Öppen kommentar - Det fungerar visst

För första gången i min viktminskning har jag varit med om den märkliga upplevelsen att inte bli betrodd. Jag tänkte därför nu göra detta till en öppen kommentar, bara ifall det är flera där ute som funderar.
 
Efter det här inlägget kom följande kommentar
 
FRÅGA/KOMMENTAR: "Hej du är bra MEN du kan inte gå ner såhär mycket på så lite tid utan att ha gjort Gastrik Bypas eller nåt liknande."
 
SVAR: Jag vet inte varför du eller någon annan där ute skulle tvivla på att jag gått ned i vikt av mig själv? Ja det är sant att det har gått fort. Räknar man ihop min aktiva viktminskningstid så blir det -42 kilo på ca 5 månader (men efter de två första månaderna då jag tappat från 130-117 kg så var jag gravid, födde bebis och ammade i 8 månader. Allt detta kan ni läsa om i tidigare inlägg). Jag förstår att det är lite tid och många kilon. Även de 23 kilon jag gått ned sedan 7 maj är mycket, jag vet det också MEN att jag tappat så mycket betyder inte automatiskt att jag måste ha gjort en operation. En del klarar inte av det nej och en del måste operera sig och det är INGET fel med det, men jag är INTE och jag säger det igen, INTE och UNDERSTRYKER det också att jag INTE har opererat mig.
 
Jag tappar min vikt genom att jag har slutat småäta, jag äter bara godis på lördagar och det är bara lite godis, jag dricker väldigt lite alkohol (inte för att jag brukar dricka så mycket annars, inte ens en gång i månaden faktiskt), jag äter mindre portioner (men så att jag blir mätt). På detta så tränar jag en till två timmar om dagen och allra oftast på min crosstrainer.
Jag har inte uteslutit något ur kosten, jag svälter inte mig själv, jag äter inga tabletter, jag äter inte en viss mängd kalorier (jag tänker dock efter så jag inte ska få i mig för många), jag dricker inga pulvershakes osv. 
 
Jag vet inte hur det kommer sig att jag har tappat så mycket vikt som jag gjort på så kort tid och jag vet inte riktigt vad mer jag kan svara på detta. Det får vara upp till er om ni vill tro på mig eller inte.
 
Och tack till .. som avslutade med dessa ord i sin kommentar angående samma inlägg: " Sen tycker jag det är fel av folk att tro att bara för man har gått ner mycket i vikt så måste det inte vara en Gastrik Bypas bakom. Tycker folk kan ta att man är duktig hur man än gör."
 
     
Bild 1 130 kg sommaren 2010, bild 2 ca 125 kg november 2010, bild 3 118 kg december 2010, bild 4 115 kg Juli 2011 (gravid med Leo), bild 5 112 kg maj 2012
 
   
bild 1 100 kg juni 2012, bild 2 98 kg juni 2012, bild 3 94 kg juli 2012, bild 4 89 kg juli 2012
 
Idag
 
 


Kommentarer
Hanna

Jag vet att du inte gjort nån operation och det finns det säkert fler som kan intyga av dina vänner och familj. Tycker du är så duktig gumman.. Kämpa på och gör som du gör, för det funkar ju. Sen e det ju tråkigt att kanske vissa tror annat.. Tråkigt för dom! Varför skulle man ljuga om nått sånt egentligen.. Vad får man ut av det liksom? Det som funkat för dig kanske inte funkar för alla men jag tycker du e bäst som
hinner med allt och gått ner så mkt du gjort! Massa kramar. Puss o kram Wallinaren

Svar: Åh Tack Hanna! Det värmer ordentligt. Nu fick jag lite kraft tillbaka. puss o kram <3
Linda

2012-07-27 @ 18:07:15
Tweety

Snygg du är i den rosa klänningen, kämpa på peppkram.

Svar: Tack så jättemycket! Absolut det ska jag =) Du också. peppkram tillbaka
Linda

2012-07-27 @ 20:42:57
URL: http://tweety26.wordpress.com
Pernilla

Så himla onödig kommentar! Klart det går att gå ner så mycket i vikt utan operation. Sen är det ju faktiskt inte konstigt heller att du har rasat i vikt. Det är väl inget ovanligt att man gör när man väger en del och sen lägger om sina kostvanor helt samt motionerar? Du kämpar på otroligt bra och har gjort en fantastisk resa. Jag kan förstå att känslan att inte bli betrodd känns jobbigt, men bry dig inte om det! Vi är ett helt gäng här som tror på din historia du visar upp i bloggen och kommer fortsätta heja på dig! :)

Svar: Tack ska du ha Pernilla, ja det kändes lite jobbigt nu när alla runt om har börjat fråha om jag gjort operation och någon tillslut påstår att jag inte talar sanning. Okay, han som kommenterade känner ju säkert inte mig, men det kändes ganska elakt att lägga fram det på det sättet. Tack för stödet! =)
Linda

2012-07-27 @ 21:05:49
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Sofia

Håller helt med Pernilla i hennes kommentar! Du är så sjukt duktig och såklart att det visst går att gå ner så mycket på kort tid utan operation! Jättestrongt gjort av dig och vi är många som hejar på :-) styrkekramar till dig från en annan som kämpar mot kilorna på samma sätt som du!

