugga bort. Det blir kanske ett byte.
 
Det är planerat en långprmenad idag också när det är dags att hämta barnen, med min blivande våger -men det blir tyvärr troligtvis inte av pga det dåliga vädret. Jag får hoppas på fler dagar med uppehåll innan jag ska åter till mitt jobb i slutet av september.
 
I övrigt ska vi in till stan senare idag för Marcus ska prvfilma för en reklamfilm. Han har gjort lite reklam tidigare. En för Mc Donalds, en för Tallink Silja (nedan, den är även Leo med i. På stillbilden nedan är Leo bebisen till höger, som tjejen håller i) och en för UPC. Nu ska han provfilma för Coop. Vi får hålla tummarna för att han får den
 
Marcus är den lilla killen med glasögon, som bor i familjen som får gäster
 

Dagens träning och en ursäkt

Jag vill börja det här inlägget med att erkänna att jag inte öppnat någons blogg under varken gårdagen eller idag. Jag har inte slutat läsa, utan bara varit så himla trött under gårdagskvällen och idag, att jag inte orkat göra något annat än att bara sitta i soffan efter träningen. Jag hade tänkt läsa, som jag skrev förut, men tiden var inte på min sida. Idag orkade jag dessutom inte stå på crosstrainern längre än 70 minuter vilket känns lite fail då jag helst hade velat köra åtminstone en och en halv timme. Men det är okay ändå för det är i alla fall träning. Jag kände för att decka i soffan om jag ska vara ärlig, men skam den som ger sig. Men innan jag går vidare så vill jag bara lova att imorgon är jag tillbaka som vanligt och läser ikapp som vanligt, för jag ogillar skarp att jag inte har någon aning om hur ni har det.
 
Ikväll hade jag en stund som jag var så sjukt godissugen. Jag menar så där riktigt riktigt sugen att jag för en sekund hann tänka att jag har ju tappat så mycket så bara EN gång kan jag väl få unna mig en rejäl plockgodispåse. Det skulle ju ändå inte göra någon skillnad i det stora hela. 
Men sedan stoppade jag tankarna och klev upp på crosstrainern. Målet satt på mitt efterträningsmellis vilket idag var Alpros mild and creamy vanlijyoghurt. Som jag sagt tidigare så smakar det som en liten bit av himlen. Rekommenderar.
 
När jag tränat och ätit kändes det lite bättre. Dock dalade orken ännu mer efter vi sett klart Dallas (trots att jag kunde somnat mitt i) och jag höll på att somna i soffan. Jag har bara fixat tvätten -vilket jag hellre skulle gjort imorgon men inte kunde vänta med eftersom den låg blöt i tvättmaskin. Så nu ska jag göra det jag så desperat behöver och krypa ned i sängen. Det är allt för få timmar kvar tills 06.50.
 
Vi hörs igen imorgon
 
 
Leo gillar att ligga på golvet bredvid crosstrainern och titta på mig eller bara lyssna på ljudet från masiknen. Idag kröp han och la sig där en stund innan han skulle sova och sedan när Tomas satt på pyamas och bytt blöja så kom han ochla sig igen.
Den sista bilden är jättesuddig men jag ville visa den ändå, för på den innan låg han med ryggen till men när han såg att det blixtrade till då jag tog kortet på hans rygg, så vände han sig om och började skratta min lilla snutt
 

Men znark

Usch jag har så himla ont i huvudet nu. Jag tror det kan bero på att jag eventuellt har druckit för lite vatten idag. Det kan också bero på att jag är stel för nu har jag fått ont i huvudet flera dagar i rad, men är inte sjuk. Jag har haft problem med huvudvärk av och till under de senaste åren men husläkaren har sagt att det troligtvis är spänningar och att jag ska gå på sjukgymnastik. Jag har till och med röntgat huvudet för säkerthetsskull, men ingenting. Så min tanke var att det kanske var eftersom jag var tung och fick spänningar av att bära min tunga kropp. Men om det är därför så tycker uppenbarligen kroppen fortfarande att  den är för tung, eftersom det fortfarande kommer. Hur som haver hoppas jag det ger sig snart.
 
De senaste dagarna har jag varit så himla trött på kvällarna, vilket nog säkerligen beror på att jag går upp tidigare på morgonen. Det har resulterat i att jag läser en del av era bloggar på kvällen och en del på morgonen, eftersom jag inte orkat alla på raken (jag följer 38 stycken). Så jag läser alla era inlägg, men kanske dagen efter ni skrivit dem, så jag har inte försvunnit. Jag tror jag kommer att komma i fas igen snart när man börjat komma in i att gå upp 6,50 på morgonen.
 
Det känns i alla fall bra i kroppen den här veckan, trots att mensen kom idag och jag hoppas att jag i alla fall ska nå mitt minuskilo trots att den nu kommit igen. Och att bero på minuskilon så är det dags för mig att ställa mig på crosstrainern nu, innan jag blir somnar sittandes
 
Leo och Oliver idag på morgonen. De såg så söta ut
 

Soligt idag

God förmiddag. Idag började jag dagen med att köra mamma till bilverkstaden och hem. Vädret är mycket bättre idag än de senaste två dagarna så idag ska jag vara ute lite när min väninna och hennes son kommer hit. Det är väldigt skönt att man får chansen att vara ute under de sista soldagarna den här sommaren. Snart ska jag åter till jobbet. I eftermiddag ska jag köra mamma igen så hon får hämta bilen. Sedan blir det bloggläsning och träning
 

Dagens träning och mat

Dagens träning blev en timme promenad på morgonen. Som jag nämnde tidigare så var det när jag lämnade barnen på morgonen. Det innebär att jag gick så snabbt jag kunde med barnvagnen och cyklande barn. Dock låg de före mig mycket av tiden så jag behövde inte stanna till hela tiden. Inte full träning så klart men bättre än inget. Imorgon kan jag tyvärr inte promenera på morgonen eftersom jag ska hämta upp min mamma och köra henne till en bilverkstad där de ska byta ruta på bilen.
 
På kvällen har jag också kört 100 minuter crosstrainer, vilket jag är nöjd med. Imorgon kör jag nog crosstrainer i mer intervaller, samt styrka. Men någon dag snart så kommer jag att köra någon annan träning tror jag, som Active på wii eller kanske Zumba som jag hittat en jättebra full core, på youtube. Så det blir lite variation på träningen.
 
Till mat idag så åt vi en av mina favoriträtter. Kycklingtacos. Förut var tacos inte bra mat för mig. De friterade majsskalen (jag är allergisk mot de mjuka eftersom jag inte tål gluten) och sedan massa ost och guackamole osv. Men nu kör jag ett salladsblad som skal, vi har kycklingbröst istället för köttfärs -med tacokrydda, grönsaker (rödlök, körsbärstomat, gurka och gul paprika) röd tacosås (35 kalorier per 100g el nått likande) och så testade jag med väldigt lite tzatsiki också. Riktigt gott och inte alls så mycket kalorier. Rekommenderar
 
 
 

Så mycket pepp!

Jag har börjat få mycket kommentarer ute nu, från många olika håll. Folk har sagt saker då och då tidigare också, men det har inte varit på samma sätt som nu, för då har det varit mer om man stött på någon man känner eller är bekant med. Nu kommer folk fram till mig och ger komplimanger. Jag blir verkligen så himla glad, för det är ju som en ordentlig bekräftelse på att jag faktiskt gör rätt och att det faktiskt syns -även om jag själv kanske inte alltid tycker att det syns så mycket. Förvisso har jag tappat från ca 3XL/54 till ca M/42 och det talar ju också ganska tydligt om att det minskat mycket. Det är ju för att man ser sig varje dag som man inte ser skillnaden så. För visst ser jag i spegeln att jag är mindre och att jag inte alls är tjock som förut -för tack och lov har hjärnan kommit ikapp kroppen, men samtidigt har jag svårt att greppa hur enorm skillnaden faktiskt är. Jag har ändå gått från extremt fet till att vara "bara" en rund tjej (även om jag så klart blir extremt glad när en del säger att de snarare tycker jag ser smal ut). Så ett enormt tack till alla (inte för att de läser det här) som har gett mig komplimanger, de skulle bara veta hur mycket styrka och pepp jag fått att köra vidare.
 
Och ni så klart, bloggvänner. Ni ger mig så mycket bara genom att finnas. Tack!
 
Ps. Jag råkade köpa nya skor idag. Till mitt försvar kostade de bara 69 kronor, nedsatt från 249. Jag kunde inte låta bli.
 

Morgonpromenad

God förmiddag! Idag började jag dagen med en promenad i så raskt tempo jag kunde. Jag hade både Leos barnvagn och barnen cyklande, men det gick bra, den mesta tiden var de före mig. Det blev ett fem minutersstopp när jag lämnade Marcus i skolan och sedan tre minuter till när jag lämnade Oliver hos dagmamman. Sedan blev det raska steg hem igen. En timme var jag ute och gick.
 
Nu ska jag iväg och träffa en väninna en stund
 

Första skoldagen och mina nya kläder

Jaha, då har jag en stor liten kille som som har börjat i första klass. Tiden går så himla fort! Först en samlig av klasserna ute på skolgården, där lärarna sjöng lite roligt (en cover på Sean Banan. "här glider kidzen in") och sedan till klassrummet för upprop, information och träffa nya läraren. Sedan fick barnen gå hem om de ville men Marcus ville så himla gärna vara kvar med sina kompisar, som han inte träffat i sommar så jag sa att jag hämtar honom vid 14. Lagom tidigt.
 
I övrigt har jag inte gjort så mycket mer idag. Jag gick en sväng i centrum och tittade på lite barnkläder, men bestämde mig för att vänta. Först och främst vill jag köpa nya skor till pojkarna, så får vi ta kläder sedan. De har ingen brist på kläder så det hade mer varit att det vore roligt med lite tuffa kläder till Marcus, som börjar bli stor. Skor däremot har de slitit ut, så där behövs det
 
 
 
Mina nya kläder (byxorna också). Det orangea har jag på mig idag
 
Från uppropet idag. Marcus är killen i mitten med blå tröja
 
 

Viktkurva för vecka 15 (från 112 kg efter bebis)

 

Veckans viktminskning, vecka 15 (efter bebis)

Då är det åter igen dags för veckovägning och jag får vara nöjd med veckans resultat trots att jag egentligen inte har gått ned något i vikt sedan i onsdags. Så antingen har jag bytt lite fett mot muskler (vilket märks när jag mäter mig nästa vecka) eller så har jag platåat lite. Det kan också vara för att jag vänta min mens exakt när som helst. Here goes i alla fall
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 82,4 kg
Veckans minus/plus: -1,1 kg
 
Total viktminskning: 47,6 kg
Viktminskning efter bebis: 29,6 kg
Kvar till målvikt: 22,4 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 33
Kvar till normalviktig enligt BMI: 8
Tappad BMI hittills: 19,1
 
 

Snart dags för sängen

Då är den här dagen förbi och nu börjar åter allvaret och verkligheten. Imorgon börjar Marcus i ettan och Oliver ska tillbaka till sin dagmamma igen efter sommarlovet. Men det är bra det, så man får träning på att gå upp till klockan, inför när det är dags att börja jobba igen.
 
Imorgon blir det förmodligen vilodag för mig. Jag har tränat i alla fall 8-9 timmar någonting mellan i onsdags och idag och kroppen säger ifrån att den är lite trött nu. Det var mycket skönt att avsluta veckans träning med en simning. Det kändes i hela kroppen och var så behagligt efteråt. Det är underbart.
 
