Goda nyheter för glutenallergiker

Jag vet inte om jag nämnt det men jag tål inte gluten. Något som kan vara både extremt trist i vissa fall (om man som jag, egentligen älskar munkar, kexchoklad, twix och pizza och öl), jobbigt i vissa fall (som när man ska gå ned i vikt och rekommenderas fullkornsalternativ och lågkalorialternativ hit och dit som jag helt enkelt är allergisk mot) och busenkelt ibland (som när det kommer ut nya fantastiskt goda och bra produkter i hyllorna, eller när man hittar underbara recept). En av mina stora sorger med min allergi (som jag haft sedan jag var ett år) är att jag år 2011 fick veta att jag egentligen inte kunde dricka någon öl alls om den inte var helt glutenfri. Som yngre så brydde jag mig inte något vidare om vad jag kunde och inte kunde äta (ganska vanligt) och när jag var i skolan blev det precis det jag ville ha på rasterna tillsammans med vänner. Nedless to say så har jag fuskat i mig min beskärda del av saker jag inte kan äta.
 
När jag blev äldre och började gå ut med mina vänner så drack jag alltid öl. Tjejerna runt om drack mest cider men jag fastnade aldrig för det utan älskade öl från första stund. I den åldern (18- säg 23 då jag träffade Tomas) så brydde jag mig inte ett dugg om vad öl innehöll. Med handen på hjärtat så tror jag faktiskt inte ens att jag tänkte på att det kunde vara gluten i det. Pappa sa något om det någon gång, att jag kanske skulle kolla det, men jag tog aldrig tag i det där.
 
2004 så träffade jag Tomas och min tid som "fuskare" var över. Han sa till mig när vi bara varit tillsammans i någon månad, att det var dags att lägga ned och leva som jag borde med intaget av gluten och jag började med det på en gång -bortsett  från ölet, men det var fortfarande eftersom det inte var något man funderade på. Snart kom det ut rapport från livsmedelsverket med glutenhalten i olika öl. Det gjorde att jag blev ordentligt medveten om att det inte gick att dricka vad som helst, men det fanns en ordentlig lista på vad jag kunde och inte kunde dricka. Den listan gick jag efter fram tills våren 2011, då jag gravid med Leo, ville köpa alkoholfria Carlsberg och ringde till dem för att höra om jag kunde dricka dem eller inte. De återkom snart med informationen att all öl innehåller större och mindre mängder gluten och att jag egentligen inte kunde dricka någon öl som inte var glutenfri -om jag ville vara säker. Jag blev nervös och försökte hitta informationen om detta på livsmedelsverket igen, men då fanns inte de gamla listorna på vad jag kunde och inte kunde dricka, kvar.
 
Jag tog ett sorgset avsked till vanlig öl och fick köpa glutenfria vid de två tillfällen efter jag fått Leo (september 2011) som jag druckit öl (den glutenfria är god men finns inte att köpa ute på restaurang eller pub). Nu ska här tilläggas att jag och Tomas dricker extremt sällan. Under 2012 drack jag alkohol 2 eller tre gånger sammanlagt, varav en av de gångerna var jag lite småberusad och de andra två inte. I år har jag druckit alkohol en gång och har idag inga planer på någon kommande gång (dock vet jag så klart att det kommer och öl älskar jag oavsett om jag skulle dricka varje helg eller en gång om året).
 
I förrgår fick jag dock via Celiakiförbundet, på facebook, veta att det kommit helt nya rapporter och analyser av öl (och gladeligen också av jul/påskmust). Rapporten var glädjande att läsa och öppnade upp lite för mig igen och det är därför jag vill dela med mig av detta till er som är intolleranta mot gluten -eller är allergiska mot till exempel vete
 
Detta är bara en bild av 3 i rapporten (länk till rapporten längst ned i inlägget). För att förklara den så betyder värdena under det röda strecket att det är mycket låga halter av gluten i produkten och under den streckade linjen innebär det att ölen är glutenfri. Varje ölsort testades 3 gånger från olika jäsningar för att en felmariginal skulle kunna spåras och för att resultatet inte skulle bli felaktigt.
 
Förklaring då till vissa delar av bilden:
Corona Extra 4,6% påvisade inget spår av gluten i någon av testningarna. 
Falcon 2,8% torde vara under gränsen och alltså helt okay att dricka.
Mariestad 2,8% hamnar också under gränsvärdet för att räknas som glutenfri
Norrlands Guld 2,1% hamnar även den under gränsvärdet för att räknas som glutenfri
Norrlands Guld Export 5,3% ligger också den under gränsvärdet för att räknas som glutenfri
Saxon 4,1% säljs på systemet som glutenfri öl
 
Sedan ser ni också på bilden att det finns andra öl som ligger så pass nära gränsvärdet att det kanske kan vara okay att dricka i måttliga mängder (men här vill jag understryka att ALL alkohol ALLTID skall konsumeras i måttliga mängder)
 
Fagerhult Export 5,3, Löwenbräu och Sofiero original 5,2 är enligt dessa analyser olämpliga för en glutenallergiker att dricka.
Men man bör alltid vara medveten om att all öl (utom möjligvis Corona då) innehåller små mängder av gluten och att konsumtion av ölet också innebär att man ökar intaget av gluten i tarmen, utöver det man kan råka få i sig i form av kontaminerad mat osv. Det kan vara bra att ha i åtanke.
 
För att sammanfatta detta inlägg så finns det alltså helt nya analyser av öl ute och de visar ändå trevliga värden för oss som inte tål gluten eller vete och öppnar i alla fall upp ett par dörrar till för oss som tycker att en öl på altanen i sommarsolen, är lika mysig som ett glas vin för någon annan. Alkohol i alla former bör dock drickas i måttliga mängder och endast i bra sällskap och aldrig i kombination med minderårighet, bilkörning, där barn finns med eller i andra olämpliga situationer. Man bör också beakta risken för ett beroende och missbruk. I övrigt -enjoy!
 
Artikeln hittar ni HÄR och rapporten HÄR
 
 

Efterbilder -75 kilo!

Färdig med viktminskningen ätligen och jag har tagit mig från 130-55 kilo. Nästa del av livet börjar nu. Tack för allt stöd och pepp på vägen!
 
 

-75 kilo och i mål en gång för alla -nu är jag klar!

Jag gjorde det vänner! Jag är nu äntligen klar med min viktnedgång en gång för alla!
 
 
Igår stod vågen på 55,4 kilo och det är så pass nära 55,0 att jag känner att det nu får räcka. Jag måste ändå tänka på den extra hud jag också bär på kroppen. Jag har nu tänkt att gå upp till 57 kilo igen eftersom det var där jag trivdes som bäst med kroppen. Jag gillar att vara liten, men vill inte att det ska gå till överdrift. Vart jag sedan i slutändan kommer att hamna med vikten och känna mig som mest bekväm (då syftar jag inte på en viktökning -utan på om jag ligger på 56 kilo, 57 kilo eller 60 kilo -men inte över) det återstår att se. Jag vill nu också börja bygga mina muskler mer och gissningsvis kommer detta också få mig att gå upp något kilo i vikt. Jag känner att från och med nu kommer vikten inte vara det viktigaste, utan hur jag mår och ser ut i kroppen. Jag gjorde denna livsstilsförändring för att nå till en nivå som jag är nöjd med och där är jag nu. 
 
Nu börjar alltså resa nummer två för mig. Det handlar om att hålla min vikt ordentligt, så att den inte råkar sticka iväg och jag går upp. Jag tror nog att jag ska orka ha den diciplinen i kroppen för jag känner så starkt att jag vägrar bli tjock igen. Men att vara tjock och hälsosam är två skilda saker och det ska man inte glömma. Egentligen var jag redan i mål när jag nådde mina 60 kilo, det var bara det att jag ville ha ett spelrum om ett par kilon och sa redan då till min man att jag trodde 57 vore den bästa vikten, men satte 55 som slutmål eftersom det var en jämn och bra siffra. När jag passerade 57 och kom under så började det gränsa lite till för smalt och den tjejen vill jag inte vara. Så från och med nu börjar min viktstabilitet. Jag kommer dock att blogga på som vanligt angående hälsa och vikt. Ni får gärna fortsätta ställa frågor om viktnedgång och be om tips och råd. Jag hoppas ni vill fortsätta att följa min resa som är långt ifrån över.
 
