fast inuti

Sitter på tåget till jobbet och tänkte att jag skulle skriva ett snabbt inlägg. Jag hann varken skrivs eller svara på kommentarer igår eftersom jag hade rep hela kvällen. En vecka till premiären bara, det är mycket kvar att repa in dock. Man får ligga i med andra ord 
 
Igår hade jag en riktigt dålig dag måste jag erkänna. Jag vet inte hur det kom sig men jag hade en riktig sådan där "tjockdag". Jag kände mig större än jag någonsin gjort. Det kändes Bokstavligen som om jag svällt upp till 150 kilo och det kändes som om jag var fången i den stora kroppen och som om jag försökte slita mig ut, men att det inte gick. Kan inte riktigt förklara det men jag mådde väldigt dåligt i alla fall och hade lätt kunnat lägga mig och gråta på plats. Kanske bra att jag var på jobbet så jag fick ta mig i kragen. Idag känns det bättre igen. Vet inte varför det blev så där igår. Någon som känner igen Sig i detta?
 
Har börjat titta på bilder på bukplastik och de flesta jag sett är fina så jag hoppas min mage blir bra också. Jag har funderat på om jag ska be dem göra ett ankarärr så de får bort huden på sidorna. Sen är det så klart inte mitt val men man kan ju alltid föreslå. Ja vi får se. Först ska jag ju få en tid dit och den lär väl inte komma i år. Men det gör mig dock inget för det vore nog bäst om det blir efter jul. Dels för alla föreställningar. Sem vore det kanske inte så kul att må dåligt på julafton. Men att det skulle komma en kallelse i år tror jag som sagt är en extremt liten chans.
 

Träffade någon speciell

Idag hände en så himla rolig sak på vägen hem från arbetet! Jag stod i världens regn och rusk utanför bussen och frös och när jag tittar in genom fönstret tycker jag mig se någon jag känner igen. Jag är inte riktigt säker så när jag kommit på tar jag en extra titt och kände att jo men visst det bara måste vara. Så jag böjer mig fram till de fyra som sitter där "ursäkta, men är det inte kanelpinglan"?,Jo, säger hon och tittar frågande upp, men när jag hon ser mig så kopplar även hon direkt och svarar "men det är ju Linda".
Jag kan bara säga att det är en liten värld vi lever i. Kanelpinglan tillhör en av de få bloggar jag följer och det gjorde verkligen hela min dag att få träffa henne på riktigt. Vad är oddsen liksom?
 
I övrigt nyss hemkommen från dansgympan. Jag körde allt jag orkade men tycker ändå inte jag fick önskad kraft igenom stegen. Nu efteråt känner jag mig lite skum i kroppen så jag hoppas det inte betyder att jag är på väg att bli sjuk eller nåt. Det skulle verkligen vara olägligt på alla sätt som man kan tänka sig. Dels eftersom jag har rep imorgon och det är ett sångrep, men också för att vi ska ha litet promotionuppträdande i centrum där jag bor nu på lördag. Känns väldigt trist att ställa mig och sjunga om det inte riktigt låter bra. Håller tummarna att jag klarar mig
 

Viktigt svar

Jag fick en fråga angående när jag är hemma med familjen, eftersom jag har så mycket att göra nu på kvällarna. Jag kan lugna med att det inte är så faligt som det låter.
 
Måndag: Jag kommer hem efter jobbet och går hemmifrån till dansgympan 19.20. 
Tisdagar: Jag kommer hem efter jobbet och går hemmifrån till repet kl 19.
Men det är bara imorgon och nästa vecka kvar på detta, sedan kommer jag inte att gå hemmifrån alls på tisdagar.
Onsdagar: Kommer hem som vanligt efter jobbet. Är hemma hela kvällen
Tordagar: Kommer hem som vanligt efter jobbet. Är hemma hela kvällen
Fredagar: Kommer hem som vanligt efter jobbet. Är hemma hela kvällen.
Med undantag för 9 november till 15 december då jag har föreställning kl 19 på fredagkvällarna (men det är bara en månad det handlar om så det är ok)
Lördagar: Ledig hela dagen. Har haft rep 12-15 (där barnen ibland varit med) men det är lika där som med tisdagar att det bara är nu på lördag kvar och sedan blir det inget mer lunchrep på lördagar. Är då hemma hela dagen fram tills på kvällen när det är föreställning (fast bara under en månad och sedan är det stopp)
Söndag: Ledig hela dagen.
 
Så för att summera så är det hittills bara en dag i veckan jag inte varit hemma alls med familjen vilket varit tisdagar. Det kommer bytas ut till fredagar då jag som nu på tisdagar, bara kommer hinna äta hemma innan jag ska gå. ALLA andra övriga dagar i veckan är jag med familjen som vanligt, bortsett från timmen jag är på dansen på måndagar.
 
Vad jag menar när jag säger att det är mycket är mer att det mentalt är mycket. Jag läser texter och tränar in repliker hemma när vi inte repar. På måndagar och tisdagskvällar är jag borta, även om det på måndagar bara handlar om en timme. De övriga kvällarna ska jag hinna med min crosstrainer minst en timme också, gärna mer. Så jag kanske ska omformulera mig igen och byta ut att det är fullt upp, till att det är fullt upp två dagar i veckan och övriga dagar är jag hemma med familjen.
Det som stjäl min ork från att komma hem och hålla på med bloggen och sånt är att jag är trött efter jobbet och vill spendera tiden med familjen (bortsett från att läsa texter och träna på crosstrainern, men det gör jag å andra sidan i samma rum som dem) och då blir det inte att jag sätter mig vid datorn, för jag orkar inte det också.
 