Nu är det strax dags för sängen men först ska jag läsa bloggarna jag följer
 
 
 

Tröttare än någonsin?

Jag har inte skrivit något förrän nu för datorn har varit upptagen idag och jag har varit så himla trött idag att jag inte orkat be om att få bryta in emellan en stund. Eftersom jag har ont i kroppen (träningsvärk hoppas jag) efter all träning den här veckan så kom jag fram till att dagens träning fick lov att bli simning, så jag har simmat 50 minuter i simhallen idag, vilket är bättre än iget. Dock så säger kroppen ifrån ordentligt nu och istället för att ha energi efter träningen, som jag brukar, så känner jag mig om möjligt ännu mer trött nu, än vad jag gjorde innan. Imorgon får helt enkelt bli vilodag (om jag inte ger mig och kör crossen ändå).
 
Efter träningen, då jag varit hemma en liten stund så passade jag på att gå ned på Lindex och handla lite för mitt presentkort. Det blev nya byxor, två linnen med volang och en T-Shirt med motiv New York. Det är alltid roligt med nya kläder. Roligt också när man går ned mer och mer i storlekarna, det gör också att man blir mer motiverad. 
 
Nu ska jag återgå till städningen (vill egentligen dock bara sova) och strax blir det lite middag. Sedan ska jag svara på kommentarer och läsa era bloggar
 

Jag fick hem kantareller

Jag erkänner att jag är lite småöm i kroppen efter den här tvåtimmars svampplockningen idag. Jag tror faktiskt att jag vilar resten av kvällen. Jag funderade ett tag på att stå på crosstrainern och sen fick jag också ett samtal från en väninna som undrade om jag ville gå en powerwalk tillsammans med henne nu på kvällen. Det hade ju varit väldigt trevligt, men jag känner att kroppen måste få vila lite också. Jag funderar dock på att kanske gå en med henne imorgon förmiddag, beroende på vad klockan är när man vaknat till. Men den här veckan har det blivit ganska tuff träning eftersom jag kört ca 2 timmar varje dag, för att ta igen för förra veckans förlorade träning. Inte för att man kan ta igen så, men ni förstår säkert min tanke där.
 
Ikväll -om jag orkar eller imorgon ska jag rensa svampen också. Jag fick ca ett kilo och det tyckte jag var helt okay. Pappa fick lite mer än mig, men han är ju van att plocka svamp och det var faktiskt första gången för mig. Men ett par påsar kantareller åker i alla fall in i frysen och det blir bra. Jag stekte några till middagen också
 
Det är så fint i skogen
 
De första kantarellerna jag hittade
 
Pappa visade vart vi skulle gå
 
Leo äter förvisso inte kantareller här men jag tyckte han var så söt när han satt och åt själv idag
 

Vadå, redan?

Vad fort tiden går idag. Klockan är redan halv tre. För Tomas har dagen ganska nyss börjat. Han har aldrig under våra sju år som gifta, sovit så här länge.
Undertiden som han sov har jag hunnit med att göra lite nytta här hemma. Förutom att jag och barnen ätit frukost så hann jag också se ett avsnitt från serien Hart of Dixie, städa av samt köra ett entimmespass på crosstrainern. Jag trodde först att jag skulle behöva avbryta efter 30 minuter, för Leo vaknade från sin middagssovning, men jag lyckades få honom att intressera sig för tv där vi hade Trassel på.
 
Efter träningen pratade jag i telefonen med min väninna en stund och plockade sedan fram för att göra lunch. Då kom en nyvaken Tomas ned och skakade på huvudet och sa just det att han inte mindes när han sov så här länge senast (12.40). Men det var väl lika bra så somnar han inte mitt i middagen sen, haha.
 
I övrigt blir det nog ganska lugnt idag. Jag ska iväg med min pappa och plocka svamp om någon timme -om regnet håller sig borta (vilket vi hoppas) och sedan ikväll blir det nog en timmes träning på crosstrainern. Innan dess ska vi dock jobba lite med en ny låt, vilket alltid är roligt.
 
Jag hoppas att ni alla får en underbar lördag
 
Gårdagens powerwalk
 
 

Det här var annorlunda

Jag hade fel. Jag gick inte upp något. Inget alls faktiskt. Jag gick ned 200 gram sedan igår. Det var lustigt (och skönt så klart) för så har det inte varit förut när jag ätit ostbågar. Kan vara bra att veta inför framtida gånger jag kan få för mig att äta ostbågar som helggott. Förövrigt så var igår den första fredagen sedan 4 maj som jag ätit något snask, men vi bytte dag den här veckan. Så idag blir det inget snask.
 
Bara idag och imorgon kvar innan Marcus börjar i ettan. Tiden går SÅ himla fort tycker jag. Det känns som om det var igår jag fick honom. Samtidigt känns det som om han alltid har funnits
 
Jag slapp Ostbågseffekten
 

Bra film och fredagsgott

Nu har vi sett klart på Slumdog millionaire här hemma. Den var riktigt bra, jag har inte sett den förut men har fått höra att den var bra. Vi lånade den av mina föräldrar för ett tag sedan men det har inte blivit av att vi tittat. Kan rekommendera den om ni vill se något bra.
 
I övrig så tränade jag en timme på crosstrainern innan jag slappnade av tillsammans med Tomas, framför filmen. Men det känns nu i kroppen att jag jobbat hårt den här vecka. 2 timmar på crossen i onsdags. 2 timmar och 20 minuter igår, och idag en timme på crosstrainern och en timme powerwalk.
Men, så lät jag mig själv äta de där ostbågarna också.
 
Förut, innan jag brydde mig om vikten, så åt jag alltid den stora påsen ostbågar och drack 1,5 liter coca cola till det. Idag köpte jag den mindre påsen (175 gram tror jag det är) och utav det smakade Leo, Marcus och Oliver lite och så lämnade jag ca en tredjedel kvar. Så jag åt i alla fall två tredjedelar av påsen och det var verkligen jättegott. Däremot så skulle jag inte orkat äta resten för jag blev mätt av det jag åt. Så jag slutade heller inte att äta för att jag kände mig tvungen.
Nu tror jag att detta kommer leda till att jag lägger på mig vätska, som jag nämnde tidigare. Jag kollade min vikt flera gånger nu innan jag kom igång igen, medan jag inte fick eftersom jag ammade och nästan varje gång la jag på mig ca 2 kg till dagen efter jag hade ätit ostbågarna. Nu åt jag väldigt mycket mindre än jag brukade och drack inte heller massa cola till (ett glas cola zero, men det innehåller inga kalorier) så jag hoppas det gör att jag lägger på mig mindre i alla fall. Men även om jag nu skulle lägga på mig nu då, så får det väl vara så. Däremot blir det inte ostbågar på länge igen kan jag säga, för SÅ gott är det inte att det är värt att backa ett par kilon då och då
 

Vågar jag?

Det blev en powerwalk förut. Jag hade väldig tur för under den timmen jag var ute och gick så kom det stora droppar men jämna mellanrum, men när jag kom hem så öppnade det sig och det hälldes stora hinkar kan jag säga. Men jag är inte färdig med dagens träning än för nu när middagen har fått sjunka lite så är det dags för en timme på crosstrainern.
 
Sedan ska jag för första gången sedan jag började viktminska den 7e maj, äta ostbågar. Jag erkänner att jag faktiskt är nervös över det för jag brukar lägga på mig 1-2 kilon efter att jag ätit ostbågar. Det är dock så klart bara vätska och ytterligare en dag senare så brukar det ha försvunnit. Men nu är jag inte riktigt säker på hur jag känner om jag ser att jag går upp över detta. Tomas sa att jag kunde se det som gäster som jag inte haft på besök på länge. Det kommer vara underbart att ha dem här (=ostbågar är mitt favoritgodis) men efter ett par dagar reser de hem igen (= den extra vätskan är borta). Ja varför inte se det så. Hur som haver så tycker jag att jag är värd ostbågar idag för jag har inte hållit på att äta massa snask och sånt i sommar. Det var till och med tre veckor sedan jag smakade något godis, eller fika senast. Sen om det är er eller mig jag försöker övertyga om att det här är okay det vet jag inte. Men det är som jag sagt hela tiden i min viktminskning, jag går inte ned för att jag slutat äta goda saker, men jag gör det bara väldigt sällan
 

ta tag i tillfället?

Hej och hå. Nu känner jag mig lite fundersam på om jag ska ta en powerwalk kanske. Jag hade glömt att Tomas slutar jobba klockan 13 på fredagar så klockan 14 så kom han hem. Med andra ord skulle jag ju ha möjlighet nu att gå ut en liten stund. Det som eventuellt stoppar mig är värken i ryggen som jag fick igår efter mitt långa crosspass. Den värken sitter kvar. Kan det vara så att jag överansträngt mig månne, eller är det bara att bita ihop? Det är ju inte så roligt att vara halvvägs och bara inte orka längre. Jag ska fundera en liten stund..
 

speed upp nu då kroppen

God morgon. En trött morgon men det är okay det också. Jag trodde inte det skulle bli så sent i säng igår som det väl blev efter bloggande och duschande osv. Nu är det dags att vända dygnet rätt känner jag, för på måndag är det ju första skol -och dagmammadagen. Sedan är det att ställa klockan vid 7 varje morgon i två veckor, innan det blir någonstans vid 5-6. Inte så bra att komma i säng klockan två.
 
Idag känner jag mig väldigt svullen, men jag misstänker att det är dags för mitt "en gång i månaden" här när som helst. Så vi får väl se hur det går den här veckan. Kan dock avslöja att det än så länge inte liknar förra veckans fantastiska resultat. Men det blir nog bra ändå, när det väl kommer omkring. Jag håller fortfarande tummarna för att kroppen fortsätter vara snäll med mig så att jag den 10onde september i alla fall väger 79,9 kilo. Vore SÅ roligt att få se 7an senast den dagen jag ska tillbaka till jobbet.
 
Nu ska jag läsa era bloggar
 

Dagens träning, stackars Leo och energiprov

Jag satte personligt rekord på min träning idag. Jag stod 2 timmar och 20 minuter på crosstrainern. Sedan blev jag tvungen att gå av för jag började få alldeles för ont i ryggen. Både långt ned i bäckenet och högt upp på mitten, där jag kan få ont ibland pga att brösten är tunga. Jag erkänner också att fötterna började kännas ordentligt. Jag tänkte först härda ut till 2 timmar och 30 minuter, för orken fanns kvar, men ryggen sa ifrån (och fast det var kl 00 som jag slutade så gör den fortfarande ont). Men jag är nöjd i alla fall. Nu har jag kört två monsterpass på raken, så imorgon kör jag nog bara en timme cross och sedan lite styrka efter det. Kör jag bara en timme så orkar jag också massa olika sorters intervaller. Det kan ju vara bra.
 
Idag blev det en dag där allt avlöste varandra. Först lyckades Oliver smälla igen ytterdörren på Leos små fingrar. Både långfingret och ringfingret klämdes och det svullnade upp och började blöda. Stackars lilla bebis vad ledsen han var. Och vilket illvrål det kom ifrån honom några sekunder efter dörren smällts igen. Usch det var väldigt obehagligt och ett tag var jag på väg att gå med honom så en läkare fick se över fingrarna. Men sedan lugnade situationen ned sig lite och det gick bra med fingrarna. Sedan upptäckte jag att en person jag brukade vara vän med, hade skrivit en negativ sak om mig på fb (dock inte med namn) och det var dessutom inget som stämde, utan en missuppfattning. Då ville jag ta tag i den situationen och det blev massa messande fram och tillbaka mellan oss. Jag skulle helst ha velat ta det över ett samtal, men hon skulle nog inte ha svarat när jag ringde, för hon brukar aldrig svara när folk ringer. Men det löste sig dock tillslut. Sedan behövde Tomas gå iväg till min syster för att hjälpa henne att sätta upp en takfläkt och själv hade jag tvättstugan. Innan dess var det så klart laga och äta middag. Så min dag har bara rusat förvi.
 