TACK för allt stöd och all pepp under min viktminskning!!
 
 

Matbilder i mängder

Jag får ofta frågor angående vad jag har atit så jag tänkte att jag här skulle visa lite av de matbilder jag tagit på bland annat sista tiden, men också genom min viktminskning
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fuskvägning med glädje

Idag blev jag tvungen att fuskväga mig. Jag hade en god känsla i kroppen och ville bara kolla av den. Egentligen borde jag inte berätta för er eftersom det inte är vägdag, men tänker så här att det inte är så noga längre nu. Jag väger mig ju dessutom till och från på fredagar och lördagar och lägger upp här så äsch. 55,9 kilo vägde jag nu! Det är helt underbara siffror för mig att se. Mitt mål är ju 55 kilo som ni vet och jag har planat på mina 57 kilo ganska länge nu. Som ni sett de senaste kanske 3 vägningarna har det legat på ca 57,0 - 57,5 kilo. I måndags vägde jag 57,5 kilo och idag 55,9. Så jag har alltså lyckats gå ned 1,6 kilo den här veckan, vilket känns skönt att jag lyckats med så här nära målet. Men framför allt så har jag fått skönja 55:an. Även om jag nu skulle gå upp några hundra gram under veckan. Även om det så skulle stå 57 kilo när jag har vägdag på fredag eller lördag så har jag ändå sett 55:an, vilket ger mig kalaskänslor av gläde i magen. Snart står jag förhoppningsvis där och träffar mitt slutmål på 55,0 kilo. Ja ni kunde kanske ana mitt lyckorus idag på morgonen?
 

Video när jag sjunger

En video när jag sjunger kan ni se HÄR
 
Idag har jag varit iväg och sjungit på ett dop, vilket var väldigt mysigt och trevligt som alltid. Efteråt var det god mat i trevligt sällskap innan jag gick ut i det underbara solskenet och gav mi hemåt igen. Det enda som var tråkigt var att min underbara väninna Jessica också skulle ha varit där, eftersom det var hennes makes syster som döpte sitt barn. Jessica var dock dagen till ära magsjuk, stackarn. Jessicas viktminskningsblogg hittar ni HÄR.
 
 
Jag känner mig inte helt frisk fortfarande jag heller, så nu var det ett par dagar sedan jag tränade. Men hellre ordentligt frisk så jag kan träna som vanligt nästa vecka, än att träna en slatt hit och dit -för att man inte blir riktigt frisk någon gång. Dessutom är det som jag skrev om tidigare, ingen mening med att träna när man är sjuk. Det beror på att kroppen är upptagen på annat håll, att bli av med sjukdomen.
 
Igår kväll tittade vi på film tillsammans hela familjen
 

Min historia

Eftersom jag just nu får väldigt mycket frågor om hur jag har gjort, så tänkte jag göra en liten kortare sammanfattning som visar ungefär hur jag gått tillväga med allt från mat och träning. Jag har också massa länkar till olika viktiga och bra inlägg med mer information. Dessa länkar finns att hitta om ni går bakåt något i bloggen. Dels la jag upp några för ett par veckor sedan men sedan la jag också upp väldigt många precis runt nyår eller om det var i början av januri. Glöm inte att ni kan klicka på månad för månad om ni vill hitta saker lättare. Här kommer MIN HISTORIA
 
Det är nog så jobbigt att "banta" och det är svårt (kan vara) svårt att hålla motivationen igång. Inte allt för sällan ger man upp efter ett par kilo. Jag bestämde mig för att gå ned i vikt genom att äta ALLT men i lagom mängd. Således gick jag ned från 130 kg och idag så vägde jag 56,3 kilo. Jag är inte opererad och det tog mig bara 11 aktiva månader att nå min målvikt på 60 kg (59,9 blev det på dagen D) efter detta har jag valt att plana ut viktminskningen ned till 55 kilo och det är för att se till att kroppen stabiliserar sig på en bra nivå.
Så hur tänker man allt i lagom mängd? Jo jag körde på kalorer. Den är skonsam för kroppen eftersom det innebär att leva som vanligt men med eftertänksamhet. Det går så klart att vara olika hårt inom detta också. Jag valde att kalla kalorimetoden för att gå ned i vikt på sunt förnuft. Jag räknade nämligen inte kalorierna. Jag överslagade bara lite i huvudet ibland för att hålla en ungefärlig koll, men det var långt ifrån varje dag. Jag vägde inte maten och skrev inte upp den. Använde ingen app i telefonen eller liknande. Ville jag skriva ned nåt jag ätit eller kolla innehållet i något så gjorde jag det på viktklubb.se. Där fyllde jag också i min vikt varje måndag samt fyllde i hur mycket jag ville tappa, på hur lång tid och fick deras rekommenderade kaloriintag (1300) hur exakt jag hållit den nivån kan jag inte svara på eftersom jag ätit efter "sunt förnuft" (men vill man vara noggran så rekommenderar jag varmt viktklubb. Jag rekommenderar dem också som ett stöd i ryggen och för att lära sig hur man använder sig av kalorimetoden -för viktklubb är verkligen SÅ bra som man vill att en viktminskningssida ska vara). Det har därför varit ganska smärtfritt för mig att gå ned i vikt och godissuget höll jag också i shack -eftersom jag ätit godis en dag i veckan under hela minskningen (det godiset räknade jag inte heller utan åt det jag ville ha, fast inte allt i hela godisavdelningen då så klart). Jag har också varit försiktig med -men inte avstått helt, alkohol. Nu när jag kommit under 60 kilo så har jag dock börjat räkna mina kalorier för nu när jag planar vill jag ha ordentlig koll och det innebär att jag fyller i det jag äter på viktklubb.se varje dag.

Vad gäller träning så började jag som tyngst med att simma i ett par månader och det var runt 2-3 gånger i veckan. Jag simmade 40-45 minuter i den takt jag klarade, utan att sätta ned fötterna i botten. Sedan när jag satte igång efter jag fått bebis så började jag med powerwalks och det var ca 1-1,5 timmar i det snabbaste tempot jag kunde och gissningsvis åtminstone 4 dagar i veckan, under några veckor. Sedan plockade jag fram min crosstrainer och körde mellan 60-90 minuter på den om dagen. Då var det nästan varje dag i veckan. Detta gjorde jag mellan juli-oktober. I oktober blev det bara några pass och sedan hade jag helt träningsstopp eftersom jag hade fullt upp med revy och annat. I december gjorde jag en bukplastik och fick inte träna på 4 veckor (men kunde inte börja förrän efter 6) och så startade februari och jag kom igång ordentligt igen. Förutom ett par förkylningar så har jag stått ca 60 - 120 minuter om dagen på den (ett pass är 60-90 så allt över det är uppdelat i 2 eller 3 pass på en dag). Men allra oftast 60x1 eller 60x2 på en dag). Men så kan det bli stopp ett par dagar, som nu när vi är sjuka -igen. 

Motiovationen har jag dels fått genom att prata massa om min resa. Jag har en väldigt flitigt använt mig av min blogg, där jag delar med mig av allt. Jag har också Viktgruppen på facebook och en stöttande familj. Vidare så fotograferade jag mig väldigt mycket och ofta. Dels i intervaller om 10 kilo, i samma kläder men dels också i underkläder några kilon hit och dit, (när jag kände för det) då kunde jag klart se skillnaden hela tiden och det var peppande så det skrek om det. Jag var också ofta i klädesbutikerna och provade olika kläder och storlekar, bara för att se hur saker satt, hur kroppen förändrades och hur storlekarna byttes mot mindre (jag var alltså ute på prvrunda och inte ute efter att köpa).