Anledningen till att jag berättar det här är för att det lät lite på kommentaren jag fick (vilket det kanske inte alls är) som om att jag kanske tar för mycket egen tid. Jag vill således inte att någon ska tro att jag på nått sätt inte spenderar tid med min familj och speciellt inte för att någon tror det förändrats i takt med att jag gått ned i vikt. Jag är medveten om att det finns folk som förändrats när de gått ned i vikt. Jag har inte förändrats som person, förutom att jag har blivit gladare, eftersom jag mår bättre med mig. Att jag har mycket att göra (fast jag kallar inte en kväll i veckan att det är överdrivet mycket) nu är eftersom jag kom med i revyn vilket var jätteroligt. Innan jag tackade ja till att delta så satte jag och Tomas oss ned och pratade om hur det kommer påverka hur jag är hemma och kom fram till att en kväll i veckan (plus 3 timmar på dagen på helgen) undre reptid, inte är något som helst problem. Det är ju som om att jag skulle gått på gymmet två dagar i veckan. Det har inte nåt med min vikt att göra heller.
Som sagt, jag vet inte om personen som kommenterade menade något negativt alls, men eftersom jag hört om andra som gått ned och förändrats och jag fick den känslan från kommentaren så tänkte jag att det är bäst jag skriver detta ifall någon funderar på detta.
För att göra det solklart: Jag älskar Tomas precis lika mycket som innan, nej faktiskt kanske till och med mer, för han är så fantastiskt stöttande. Vi har varit gifta i 7 år, going on 8 och allt känns underbart. Mina 3 älskade söner är de viktigaste som finns i hela världen och jag skulle aldrig kunna spendera all min lediga tid ifrån dem, eller från Tomas. JAG är som jag alltid har varit. Förhoppningsvis en bra person. Jag bryr mig mycket om andra och hur andra mår. På gott och på ont, eftersom vissa trampat på mig för detta. Jag har dock blivit bättre på att stå på mig, vilket jag tror kommit i takt med att jag börjar känna mig värdefull igen. Jag är värd att få känna mig värdefull. Det är inte samma sak som att tro att man är bäst, vackrast och viktigast.
 
Det här blev ett långt inlägg, men jag kände att jag ville säga allt detta. Har ni något ni funderar kring så fråga på, jag svarar gärna
 

Veckans viktminskning, vecka 24 (efter bebis)

En ny vecka startar som vanligt med en veckovägning/rapport för mig. Tyvärr och som jag trodde har inte vikten återställt sig än, efter mat och dricka i lördags så det blir ju tyvärr inte ett lika roligt resultat som det skulle blivit om jag slutata på vikten 71,5 som jag hade i lördags. Men samtidigt, sak samm. Jag menar så gär, en person som inte behäver tänka på sin vikt väger sig ju oftast inte om det ite är nåt speciellt. De kollar i alla fall definitivt inte om de går upp ett kilo av att festa en helg. Men de kan ju mycket väl göra det. Det tillhör ju faktiskt det helt normala att pengdla upp till två kilo upp och ned. Det är också viktigt att ölära sig när man viktminskar, så man inte tror man misslyckas.
 
Jag fick rekommenderat av mig från Pernilla (<-- länk) att kanske bara väga mig en gång i månaden istället. Hon gör så att hon den första i varje månad rapporterar hur det har gått med vikten under månaden som varit. Samt att hon då lägger ut nya bilder på sig själv. Jag tycker det är bra och jätteroligt att göra som hon. Jag har ju dock som ni vet, från början rapporterat en gång i veckan, samt lagt ut bilder när det är -10 kg (vilket påminner mig om att det blir nya bilder igen då vid 70 kg).
Hur skulle ni tycka att det vore bäst om jag jag gjorde? En uppdatering om vikten en gång i månaden eller tycker ni att det är bra så här med en gång i veckan?
 
(fast den första månaden jag bloggade så la jag inte ut veckovägningar alls, då sa jag bara vad jag vägde lite här och där. "Jag är så glad för idag upptäckte jag att jag vägde 98 kilo!")
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 72,1 kg
Veckans minus/plus: -0,2 kg
 
Total viktminskning: 57,9 kg
Viktminskning efter bebis: 39,9 kg
Kvar till målvikt: 12,1 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 28,9
Kvar till normalviktig enligt BMI: 3,9
Tappad BMI hittills: 23,2
 
 

Utekväll

Jag kände att det kanske är bra om jag skriver nåt kort inlägg här, det var i fredags senast tror jag. Jag vet att jag är lika tråkig som vanligt som inte är inne och skriver varje dag, jag tror det blir bättre sedan när det blir lite mindre på kvällarna. Som det är nu så är det något varje kväll. Att andas ut är inte riktigt möjligt. Idag är första dagen på länge som jag kunnat sitta ned och bara njuta av lugnet, den mesta tiden av dagen. Igår förresten så gick vi ut på kvällen. Det var evigheters eviheter sedan som jag var ute och jag tyckte inte alls det var roligt kan jag säga. Tomas och jag kom hem 23.15 redan och mötte Tomas förvånade mamma och Marcus som fortfarande var vaken. Sedan blev det viktminskningens första "fyllemat" och det fick jag ju så klart ångra idag, när jag klev från gårdagens 71,5 kg till dagens 72,3 (vilket är samma vikt som i måndags när jag vägde mig. Jag som lyckats nästan ett kg minus till igår). Men jaja, ibland är det som det är och så måste det ju få vara.
Tack och lov har jag inte varit ens ett spår av bakis idag så jag har kört på med min viktminskning precis som vanligt, så det blir nog bra med det där kilot om ett par dagar. Hur det ser ut imorgon när jag ska skriva vad jag väger här i bloggen återstår dock att se.
 