Men nu är allt klart för idag och jag är färdigtränad och kan äntligen få ta det lite lugnt. Imorgon ska jag läsa och skriva i alla era bloggar, just nu känner jag att min rygg bara vill få lägga sig ned och slappna av.
 
Komihåglapp till mig: ryggövningar
 
 
 

Hektiskt

Oj vilken dag! Allting har avlöst varandra på löpande band och det är därför ni inte fått något mer inlägg av mig idag, eller varför jag ännu inte svarat på några kommentarer. Jag kan skriva längre sedan ikväll och berätta allt. Nu ska jag i alla fall upp på crosstrainern igen om några minuter och det känns underbart att hoppa upp idag igen. Det är nästan som om det skulle ha varit ovanligt att ens få träna, vilket det så klart inte är eftersom jag har crosstrainern hemma. Det är väl träningsglappet på en vecka som gör den känslan. Nu får vi hålla tummarna för att det tar lång tid innan jag åker på en sjukdom igen.
 
 
I övrigt är det 3 och en halv vecka kvar tills jag ska börja jobba igen och på veckovägningen i måndags så vägde jag 83,5. Det vore jätteroligt om jag nådde 79 tills jag ska dit igen! Jag har gått ned 19,5 kg sedan chefen såg mig senast den 24e maj. Spännande att se vad han säger om det
 

Den där kroppen

God förmiddag. Idag ser det ut att bli fint väder ute så jag kanske ta mina pojkar på en promenad lite senare. Så slår vi två flugot i en smäll, lite minuskalorier och utemys.
Idag är jag extra trött här på morgonen men det kan bero på att jag dröjde uppe så himla sent igår. Dessutom fungerade inte vårt internet igår och det hängde sig bara några minuter efter att jag publicerade mitt sista inlägg. Jag hann läsa en av bloggarna jag följer och sedan var det borta och kom inte tillbaka. Ett tag trodde jag det berodde på vår WiFidosa och tänkte att det kanske inte skulle fungera idag heller, men det gjorde det ju tack och lov.
 
Hade en riktigt bra känsla igår. Stod framför spegeln och verkligen tittade på mig själv och hur kroppen blivit nu när jag gått ned i vikt. Jag har ju varit lite, inte ledsen, men nedstämd -ja kanske ledsen också, över all hud jag har extra på kroppen nu. Men igår kände jag att det var okay ändå. För jag har varit så himla stor och även om jag inte tyckte saker var jobbigt då så ver jag ju att de var jobbiga! Jag måste nog stanna upp och verkligen uppskatta förändringarna med kroppen nu. Jag menar jag har hittills gått ned 46 kilo, det vore ju konstigt om inte det skulle synas. Men jag vet att det syns, det är ju bara hur det ser ut under kläderna som är det som stör. Jag menar det är ju självklart att jag skulle vilja kunna få en fast och fin kropp utan någon hud, med en platt och fin mage. Men jag har extrahud så givetvis så kan jag inte få en kropp som någon som aldrig varit så stor som mig. Det säger ju sig självt. Men kanske blir den inte så illa som jag föreställt mig.
Nej jag måste helt enkelt vara nöjd med min kropp som jobbar så bra med mig. Man vet ju aldrig om det kommer en platå och då kanske det inte känns lika roligt en stund.
Mentaliteten är det viktiga då. 
 
 

Tränat!

Åh vad skönt, nu har jag tränat igen. Det var faktiskt en helt vecka sedan jag stod på crosstrainern och då var det bara en halvtimme ju, eftersom jag började känna mig dålig mitt i. Men idag körde jag på i två timmar, vilket var underbart. Jag funderade faktiskt på att stå en stund till för jag hade massa ork kvar men när jag ståt tre minuter extra så hoppade jag av eftersom klockan var så himla mycket (midnatt) och jag vill inte äta för sent. Så det fick bli lite yoghurt bara efter träningen, så inte kroppen behöver jobba för hårt när jag snart ska sova. Egentligen är jag inget fan alls av att äta så sent, men det är ju inte bra att låta bli heller om jag har förstått saken rätt.
 
Och det är egentligen det ända jag gjort ikväll, för så fort jag skrivit klart om Leo så började jag träna och medan jag gjorde det så såg Tomas och jag ett avsnitt Glee och sedan såg jag nästan två hela avsnitt Project runway (därav jag tänkte fortsätta efter 2 timmar, för jag hade ca 15 minuter kvar av avsnittet). Nu hoppas jag bara att jag inte tränade för nära inpå min förkylning för då lär jag väl märka av det imorgon och vakna helt däckad eller med igensvullen hals eller nått. Undanbedes tack.
 
Redan torsdag imorgon förresten. Galet vad fort tiden går
 
 
 

På sidan om: Leo

När Leo skulle födas var det inte utan dramatik, från vi fick veta att jag var gravid, tills några dagar efter att han hade kommit. Dels åkte jag så tidigt som i vecka 9, på foglossning och sammandragningar tillslut tvångsjukskrevs jag den 7e juni (Leo var beräknad 9e september). Någon vecka efter att jag sjukskrivits åkte jag på en gravidtetsdepression och det i sin tur ledde till panikångestanfall. Jag mådde kort sagt så extremt dåligt att jag aldrig skulle önska en annan människa hur jag mådde. Det tog ca 4 veckor innan jag mådde bra igen och det var mycket kämpigt, men tack vare min fantastiska make och mina underbara föräldrar, samt en underbar psykoterapeft så hittade jag ut ur både ångesten och depressionen (obs jag tog inte någon medicin utan kom ur det ändå). Men vid det laget hade jag fruktansvärt ont av foglossningen och det var så illa ett tag att jag hade svårt att ta mig ut ur hemmet.
 
Klicka på bilderna för att få dem större
 
Under de sista 2-3 veckorna av graviditeten blev det mer jobbigt i graviditeten eftersom Leos rörelser minskade kraftigt (för mycket) och jag fick lite små problem med blodtrycket och EXTREMT mycket mycket förvärkar, som också gjorde ont. Jag fick också högt blodtryck och blev svullen i ansiktet av och till (ev havandeskapsförgiftning). Jag fick åka på regelbundna kontroller inne på BB och de såg att det var lite för lite fostervatten vid ett tillfälle och de började prata om att sätta igång mig. Det var veckan innan Leo kom, framåt tordagen kanske om jag minns rätt. De kände också på livmodertappen och fann att den var öppen hela 3-4 cm och var mjuk och snart redo. Jag var fortfarande orolig för Leo eftersom sparkarna avtagit, men de fortsatte göra kontroller och jag fick göra två extra ultraljud för att kolla att det såg bra ut.
 
vänstra bilden är hur svullen jag var en dag och den högra är tagen bara ett par dagar innan
 
Kvällen innan Leo föddes så satt jag, Tomas och en väninna tillsammans här hemma och pratade om barnafödande och tittade på idolauditions. Leo var egentligen beräknad den 9onde september och eftersom det var den fjärde så väntade jag inte att han skulle komma. Dock hoppades jag det så klart eftersom jag nu hade oro och det var väldigt tungt, samt att jag hade onda förvärkar så ofta. På dagen hade vi varit ute på en promenad. På kvällen kom förvärkarna som vanligt men jag tyckte att de kanske höll sig mer än vanligt. Dock gjorde de inte ondare än jobbig mensvärk, som förvärkarna varit så jag reagerade inte så mycket. Anna sa att jag borde göra en smörgås ifall att men jag skojade bara om att det skulle vi hinna på morgonen i sånt fall. Jag trodde inte det var på g. Men Tomas och Anna höjde lite på ögonbrynet då jag ibland tog några andetag genom "fövärken". Sen pratade jag och Tomas om det  på kvällen också, hur man skulle veta om det var förvärkar, om jag skulle ha ont någon morgon snart, eller om det skulle vara äkta vara. Vi sa att det kanske är svårt att veta.
 
Sista magbilden innan Leo kom
 
Jag dröjde uppe ganska sent den natten av någon anledning. Jag tror jag hängde kvar till klockan var ca två. Jag låg i sängen och pratade med en gravidgrupp på familjeliv.se och jag skrev det som sista meddelande att jag konstigt nog fortfarande, fast väldigt svagt, kände av förvärkarna vailket var konstigt för alla andra kvällar hade de avtagit efter ett par timmar. Sedan sa jag hastigt god natt -jag fick bara för mig att det var tvärdags att sova. Sen somnade jag.
 
4,55 vaknade jag av att jag var kissnödig. Jag gick ned och upptäckte blod på pappret. Jag log till lite eftersom jag visste att det betyder att det inte är långt kvar. Sekundrarna efter kom det en värk och den gjorde riktigt ont. När jag var klar så hörde jag Tomas vakna uppe och han skulle precis gå upp för att fixa sig för jobbet men jag sa till honom att jag nog hade värkar så han kanske skulle stanna hemma. Han frågade då om jag var säker men mitt svar var att jag kunde kanske inte lova. Då kom en värk till och jag stönade fram att jag visst var säker. Tomas gick upp ändå och jag frågade om jag skulle testa sova lite. Men jag hann inte ens lägga mig ned innan det kom en värk till. Varje värk gjorde ondare och ondare och jag skyndade ned för trappen igen så fort den slutat. Jag sa till Tomas att kanske skulle jag ringa mamma, men han sa att jag kanske skulle vänta tills det kommit igång ordentligt. Då kom det en till och den lika jobbig. Det här var nytt för mig för med Marcus kom de ju succesivt under några timmar och med Oliver (skriver om det en annan gång) så sattes jag igång. Detta var snabbt och skoningslöst. Vi startade datorn för att få fram en värkräknare och jag upptäckte att de hela tiden kom efter 3 minuter och de gjorde fruktansvärt ont.
 
Vi ringde bb och meddelade att det var tredje barnet, att värkarna precis börjat men att de kom med 3 minuters mellanrum och att jag redan var öppen 3-4 centimeter. De sa att vi skulle komma så fort vi kände att det var dags. Jag hann tänka värken efter det att jag kanske skulle testa att duscha innan vi ringde mamma men i nästa värk kände jag att det var absolut omöjligt för bebis var verkligen på G (och tur var det att vi åkte för annars hade jag inte klarat att komma iväg troligtvis) . Jag ringde mamma och de var här på ganska exakt 10 minuter. Så fort vi ringt så väckte vi Marcus och Oliver. Oliver var med på noterna men Marcus blev lite förvirrad. På vägen ut till bilen var jag tvungen att kräkas mitt i gången, som tur var bara vätska. Pappa körde in oss till sjukhuset på tio minuter. En resa som annars tar ca 20 beroende på trafiken. Under tiden blev värkarna tyngre och tyngre.
 