Men jag måste ändå säga att en av de viktigaste delarna i mina framgångar, förutom allt stöd -det är maten. Jag tror inte jag hade klarat det om jag skulle gått på någon diet. Att utesluta mat, byta ut massa mat eller gå på tillfälliga dieter hade inte fungerat för mig (det betyder inte att jag säger att dieter är dåligt för för andra fungerar det utmärkt med vissa dieter). Nej jag ville kunna leva som jag alltid kommer leva, men i lite mindre mängd. Normal mängd. Och godis bara en dag i veckan. Jag skulle inte klarat att se på medan familjen åt en härlig fläskkotlett med ris och sås och själv sitta med en soppa eller så. Aktiva val har varit viktigt för mig under detta. Det betyder att om jag en dag valde att jag ville äta keso till min kyckling, istället för pomfritt, så var det för att JAG ville det och inte för att en diet sa att jag var tvungen. Så jag har levt normalt bara, fast i lite mindre mängd.

Jag hoppas det kan hjälpa något och säg gärna till om ni vill ha mer tips, råd eller likande. Det finns också väldigt tydligt om hur jag gjort, var, när och extremt mycket foton, kategorier och länkar här i min blogg
 
 

 

Veckans vikt -etapp 2

Dags att ge er veckans vikt igen. Jag är ganska nöjd som vanligt. Har gått ned lite mer och även om det hade varit roligare med veckans vikt igår så jag vägde 200 g mindre än idag så känns det roligt att det är minus nu under planingen. Here goes
 
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 55 kg (målvikt 1: 60,0 kg. Nåddes 7 januari 2013)
 
Nuvarande vikt: 56,4 kg
 
Total viktminskning: 73,6 kg
Viktminskning efter bebis: 55,6 kg
Kvar till målvikt: 1,4 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 22.6
Kvar till normalviktig enligt BMI: 0 (normalviktig är 18,5-24,99, men hälsosamt räknas mellan 20,1-25)
Tappad BMI: 29,5
 
 

Fullsmockat och förhandsvisning

Idag har det varit en helt full dag. Det började med att Oliver kräktes i natt och därav fick ju alla tre barnen vara hemma från förskola och skola idag. På förmiddagen trotsade min väninna Liza risken för att bli smittad av någon magsjuka (vilket jag inte ens vet om det är för bortsett från en kräkning i natt och två dåliga toalettillfällen idag på morgonen så mår Oliver precis som vanligt och äter som vanligt) och kom hit i några timmar. Det var väldigt trevligt med lite sällskap.
 
 
Bara tio minuter efter hon gått så gick jag ned på undersökningsrunda på Ica. Jag har läst om massa recept och andra saker på nätet. Det har också kommit massa nya glutenfria varor (jag är allergisk och mottager GÄRNA bra recept om ni har! eller tips så klart) som jag ville se på. Dessutom kände jag att jag ville jämföra lite kaloriinnehåll och sådant i olika varor. Helt sjukt för jag var på Ica i runt 2 timmar och läste, kollade, utvärderade och grejade. Men det var roligt samtidigt -nu känner jag att jag har god koll på vissa saker. Men vet ni bra och kalorisnåla och även om det är glutenfria saker så säg gärna till.
 
   
 
 
Sedan var det hem och möta upp Tomas vid 16.30 och laga lite middag från Linas matkasse. En helt underbar fisk och vi åt gott. Ingen aning alls om kaloriinnehåll men har räknat av så gott jag kan och tror det ligger på en normal nivå för en middag -jag är ju inte heller den som äter mängder.
 
 
Att bero på äta så provade jag för första gången någonsin att äta havregrynsgröt idag. Det var ju så himla gott! Jag åt med lite stevia och äppelmos. Nu har jag köpt lågkaloriäppelmos som jag ska prova med ikväll när jag äter mitt kvällsmål vid 20.
 
Och nu till gårdagens förhandsvining av filmen Croodarna. Den var väldigt mysig kan jag meddela och trots att de tyvärr visade den på Engelska (så mina pojkar inte förstod, utan vi fick berätta för dem då och då) så tyckte grabbarna att filmen var väldigt bra. Den var sevärd även för vuxna. Det är en riktigt mysig familjefilm som passar för både pojkar, flickor, tjejer, killar, män och kvinnor. Så det är toppen. Det var några hundra glada folk på bion och det var glädjetjut, högljudda skratt och applåder. En riktigt mysig kväll helt enkelt. Vi kom hem så barnen kom i säng till 21 vilket var stressande, men det gick ju bra. Dels för att de inte behövde gå iväg idag men dels också då var de vakna och såg på tv redan klockan 6 idag, så inte var de påverkade av att komma extra sent i säng
 
 

Croodarna förhandsvisning

Ikväll bär det av på förhandsvisningen av den nya filmen Croodarna (trailer), tillsammans med barnen och Tomas. Det ska bli väldigt mysigt att se den och extra roligt att det är på förhandsvisningen. Vi ska vara där klockan 18 så jag ska nu skynda mig att fixa oss i ordning. Jag hoppas orka skriva om det sedan ikväll, annars skriver jag givetvis om det imorgon
 

Medaljens bakisida

Ni kanske funderat kring om det finns något negativt med att tappa så mycket vikt som jag gjort? Är det bara underbart, fantastiskt, guld och gröna skogar? Svaret är att nej, det är det så klart inte -men det som är bra överhänger rejält det som är dåligt. Jag mår bra, kroppen mår bra och allt sådant som är bra (om man viktminskar på ett bra och hälsosamt sätt så klart), men det finns två trista minus som jag har kommit på.
 
Det ena är att det finns folk som talar bakom ryggen på en -om man har otur så klart. Det finns de bland mina "vänner och bekanta" som inte kan lita på att det jag gjort är sant till exempel (alltså att jag skulle ljuga om mitt tillvägagångssätt). Nu är det bara ett par stycken som tur var, men det är trist. Det som är lustigt är dock att folk som pratar ofta inte inser att det kommer fram på ett eller annat sätt, så jag vet. Men de vet inte att jag vet. Sedan finns det också en del avundsjuka och andra åsikter. Det gäller att vara stark för dessa saker också. Det gäller att fortsätta viktminskningen för sin egen skull och inte ge upp för att folk runt om har tankar åt olika håll. När du ska gå ned i vikt måste du se till att kunna hantera även om detta händer för det kan kännas tungt ibland. Men håller man huvudet högt -för att man faktiskt inte ljuger om det, gör det på ett bra sätt och är stolt över det man gjort, så klarar man det. Dessutom så ser man också ganska snart vart ens riktiga vänner finns. Se bara till vad du än gör på din resas gång, att behålla ödmjukheten mot människor omkring dig!
 
Det finns en sak till som jag kommer på som är negativ och det är att i samma takt som underhudsfettet försvinner så försvinner också den bra förmågan att behålla värman. Jag fryser nästan jämt nu mer. Jag fryser så det gör riktigt ont i kroppen. Idag på vägen till förskolan och skolan så fick Oliver låna mina vantar då han hade sina kvar på förskolan sedan igår och det blåste kallt. När jag kom fram till förskolan efter att ha lämnat Marcus i skolan så hade jag så ont händerna att jag näst intill satt och grät inne medan jag klädde av Leo. Ja okay, alla kan ju få ont i händerna när det är kallt så det var kanske inte en optimal liknelse, men om vi säger så här då; jag fick ett extra element på mitt kontor eftersom jag inte kunde arbeta där inne (i 22 grader) då det gjorde ont i skelettet av "kylan". Jag sover ofta med hel pyamas, thermotäcke och fleecetröja. Jag mste ha varma tofflor inne (23 grader) eftersom jag annars fryser om fötterna och ändå har vi inte dragiga golv. Jag kan inte behålla värmen i kroppen när jag är ute, utan måste klä mig extra varmt och ha varma sockor i mina kängor eftersom jag annars får så ont att jag nästan inte larar att röra mig. Tomas sa lite gulligt att vi helt enkelt får flytta till varmare breddgrader över vintrarna.
 