Annars kör jag på med träning och mat som vanligt. Jag änker inte längre på att jag ska äta för att banta so to speak, eftersom det går av sig självt. Jag lever ganska normalt tycker jag och står på min crosstrainer en timme nästan alla dagar i veckan. Varför jag säger nästan är eftersom jag ibland tränar med club 96 och då hinner jag oftast inte på kvällen. Men nu ska jag strax upp igen och sedan avslutar jag kvällen med att njuta en skål mild and creamy vanilj.
 
Kommande för mig nu, utöver vardagen och jobb är att fortsätta med min dansgympa på måndagar under hösten. Nu på tisdag har jag träning för nästa vecka är det premiär. Det innebär också att vi från näst-nästa vecka kommer att repa varje kväll med club 96 (fast på måndagskvällen smiter jag på dansen emellan). Lördag nästa vecka ska jag vara karaokevärdinna på en club här där jag bor och sedan mellan 9e november till 15 december är det föreställning varje fredag och lördagskväll. Fullt upp med andra ord. 
 
Hur ser er höst ut?
 
 

Öppen kommentar -två frågor

Jag har fått två kommentarer från en tjej som heter Tina och jag tänkte att det var två kommentarer som kanske kan vara bra att jag svarar öppet på, ifall det är fler som undrar samma sak. 
 
Fråga/kommentar:
 
 
Svar: Hej Tina (och alla andra), jag svarar på den lite längre kommentaren först, som kom till mina senaste mått. Först och främst vill jag så klart säga tack så jättemycket för dina fina ord, de gjorde mig verkligen jätteglad ska du veta.
Vad gäller din första fråga så stämmer det med vikten. Eller ja, jag vägde 99,0 när jag skrev mitt första inlägg i den här bloggen (men min startvikt var 130 före bebis och 112 efter). Första inlägget skrev jag 16:e juni. Jag är medveten om att min viktnedgång gått fort och jag måste erkänna att jag inte riktigt kan svara på hur det kommer sig att det gått så stadigt och bra för mig. Kanske är det för att jag verkligen bestämde mig den här gången och jag har inte gett vika under den här tiden, utan har varit stadig i mina tankar. Jag har till exempel inte "råkat" äta massa godis en dag mitt i veckan emellanåt. Sedan har jag kanske också haft tur med en kropp som velat arbeta väl med mig. Jag har till exempel inte platåat ut förrän nu, men nu kan det också vara för att jag  mer och mer närmar mig en normal vikt.
 
Jag bestämde mig en dag 2010 att det var dags att göra slag i saken. Jag hade blivit enorm för att vara ärlig. Jag satte mig ned på en plaststol på balkongen och den gick sönder. Jag fick lov att vakna till, jag köpte en våg och den stannade på otroliga 130 kilo (på min lilla i övrigt -kropp). Jag fick facea att jag hade ett BMI på 52. Jag titta ordentligt på mig själv och kände då att om jag inte stoppade mig själv så skulle jag inte stanna i vikt. Tjock hade jag då redan hunnit vara i ganska många år. Efter jag fick barn 2005 så gick jag upp till hela 112 kg men jag stannade kvar där i vikt. Inte för att jag bantade, men jag gick inte upp heller. Hur det kom sig att det smällde på var nog helt enkelt att jag blev ännu mer stillasittande, tyckte synd om mig själv och åt godis VARJE dag.
 
Jag var målmedveten där under november och december 2010 också, ja, men jag ska ärligt säga att jag inte var så målmedveten som nu. SÅ trots att jag under de två månaderna tappade från 130-117 kg (vilket är ganska lite jämfört med hur jag tappat efter jag fick barn, men så klart väldigt mycket samtidigt) så är jag osäker på om jag skulle kört vidare hela vägen eller om jag skulle gett upp vid 110. Jag kan så klart inte svara på det men kan säga att jag är väldigt glad över att jag blev gravid där i december 2010 så jag fick en paus i viktminskandet jag påbörjat, så jag kunde sätta mig ner och VERKLIGEN ta mitt beslut. Jag fick helt enkelt tänka på hur jag ville leva resten av mitt liv. Jag kom fram till att jag ville må bra och ville kunna känna mig vacker. ville kunna visa mig bland folk utan att skämmas och inte gömma mig, jag som älskar att synas och stå i centrum.
 