När vi kom in till Danderyds bb (mindre än en timme efter jag vaknat) så tog det fart ännu mer. Jag klarade av att ta en värk till inne i förlossningrummet innan det brakade loss. Jag hann säga att jag ville ha epidural och vara uppe och röra mig, innan dess dock. Men de upptäckte att jag hade för högt blodtryck för att få epidural så de skulle ta tester på mig för att utesluta havandeskapsförgiftning först (vilket de senare sa att jag hade haft, lite preklampsi). Mot min vilja började de coacha mig med lustgasen och även fast jag först sa nej så valde jag att använda den sedan. Jag sa till sköterskan att det inte hjälpte emellan värkarna och hon sa att den nog inte skulle bedöva så bra eftersom jag var så långt gången, men att det kanske kunde vara bra att ha den ändå.
 
Upp ur sängen kom jag aldrig för värkarna kom då fruktansvärt tätt. Jag kunde aldrig ha dosan för ctg på mig heller eftersom den gjorde för ont på magen (jag tror dock det var inbillning). Förloppet gick dock väldigt fort och jag hade sköterskor inne på rummet hela tiden för att hålla koll (det brukar man inte ha) strax hörde barnmorskan att jag började vråla i masken. Jag försökte få fram att jag ville ha epidural men de sa att det jag inte skulle hinna med det innan Leo skulle komma ut.
 
Så kände barnmorskan på mig och sa att jag var öppen ca 8-9 cm och när jag inte kunde hålla emot längre så hörde jag hur hon sa till mig först, det är inte dags att krysta än (men den som har fött barn vet att det är inte är så att man kan välja det när det väl gäller) och sedan skriker hon (sådär som man hör på tv) åh herre Gud han kommer ju nu. Hon kastar sig på larmet och tar sedan emot HELA Leo som kommer ut i en ända krystvärk 08.19 (vilket alltså är 3 timmar och 20 minuter efter värkarna startade). Strax efter han kommit ut så rycker barnmorskan saxen occh klipper navelsträngen, tar Leo i handduken och ropar, pappa följ med och de rusar ur rummet. MEN de vände i dörren och kom in igen för Leo började tack och lov andas då.
 
 
Här brukar oftast en förlossningsberättelse lida mot sitt slut, med vikt och mått, men jag måste tyvärr fortsätta. Ja han var 49 cm lång och vägde 3290, men han var mycket sjuk när han kom ut. Allvaret upptäcktes dock inte riktigt på en gång utan efter ett par timmar. VI hade först planerat att vi skulle åka hem så fort vi fick (vilket brukar vara efter ca 6 timmar) vilket vi inte gjort med varken Marcus eller Oliver, men vi tänkte att han kom ju så tidigt så inte behövde vi stanna över natten. Men de undersöker ju också bebisen ordentligt och han andades alldeles för häftit, som att han hade svårt med andningen så vi fick inte åka hem.
 
 
Vi lades först in på en avdelning på Danderyd men efter lungröntgen och prover på Neonatalen där det visade sig att Leo hade ordentligt infektion så bestämde de hastigt att vi skulle till Neonatalen på sös. Det blev inte heller odramatiskt för Leo behövde åka ambulans och med sig hade han överläkaren på Neo, på Danderyd. Efter i en sjuktaxi (ca en timme senare!) så fick jag och Tomas åka, vilket var alldeles fruktansvärt. Nyförlöst i en taxi utan bebisen.. Dessutom hade det ett tag varit osäkert sa de på Danderyd om Tomas skulle få åka med eller inte för de visste inte om Neo på sös tog emot båda föräldrarna. Men tack och lov har de som standard att båda föräldrarna alltid ska få plats att bo där med sin bebis.
 
När vi kom till SÖS möttes vi av den hemsa synen av Leo i en öppen bebissäng med massa slangar och sladdar Han hade en trasa över ögonen. De sa att de gett honom mat också, så inte ens hans första mål kunde jag ge honom. Första natten på Neo var hemsk. Vi visste inget. Vi visste inte hur det skulle gå för Leo och han orkade inte äta, var slö och trött. Fem dagar fick vi bo nå Neonatalen med Leo och under den tiden fick han sond i näsan så han kunde äta. Han fick sedan bo med oss i rummet men först med maskin som kollade syre och hjärtat. Det var jätteläskigt när de kopplade bort den. Neo var som en bubbla. Leo var aldrig vaken, han bara sov. Det kändes som om man var den mest maktlösa i hela världen.
 
 
 
Men den 8onde började det vända och det bestämdes att vi skulle få åka hem på permission under helgen och sedan komma tillbaka för undersökning på måndagen. Så Leo födde sden 5:e men den 9onde på hans beräknade födelse, så fick vi komma hem med honom. Det var också läskigt för han var så liten och så bräcklig. Men allt gick bra tack och lov och hans infektion hade med hjälp av all antibiotika gett med sig. När Han var en vecka gammal började han bli den bebis de flesta har redan från första dagen.
 
 
Efter detta lilla drama så har Leo varit frisk och kry och som vilken annan liten kille som helst
 
Bilder från Leos första år
 
 

Träning, mat och nya skor

Nej vet ni vad, jag tror jag ska träna nu ikväll i alla fall. Jag har ingen hosta, inga nysningar. Inget snor som rinner och ingen feber (36,8). Jag har inte heller ont i halsen. Det ända jag har haft är ont i huvudet men det tror jag kommer från musklerna, för jag har ont i huvudet var och varannan dag jämt, så skulle jag gå på huvudvärk skulle jag sällan få träna. Jag funderar därför på att ta ett entimmes på crosstrainern idag. Jag kan ju alltid gå av om det inte känns bra.
 
Idag åt vi hemgjorda hamburgare till middag och jag fixade inte att äta upp maten. Jag hade grönsalladsblad som hamurgerbröd (är allergisk mot gluten och de glutenfria innehåller massa kalorier och är oftast skumgummibröd), sedan en ganska tunn och liten hamburgare (nötköttfärs, rödlök och kryddor) och uppe på det en tomatskiva, lite rödlök samt ketchup och senap. Jag åt en och gjorde sedan en till (för en är lite väl lite mat och lite för få kalorier) men jag orkade inte äta upp hela den andra. När jag nådde halva var jag på väg att ge upp men bestämde mig för att det var så lite kvar så jag kunde äta den, samt att jag faktiskt "behövde" kalorierna. Så jag tog en tugga till. Men sen kände jag att nej, varför i hela ska jag trycka i mig nått som jag inte orkar? Så jag la bort den snutten som var kvar, trots att det var så lite.
Inte så intressant för er att veta kanske, men jag tänkte att det är många som frågar mig hur jag gör för att gå ned i vikt och hur jag äter. Vart jag ville komma med detta är att tala om att jag äter så jag blir mätt, men jag äter inte mer än så
 
Här är mina nya skor förresten. Vad tycker ni? Keepers eller returners? (de kostade 299 kr). 
 

Smaskig rubrik

God morgon. Jag vaknar till ett molnigtt Stockholm idag. Kan hösten vara på väg? Förra året i september och minns jag inte fel var det i slutet av september. Det var efter att Leo kommit hem från Neonatalen i alla fall (Jag ska berätta om det någon dag). Så var vi på marknad och alla gick runt i sommarkläderna. Solen låg på och då var det i alla fall över 20 grader. Vi får väl hoppas på det i år igen.
 
Jag mår ännu bättre idag men tror att träningen får avvakta tills imorgon så att jag är helt säker på att inget ligger och slattar i kroppen. För många har nu påpekat om folk som skadat sig eller dött eftersom de tränat när de varit sjuka. Jag visste så klart innan att man inte ska det, men det blir mer verkligt när folk berättar om det.
 
Idag har jag storstädning på schemat. Det är mycket skönt att få saker gjorda
 
 
 

Uttråkad och rastlös

Jag är riktigt uttråkad och rastlös här. Inte hjälper det träningsförbudet att se superstars heller. Då blir man snuskigt sugen. Ja förhoppningsvis kan jag köra vidare imorgon.
Jag har däremot piggat upp mig med nya skor idag igen. Jag råkade falla för ett par skor nu igen. Det får bli förbud för mig att gå in i skoaffären snart så inte min plånbok börjar gråta. Men det här var så himla fina höstskor med klack och de kostade bara 300 så det var toppen. Jag får visa bild sedan när jag har dem på mig.
3,5 kilo tills det är dags att belöna mig själv för ytterligare en 10kg intervall, men jag ser de nya skorna som belöningen. Jag kunde dock inte väntat ett par veckor att köpa dem för det var det sista paret de hade
 
I övrigt har jag för första gången på jättelänge inte gjort något annat idag än att tala i telefonen, men min väninna. Samma väninna som vi var i Eskilstuna med förövrigt. Det var trevligt för det var ett tag sedan vi hördes ordentligt nu.
 
Idag när jag stod framför spegeln så kände jag mig så otroligt tjock. Jag vet inte varför, men säkerligen eftersom jag inte tränat på några dagar och det känns lite som det var förut (vilket det så klart inte är, för jag har ju inte ätit något godis eller druckit läsk eller ätit fel eller mycket) men jag förstår samtidigt att det nog bara är inbillning. Jag får hålla tummarna för att jag är frisk redan imorgon.
 
 
 

Redan morgon?

God förmiddag. Det är sista veckan på vår ledighet (ja, jag är ju mammaledig till den 10e september, men skolan och det börjar ju så rutinerna börjar sakteliga kicka igång) men inte blir det vila för det. Tyvärr hänger jag fortfarande uppe sent då dygnet blvit lite annorlunda på sommaren, men upp ganska tidigt måste jag ändå. Ja inget att hänga läpp över, jag mår ändå bättre idag än igår och det känns skönt. Jag har dock fortfarande ont i halsen så jag antar att träningen får vänta -tyvärr ytterligare en dag. Men senast igår läste jag om en man som tränade när han var lite småförkyld och det slutade med hjärtmuskelinflammation, så det låter jag bli att leka med
 
något trött idag
 

Lätt feber

Det fick bli en riktigt lugn kväll för mig idag. Lite lätt feber smög sig på ett tag men försvann sedan igen tack och lov. Jag tog en varm dusch också och det brukar alltid göra att jag mår bättre, så även nu. Nu tror jag kanske inte att jag är frisk tills imorgon men jag har goda förhoppningar om att må bättre i alla fall, eftersom jag inte blivit sämre. Så nu ska jag snabbt ned i säng, efter att jag nu har suttit och läst alla bloggar jag föjer
 

Det bröt ut

Dubbelsuck skulle man kunna säga. Kanske till och med trippelsuck. Jag har så mycket träningsenergi i kroppen nu som jag inte vet vart jag ska göra av.
 
I torsdags när jag ställde mig på crosstrainern så blev jag ju tvungen att bryta efter 30 minuter eftersom jag började känna mig sjuk. (Halsen och huvudet) och sedan dess har jag inte tränat alls. I fredags ville jag ju inte eftersom jag tvunget behövde vara frisk på lördagen. På lördagen kunde jag inte träna eftersom vi var borta hela dagen och på morgonen ville jag inte eftersom jag fortfarande hade känningar i kroppen. Igår var det inte lämpligt eftersom kroppen jobbade med alkoholförbränningen (och när jag sedan tekniskt skulle kunnat så fanns inte orken) och nu är jag ju givetvis förkyld. För det bröt ut så fort jag slappnade av efter festen. Jag är förvånad över att jag ens kunde hålla det borta så länge eftersom jag började känna mig dålig redan i onsdag (eller var det tisdags till och med?). Tack säger jag till fantastiska vitaminer.
 