Så nu vet ni det. Låt er dock inte avskräckas. Det är två negativa och tusen positiva anledningar till att gå ned i vikt. Råkar jag komma på nåt mer så lovar jag hojta till
 
Jag den sista maj förra året (började viktminska igen efter att ha slutat amma Leo, den 7:e maj) vägde över 100 kilo här
 
Jag för ett par helger sedan hos vänner på schlagerkväll. 57 kilo
 

130-57 kg utan operation

130-57 kilo, utan operation. Dock har jag tagit bort huden på magen genom att göra en bukplastik
 

-73 kg Motivation med kläder (Massa foton)

Jag skulle nu vilja skriva ett litet inlägg om hur man kan lägga sin motivation. Idag väljer jag ämnet kläder.
 
Det här med trender är extra roligt nu när jag har gått ned i vikt. Förut så skulle jag till exempel aldrig ha drömt om att ha på mig de färger som finns i butiken idag och som är så på modet. Jag gömde mig bakom mörka och svarta kläder. Färg tillhörde ovanligheten och jag valde färg ytterst vaksamt eftersom jag upplevde att jag såg större ut i färg. 
 
   klicka för större
 
Men ju mer vikt jag tappade, desto fler färger vågade jag prova på och jag tyckte det blev roligare och roligare med kläder också. Jag började till exempel att använda kjol redan förra sommaren trots att jag då fortfarande var stor. 
 
 klicka för stor
 
För att sedan ta mig till dagens dato där jag känner att jag kan och faktiskt vågar följa de underbara trenderna som denna vår bjuder på, har bjudit upp och kommer fortsätta att erbjuda. I år är det färger som gäller och jag är helt överlycklig över att kunna känna mig bekväm i kläder som dessa (bilderna är från idag)
 
 
Innan jag gick ned i vikt så såg jag ut så här när jag var finklädd (!)
 
      klicka för stor
(observera på sista bilden som är tagen på sommaren innan jag började gå ned i vikt, att magen är så stor att den ligger i knät och att väninnans son faktiskt sitter på den!)
 
Det känns som om det är lite skillnad mellan hur jag kunde klä mig förut och hur jag kan klä mig nu. Det är ju så klart givet eftersom jag har så mycket större möjligheter nu, men dit jag vill komma är att det finaste jag kunde klä mig förut inte ens är hälften så fint som när jag idag är klädd i mina vardagskläder. Jag säger inte att folk som är stora inte kan ha fina kläder -absolut inte för min väninna Liza hade så himla fina kläder när hon var stor, då hon la ned väldigt mycket tid och pengar på att hitta tjusiga kläder. Men jag hatade att handla kläder, det var verkligen det värsta jag kunde tänka mig. Det fanns aldrig något fint som jag kunde ha kändes det som. Nu kan jag köpa precis det jag vill ha.
 
Detta har varit en stor morot för mig under viktminskningen och det är dit jag vill komma med det här inlägget. Det är viktigt att hitta det som motiverar oss när vi ska gå ned i vikt. Somliga vill komma i ett speciellt plagg -till exempel sin brudklänning, somliga drömmer om att gå i bikini och somliga vill slippa ha ont i knäna. För många är det också svårt att hitta styrkan för att klara av resan. Med detta inlägg vill jag inspirera i kläder och visa att det finns många bra saker att använda sig av när man ska finna sin motivation i viktresan
 
 
 
 

Veckans vikt -etapp 2 samt bilder på 1 års skillnad på kroppen

Nu är det åter dags att ge er veckans vikt samt veckans bilder. Jag tänkte denna veckan lägga upp 4 bilder och det är två från idag och två från i april förra året, innan jag började viktminska igen efter att ha ammat klart Leo (jag startade min minskning i mitten av oktober 2010 på 130 kg och gick ned till 117 kg till den 28 december. Men då upptäckte vi att jag var gravid och jag fick pausa tills jag fött och ammat klart, vilket var till den 7:e maj 2012. Jag startade då på 112 kg, så 5 kg gick jag ned under tiden jag var gravid och ammade). Här kommer allt
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 55 kg (målvikt 1: 60,0 kg. Nåddes 7 januari 2013)
 
Nuvarande vikt: 57,2 kg
 
Total viktminskning: 72,8 kg
Viktminskning efter bebis: 54,8 kg
Kvar till målvikt: 2,2 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 22,9
Kvar till normalviktig enligt BMI: 0 (normalviktig är 18,5-24,99, men hälsosamt räknas mellan 20,1-25)
Tappad BMI: 29,2
 
ca ett år mellan korten
 
 

Bilder från veckan och supergott recept!

Vilket fantastiskt väder det är ute! Är det någon annan än jag som också har otrolig vårvittring nu? Visst kylan håller sig något men ser man på det är det ändå varmare nu runt nollan än vad det varit på ett tag. Det stora är dock att solen är framme i princip varje dag nu. Jag kan inte annat än att le ska jag erkänna.
 
Vikten kämpar jag vidare med. Jag håller mig på mina ca 1300 kalorier om dagen men håller som jag nämnde igår, på med att sakta öka dem så att det inte ska chocka kroppen för mycket sedan när jag väl ska stanna till på att hålla nollan ordentligt. Jag tycker det fungerar bra och jag håller vikten så att jag är nöjd. -2 kilon till och jag är helt i mål.
 
Nu något roligt för oss som vill äta något gott men inte kaloririkt:
Nyttiga kakor -vilken lycka. Nyttiga, magra, enkla och glutenfria. ENDAST två ingredienser och en ugn är vad som behövs. Gör så här:

Blanda två bananer med en dl (eller mer efter behag) havregryn. Mosas enkelt ihop med en gaffel. Ta gärna bananerna när de mognat några dagar. 
Om man vill så kan ma ha i och -eller på, efter behag, till exempel sötningsmedel (dock ej nödvändigt då banan är sött i sig, det är mer om man vill ha en liten extra söt smak) eller till exempel nötter eller chokladbitar, bär eller varför inte lite kanel. Alternativet är som sagt att ha dem med banan och havre endast.
Klicka ut blandningen på ett bakpapper på en plåt och grädda i ugnen -200 grader i mellan 10-15 minuter (pröva er fram). Jag gjorde mina med ett hallon på första gången och idag provade jag med två teskedar stevia (det var dock onödigt för det gjorde inte mycket för sötman då bananerna redan är söta) och med lite kanel i. Det blev jättegott. Jag åt dem som de var och familjen njöt dem med lite nutella på. 
Receptet hittade jag HÄR
En kaka är ca 22-25 kalorier beroende på storleken

 
När jag ändå var i bakartagen så passade jag också på att göra mer av det fantastiskt goda kvargbrödet jag la upp bild på härom dagen. Jag rekommenderar er att njuta det genom att doppa det som det är (utan smör eller pålägg) i lite Alpro soya mild and creamy vanilj (eller yoghurt efter behag) eftersom det ger en underbar smak. Man kan också så klart äta det med pålägg efter behag, ha som hamburgerbröd eller som en variant på en vetebulle. Dessa brödbitar innehåller ca 1-1,5 kalorier per gram
 
 
Härom dagen var jag också ute och lunchade med mina underbara väninnor Liza och Jessica. Det var mysigt och gott och trevligt att passa på eftersom vi alla av olika anledningar befann oss hemma på dagtid. Jessica är en superbra bloggare hon också och hennes blogg hittar ni HÄR
 
 
Och när vi ändå körde fotografering så stal jag Jessicas telefon och smygfotade en puss till henne (som hon naturligtvis haha, sedan blev tvungen att lägga upp på min facebook )
 
 
I förrgår tog jag också en promenad i solen med mamma och pappas hundar, eftersom mamma var iväg på ett ärende som drog ut på tiden. Det syns inte på bilden men Nova är så stor och stark att när hon drog i kopplet flög jag efter henne som en vante i skogen. Men åh vilken härlig promenad
 
 
Jag avslutar inlägget med en liten vikning från Leo idag vid lunchen. "hej hej"
 
 

Hur jag närmar mig slutmålet

Jag kommer att uppdatera er ordentligt imorgon och ge er massa foton och sådant, men tänkte så klart att jag också ska skriva ett litet inlägg här och nu. Det har varit mycket att fixa och greja med i ett par dagar och tiden har riktigt flugit förbi. Vi håller på att fixa om här hemma och det tar tid och nu har jag börjat att eventuellt bli sjuk igen. Inte riktigt vad jag behöver just nu.
 