Jag skulle vilja säga så här, som tillägg till det där beslutet också och som ett ytterligare svar på delen i din fråga där du skriver att du blir deppig och slutar. Jag tror det är väldigt viktigt att man bestämmer sig till 100 procent för att göra det. Jag ska inte ljuga om det, det är väldigt tufft att göra en stor kroppslig förändring. Det är framför allt jobbigt mentalt. Det krävs en enorm viljekraft för att stå emot allt gott man vill ha! Men klarar man av det och jag är säker på att du skulle göra det, för jag tror de flesta (inte alla) har det i sig, då kommer du gå i mål. Man måste bara våga kämpa. Och man ska också vara medveten om att det tar tid och att det inte är klart på ett par månader bara. För sedan när man väl tappat vikten så ska man se till att stanna där. Därför tror jag att det är bättre att från början sikta på att gå ned genom att göra en förändring i sin livsstil, snarare än att tillfälligt sluta äta saker eller ta bort saker ur kosten, som senare kommer att komma tillbaka in. Eller så klart andra möjliga saker man kan förändra men som bara blir tillfälligt. För tänk på detta, ta bort godis och det blir ett förbud. Många är starka och faller inte för förbud nej absolut, men kommer man att vilja vara utan godiset jämt eller kommer man vilja kunna snaska i en påse på lördagskvällen? Varför inte ta bort då exempelvis allt övrigt godis i veckorna och köpa sig en lagom liten mägd på lördagen och njuta av den? (så klart endast ett exempel).
 
För mig i början så var det ganska lätt eftersom jag hade bestämt mig. Det var absolut stunder som jag hade ett ordentligt sug efter att få äta godis, men jag orkade hålla ut och sedan på lördagen (eller fredagen, men bara enda dagen) så fick jag ju äta sedan igen. Dessutom hade jag hela tiden känslan av att om jag verkligen skulle vilja äta godis på vardagen så fick jag väl göra det om jag ville, men jag lät bli. Dessutom tränade jag ganska mycket i början också. När jag vägde 130 så bestod min träning i att simma ett par-tre dagar i veckan och då simmade jag 40 minuter i det tempo jag klarade, utan att sätta fötterna i botten.
När jag startade på 112 kg så var det powerwalks som var min träning. Men med powerwalks menar jag att gå så snabbt jag orkade för den vikten, för takten har så klart ökat ordentligt. Min vända var mellan 7-10 km beroende på vilken sida av kanalen jag gick på, här där vi bor.
Sedan upptäckte jag att jag orkade använda min crosstrainer som jag har. När vi köpte den var det max tio minuter, i princip, sedan flåsade jag i soffan. Inför första passet på den här hemma nu sedan jag börjat gå ned i vikt så sa jag att jag skulle försöka allt jag kunde att klara 20 minuter på den (för innan hade jag en gång klarat 15 minuter med extrem möda, några år tidigare). Men jag klarade för mig otroliga 60 minuter innan jag klev ned. Det var kanske på gott och på ont för jag står aldrig under 60 minuter på den pga detta. Jo en gång när jag klev av efter 30 minuter men då började jag känna mig så knas i kroppen och dagen efter hade det brutit ut en jätteförkylning som höll sig i tre veckor. Men minst en timme, ibland två. Jag har en gång också stått igenom en hel film och när jag klev av så var det 2 timmar och 20 minuter. Men jag vill förtydliga här att all träning är olika för alla. Någon annan skulle absolut inte orka hela min timme och jag skulle absolut inte orka vissa saker som andra gör. Man måste sträva efter SIN träning och SINA egna resultat. Man kan absolut sporras av andra, det gör jag, men jag försöker inte att klara andras resultat på träningen. Alla är vi olika och hur vi klarar träningen är upp till var och en.
 
Sen vill jag också understryka någonting och tala om att den nog viktigaste förändringen är VARDAGSMOTIONEN. Jag slutade ta hissen, jag går, jag bär, jag rör mig, jag skyggar inte för att använda kroppen och där tror jag att jag vunnit enormt mycket.
 
Angående huvudvärken osv så är det för att kroppen vill ha sitt socker som den är van vid. Det är precis samma symtom som för en rökare, alkoholist eller narkoman som ska sluta. Humörsvängningar, yrsel, illamående, lättretlighet osv. Allt det kan komma, men det går över efter ett par dagar. Om du inte är en sådan som absolut inte äter light eller zeroprodukter så rekommenderar jag dig att dricka lite light eller zeroläsk för att dämpa lite. Det fungerar, det känns som om man lyxar lite men det innehåller inga kalorier. Dock vill jag varna dig att det råder skillda meningar om light och zero vs saker som lite bär och kvarg och annat. Inget sätt är fel här, man måste bara hitta det som passar en själv. Jag har i alla fall talat om det här med en träningsexpert och han sa att det är bra med zero just eftersom det fungerar att dämpa med. Sen innebär det inte så klart att man sa dricka flera liter om dagen eller bli beroende av det. Men i lagom mängd är det okay. Sen är det så klart det där med att det kanske inte är så bra för kroppen med aspartamet, men det är å andra sidan dåigt med halvfabrikat och E-nummer också. Svårt att utesluta allt..
 
Svar på fråga/kommentar två:
Tack så mycket! Jag är så himla lycklig över att de sagt att jag kommer få opereras. Det är ju väldigt mycket hud på hela mig. Benen och armarna är ju inte så roliga men de kan jag leva med på ett annat sätt än magen, för den är i vägen och det skapar problem med kläder och annat. Det andra får jag bekosta själv längre fram.
 