Hur som haver så har jag ont i halsen nu och nyser och snorar lite. Jag har ingen feber tack och lov men det förändrar ju dessvärre inte läget och jag förblir utan träning idag -och tills jag blivit frisk. Inte alls vad jag behöver kan jag säga
 
Hoppas alla ni andra mår bra
 
En gammal bild jag hittade på datorn. Jag satt och ritade med Marcus och jag minns att det var 2007 för det var innan vi flyttade hit. Jaa ni. Undrar hur jag skulle ritat mig själv om jag gjort den här bilden idag? (då skulle det förövrigt vara två små sötnosar, en hund minus och två katter plus på bilden också)
 

Viktkurva för vecka 14

Viktkurvan för vecka 14
 
 

Veckans viktminskning, vecka 14

 

Veckan vägning gick förvånansvärt men härligt bra. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så mycket som det blev, men än en gång bevisar min kropp att det inte är tillfälligheterna som skapar övervikten. Det ger ju också hopp inför den ytterligare minskningen och framtiden. Även en "tjockis" kan få äta eller dricka gott utan att behöva oroa sig för vikten.
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 83,5 kg
Veckans minus/plus: -2,1 kg
 
Total viktminskning: 46,5 kg
Viktminskning efter bebis: 28,5 kg
Kvar till målvikt: 23,5 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 33,4
Kvar till normalviktig enligt BMI: 8,4
Tappad BMI hittills: 18,7
 
 

Rutiner

Nu är det dags att återgå till verkligheten. Imorgon börjar Tomas jobba igen och om ytterligare en vecka så börjar Oliver åter hos dagmamman och Marcus börjar i första klass. Då blir det nog också lättare med rutinerna för viktminskningen. Inte för att det inte fungerat nu, för det har det ju gjort, men jag tänker på att det till exempel kanske inte blir träning klockan 23 på kvällarna och sånt. Vilket naturligtvis vore jättebra. Dessutom kommer dansgympan på friskis igång snart och jag har också tänkt börja simma om jag hinner.
 
Jag kommer som bekant att börja jobba snart och avsluta mammaledigheten också. I nuläget kan jag inte svara på om jag kommer jobba heltid eller inte. Problemet där är att jag ska jobba mellan 8-17 inne i Stockholm, men dels innebär det att jag kommer hem väldigt sent (vilket inte spelat någon större roll om jag onte haft småbarn) och eftersom killarna ska gå hos dagmamma så öppnar inte barnomsorgen förrän klockan 7 på morgonen. Lite svårt att hinna till jobbet då eftersom det kommer ta mig över en timme att åka dit. Ja alla detaljer får fixas till så småning om.
 
Imorgon vägdag och det ska bli spännande att se hur det gått nu efter alkoholen igår
 

Gårdagen

Hallå där! Vilken underbar gårdag det var.
När jag hade skrivit så började vi göra oss i ordning och lämnade sedan barnen. Oliver och Marcus hos Tomas syster och Leo hos min syster och hennes sambo (Leos Gudfar). Sedan åkte vi förbi Mc Donalds (första gången sen innan jag började viktminska 7 maj som jag ätit nått därifrån) Jag tog en QP utan bröd med morötter och cola zero, så jag tror det var ganska lugnt med kalorierna där. Sedan åkte vi raka vägen till Ann-Christine och riggade upp och soundcheckade. När vi var klara med allt så började folket komma och det var supermysigt med lite mingel och fördrink först.
 
Till mat fick vi pastasallad (men jag som inte tål gluten fick vanlig sallad) och skinkpaj (även där en glutenfri). Vi satt blandat till maten och det var roligt. Ann-Christine hade satt ut lappar för att vi garanterat skulle beblanda oss. Jag hamnade bredvid Ann-Christines festman, två av hennes gamla skolkamrater, Susanne och Sanna, hennes storebror Andreas och en Stefan. Vi pratade mest os och sport, mycket trevligt.
 
Efter maten körde vi strax över en timme med lite soft mingelmusik, så folk skulle kunna komma in i stämning och mingla lite, innan det det blev fest på allvar. Vi tog paus i någon timme innan vi satte igång igen och då blev det riktigt roligt. Ordentligt drag. Det dansades, hoppades och sjöngs med för fullt. Min mamma kom upp en stund och filmade med min mobil, men det är så konstigt för i mobilen så ser jag filmen, men när jag lägger den på datorn blir det bara ljud och ingen bild. Jag förstår inte alls varför, men det blir så ibland med filmerna. Jag ska i alla fall se om jag får någon ordning på det där så jag kan visa lite klipp.
När vi hade kört alla låtar och tackat för oss så började det ropas "en gång till", vilket var så himla roligt så vi körde på tre låtar till innan vi slutade för kvällen och umgicks med de andra på festen en stund, innan vi gav oss för kvällen någon gång mellan 1 och 2.
 
Det fick bli en taxi hem för det var visst lite runt under fötterna och mörkt i skogen på vägen hem. Halv 4 var vi hemma i alla fall och det var skönt att få krypa ned i sängen.
 
Idag när jag vaknade så orkade jag egentligen inte vakna. Japp, jag lyckades bli bakis (kan bero på att jag drack 7 mellanöl och 3 glas vin under våra 12 timmar där. Ja fast inte när vi spelade så klart för då är det inte bra att vara onykter). Det gav dock tack och lov med sig till klockan var 13 ca och då var vi och hämtade Leo. Marcus och Oliver blev hemkörda av Anna-Karins (Tomas syster) man Mattias.
I övrigt har det inte hänt något idag, vi går lite på halvfart här hemma. Vi tog en promenad tidigare och pojkarna fick cykla. Nu blir det handbollen och sedan lite middag
 
 

Dagens vikt och lite tankar

God morgon. Idag vaknade jag och mådde lite bättre tack och lov, så jag har en bra känsla för idag (wohoo) och spelningen ikväll, det tackar jag för. Här håller vi på med lite tvätt för tillfället och snart ska vi börja göra oss i ordning. Det är eftersom vi kommer att behöva röra oss hemmifrån redan vid 12 idag. Barnen ska lämnas och sedan måste vi åka iväg och rigga upp allting och soundchecka innan de andra kommer vid 15. Jag tror det blir jättemysigt idag.
 
Angående min vikt nu då. Jag säger som jag sa igår, att jag lägger upp vikten idag (fast i det här inlägget) så får vi se om den kommer bli högre på måndag eftersom det är så himla mycket kalorier i öl och vin. Sen är det ändå måndagsvikten det får handla om. Men det kan också vara kul att se vad som händer om man dricker en kväll så här. Idag så väger jag 84,1 (vilket är 200 g upp, av någon anledning, från de 83,9 jag vägde igår. Men det spelar ingen roll). Så det är -1,5 kg sedan i måndags. Med andra ord en riktigt bra vecka. Hoppas det inte det förstörs nu, haha.
 
Men det är ju så här också, vi lever. Vi kan inte upphöra fast vi viktminskar och någon gång ibland (jag har inte druckit något sedan innan jag började viktminska) måste saker få vara tillåtet.
Nu tror jag inte jag kommer hinna skriva något mer idag, så jag önskar er alla en jättetrevlig dag och kväll, så hörs vi imorgon igen
 
 
 

Det blir tidig kväll

Så tomt det blir när man inte tränar. Det skulle inte förvåna mig om jag inte kan sova för att jag blir alldeles rastlös i kroppen i natt. Och att bero på sova så är det precis det jag ska göra alldeles strax, för jag känner att jag nog behöver lite extra sömn inför morgondagen. Det ger mig förhoppningsvis också en bättre chans att kurera mig. Dessutom blir det inget sova ut imorgon, vilket också gör att det känns som en bra idé att krypa i sängen här strax.
 
Jag bloggar en sväng imorgon innan vi åker, men sedan blir det till 99% inga fler förrän på söndag igen. Men imorgon skriver jag som sagt lite som en extragrej den här veckan, eftersom jag kommer få i mig så himla mycket kalorier imorgon, morgondagens vikt. Så får vi väl se hur det påverkar måndagens resultat
 
God natt, sov gott
 

Den här dagen

Ja idag har det varit tomt i min blogg hela dagen, vilket är första gången sedan jag startade bloggen. Men dagen blev lite oväntat full, dock mycket trevlig.
Jag vaknade först väldigt sent, strax efter 11 och då mådde jag inte alls bra. Jag hade ont i halsen, var frusen och hade sådan dånande huvudvärk. Efter frukost/lunch blev det bara värre, jag mådde så himla dåligt och ett tag trodde jag att jag skulle kräkas. Men det gick över då huvudvärken lugnade ned sig, tack och lov och under dagen har det bara blivit bättre.
 
Vid 12 gick jag ned till centrum för att kolla kläder och jag hade tänkt skriva innan men fick lite brottom, för klockan 13 så skulle jag träffa en tjej för första gången, som kontaktade mig på fb, ang min viktminskning och hon undrade om lite tips och råd. Jag tittade bara en snabbis innan jag gick hem och hämtade Leo och mötte upp henne. Vi umgicks och hade jättetrevligt hela dagen. Så det var jätteroligt.
 
Jag kom hem igen strax innan 18 och sedan dess har vi bara ätit och sett handbollen. Och handbollen var ju rolig idag. Det tackar vi för. Nu ska jag, mot min vilja, ta det lugnt resten av kvällen eftersom jag känner av kroppen och halsen. Huvudvärken smyger lite bak också och jag vill göra allt för att hålla mig frisk tills imorgon. Jag har dock en irriterande träningsabstinens.
 
Angående träningen så blir det förmodligen ingen förrän måndag igen vilket inte känns så roligt. Men imorgon (om jag inte blir sjuk) så ska jag dricka alkohol på kvällen (första gången sedan innan jag började viktminska i maj) och det innehåller inte så roligt få kalorier som man kunde önska. Jag är därför något orolig för att jag ska gå upp i vikt igen, lagom tills jag ska redovisa min vikt på måndag. Därför tänker jag den här veckan tala om vad jag väger imorgon också, så får vi se om alkoholen påverkar vikten eller inte. Hur som haver så kan jag ju inte träna dagen efter jag har druckit så det får bli måndag (om jag inte blir sjuk förstås, för då får det vänta tills jag blir frisk)
 
Jag gissar att ni inte orkat läsa hela det här evighetslånga inlägget?
 

Vad är det i kroppen?

Ja.. här fick jag för att jag trodde jag skulle vara duktig med träningen. Jag förstår inte för jag har mått bra hela dagen, men efter 30 minuter på crosstrainern så var jag tvungen att kliva av. Eller nej det är inte sant för jag kunde ha fortsatt, för jag orkade egentligen, det var bara det att jag började må sämre igen. Halsen började kännas igen och huvudet blev tyngre och tyngre. Så jag fick lov att gå av (mot min vilja). Jag får INTE bli sjuk inför lördag. Vi har jobbat alldeles för hårt för detta. Det är för många timmar, för mycket kraft, kärlek och vilja i det här för att det ska kännas okay att det inte blir av. Jag kände att det fick vara viktigare än träningen. Jag hoppas fortfarande att det som jag kanske har i kroppen, väljer att hålla sig borta och inte kommer förrän tidigast på söndag. Efter de världelösa 30 minutrarna så satte jag mig med Tomas i soffan och såg klart på Never been kissed. Nu funderar jag på att snarast somna och hoppas jag mår bättre imorgon
 
Det blev en lagom fika för mig idag i alla fall. Några bitar jordgubbe och tre fruktkolor ( =150 kalorier för kolorna). Efter träningen åt jag en skål med yoghurt, för jag kände mig lite tom i kroppen (syftar då alltså ev sjukdom, inte på att jag inte hade nått i magen). 
 