I övrigt är det mycket planering för arbete i studion. Vi håller på att greja med våra egna låtar för att fixa ordentliga demon som vi kan skicka ut och hoppas på att bli upplockade.
 
Sist men inte minst så går det bra med vikten. Idag vägde jag 57,5 vilket innebär att jag som vanligt (tack och lov) håller vikten som jag ska under min planing. Jag säger det igen, att jag siktar på 55 kilo som slutmål men att jag vill att det tar lite tid att ta mig ned dit så att kroppen slutar att gå ned sedan men också att den lär sig att inte lägga på sig igen. Det är nog det allra bästa. För att hålla nollan ska jag äta strax över 1700 kalorier om dagen och jag har ju hela vägen legat på ca 1300. Jag tror att det vore väldigt dumt om jag åt 1300 tills jag hamnar på 55 kilo och sedan nästa dag öka til 1700 eftersom jag tror att det är ett ganska stort = att gå upp i vikt (även om bara ett par kilon). Hur tänker ni kring er viktminskning och hur ni ska göra när ni närmar er mål?
 

Rättelse

Först en litten rättelse angående gårdagens bröd och det är att jag senare kände mig lite osäker på kaloriinneehållet på receptet (obs att det inte är jag som skrivit receptet eller räknat ut det). Jag räknade ut det själv genom att ta kalorierna för 3 ägg, 40 gram pofiber och 200 gram lättkvarg. Jag tror det blev ca 380 kalorier då för hela satsen. Min brödbit skulle då hamnat på 66 kalorier istället för 42 (dock ingen stor skillnad) och brödbiten jag åt idag på morgonen (för de blev lite olika storlek) var på 37 kalorier. Oavsett så rekommenderar jag er att göra det precis lika mycket som igår, för det är fortfarande himmelsk gott, lätt och fräscht.
 
Idag har det varit en solig och härlig dag igen, men med den underbara klarblå himlen så har det också varit kallare ute igen och det riktigt gör ont i kroppen att vara utomhus. Jag började morgonen med att gå med barnen till skola och förskola och sedan hem och träna omgående. Jag ville hinna hela mina 60 minuter innan jag 9.30 skulle träffa några vänner på ett lokalt fik och ta en kopp kaffe.
 
Jag avlöste kaffet med väninnorna med att träffa min svägerska. Vi diskuterade lite den eventuella flytten från vår lägenhet till henns hus (hon ska hyra ut ett år och sedan sälja det och vi funderar på att köpa det av henne). Sedan körde jag hem henne och åkte och hälsade på mina föräldrar ett par timmar, innan det var dags att hämta barnen och hem för att fixa med maten.
 
Planeringen för resten av kvällen är ytterligare ett träningspass, lite tv och eventuellt baka lite mer bröd
 

Nyttigt bröd

Jag bakade ett nyttigt och bra bröd till vår middag idag. Vi skulle äta soppa och jag hittade ett recept på ett bröd gjort på kvarg och ägg som jag provade att baka. Lätt och nyttigt samt väldigt gott. Plus i kanten är att det var väldigt lättbakat också. Jag doppade det i soppan så min brödbit stannade på endast 42 kalorier då jag åt utan smör. Jag rekommenderar det varmt till er alla! OBS glutenfritt!
 
Mitt bröd
 
 

Soliga dagar, crosstrainer och arbetslös

Ännu en solig dag får vi vakna till och det är fantastiskt. Snön har smält bort ganska mycket redan och trots att det stundom är isande kallt ute så känns våren i luften. Låt oss hoppas vädret håller i sig och att det blir varmare undan för undan här. Jag längtar redan tills det fungerar att gå ordentliga promenader igen. Jag har ju mest tränat inne under vintern som varit. Jag har lite problem att hålla värmen nu efter viktnedgången och fryser även inne. När jag ska sova så ligger jag alltid med pyamas (tröja och byxor) samt thermotäcke. Men det tillhör inte ovanligheten att jag också har strumpor och fleecetröja på mig. Då kan vi tala om frusen.
 
Jag har startat dagen med att lämna barnen på skola och och förskola, plocka lite hemma och sedan en timmes crosstrainer. Jag är fortfarande arbetslös sedan de la mitt kontor och är i full jakt efter ett nytt arbete. Är det någon som har något tips så får ni mer än gärna komma med det.
 
Nu ska jag umgås med min väninna Liza en stund och sedan har jag lite att ta tag i. Ikväll blir det nog ingen mer träning -beroende på när jag kommer hem, eftersom vi först ska till min svägerska och titta på hur hennes granne byggt om sin vind (ifall vi ska köpa hennes hus och göra samma sak) och sedan har jag ett möte på kvällen
 

Hälsoanalys av Elena Malmfeldt

Som ni säkert minns så var jag i förra veckan och gjorde en hälsoanalys hos Elena Malmfeldt (läs mer om Elena här http://www.halsokunskap.se/om-oss/elena-malmefeldt/ ) och nu har jag fått den bilden av henne som jag lovade att visa er. Den kommer här nedan. I övrigt rekommenderar jag er varmt att göra en hälsoanalys hos Elena. En helt fantastisk kvinna och det var så himla intressant att få veta hur kroppen verkligen mår
 
 

En så underbar dag!

Idag är jag verkligen så himla glad och tacksam, idag har det varit en helt underbar dag. Först träffar jag på min fina vän Jessica på morgonen. Hon ville bjuda på en kaffe och vi pratade igenom helgen som varit. Hon fokuserade mycket på hur det var med mig och Tomas efter det som hände vilket var så snällt och gulligt. Det var skönt att få prata av sig lite.
Sedan gick jag hem och körde en timme på min crosstrainer innan jag träffade min andra väninna Liza. Vi har på grund av olika omständigheter inte träffats på länge, men nu fick vi till det och vi hade verkligen så himla mysigt. Vi sa båda två att det var så skönt att få kontakt igen och att vi måste se till att ta upp vänskapen och ses ordentligt igen. Så det var också något skönt och trevligt med dagen.
 
När jag kom hem fick jag ett samtal från viktklubb och det var OCKSÅ något helt fantastiskt och det var att jag vann hälsoresan till Portugal nästa månad! Jag blev förvånad och överlycklig. TACK snälla alla som röstat på mig!
I övrigt var det också väldigt roligt att se avsnittet från Pepp som jag spelade in i fredags och det var roligt att se hur det såg ut som färdigt program.
 
På kvällen nu så har jag kört ytterligare en timme på min crosstrainer och snart ska jag och Tomas slappna av en stund i soffan och drömma om vår stundande hälsoresa
 
 

PEPP

Här har ni avsnittet av PEPP som jag är med i!
 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/pepp/article16395989.ab?start=114
 

Nominering för peppare

Om det är någon här som vill det så får ni gärna nominera mig till "årets peppare" inne på viktklubb.se Jag fick veta av redaktionen att de har en sådan sak nu och att de tyckte jag skulle fråga er alla om någon ville det. Vore himla mysigt att bli nominerad!
 