Jag gick till min husläkare. Både innan och nu efter. Hon är verkligen kanon. Hon visste som sagt att jag skulle gå ned i vikt och också vad jag vägde, för jag var och pratade med henne innan jag började gå ned i vikt, om att göra en eventuell operation (vilket jag understryker att jag inte gjorde).
Jag skulle rekommendera dig att gå till din husläkare och ta lite prover i kroppen och säga att du nu tänker gå ned i vikt. Kanske kan hon/han hjälpa dig med att väga in dig där? Ta nått mått? eller bara helt enkelt skriva i journalen hur mycket du väger och vad du ska göra. Sedan när det är läge, till exempel när det bara är massa hud kvar på magen, eller du nått din målvikt, så går du dit igen, tar proverna för att se om det ser bra ut (man kan få brister om man går ned i vikt fel eller om man har otur) samt att de får titta på huden och göra en bedömning. Dock måste jag samtidigt säga att jag inte tror det är NÖDVÄNDIGT att träffa läkaren innan för jag tror nog du kan gå dit sedan och säga att du gått ned massa i vikt på egen hand och att du vill att de bedömmer huden, för det ska de kunna göra oavsett om du varit där innan och visat upp dig. Det är i sånt fall mer bara för det ska kännas tryggt för dig,
 
-----------------
Så där, nu hoppas jag att både Tina och andra med samma funderingar har fått de svar ni önskade. I annat fall är det bara att fråga igen, jag svarar gärna.
 
 

Mina oktober

Hellu igen, jag sitter fortfarande och jobbar och kommer köra på till 18 idag eftersom jag började senare. Men kom på att jag aldrig hann slänga in månadens mätning idag på morgonen, så den kommer här.
Det är över förväntan kan jag säga. Jag har ju platåat lite på sista tiden som ni vet så de två kilona jag tappade till förra veckan och det halvkilot jag tappade tills i måndags, är de 2,5 kg jag tappat sedan senaste mätningen allt som allt. Dock har jag fortfarande tappat några cm och det var skönt att se. Här kommer de
 
 
påminner igen om att överarmsmåttet är då jag håller ut höger arm rakt åt sidan, så all hud hänger ned. Jag mäter så, så jag ser om den dra ihop sig. Håller jag armen mot kroppen då jag mäter så blir måttet mindre.
Fråga om det är nåt mått ni undrar över hur jag mäter
 

Jaaaaaaaaaaaaaa!!

Jag arbetar egentligen nu så jag ska fatta mig väldigt kort. Jag hade inte tänkt uppdatera förrän jag slutat om några timmar, men kunde inte hålla mig. 
 
Jag fick ett ja! Han sa att det var inget att tala om för jag uppfyllde alla kriterier, så jag skulle självklart få operera bort huden på magen. Åh vad jag är lycklig. Han sa att det kommer bli om max 6 månader och et vore ju så roligt om det stämmer. Men hur och när det än blir så har idag en riktigt tung sten fallit från mina axlar. Det är nästan så jag inte ens kan förstår det! När jag startade den här bloggen vägde jag ca 100 kg och idag står jag här och har fått go fr en operation av överskottshuden på magen.
 
Håll ut alla mina viktminskande vänner, slitet lönar sig!
 
Ni kommer så småning om att få se huden på min magen, men jag vill inte visa er än. Faktum är att det bara är en person som fått se, förutom min familj och jag har det gärna så ett tag till. Men när jag fått operationstid och så, så kommer jag visa er.
 

FANTASTISKT (hoppas jag)

Idag kunde jag inte skriva på vägen till jobbet som vanligt för jag höll på att läsa igenom ett manus för club 96, snart premiär så jag behöver få det att sitta nu. Men nu har jag lunch och jag känner att jag måste smita in för att uppdatera er om en underbar (hoppas jag) sak som hände.
 
På vägen till jobbet här på morgonen så ringde plötsligt min jobbtelefon. Jag vet inte varför det var den som ringde men det spelar ingen roll. Jag svarade i alla fall och trodde ju givetvis det var nåt som hade med jobbet att göra -men det var det inte. Rösten svarade lite glatt att hon ringde från plastikkirurgin på karolinska i Stockholm och hon undrade om jag kunde komma in imorgon bitti för en bedömning av huden på magen. Jag kunde snubblat omkull av förvåning och glädje på samma gång. Dels för att de ringde överhuvud taget och dels för att det gick så fort att de hörde av sig. Ytterligare förvåning och glädje att de vill träffa mig redan imorgon. Det kunde ju lika gärna varit så att de skickat ett papper och sagt att jag skulle komma in om två månader. Eller att de mottagit remissen och att jag skulle bli kallad längre fram. Ja okay att de bedömer imorgon betyder ju absolut inte att de kommer (om det blir ja) operera nu snart, för de kan absolut säga att vi ska vänta ett år eller några månader. Men får jag bara veta att jag ska få göra plastiken så kommer det bli en stor sten som faller från mitt bröst. Ni ska få se bilder sedan om det blir godkänt.
 
Vad som var lite synd var att hon sa att landstinget inte betalar för operation av lår och armar. Det hade man ju kunnat önska för låren är det ju väldigt mycket hud på och armarna är det ju det samma med. MEN samtidigt så är det viktigaste magen och jag kommer bli överlycklig om de ta bort den huden. 8.50 imorgon är det dags för bedömningen. Håll gärna tummarna för min skull
 

åter igen så...

God morgon. Här sitter jag igen, på tåget till jobbet. Igår var en dag som alla andra, fullproppad med saker att göra. Först jobbar jag hela dagen, sedan var jag på utbildning och efter det hade jag dansgympam på friskis och svettis. Kvällen avslutades dock med ett välbehövligt lugn, för direkt när jag kom hem efter träningen så satte vi oss och såg ett avsnitt av once up on a time och ett av revenge. Som alltid önskar man att man har mer där och då.
 