Födelsedagsmys

Då har mina gäster gått hem och vi har nu firat färdigt min födelsedag. En mysig sådan. Jag fick av mina systrar och deras sambos, ett klippkort (10ggr) på Friskis och svettis och av mina svärföräldrar och min svägerska med sin karl, så fick jag ett presentkort på Lindex. Så nu ska både tränas och inhandlas nya kläder. Sen får jag matcha min mer gymtränade kropp (jag ska gå dansgympa med min lillasyster) tillsammans med mina nya kläder, i min nya jacka, lite vackra smycken och med en härlig bok i handen. Nu har jag förvisso svarat på var och en av alla kommentarer men TACK allihopa för era grattis till mig
 
Nu blir det kvällsträning. Igår mådde jag visset värre och hade vilodag. Jag tog en lång dusch och en alvedon och då kändes det lite bättre men jag kände att det var nära att det skulle bryta ut något på mig. Idag mår jag tipp topp och det betyder att min crosstrainer får en omgång, samt att jag kör lite situps, planka, dips och armhävningar efteråt
 
Från höger: Pappa Peter, lillasyster Sandra, Mamma Annika, lillasyster Jenni, Svärmor, svägerska Anna-Karin och sist Anna-Karins karl Mattias
 
 

Frukost på sängen och presenter

God middag!
Idag sjöngs det "ja må hon leva" för full hals klockan 9 på morgonen. De väckte mig så fint och barnen lämnade entusiastiskt fram sina presenter till mig. Något jag hade sagt att jag ville ha, så det var mysigt. Av Tomas fick jag två par örhängen vilket jag blev jätteglad för eftersom jag har så dåligt med fina örhängen (dessutom hade han räknat ut det eftersom örhängena passade ihop med halsbandet jag fick i bröllopspresent). 
Efter frukost på sängen så skickade min väninna sms och bad mig möta henne nere i centrum (vi bor uppe på) för hon hade med present till mig, men kunde inte komma och hälsa på senare idag. Av henne fick jag Fifty shades boktrilogi (som jag funderade på att köpa förut, läs om det HÄR) och ett presentkort som gäller i vilken butik jag vill i hela Åkersberga centrum. Supergulligt och inte hade jag väntat mig att få så mycket.
 
Nu ska jag städa av lite leksaker, damma och dammsuga. Handla fika (jag låter bli att baka glutenfritt för jag har bestämt mig för att jag inte vill ha fika. Det handlar inte om att jag larvar mig för jag hade ABSOLUT kunnat fika idag, om et inte var så att vi kommer dricka alkohol på lördag då min andra väninna fyller 30, där vi ska ha spelningen, och det innehåller så himla mycket kalorier. Så jag väljer helt enkelt att ta det då istället för idag) och förbereda inför att gästerna kommer senare idag.
 
Så nu är jag 31 alltså
 
Jag fick bokstäverna av barnen Marcus, Oliver och Leo. Samt armbandet. Det var gulligt
 
Ena paret med örhängen jag fick från Tomas
 
Andra paret med örhängen från Tomas
 
Presentkort och böcker från Jenny
 
 
 
 
 

En fullproppad dag

Oj vilken fullproppad men rolig dag det har varit idag. Först var vi ju hos To mas föräldrar och repade inför spelningen. Vi körde igenom alla låtar i aktuell ordning och skrev upp det sista lilla som måste fixas eller tränas på under de kommande två dagarna. 
När vi sedan hämtade barnen efteråt så var klockan så pass mycket att det skulle blivit väldigt sent att handla mat och laga den hemma, så det blev pizzerian. Jag åt kycklingsallad som jag brukar göra.
Vi hann inte mer än hem innan handbollen började och vi följde med stor entusiasm hur Sverige spelade sig in i semifinalen. Så underbart.
 
Nu hade jag egentligen tänkt att jag skulle träna, men jag har lite ont i huvudet och känner mig lite underlig i halsen. Så med tanke på det så kommer jag att ta vilodag idag och hoppas att jag mår bra imorgon igen, så jag kan ta mitt träningspass då alla gästerna har gått hem
 

Genrep på G

God förmiddag! Idag vaknade det en pigg liten Oliver här som inte hade någon feber. Nu hålls alla tummar för att det var något tillfälligt och att inte kommer åter. Idag, eller om en liten stund faktiskt, så ska jag och TOmas ut till mina svärföräldrar (fast de är inte hemma) och köra ett genrep inför spelningen. Alla låtar ska köras igenom i aktuell spelordning så vi kan se om det är något sista fix inför lördag. Förhoppningsvis är allt topp. Det ända lilla som ska göras är att jag ska skriva en vers till, till en av våra egna låtar.
 
Nu har jag en liten FRÅGA till er alla som läser min blogg. Tycker ni att det är okay att jag lägger in inslag av livet i sig här i bloggen, eller önskar ni att jag håller det här som enbart en viktblogg och KANSKE nått annat då och då?
 

Dagens träning

Nu har jag precis avslutat dagens träning och det blev 60 minuter crosstrainer 150 situps varav 40 med vikt. 10 armhävningar på knä, 10 armhävningar på fot. 9 dips (haha, jag orkade inte den tionde utan föll ned på golvet) och 2x30 sekunder plankan. Jag funderade först på att stå en timme till men tänkte att det kunde vara skönt om det var klart tidigt för en gångs skull så jag inte behöver äta mitt i natten. Är i alla fall nöjd med dagens träning.
 
Nu håller jag tummarna för tt jag ska kunna fortsätta träna i veckan. Oliver hade visst 39 graders feber upptäckte vi och av två anledningar så hoppas jag att jag inte blir smittad, 1) eftersom vi ska ha spelning på lördag och vi har grejat med det i 4 veckor nu och långt in på nätterna. 2) jag vill kunna fortsätta träna. Anledning ett dock faktiskt den viktigaste just nu. Kan vi inte köra på lördag så är hela semestern bortslösad för under de veckor Tomas nu varit ledig så har vi jobbat med musiken ALLA dagar utom 2, då vi var i eskilstuna och på gröna lund
 

-45 kg före och efter/nubilder

Sådär, nu är jag äntligen klar med det jag pysslat med idag, som gjort att jag ännu inte har varken skrivit något idag eller svarat på kommentarer. Jag har nu tagit nya foton och har fixat med dem på datorn så ni ska kunna få en någorlunda jämförelse med hur jag såg ut tidigare och hur jag ser ut nu. Jag har nu gått från 130 kg till 85 kg
 
Till vänster 85 och till höger 130
 
Till väntser ca 110 (september förra året) till höger 85. Samma tröja men inte samma byxor. Till vänster hade jag med möda klämt mig i ett par jeansleggings i storlek 48. Till höger ett par i storlek L
 
Vänstra bilden 98 kg och den högra 85. Tog den vänstra när bloggen precis var nystartad, så jag skulle kunna visa er hur jag då såg ut (se tidigare inlägg). Samma tröja men inte samma leggings för de är alldeles för stora
 
De vänsta fotona minns ni säkert från senast jag fotade mig. På vänstra bilden väger jag 95 och på högra 85. Skillnaden från senast är att jag nästan tappar de stora mjukisbyxorna
 
Dessa bilder är också från senaste intevallen och alltså 95 till vänster och 85 till höger. Det är inte samma leggings för de jag hade senast var samma som på bilden med röd tröja. Storlek 48, men de är alldeles för stora nu
 
Dessa bilder är från min halvtidsfotografering. Alltså 95-85. Ursäkta de dåliga vinklarna, men jag tror ni ser
 
Slutligen en liten startbild mot en dagsfärsk bild
 

Dagens träning och tidig födelsedagspresent!

Träningen för dagen är nu avslutad och det blev 65 minuter på crosstrainern. Det gjorde ont i kroppen på slutet och när jag klev av kändes det lite som om jag har ont i halsen. Så antingen är det bara kroppen som är trött efter långa passet igår eller så håller jag på att bli sjuk. Håller dock tummarna för att det inte blir så. Dels eftersom jag vill kunna fortsätta min träning oc dels eftersom vi har spelning på lördag. I övrigt har jag kört 120 situps idag och 50 av dem med motvikt på magen.
 
Nu ska ni få höra något jag är så himla glad för. Jag sa till min mamma att titta in i bloggen så hon fick se jackan jag blivit så kär i och efter en liten stund så hörde hon av sig och sa att hon och pappa sett bilderna och tyckte den var så fin så de ville ge mig den i födelsedagspresent. Så jag fick gå och köpa den så får jag pengar av dem på torsdag när de kommer över. Jag är väldigt glad över den presenten. Och tack för alla era fina kommentarer angående hur bra den passade. Och vet ni, jag testade storlek 42 och den passade
 

Nu är jag kär igen

Minns ni skorna jag blev kär i?
 
 
Jag blev ju tvungen att köpa dem och hade dem på min och Tomas bröllopsmiddag (men det kanske ni såg på bilden?
 
 
Jag är helt förälskad i ett klädesplagg nu. 
 
 
Vad tycker ni? Borde jag?
Förövrigt är det storlek 44 på jackan (wow, minns inte senast jag hade så liten) och den är rymlig och skön, inte trång alls. Jag har inte testat storlek 42 än men misstänker att den nog skulle vara för liten. Så vad säger ni? Kan det vara ett alternativ för belöning för nästa -10kg?
 

Det är lite konstigt men...

En sak som är lite knäpp är att när jag pratar med någon om min vikt och ska säga vad jag väger, så säger jag alltid omedvetet för mycket av någon anledning.
Igår skulle jag säga till Tomas hur mycket jag vägde och sa då "nu väger jag 106,6, hur mycket tror du det blir imorgon?" Sen kom jag givetvis på mig själv med ett "nej men vänta nu". Men det sjuka är att det sker helt omedvetet. Oftast säger jag att jag väger 9?,? istället för att använda min 8:a nu. Men ibland slintar det till och jag säger 10?,?. Är inte det underligt? Det är verkligen som att hjärnan inte hängt med. Är det tror ni för att jag inte greppat det själv än eller för att jag är så van att väga så mycket mer än jag gör nu?
 
Jag är så sugen på att ta mina nya -10kgfoton nu. På ett sätt vill jag fuska och ta dem precis nu. Men samtidigt blir det ju inget roligt om jag fuskar. Kanske imorgon? Den här veckan bör det bli om inte annat. Fram tills dess ska jag välja ut lite foton där man ser mina kläder ordentligt så jag kan lägga upp skillnadsfoton. Jag ska ju så klart också fota med de kläder jag hade på 95-bilderna
 
Min senaste utstyrsel då jag tog -10kg-bilder
 

Viktkurva för vecka 13

Här kommer i vanlig ordning veckans kurva
 
 

Veckans viktminskning, vecka 13

Då är det ännu en vägdag och trots att det är på gång med mitt "en gång i månaden" och trots en riktigt brakmiddag med efterrätt i fredags, så gick det ganska bra på vägen även den här veckan
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 85,6 kg
Veckans minus/plus: -1,6 kg
 
Total viktminskning: 44,4 kg
Viktminskning efter bebis: 26,4 kg
Kvar till slutvikt: 25,6 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 34,3
Kvar till normalviktig enligt BMI: 9,3
Tappad BMI hittills: 17,8
 
 

Dagens träning

Nu har jag avslutat dagens träningspass och det blev 126 minuter på min crosstrainer. Jag är slut i kroppen nu och känner av magmusklerna ordentligt efter de 100 situps jag gjorde förut idag. Jag gjorde idag 50 stycken med tyngd på magen för motstånd. Igår gjorde jag 90 med tyngd. Jag hade tänkt försöka med åtminstone 60 med tyngd men när jag nådde 90 fick jag skrika till Tomas att släppa tyngden för jag orkade nästan inte resa mig. De tio sista blev med mig själv som motstånd. Men det var som sagt tidigare idag, nu var det bara crosstrainern. Jag är nöjd med avslutningen på veckan och imorgon börjar en ny vecka och nya tag. Förhoppningvis bättre än denna veckan.
 