Svar: Åh tack så jättemycket, det värmer att höra att jag har folks stöd! TACK. åh gör du? Jag hoppas att det går bra för dig!
Linda

2012-07-27 @ 21:50:32
Marcus

Avundsjuka och okunskap ligger troligtvis bakom den kommentaren. Låt oss räkna lite... Baserat på dina tidigare inlägg så äter du ca 1300 kalorier om dagen i snitt. Med tanke på hur mycket du tränar skulle jag uppskatta att du gör av med ungefär 2700-3000 kalorier om dagen (En kvinna i din ålder och din fysik gör uppskattningsvis av med ca 1700 kalorier per dygn utan att röra ett finger). Lägg till de minst 600 kalorier du tränar bort varje dag, och plussa på ditt NEAT (Non-Exercise Activity Thermosis), och vips, så är vi uppe i nästan 3000. Man brukar uppskatta ett kilo fett till ungefär 7000 kalorier. 80 dagar har gått sedan 7 maj. Ett underskott på 1700 kalorier i snitt om dagen, multiplicerat med antal dagar; 1700 * 80 / 7000 = 19.42 (dvs 19.42kg förlust). Lägg på 2-3 kilo vätska och ta-da... -23 kilo. Nu vet jag också att människan inte är en maskin och alla fungerar olika. Men se bara vad hårt arbete och målmedvetenhet kan göra... Sjukt bra jobbat, Linda. Fortsätt!! Mvh Marcus

Svar: Tack, tack och åter tack. Du har nu två stora smile här hemma från både mig och Tomas. Det var en superbra förklaring av hur det fungerar och jag visste faktiskt inte att man kunde räkna ut det så, så det var väldigt intressant. Jag kör vidare =D Jag ska gå hela vägen i mål! Mvh
Linda

2012-07-27 @ 22:02:42
Kicki

Jag undrar med varför folk alltid ska skrika "operation" så fort någon går ner i vikt, vaddå, kan dagens samhälle inte gå ner i vikt utan hjälp?
Blir faktiskt rädd när jag tänker på det att folk har sån liten tro på andra människor. Varför kan man inte bara vara glad för andra?

Svar: Jag håller med dig. Jag tror att det kan bero mycket på att det har blivit så pass mycket vanligare nu att det nog är vanligare att höra att folk gått ned mycket pga op än själva. Men jag tycker precis som du att det är fel att bara skrika det och definitivt att tro att någon ljuger eller inte berättar sanningen när de säger att de inte opererat sig
Linda

2012-07-28 @ 10:20:03
URL: http://www.machmo.se
ZtorZillen

Jisses! Rent allmänt så fungerar vi, alla, olika. Så varför skulle vissa människor inte ha lättare att gå ner i vikt likväl som vissa har lättare att gå upp i vikt? Inget konstigt med det! Du är i alla fall en inspiration och det glädjer mig att du inte ägnar allt för mycket tid åt idioter som bara vill dra ner dig. Håll huvet högt och var stolt, det är du värd!

Svar: Tack så mycket, jag ska verkligen försöka. Jag tror det är det dåliga självförtroendet det handlar om. Men det börjar bli bättre i alla fall =)
Linda

2012-08-05 @ 15:39:57
URL: http://ztorzillen.blogg.se
Emma

Wow. Först vill jag berömma dig för hur du lyckats med din otroliga viktresa. Precis som du säger så handlar det om att verkligen Vilja!
Man hör så många som säger jag Vill visst sluta röka/börja träna/gå ner i vikt - men det går inte.
Men då vill man inte på riktigt (reserverar mig för att det självklart finns människor med sjukdom som kanske gör att dom har svårt att viktminska)
Jag sa oxå förut att jag ville sluta röka, men det "gick inte"
Men i augusti 2012 så bestämde jag mig, och har inte rökt sen dess! För att jag Verkligen ville-på riktigt.
Att verkligen vilja är det INTE detssamma som att önska. Ren vilja handlar ju om att man bestämt sig för att göra det tuffa jobbet som ändring av livsstil kräver!
Så en en gång jättebra jobbat. Sen vill jag även tacka för din öppenhet, jag tycker det är starkt och modigt att du vågat skriva den här bloggen, med före och efterbildar osv. Modigt!
Sen tycker jag folk verkar otroligt opålästa, de som tror att du omöjligt kan ha gott ner utan operation. Nonsens.
Om man har mycket övervikt så är det ju känt att många kilon rasar till en början, det är ju först man närmar sig normalvikt som kilona brukar bli mer envisa. Nu vet inte jag vad du har gått ner i snitt per vecka, 1-2 kilo? Jag tycker hur som helst inte det är ngt som helst konstigt, bara en bedrift!
You go girl!

2013-04-19 @ 10:34:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0