Har ni tänkt på att det blir allt mörkare ute? Igår fick jag världens januarikänsla av någon anlednin. Och nu när jag gick hemifrån fick jag julvittring. Jag fullkomöigen älskar julen! Jag måste berätta om vår sedan när jag har mer tid.
 
Dagens agenda är arbete, hem och äta och sedan rep med club 96. Har ni nåt skoj fär er idag?
 

Veckans viktminskning, vecka 23 (efter bebis)

Ännu en vecka har börjat och måndagar är som bekant min vägdag. Det har inte stått still den här veckan men har inte gått ned så mycket heller. Över lag får jag säga att jag är nöjd eftersom det går ned fortfarande. Sedan kunde jag ju så klart önskat att det skulle gått ned lite mer i alla fall. Så här ser det i alla fall ut efter den senaste veckan
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 72,3 kg
Veckans minus/plus: -0,5 kg
 
Total viktminskning: 57,7 kg
Viktminskning efter bebis: 39,7 kg
Kvar till målvikt: 12,3 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 29
Kvar till normalviktig enligt BMI: 4
Tappad BMI hittills: 23,1
 
 

Uppträdande, tid och ny telefon

Vad händer med all tid? Ja, idag har det förvisso varit fullt upp för på en gång på morgonen var det bara att fixa mig för att uppträda med Club 96 (promotion) här i centrum där jag bor. På en gång efteråt var det rep med 96 och kvällen gick förbi lika snabbt den. Vi har gjort klart all målning i musikrummet och börjat möblera och greja (bild kommer sedan). Sen har vi hunnit slappna av lite i soffan också skönt nog. Men jag ser på klockan och den är redan efter 00 och jag kan inte annat än fundera på hur det gick till att det gick så snabbt.
 
Jag känner mig fortfarande som om jag är sämst på att höra av mig och uppdatera er nu, men jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle försvinna så mycket tid mellan arbete, träning, rep  och målning att jag inte skulle orka sätta mig ned och svara på kommentarerna som ni gett mig, underbara ni. Jag hoppas ni förstår hur mycket styrka och glädje ni ger mig! Om ni känner att jag inte är inne här tillräckligt ofta så får ni självklart lägga till mig på facebook om ni vill http://www.facebook.com/lindaskimra för där brukar jag i alla fall titta in med jämna mellanrum eftersom jag ser en liten bild på mobilen när det händer nya saker på fb.
 
Idag hämtade jag ut min nya telefon, en samsung galaxy s3. Vad tror ni de missat? Som gör att jag inte kunnat greja nåt alls med den idag? Jo att skicka med ett minisimkort. Så det blir att fixa det imorgon så jag får starta min nya telefon. Ska bli så härligt att få en bra telefon igen. Jag har älskat min HTC sensation kan jag säga, men den börjar bli pensionär nu och lever sitt eget lilla liv ibland.
 
Från dagens uppträdande
 

Oj vad fort

God morgon allihop. Jag sitter som vanligt på tåget till jobbet nu när jag bloggar.  Idag är jag dock lite senare än vanligt eftersom jag förberett mig för ett kundmöte på ett företag Här på morgonen. Jag håller tummarna för mig själv och att jag ska vara ordentligt vass trots att det bara är min tredje vecka tillbaka på arbetet efter mammaledigheten.
 
Igår mådde jag inte ett dugg bra. Jag mådde illa hela kvällen och trodde ett tag att jag kanske var på väg att bli magsjuk. Det var en mycket motvillig jag som ställde mig på crosstrainern en timme (jag gjorde hela timmen dock vilket jag var glad över efteråt). Tomas tyckte att jag med gott samvete kunde ta ledigt från träningen igår men jag kände att jag var rädd att det blev unfanflykter för att jag var trött. Det gick ju bra trots allt och sedan på kvällen mådde jag lite bättre.
 
Idag ska jag hem och iväg igen på en gång. Vi ska pröva kläder för på lördag ska vi uppträda i Åkersberga centrum. Det ska bli väldigt roligt! Mindre än en månad till premiär. Oj vad tiden går fort
 

Repfoto

Fick en repbild skickad till mig från Lennart igår. 
 
Tycke den var så roligt gjord med spegeln bakom. Att bero på repbilder ska jag visa ett par väldigt vackra bilder (inte) från igår när vi testade peruker också. Men det får jag göra när jag kommer hem eftersom jag inte får tag på den här på jobbet.
Alternativt kan ni gå in på http://www.facebook.com/lindaskimra
 

öppen kommentar

God morgon alla. Nu sitter jag på tåget till jobbet och tänkte jag skulle passa på att svara på kommentarer (kom hem så sent från club 96 igår att jag inte orkade med att sätta mig vid datorn). Jag såg då denna kommentar och tänkte att jag kan svara öppet på den.
 