Jag funderar också hur jag ska göra på torsdag då jag fyller 31. Jag kommer så klart bjuda på fika, men ska jag också äta en fikabit eller ska jag låta bli. Hm.. 
 

Nervös inför morgondagen

Imorgon är det vägdag för mig igen och av någon anledning som jag inte riktigt vet varför, så är jag väldigt nervös för hur den här veckan ska sluta. Jag har inte haft möjligheten att träna lika mycket som jag velat och jag åt ju också hutlöst mycket på restaurangen härom dagen då vi firade vår bröllopsdag. Men nog hoppas jag nå ett kilo minus i alla fall. Ja egentligen så är ju all minus bra minus om vi ska vara ärliga så jag ska väl egentligen inte gnälla hur det än går. Nästa vecka blir det dock ett regält step up för mig för jag känner inte att jag vill hamna efter allt för mycket. Jag har blivit bortskämd av mig själv med en jämn och bra viktminskning
 
 

Till alla mina bloggvänner och läsare

Det här inlägget är till ER mina bloggvänner och övriga läsare. Era kommentarer värmer mitt hjärta så jag blir rörd. Ibland känns det helt otroligt att det är mig ni talar om och att det är jag som får så mycket kärlek från er alla. När jag startade den här bloggen så gjorde jag det för en möjlighet att kunna inspirera åtminstone en annan människa. Jag tänkte att det kanske finns någon annan där ute liksom jag som också bestämt sig för att göra en viktresa och oavsett om de ska gå ned fem kilo eller 70 kilo, så kan det vara skönt att läsa om andra.
I mitt fall så började jag leta efter viktbloggar, men i början hade jag svårt att hitta någon och det var framför allt svårt att hitta folk som ville göra stora viktförändringar som jag kunde läsa om och relatera till. (Jag läser dock gärna om de som vill göra både stora och små förändringar). Inte hade jag kunnat ana att min blogg skulle få så mycket som den har fått från alla er. Och jag älskar alla era bloggar (ni vet vilka ni är för jag kommenterar i era bloggar eller pratar med er på facebook) och det spelar ingen roll för mig hur mycket eller lite ni vill gå ned för ni är alla en stor inspiration för mig och mycket av min kraft hämtar jag från er.
 
SÅ TACK!, tack till er alla och massa kärlek tillbaka <3
 
 

Träna = lycka

Idag känner jag för att träna, träna, träna. Jag vill åka till simahllen och bara köra tills jag nästan inte orkar hålla mig ovanför vattnet. Jag vill intervallträna i skidbacken, powerwalka min runda och stå på crosstrainern i alla oändlighet. Tror ni inte att just idag av alla de dagarna, så har vi så mycket att göra inför spelningen att den tiden helt enkelt inte finns?! Ja det är bara acceptera att jag inte kan göra allt det här och se till att jag åtminstone kan göra något, för jag kan inte acceptera att den här energin bara går föbi mig.
 
 

Djupa funderingar

Vet ni, jag tyckte verkligen inte om min själv förut. Jag såg ned på mig själv riktigt ordentligt. Jag kände att varför skulle folk lyssna på vad jag sa, varför skulle någon vilja vara min vän, jag var ju så himla tjock. Jag kände det som om att INGEN kunde ha respekt för mig. Jag skämdes för allt. Jag "visste" att folk bara tänkte på hur tjock jag var. Jag som alltid älskat att stå i centrum (jag har sjungit i hela mitt liv) när jag var yngre, vågade nästan inte visa upp mig. Jag kände mig aldrig fin. Jag kände mig instägd i mig själv. Jag kände mig som ett misslyckande.
 
Jag vet inte hur det kunde ta så lång tid för mig att ta tag i mig själv, men huvudsaken är ju att jag gjorde det någon gång alls och att jag gjorde det när jag var 29, var både dags någon gång men ändå inte för sent. Jag hade ju försökt innan men misslyckats eftersom jag ständigt gett upp. Och ursäkterna hopar sig precis som för en rökare, alkoholist eller narkoman, som för en riktigt fet person som faktiskt måste gå ned i vikt. Jag tror inte att man inser att man faktiskt har ett beroende. 
 
Men för mig hände det en sak som kanske inte alla känner till. Eller som flera kanske också råkat ut för men inte haft något namn på. Jag råkade ut för ett fenomen som kallas fatorexi. Okay jag kanske inte fick det som fullt utvecklad "sjukdom" men jag fick åtminstone en släng av det, för trots att jag var så extremt stor så såg jag mig själv som mycket mindre när jag såg mig själv i spegeln. Jag trodde givetvis inte att jag var smal, men jag såg inte för mitt liv hur jag såg ut. Idag kan jag inte förstå hur det går till och det var egentligen inte förrän jag hittade den HÄR artikeln, som jag insåg att det kanske var ett problem som jag hade. Helt plötsligt började jag förstå. Det var då alla de hemskaste tankarna (som jag skrev om ovan) kom. Efter att jag läst artikeln så tog det mig ca 6 månader innan jag satte igång och börja viktminska. Jag var ju sedan som de flesta av er säkert vet, tvungen att pausa eftersom jag blev gravid, men så fort jag kunde, efter Leo så satte jag igång igen och som ni säkert förstått är jag mer målveteten än någonsin. Och fatorexi har jag inte. Jag har däremot svårt att insé hur pass mycket jag tappat i vikt och tänker fortfarande mig själv som åtminstone 100-115 kg stor. Knasigt. Men hjärnan får komma med sen.
 
Nej nu ska jag sluta skriva för jag vet själv att man kan somna på för långa inlägg, men nu vet ni lite mer om mig i alla fall
 
Som jag upplevde mig själv
 
 
Som jag såg ut
 

-43 kg. skillnaden mellan 101-86

Jag satt och tänkte här på när jag skulle ta nya kort och funderade på vilka gamla bilder jag skulle använda och när jag väl bestämt mig för en av flera så fick jag ett infall och bestämde mig för att fuska med bara ett par bilder. Så kan ni få smygvisning. De andra tar jag dock inte förrän om 1,8 kg när jag faktiskt nått min 10 kg intervall.
 
Ni minns kanske den här bilden?
På den högra bilden vägde jag 101 kg vilket var 29 kg mindre än på den vänsta och eftersom skillnaden var så stor så bestämde jag mig att plocka från de bilderna och se om det var någon stor skillnad på 101 och de 86,8 jag väger idag. Så, vad tycker ni?
 
 
Fler bilder, med flera storlekar och kläder, samt jämförelse från senast 10 kg intervall på 95 kg, kommer om 1,8 kg
 

Till "Dag Otto"

Öppen kommentar -om samma sak - igen
 
Dag Otto (brevbäraren) Om: Öppen kommentar
"Hej igen jag ser att du har gott ner mycket o det är bra. Jag tror också att du har gjort en magoperation, visst att du äter lite o tränar men du går ner lite för fort."
 
Jag
"Kära Dag Otto, jag tycker det är onödigt att jag ska behöva besvara den här frågan igen och speciellt när det är till framför allt just DIG som jag redan har besvarat den. Därför rekommenderar jag dig att läsa det HÄR inlägget där jag redan besvarat DIG och de övriga som eventellt funderar."
 
Jag har också fått förklarat för mig på ytterligare tydligt sätt, hur det faktiskt fungerar. Så jag hoppas det för er och dig "Dag Otto", liksom för mig, ska göra saker och ting lite tydligare
 
"Baserat på dina tidigare inlägg så äter du ca 1300 kalorier om dagen i snitt. Med tanke på hur mycket du tränar skulle jag uppskatta att du gör av med ungefär 2700-3000 kalorier om dagen (En kvinna i din ålder och din fysik gör uppskattningsvis av med ca 1700 kalorier per dygn utan att röra ett finger). Lägg till de minst 600 kalorier du tränar bort varje dag, och plussa på ditt NEAT (Non-Exercise Activity Thermosis), och vips, så är vi uppe i nästan 3000. Man brukar uppskatta ett kilo fett till ungefär 7000 kalorier. 80 dagar har gått sedan 7 maj. Ett underskott på 1700 kalorier i snitt om dagen, multiplicerat med antal dagar; 1700 * 80 / 7000 = 19.42 (dvs 19.42kg förlust). Lägg på 2-3 kilo vätska och ta-da... -23 kilo."
 
Tack Marcus för det förtydligandet.
 
 

Jag tänker intervaller

Som jag misstänkte så gick det bra med vikten trots gårdagens restaurangebesök och jag kollade på kul vikten idag. 300g + vilket är inom ramen av helt normalt. Känner mig däremot osäker på om hur mycket jag kommer att gå ned den här veckan, för hade jag inte ätit det där igår så kanske jag haft 200 g ned idag från igår istället, vilket skulle hjälpa till med målet på ett kg minus i veckan. För första gången är jag osäker på om jag kommer nå mitt kilo minus. Men det är som det är och blir det inte så den här veckan så får jag försöka ta igen det nästa vecka. Jag brukar faktiskt inte i ärlighetens namn tänka veckovis eller månadsvis heller. Jag tänker helhet och varje kilo för mig är ett minus som är positivt och om det är tre dagar eller två veckor har inte spelat så stor roll för mig när jag tänker på slutmålet.
 
Vad jag däremot tänker på är mina intervaller. Jag tror det är bra att ha små mål på vägen så man inte lägger allt fokus på att komma till slutet. I alla fall inte när man har många kilon att gå ned. För mig kunde 70 kg minus vara ett lite väl stort mål. Så jag har kört i 10 kg interavaller som ni säkert känner till, eller så ni som är nya vet. Mitt närmaste mål är ju nu att komma till 80 (eller eg snarare 79,9) och än så länge är det 6,8 kg kvar innan jag är där. Men för att lätta på det trycket så har jag en annan 10 kg interavall på gång samtidigt och det är intervallen för nya foton. De tar jag när jag når 10 kg minus också, men de kommer på 95,85,75 osv. Så för mig händer det något nytt var femte kilo kan man säga.
 • Så varje måndag väger jag mig och fyller i vikten på viktklubb.se så jag får en kurva.
 • En gång i månaden, ca den 25:e tar jag mina mått
 • Vid varje ?,5 tar jag nya foton på mig
 • Vid varje ?,0 har jag nått en ny -10 kg intervall och får en belöning
Nu lägger jag ganska ofta ut bilder på mig i bloggen så ni ser ju hur jag ser ut, men vad jag ska göra nästa gång jag ska fota, om 1,8 kg, så ska jag ta bilder med samma kläder som på tidigare foton, för lite jämförelser. Som jag gjorde med dessa bilder tidigare (fast den här gngen blir det med lite andra kläder också tror jag)
 
 
Nu väger jag dock nästan 10 kg mer på vänsta bilddelarna här ovan än vad jag gör nu. Snart får vi se om det syns någon skillnad på det. Jag hoppas!
 