Så här står det på viktklubbs sida om tävlingen:

"Att bli peppad när man försöker gå ner i vikt och leva hälsosamt kan vara avgörande för om du lyckas eller inte. I samarbete med livsstilsprogrammet PEPP startar vi därför en tävling där Viktklubbs bästa pepp-person ska utses! Vinnaren får en hälsoresa till Portugal i april för 2 personer.
Hur gör man för att nominera?
Nominera den person som du tycker är duktig att peppa andra genom att tex starta utmaningar, blogga eller något annat. Detta gör du genom att maila personens namn och alias och en länk till användarens Viktlubbs-sida. Skriv även varför du nominerar personen. 

Maila till: Pepp@aftonbladet.se
När alla nominerade är utsedda kommer de personer med flest röster läggas upp på Viktklubbsajten där alla medlemmar kommer få rösta på den person de anser är Viktklubbs bästa pepp-person.

Om den du nominerar går till final belönas du med en peppande goodie-bag.

Skicka in din nominering senast söndagen den 10 mars 2013."
 
Jag vet inte riktigt hur man hittar min viktklubssida som de säger för de har gjort om sidan, men det borde fungera med mitt namn (Linda Wallin) och kanske min mailadress? (toliwa@gmail.com) och det borde kanske också fungera om man säger att det är jag som gör kampanjen på deras sida. Sedan vet jag att ni fick veta detta i senaste laget men dfet kanske går att chansa även fast det är sent. Berätta gärna om ni nominerat för det vore roligt att veta =)
 

Helg och melodifestivalskväll

Ännu en helg har gått förbi och den har stundvis varit riktigt jobbig och stundvis så himla mysig. Det jobbiga har varit sedan det som hände i tordags. Jag blev så trött efter den händelsen och det har varit svårt att hitta tillbaka. Jag har varit både ledsen och rädd och emellanåt arg också. Gårdagen var dock toppen. Det var inte bara melodifestival, det var också middag med våra kära vänner hemma hos dem. Alla höll vi på Robin vilket så klart gjorde det extra roligt när han vann. Vi kom inte hem förrän 2.30 och då var det bara att bära trötta barn från bilen och stoppa rätt i säng. Idag har vi varit trötta men ändå glada.
 
Igår försökte jag träna på dagen men orkade inte riktigt och fick lov att gå av crosstrainern efter 30 minuter. I fredags hade jag också svårt att få till det och det blev även då bara ett halvt pass på kvällen. På dagen hade jag dock halvhjärtat orkat ett helt och det var ju alltid nåt. Idag har jag inte ens försökt stå för jag kände att det var bättre för kroppen att få vila idag. Dels behöver jag känna efter om jag bara är trött eller sjuk men dels också eftersom jag inte haft någon vilodag den här veckan och vilodagar behöver man om man ska orka köra vidare.
 
Jag väntar in rapporten från kroppsanalysen i tisdags och så fort jag får den så publicerar jag den så klart. Imorgon kan ni också se avsnittet av Pepp som jag är med i. Så fort jag ser det så länkar jag er till det =)
 
Middag och melodifestivalmys hos Ulla och Micke!
 

Oliver och Pepp samt massa bilder

Usch, jag känner att jag inte alls är så rolig just nu. Normalt brukar jag vara på så gott humör och uppdaterar helst bloggen åtminstone en dag i veckan. Men det är som att all must rann ur mig då Oliver trillade ned i trappen. Men det är en frisk och fin liten kille vi har här hemma nu. Det var som sagt änglavakt på honom för det det ömmar lite i kroppen på honom och han har några blåmärken, men värre än så är det inte -tack och lov!
 
Igår var jag och spelade in programmet Pepp. Det var väldigt roligt att få vara med och det var trevligt att få träffa alla fina människor som var med och på plats. Jag var ganska pigg när jag var iväg på inspelningen men när jag kom hem var det som att bara trilla sönder. Jag tror det berodde på Olivers fall och den hemska kvällen och natten innan. Det var så roligt att vara med i Pepp och det var så hemskt att inte vara kvar på sjukhuset samtidigt. Men Tomas hade sagt till mig att allt var bra med Oliver och att jag kunde åka. På måndag kan ni se programmet!
 
Ambulanspersonalen tog hand om Oliver ordentligt
 
Efter att ha blivit undersökt, röntgad, scannad och ordentligt kollad så fick Oliver ha nackkragen kvar medan vi väntade in provsvaren
 
Han somnade så fort han kunde. Här visste vi att det inte fanns fraktuer och inre blödningar men att vi skulle få vara kvar över natten för observation

Olivers säng inne på avdelningen. Den var SÅ bra och personalen var så otroligt fin. Det var en avdelning anpassad för barn i olika behov av vård

Äntligen lite kläder på
 
En mör liten kille. Han hade väldigt ont på kvällen men ville komma ur sängen för att få sig nåt att äta

Bäddsängen där Tomas fick sova (bara en förälder fick stanna)

Sminkning inför Pepp
 
Kontrollrum

Studion

Sminkstation

Även jag fick makeup inför inspelningen

Efter inspelningen blev det lite flamsande i studion =D

Det var en mysig stund och ett härligt gäng!
 
Annika Sjöö som var med på inspelningen (minns ni henne från Let's Dance?) har också en blogg och hon skrev lite om inspelningen där och hon tog dessutom dessa två bilder på mig som jag tyckte var roliga
 
 klicka för att få dem större.
Läs Annikas jättefina blogg HÄR

Strax efter jag kom hem från inspelningen fick jag ta emot min underbara Oliver hemma då Tomas kom hem från sjukhuset med honom <3
 
Tydligen var det inte bara jag, Tomas och Oliver som var trötta efter den otrevliga torsdagen -utan också Leo som somnade som bara barn kan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans vikt -etapp 2

Jag uppdaterar er här lite snabbt på veckans vikt - så ska ni får ett lite bättre och mer intressant blogginlägg av mig lite senare idag när jag hunnit landa lite mer. 

Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 55 kg (målvikt 1: 60,0 kg. Nåddes 7 januari 2013)
 
Nuvarande vikt: 57,0 kg
 
Total viktminskning: 73 kg
Viktminskning efter bebis: 55 kg
Kvar till målvikt: 2 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 22,8
Kvar till normalviktig enligt BMI: 0 (normalviktig är 18,5-24,99, men hälsosamt räknas mellan 20,1-25)
Tappad BMI: 29,3
 
Jag avslutar denna veckans vägning med att berätta att jag börjar få fina muskler på armarna nu. Det är synd att huden förstör bara. Förhoppningsvis kan jag göra nåt åt det i framtiden. Det är min högerarm på båda bilderna, men den ena tog Tomas (den jag ser ut att lida på) och den andra tog jag själv i spegeln
 
 
 

Jag trodde jag hade förlorat mitt barn!