 
SVAR: Hej "E" . Först och främst tack. Jag måste dock få rätta, så inte du eller eventuellt någon annan har fel information. Mina 2,1 minus var från en måndag till nästa måndag, så inte på en helg. Jag gjorde inget speciellt som gjort att jag gått ned mycket den här gången. Min kropp har ju några gånger lyckats tappa ca 2 kg på en vecka och jag tror bara det var ett sådant tapp den gjorde nu också. Kanske just för att den ville lite mindre/platåade lite i 3 veckor? Sen om jag er fortsätta gå ned mycket eller om det lugnar sig igen får.jag väl antagligen se. Så svaret på hur jag gjort blir dessvärre inte mer än att jag varit som vanligt, ätit som vanligt och tränat som vanligt. Vill igen understryka Att jag inte äter för lite eller svälter mig. Tränar inte heller osunt eller frenetiskt (ska dock börja träna mer sedan vart det lider, när det blir dags att fixa lite muskler).
 
Hoppas svaret gjorde saker lite klarare och var till någon hjälp. 
 

trött morgon

God morgon allihop. Idag var det något tyngre att gå upp ur sängen än föregående två veckor. Kanske har den där extra energin man kan ha när man varit ledig, börjat ge sig? Jaja nu sitter jag i alla fall på tåget Mot jobbet.
 
Igår arbetade jag hemma och på lunchen var jag ute och åt och passade då på att gå in på skoaffären för att sikta på alla fina stövlar. Jag har inte kunnat använda stövlar på flera år eftersom jag haft alldeles för tjocka vader. Men igår hittade jag faktiskt ett par jag kunde ha! Tekniskt sett borde jag nu kunna ha stövlar men mitt problem är ju all extrahud på raderna som gör att det blir svårt. Jag tror dock det kommer bli bättre sen, det var bara så roligt igår när jag hittade ett par som passade.
 
ikväll är det rep med club 96 igen och ikväll kommer lokaltidningen och intervjuar och fotar oss. Vi ska dessutom planera kommande lördag för då ska vi uppträda i centrum
 

Itrimvägning.

Då har har jag varit på Itrim och vägt mig igen. Jagt tänkte att det var lika bra att göra det nu när jag ändå var i farten. Jag tänke att jag skulle berätta för er hur det gick nu och vad de sa där.
 
 
Det här är en jämförelse med alla de tre vägningarna jag gjort. Jag har tidigare visat den från Juni och Augusti. Hon som var där idag och vägde mig förklarade väldigt bra också.
 
Så vikt är då alltså min aktuella vikt enligt vågen där på Itrim och det är ju samma som hemma (100 g mindre trots kläder och frukost till och med) så det är inget konstigt.
Vad gäller mitt BMI så sa hon att man måste bortse från det för det kommer nog alltid hamna lite i överkant, men det handlade om att jag har så mycket muskler i kroppen och som de flesta vet så väger muskler väldigt mycket. Så hon förtydligade som sagt att vi inte kan använda oss av BMI i många fall eftersom det är så pass missvisande.
BMR är det som kroppen gör av med bara på att finnas. Om jag ligger stilla hela dagen och bara andas och inte gör något mer så bränner min kropp 1500 kalorier om dagen. Ju mer muskelmassa man har desto mer förbränner man förklarade hon.
Vätskan var det jag hade svårast att förstå helt. Om jag förstod henne rätt så blir det ett lägre resultat om man har mer vätska i kroppen. Det räknades i Omega och mina 345 visar att jag har lite extra vätska i kroppen. Det skulle ligga på ca 500 sa hon om jag förstod rätt. Men jaja, det var inte så viktigt, det var inga enorma mängder, bara lite mer än vanligt.
Fett % är som det låter, hur stor del av kroppen som är fett, jämfört med övrig vikt och det ska ligga mellan 21-33% för att räknas som normalt. Hon sa att det önskade/optimala är att ligga på 25% och en procent upp eller ned spelade ingen roll och hon påpekade därför att jag skulle räknas ligga helt perfekt vad gäller fettet i kroppen. Översatt i vikt är min fettmassa 19,1 kg och det ska vara på mellan 14,3-25,4 kg för att räknas som att man är normal. Eftersom maskinen är inställt på önskat resultat 25% så översätter den det då i vad som är kvar att tappa för att nå beräknad önskad fettprocent och massa. För mig skulle det då vara 1,3 kg. Hon på Itrim ville dock även där förtydliga att jag inte på nått sett skulle kämpa för att gå ned extra eftersom jag redan är helt normal och där man ska ligga. Så då är det mest för om jag skulle vilja det (vilket jag vill).
Fettfri massa är alltså muskler, vätska och övrigt i kroppen.
 
Så jag är väldigt glad och nöjd över att ha varit där idag och fått veta att jag är normal på alla sätt. Att jag sedan själv ser mig som överviktig fortfarande (även om det inte känns som enorma mängder så klart) så får det vara något jag får komma tillfreds med. Jag känner inte längre någon stress över min vikt, men det var ett tag sedan jag gjorde det nu och det känns skönt. Däremot kan jag säga att jag känner mig inte klar. Jag är inte redo att säga att jag är färdig än. Jag vill nå mitt mål på 60 kg för att det ska kännas bra. Sedan förstår jag att en del av det kanske sitter i huden och inte försvinner förrän huden gör det. Så där är det bara hålla tummarna för att jag dels ska bli godkänd och dels för att det går bra och inte tar allt för lång tid
 

Läkarbesöket

Det var med ett bultande hjärta och fjärilar i magen som jag drog mitt mastercard hos läkaren. En del av min framtid kunde nu ligga i läkarens händer och på några sekundrar skulle hon lätt kunna tala om för mig att mitt slit kring vikten inte skulle sluta här, utan följas av höga kostnader för att försöka göra det bästa av kroppen jag har och tältet jag bär på. Jag möttes av ett varmt välkomnande leende när läkaren kom ut och mötte mig och bad mig komma in på hennes rum. Jag har känt henne i många år nu och hon är fantastisk så det kändes genast bättre när jag klev innanför dörren.
 