 

Träning, mat och funderingar (samt en del fina och mindre fina foton)

Då har jag avslutat ett sent pass på min crosstrainer. Det blev 95 minuter och 3 mil. Extrem kramp i fötterna under sista halvtimmen, jag förstår inte alls varför det har börjat bli så under passen nu när det inte var så innan. Ja, huvudsaken jag klarar av att träna i alla fall, dock kunde jag önska slippa krampen. Jag körde i alla fall en och en halv timme ut eftersom jag idag ätit som jag normalt inte gör. Men nu ska ni få höra en bra skillnad från vad som annars brukar hända, jag är inte orolig för hur jag har ätit. Det var helt enkelt så att jag åt, det var gott, mer än jag brukar, men i det långa loppet kommer det inte vara negativt för min viktminskning. Varför? därför att det var något udda, inget jag normalt gör. Udda är okay. Alla människor kan trycka i sig en dag någon gång (läs någon gång) utan att det spelar någon roll. Ja okay man kanske samlar ett kg extra vätska, men det försvinner ju på en dag eller två. Det är ju vanorna som gör att vi lägger på oss fett. Så vad är nu det värsta som kan hända av vår supergoda enormt stora middag med efterrätt idag? Att det en vecka av de övriga inte blir lika mycket tappad vikt. Men i slutändan, vad spelar det för roll om jag är i mål på 50 veckor eller 51? (obs det är siffror tagna ur luften)
 
Förövrigt har jag gått från detta
 
Till detta
 
Från detta
 
Till detta
 
Så nog ska jag få unna mig detta en gång?
 

Tillbaka från bröllopsdagsmiddagen

Nu är vi hemkomna från vår bröllopsdagsmiddag. det var väldigt mysigt och mycket god mat. Jag har ätit så jag nästan sprack, men det var det värt för jag har inte hållit på så under viktminskningen att jag "fuskat" massa utan jag har varit ganska strikt och sett till att hålla mig inom ramarna. Jag valde däremot att låta bli alkoholen så ikväll blir det crosstrainern för att bränna i alla fall lite av det jag stoppat i mig. Så får vi se detta som ett experiment, vad kommer det göra för skillnad på vågen de kommande dagarna, att jag åt så jag kunde svimmat. Jag tror faktiskt inte det är någon fara. Det är skillnad när man trycker i sig mat och sås och glass och sånt jämt. En gång då och då tror jag är okay. Men jag ville heller inte tänka på det idag när det var restaurang -bröllopsdagsmiddag. Däremot kommer det dröja avsevärt innan jag äter på det här sättet igen
 
Gjorde mig lite fin innan
 
Håret från ena sidan
 
Och från andra
 
Svart enkel klänning och nya skorna
 
Mina nya skor <3
 
 
 
Min underbara make sedan 7 år
 
 
 
Så himla god mat och verkligen värd sina 385 kronor. Jag år ALLT, inklusive bearnaisen som inte syns i bild
 
Lite efterrätt
 
 
 

På sidan om: Snart bröllopsdag

Den 13:e, alltså om 10 dagar så firar jag och Tomas sjuårig bröllopsdag. Men eftersom den 13:e är en måndag och Tomas börjat jobba då, samt att nästa helg redan är inbokad med spelning, så har vi bestämt oss för att äta bröllopsmiddag idag. Det blir restaurang då och jag tänkte klä upp mig lite och fixa håret. Jag gav också Tomas hans bröllopspresent idag och då fick jag min ifrån honom. Jag hade egentligen tänkt ge den på restaurangen, men Tomas tyckte det var bättre hemma. Men det var samtidigt lite roligt för då kan jag ha min present på mig ikväll
 
Min present från Tomas
 
Tomas fick en klocka av mig
 
13:e augusti 2005
 
 

Sanningen om huden

Anonym kommenterade angående det HÄR inlägget att jag hade fått mycket hud på armarna. Ja, det är så. Jag har fått väldigt mycket hud överallt faktiskt och är beredd på att jag nog kommer behöva göra något åt det sen. Jag kan dessvärre inte göra så mycket åt det nu. Hänget på magen kommer jag nog garanterat att behöva operera men däremot så har huden jobbat ganska bra med mig där och har dragit ihop sig mer nu, så magen är inte lika mycket russin som förut, dock så klart ett stort häng av hud. På benen är det också mycket hud, jag kan till och med greppa hud på vaderna där det på normala personer inte ska finnas att ta tag på. Lika så på underarmarna. På vaderna och underarmarna ska huden dock dra ihop sig som bäst, så jag är inte så orolig över de områdena.
 
Förutom magen så är mina stora orosmoment låren och överarmarna. Det är väldigt mycket hud där nu och även om det sakta men säkert drar ihop sig, så är det ett stort överskott just nu. Detta är ju trist eftersom det nog inte bara gör att jag väger något kilo mer än om jag inte skulle ha all den här huden, men också för att jag själv tycker att jag ser större ut än vad min vikt säger att jag är. Vid den vikt jag har nu så skulle jag nog närmast vara kraftig eller mullig, men inte så tjock, som jag fortfarande ser ut att vara. Sak samma ändå, jag är nöjd med och stolt över min kropp som jobbar så bra med mig. Jag är glad över att den går ned som jag vill och jag kan inget mer önska eller begära. Tills vidare får jag se det som ett bevis på min förvandling och min prestation. Jag har ju ändå tappat nästan 45 kg, på egen hand, så jag får vara stolt över det så länge, det med huden får komma senare. 
 
Här ser ni överskottshuden på min arm. Vrider jag på armen så ser man vart min faktiska arm går och vad som är hänghud. 
 
Även här så ser ni vart "min" arm går och vart huden börjar. Som ni säkert förstår är inte det här så väldigt roligt för mig..
 
Så mina armar (både under och över) ser ju väldigt mycket större ut än vad de är eller skulle vara om det inte varit så himla mycket hud på. Armarna har alltid varit mina komplexområden. Jag skäms även nu väldigt mycket för dem, även om det blivit bättre
 
Huden jag kan greppa om underarmen är heller inte så lite och det som gör att den också ser större ut vad den är (se på undersidan av underarmen, på bilden ovan)
 
Jag greppar huden på vaden
 
Jag vet att jag har stumpbyxor på mig här men jag känner inte att jag vill eller vågar visa den nakna sanningen. Här ser det ändå inte lika illa ut som det så klart är, men här har ni massa hud på låret. Utan strumbyxor är det MYCKET värre..
 
 
Det ser som sagt väldigt lite ut när jag har strumbyxor på mig, men det duger så ni får se ändå. Inte speciellt kul.. och utan strumbyxor är det MYCKET värre
 
Magen, men den är mindre russin än innan ändå
 
Ja, det är ju inte så roligt heller egentligen men bättre än förut tror jag
 
Så nu har ni fått se det som jag inte tycker är så roligt med min kropp, med undantag för att jag inte ville visa er hänget på min mage, så ni får hålla till godo med russinmagen istället. Som ni då säkert förstår är det här det som är jobbigt med min viktminskning och som kommer i vägen för min chans till den kroppen jag önskar jag kunde få och till mitt självförtroende. Men än har jag åtminstone 25 kg kvar tills jag gått ned till målvikt och sen ska huden få jobba med att dra ihop sig minst ett år, innan det är klart så mycket det kan bli. Därefter får jag bestämma mig hur jag ska hantera dessa områden.
 
 
 

God natt

 
Godnattvisan till mina barn 
(The rose, med egen text)
 

Mer bilder

Här kommer lite fler bilder från dagen, som min syster tagit
 
På väg in på museét
 
Fikapaus
 
Jag gör moln. Ignorera min skor som är 2 nummer för stora (så blev det visst när jag givk ned i vikt =P)
 
Min lilla söting
 
Jag och Sandra är ovanligt snygga va?
 
Marcus och Oliver gör moln
 
3 snyggingar
 
Sandra och Marcus under fikapausen
 
Sandra och Marcus
 
Marcus och Oliver
 
Coolingar
 
 

Museum

Idag kom min lillasyster hit för att hämta upp min äldsta son. De skulle på museum tillsammans men så frågade Sandra om inte jag ville följa med och ha med Oliver och Leo också och det kändes supermysigt så det gjorde vi så klart. Väl där så tittade vi runt i alla utställningar och så fikade vi. För första gången på evigheter tog jag också nått litet och det blev en cocosboll. De brukar ligga på ca 90-100 kalorier och jag vet att jag hade råd med det till 100% så det kändes bra
 
 
Här är en del av bilderna från min kamera. Sandra har också fotat men de bilderna får jag visa senare
 

Utmaning till mig

God förmiddag. 2a augusti redan, tiden går så snabbt, det är redan torsdag den här veckan och slutet på semestern (en vecka kvar) för Tomas närmar sig. Jag är förvisso ledig en månad till (mammaledig) men så fort Tomas börjar jobba återgår ju allt till det normala. Och om 18 dagar så börjar Marcus första klass och då är det dags för tidiga mornar igen. Men det är okay det också. Nu håller vi tummarna för riktigt varma dagar i Augusti. I alla fall på torsdag nästa vecka, då jag fyller 31.
 
Idag vaknade jag med lite ont i halsen, vilkte inte känns så spännande. Jag håller tummarna för att det ska ge med sig under dagen, men för säkerhetsskull så funderar jag på att ta ledigt från träningen idag, trots att den lockar. Om jag låter bli så kanske jag mår bättre redan imorgon, men annars kanske jag drar på mig nått i onödan och jag önskar slippa någon lång träningsfri period. Det skulle vara roligt om jag lyckades tappa någr kilon till innan jag ska tillbaka till jobbet. Senast jag träffade min chef vägde jag 103 kg. Det var förvisso mindre än de 115 jag vägde gången innan när jag träffade honom, men också mer än de 16 kg mindre jag väger nu. 20 kg minus från sist jag såg honom vore ju roligt. 10 september börjar jag jobba så det hoppas jag så klart att jag ska klara, 5 veckor to go.
 
Så ett extra och nytt delmål är nu uppe. Gå ned minst 4 kg till 10 september (från och med idag) då jag börjar jobba igen efter mammaledigheten, så jag väger 20 kg minus från sist chefen såg mig
 

En timme

Avslutar dagen med ett kort inlägg för att skriva att det blev min timme på crosstrainern ikväll. Surprice. Känner dock att jag måste öka intervallerna eller göra något spännande på crossen om jag ska fortsätta med den, för bara en vanligt timme på den kan ibland bli lite för lätt och jag vill inte vara tvingad att stå två timmar för att bli slutkörd. Inte för att jag har nått emot att träna två timmar heller, men jag vill kunna få ett ordentligt svettpass på bara en också. Nu låter det ju som om jag aldrig tycker en timme på den där är svårt och så är det ju verkligen inte för ibland är det verkligen som en stor pain, men nu syftar jag på genomsnittet av gångerna. Jag gissar att det är på grund av att kroppen vant sig, som jag har fått höra från flera håll nu. Kanske ska jag som sagt ändra lite på hur jag kör intervallerna, så att dte blir jobbigare
 
 

Hemma igen

Då är vi hemma igen från mina svärföräldrar och repningen inför spelningen som är nästa vecka. Jag har ännu inte hunnit träna sedan jag kom hem eftersom vi packat upp och jag varit och handlat, men hela kroppen skriker att jag måste upp på crossen så jag tror jag sätter igång filmen jag hyrde och ställer mig så länge jag orkar. Senare ikväll ska jag också läsa alla bloggar jag följer. Jag ogillar starkt när jag inte hänger med, men det är problem med internet hos Tomas föräldrar just nu och mitt mobila bredband har så dålig täckning där ute, så jag har inte kunnat varken blogga eller läsa. 
 
RSS 2.0