USCH vilken hemsk kväll! Jag står på crosstrainern och tränar och hör en ordentlig duns till väntser i trappen. Jag tittar dit och ser att en resväska kommer flygande ned från övervåningen, efter den kommer Oliver flygande uppifrån och neddunsande. Han har alltså klättrat på övervåningen och fallit handlöst över räcket ca 4 meter och landade längst ned i trappen!
Jag flyger skärrad och skrikande av crosstrainern och springer till honom. Han var chockad och kippade efter andan medan jag -helt övertygad om att han skulle dö, ropade till hono, till Tomas Wallin och ut i tomma intet. Jag lyfte ned honom nedanför trappen (för som han låg kunde han omöjligt ligga) och han började givetvis (och tack och lov) att gråta (han var alltså inte avsvimmad) och jag försökte få kontakt med honom medan jag fick fram till min skärrade make att vi behövde åka till sjukhuset. Oliver drev bort lite ur gråten och ögonen blev lite tomma, under tiden hinner jag ringa mamma och tjuta att hon måste komma då Oliver ramlat i trappen och vi ska till sjukhuset. Eftersom Oliver under 2 sekunder är borta så slänger jag på luren i örat på henne och ropar på Tomas som rusar och försöker få på kläder på Marcus och Leo att vi måste ringa ambulans. Han svarar omgående på detta och jag hinner ringa 112 innan han hinner tjuta fram om jag ringer eller han ska göra det. 
Jag blir stressad för det tar låg tid innan de svarar då jag ringer (det var säkert inte så lång tid men jag hann ta telefonen från örat för att kolla att jag verkligen slagit rätt nr då ingen svarade). Tillslut svarade de och jag drog allt i telefonen. Det tog inte lång tid innan hon konstaterade att ambulans var på väg. 
Tomas rusade ut för att möta upp ambulansen och inom 15 minuter kom det tre ambulanspersonal springande och hack i häl kom mamma som stått ute på andra sidan gården och väntat ifall de skulle komma den vägen. Jag undrade vart Tomas var men de hade bett honom stå kvar eftersom det var ytterligare en ambulans på väg. De kollade Oliver väldigt noga och stabiliserade nacke, satte infarter, tog blodrtryck och allt annat nödvändigt innan vi skyndade ut i ambulansen mot Astrid lindgrens barnsjukhus -med Tomas i bilen bakom. Det var en hemsk resa för plötsligt hörde jag hur de ropade på Oliver men inte fick kontakt och syrgasen åkte fram. Hon som körde försäkrade mig om att han var i goda händer och att jag inte skulle bli rädd men nu skulle också ljudet på (innan hade "bara" blåljuset gått).

Väl framme på sjukhuset var det omedelbart in i ett traumarum där vi möttes av 12 stycken läkare, sköterskor, akutpersonal och annat som gjorde ordentliga undersökningar på Oliver som tack och lova vaknade spontant inne i rummet. Han var skärrad och hade verkligen ont överallt. 10 minuter efter mig kom Tomas och det gjorde det lite lättare för en storgråtande mig. Jag höll på att svimma eller nåt för de fiskade tag på mig och satte mig på pallen och hämtade saft. Nästa anhalt blev diverse röntgen och CT. De gjorde ordentliga koller av skelettet och kollade efter inre blödningar. Tillslut efter ett par hemska timmar av oro så kunde de säga att de inte hittade några skador på Oliver. Inga inre blödningar och inga frakturer (däremot ordentlig muskelömhet, stelhet och eventuellt hjärnskakning också) och det gjorde att vi äntligen kunde andas ut ordentligt. En groggy, sovande och gnyende Oliver fick tillslut bli av med nackkragen och somnade till igen med lite mer lätthet. Däremot fick inte Oliver åka hem utan behövde stanna inne för observation under natten. 20.15 fick han komma upp på avdelning och den var väldigt fin. Jag tyckte det var väldigt jobbigt att behöva lämna TOmas och Oliver där, men eftersom det inte var fara för hans liv så behövde jag åka hem till Marcus och Leo.

Väl hemma har jag pratat med Oliver och Tomas i telefonen. Oliver verkar må lite bättre nu och jag vill understryka som ocskå ambulanspersonalen tyckte att det var ett ordentligt högt och extremt farligt fall som Oliver gjorde så det var verkligen ÄNGLAVAKT på detta!
 

Analys!

Oj vad tiden går fort. Helt plötsligt har det gått en och en halv dag och jag har sprungit benen av mig åt olika håll och har inte skrivit ett inlägg. Nu är det dags att andas ut och berätta kort om gårdagen bland annat.
 
Jag träffade Elena Malmfeldt (googla gärna) igår och fick göra en analys av kroppen. Det var väldigt spännande att se i vilket skick min kropp är, dels i allmänhet men också efter viktminskningen. Jag fick veta hur det stod till med hela insidan och är så glad över resultaten. Dock ska jag inte försöka förklara dem för er här, för det kommer jag inte kunna, utan Elena sa att hon skulle skriva en sammanfattning till mig som jag kan lägga ut här i bloggen senare i veckan. Vad jag kan säga är att det gick väldigt bra. Jag hade inte gifter i kroppen, kroppen är stark och frisk. Jag har viktminskat på helt rätt sätt och jag har inte tappat musklerna utan bara fettet i kroppen.
 
Vad jag idag kan visa är en bild som hon gav mig som jag kan visa för att ge er skillnaden från tidigare analyser från Itrim. De analyserna är dock bara på fett, muskler och vätska i kroppen och inte alls lika avancerat som analysen som gjorde igår. Övriga saker låter jag som sagt Elena stå för att förklara för er och så snart jag får informationen från henne så publicerar jag den så klart här i bloggen
 
 
Detta är då bara någon procent av den totala analysen som gjordes på kroppen, men jag bad att få bilden av henne så att jag skulle kunna ge er något alls i nuläget.
Jag har också fyllt i den i min tabell tillsammans med Itrimvägningarna (jag har inte gått på Itrim men har varit där och gjort lite lättare kroppsanalyser några gånger), så ni ska kunna jämföra där och det ser då ut som följer
 
 
Förklaring av tabellen
Vikt i kg: är den aktuella vikten jag hade vid analystillfället
BMI: Mitt bmi vid analystillfället
BMR: är hur mycket kalorier kroppen förbränner bara genom att man lever och andas, utan att röra på sig. Varför det står *1300 på den från igår är för att den siffran inte syntes på bilden jag fick, men jag minns att det var 1300 någonting.
Vätska: ser annorlunda ut på Itrims vägning och Elenas men det är för att Itrim gav vikten i omega medan jag fick den i kg av Elena
Fett%: är den totala % av fett i kroppen vid analystillfället
Fettmassa kg: Är hur mycket fett% var i vikt
Fettfri massa kg: är muskler och vätska i kroppen. Allt som inte är fett med andra ord
Muskelmassa kg: den aktuella muskelmassan. Jag fick inte den i kg av Elena men hon sa att den var super och att jag inte tappat den under resans gång. Ska se om jag kan få den av henne sedan.
Önskat resultat enligt itrim: innebär vad itrims våg vad inställd på som önskvärt spann av vad man borde ligga emellan. Enligt Itrim skulle då min fettmassa vara för låg nu gissar jag, men enligt gårdagens analys fick den vara som minst 6,5 kg. Det innebär alltså att jag får gå ned till 55 kg -men INTE mer eftersom jag inte har mer fett i kroppen att tappa. En viss procent och ett visst antal kilon SKA nämligen ALLA ha.
 
Så resultatet av detta är alltså väldigt bra och jag har viktminskat på rätt sätt och bränt fettet men inte musklerna och det var underbart att se. Men sedan fick jag som sagt veta väldigt mycket annat också och det låter jag er få veta mer om längre fram. För er som är intresserade av att göra detta så rekommenderar jag er att googla på Elena Malmfeldt. En extremt begåvad och underbar kvinna, som jag är extremt glad att jag fått träffat
 

Mycket spännande på gång!

Då har jag precis kommit hem efter att ha varit och besiktigat bilen. Den gick igenom utan anmärkning vilket är så skönt. Minns ni att jag sa att den läckte under? Tomas fixade det i helgen och ytterligare fel fanns då tack och lov inte.
 
Jag är lite orolig att jag börjar bli sjuk här. Något som absolut inte passar mig just nu, trots att jag tillfälligt är arbetslös (på grund av att stockholmskontoret på företaget jag arbetade för lades ned). Det är några stora anledningar till att detta inte alls vore bra. Dels eftersom jag vill kunna träna ordentligt. Det känns så irriterande att varje gång jag kommer in ordentligt i träningen så blir vi sjuka här hemma igen och så blir det uppehåll i 3-4 dagar. Det känns då som om man "börjar om" varje gång. Det hade varit så skönt att bara kunna köra på med träningen ordentligt. Jag är ju bara 2 kg från mitt viktmål på 55 kg också, så då hade det varit trevligt med träningen i ryggen nu. Nu går det förvisso ändå men det kan ju ta längre tid.
 
I övrigt så har jag en arbetsintervju/fystest imorgon. Jag ska träffa Elena Malmfeldt och vi ska dels prata om möjligheten med att jag ska göra någon form av föreläsningar eller likande, samt att hon ska göra en avancerad fystest på mig. Då kommer vi se hur det står till med gifter och slagg i kroppen efter viktminskningen -samt se vilket skick min kropp är i. Det ska bli mycket spännande! Dels som sagt att se om jag kan få någon möjlighet med hjälp av henne, men också i vilket skick min kropp är i.
 
På torsdag har jag också en arbetsintervju vilken jag så klart vill må bra när jag går på.
 
Men jag ska också på något spännande på fredag och det är inspelningen av programmet pepp som jag ska vara med i. Så inspelningen är vid 9 i Aftonbladethuset och då vill jag helst må bra och se fräsch ut (då hade det också varit trevligt att orka träna ordentligt den här veckan). Dessutom vill jag inte råka svälla upp eller nåt sådant och inte vet jag vad som händer om jag ligger sjuk på soffan, ifall kroppen drar åt sig vätska eller nåt. Min kropp är ju lite skum sedan bukplastiken gjordes och magen kan ju svullna då och då lite som den vill. Men jag håller tummarna för att allt ser bra ut på fredag så klart
 

Foton på viktresan från 130-56 kg

 
130 kg. Klicka för större bild
 
56,6 kg. Klicka för större bild
 
130-57 kg.  Klicka för större bild
 
 
 

Hus?

Nu har vi varit hos min svägerska och tittat på hennes hus. Vi ska kanske köpa det av henne så småning om (vi bor i lägenhet idag) och Tomas som är snickare ska i sådana fall rusta upp det ännu mer än det redan är, så kanske vi kan göra en vinst på det och sedan köpa det huset vi verkligen vill ha. Man måste ju börja någonstans nu när reglerna för lån gjorts om så pass mycket som de har.
 
 
 

Min dag och massa bilder

Då har ännu en lördag snart gått förbi och en del av den spenderade jag med min fina väninna Jenny. Vi var och shoppade lite. Detta köpte jag till mig idag. En ny bikini från Cubus. Något jag var i desperat behov av då jag endast hade en för stor badräkt nu. Denna satt dessutom superbra och var skön, så det var roligt att hitta den. Då kan jag med andra ord gå och simma igen om jag vill. I övrigt köpte jag lite underkläder också vilket aldrig är fel.
Rainbow padded braRainbow brief 
Jag hittade också den här underbara jackan på Gina Tricot som jag vill ha. Dock i svart. Det är en sådan jacka som såg hemsk ut på galgen men som jag såg på att den skulle vara supersnygg på -vilket den var. Jag köpte den inte idag eftersom den kostade 399 kronor, men jag hoppas kunna köpa den innan de byter ut sortimentet nästa gång
 
 
Hemma blev et mys med familjen. Vi har ätit god mat idag eftersom det är lördag. Det blev stekt fläskkarré med promfritt och guaccamole. Vi åt också varsin kycklingvinge från Mcennedy som vi köpt på Lidl. Rekommenderar varmt för de var verkligen supergoda
 
 
 
Sedan var det ju andra chansen på melodifestivalen och det var ett riktigt starkt gäng idag tycker jag. Jag höll dock på Robin så jag är extremt nöjd med att han fick gå vidare. Som nummer två så höll jag på Martin, så det var trist att de fick duelera mot varandra. Dock höll jag på Anton som nummer tre så det var helt okay att det var han som gick vidare. Huvudsaken för mig var att Robin klarade det med sin härliga röst och mysiga "you" 
 
 
I övrigt har jag också hunnit med tre träningspass på min crosstrainer och alltså hela tre timmar och 15 minuter motion på crossen
 
Igår var jag hos en väninna på kvällen och hade mys med gänget från Club 96 (minns ni revygruppen jag var med i under hösten?
 
 (<-- klicka för större bild)
 
Vi hade lite träff för att se på revyn tillsammans och prata lite om att det blir en ny revy i höst igen, vilket så klart känns väldigt roligt! Si i höst blir det revy igen om inget händer
 
 
Leo är fortfarande sjuk här med över 39 grader i temp. Han fick den i måndags vilket innebär att han varit sjuk i lite väl många dagar nu. Han verkade vara på bättreingsvägen idag men nu på kvällen dippar han ned igen så om det inte vänder kraftigt nu så blir det läkaren med honom för så här kan han inte ha det
 
 

-73 kg och Mina mått för Mars 2013

Här kommer mina mått för Mars samt skillnaden från februari och startmåtten på 130 kilo
 
 

Veckans vikt -etapp 2

Det är dags att uppdatera veckans vikt igen och jag är lika nöjd som förra veckan. -100 g till och med och det betyder att jag håller vikten alldeles utmärkt. Senare idag kommer också månadens mått och ett vanligt inlägg, så håll utkik. Here goes
 

Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 55 kg (målvikt 1: 60,0 kg. Nåddes 7 januari 2013)
 
Nuvarande vikt: 57,4 kg
 
Total viktminskning: 72,6 kg
Viktminskning efter bebis: 54,6 kg
Kvar till målvikt: 2,4 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 23
Kvar till normalviktig enligt BMI: 0 (normalviktig är 18,5-24,99, men hälsosamt räknas mellan 20,1-25)
Tappad BMI: 29,2
 
 

Illamående till max

Gårdagskvällen var tung. Leo hade 40 graders feber, tredje dagen på raken. Han var lite borta, bara sov och "pratade" med sig själv lite då och då. Han sov i princip hela dagen men på kvällen var det mer att han var utslagen. Han vägrade att äta men det är inte så konstigt. Det som var värst var att han vägrade dricka också. Vi försökte muta honom med glass och annat men det gick inte. Tillslut fick Tomas gå och köpa Coca cola och vaniljmjölk och försöka få i honom (för han vägrade sin älskade välling också) och då dracka han i alla fall lite. Men trots alvedon och en sänkning på en hel grad kroppen så fortsatte han att vara däckad i soffan. Sådant gör alltid så ont i föräldrahjärtat.
 
Igår kväll jag fick den "geniala" idén att vi skulle äta glass med godis (som de har på chillbox) eftersom det är så gott. Men trots att vi inte alls åt mycket godis, så fick jag ont i magen och började må illa av det. Min mage är lite känslig mot godis och sådant efter viktminskningen och bukplastiken (och delvis på grund av gallstenarna), så det kändes inte alls så där mysigt efteråt, som när man njutit tillsammans av något gott. Nej så jag kände att jag ville ställa mig på crosstrainern och bränna av det medan vi såg på film. Jag orkade inte så mycket intervallträning igår och körde därför på ren kondidtion.
Jag stod på crosstrainern i 155 minuter (2 timmar och 35 minuter) och jag hoppas det räckte för att bränna bort det mesta av det onyttiga jag åt -då jag efteråt snarare ångrade mig än var nöjd som sagt.
Jag måste verkligen försöka hitta något som fungerar för magen för den senaste månaden har jag fått ont i magen efter vi ätit godis (fett). Så antingen som sagt så beror det på att magen är så pass annorlunda efter viktminskning och bukplastik, att den inte riktigt klarar av det feta (eller skum och gelé framför allt) eller så beror en stor del på det att jag får ont på grund av stenarna. Det som gör mig tveksam till att det alls har med gallan att göra är för att det inte blir ett anfall, utan mer ont, svullet och illamående (fast igår svullnade jag inte tack och lov, utan mådde bara illa).
 
RSS 2.0