Vi började med ett samtal kring viktminskningen och hur det gått. Hon påpekade att jag såg så väldigt frisk och fin ut, vilket var väldigt trevligt att höra. Hon gick vidare till provresultaten och sa att alla värden var felfria i kroppen, av alla tester hon tagit. Jag hade inga brister på något och hon sa att det betyder att jag skönter viktminskningen på ett bra och riktigt sätt, min kropp mår bra och hon berömde mig för detta.
Sedan berättade hon att jag skulle bli tvungen att leka nakenmodell en stund då hon behövde fotografera all min extra hud på kroppen. Hon fotograferade både magen, låren, armarna och brösten och sa sedan de orden jag bävat för att hon inte skulle säga -att hon givetvis skulle skicka detta till plastikkirurgen, för så ska det inte se ut. Hon uppmuntrade sedan med att hon faktiskt tror de kommer gå med på att operera mig. Jag tar  henne inte på orden för det var så klart inte ett löfte, men hon sa att hon inte tyckte jag skulle vara orolig och att OM de skulle säga nej så skulle hon skicka det vidare. Så förhoppningsvis så kommer jag få hjälp.
 
Min största rädsla i det här är så klart att svaret blir att eftersom jag satt mig själv i detta så får jag också lösa det själv, men jag hoppas så klart att de inte ser det så. För mitt eget sinnes skull så tänker jag tro att det kommer att gå bra. Jag tänker tro att de kommer säga ja till detta och inte oroa mig över det. Jag kan ju ändå inte göra något om de säger nej. Hjälp gärna till att tro det kommer gå bra.
 

Veckans viktminskning, vecka 22 (efter bebis)

Då är det dags för veckans vikt igen och jag är riktigt lycklig över att meddela detta resultat. Inte vet jag om det är så att platån släppt nu men lite har det i alla fall gett med sig. Jag har inte gjort något annat än jag gjorde innan när jag stod still, utan jag har ätit som jag brukar och tränat som jag brukar (om man bortser från att det var en dag under veckan som jag inte hann träna). Jag kommer fortsätta att vara som jag brukar så får vi se hur det fortsätter att gå med vikten. Men som jag sa härom dagen så kommer jag fortsätta lägga upp vikten på måndagar hur det än går
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 72,8 kg
Veckans minus/plus: -2,1 kg
 
Total viktminskning: 57,2 kg
Viktminskning efter bebis: 39,2 kg
Kvar till målvikt: 12,8 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 29,2
Kvar till normalviktig enligt BMI: 4,2
Tappad BMI hittills: 22,9
 

Väggmålning

God morgon! Här sitter jag och småsmaskar på min mild and creamy vanilj och tänkte att nu måste jag passa på att skriva lite. Jag hade egentligen tänkt skriva lite om dagens mat och träning härom dagen efter jag skrivit senast (torsdag) men all tid för träning gick åt då först min underbara väninna ringde mig och sa att hon hade kläder jag kunde åka dit och hämta. Sedan till att tala i telefonen med min barndomskompis vars bror råkat ut för en olycka. Man avbryter ju liksom inte ett stöttande samtal för att träna lite. Men igår blev det närmare 70 minuter på crosstrainern i alla fall. Lite godis också, från min sparade låda. Men jag orkade inte allt så pojkarna fick resten.
 
Nämde jag att vi håller på att måla om hemma? Nu har vi gjort klart köket och vårt sovrum är 99,9% klart. Egentligen är det färdigmålat men min syster har gjort en väggmålning åt oss och på den är det några små detaljer kvar. De är dock inte akuta så det blir nog nästa vecka eller så som hon gör klart dem. I natt kunde vi sova i vårt nya sovrum vilket var skönt då vi haft sängen stående två nätter i vardagsrummet. Dessförinnan var den i ett annat rum.
 
Jag kan säga så här, att det är en ordentlig rokad -igen, som vi gör. Vårt rum blir pojkarnas, Marcus rum blir kontor och Olivers rum blir vårt. Det rum pojkarna ska få är uppe på övervåningen (det finns bara ett rum där uppe) men det är så stort så det är toppen att dela på och de önskar att få dela igen som de gjorde när de var mindre så varför inte. Jag ska fota ordentligt när allt är klart. Nu kan jag dock visa några bilder från processen
 
 
Ja det är lite bilder från hur det såg ut när vi grejade i förrgår och igår. Rosen är inte klar utan det ska fixas till både på stjälken och bladen det som är kvar, men det är som sagt inte akut nu. Vi möblerade rummet igår men batterierna i min telefon tog slut (och det måste ni ursäkta förresten, den dåliga kvaliteten på bilderna men jag har bara en mobilkamera) så jag kunde inte fota. Jag ska ta ordentliga bilder som sagt så ni får se sen.
 
Nu ska jag dock väcka Leo som tagit sig en morgonlur. Han väckte mig redan klockan 6. Allt man önskar sig av en lördagsmorgon va?
 

Veckans viktminskning, vecka 21 (efter bebis) OBS VIKT FRÅN I MÅNDAGS!

Ja, nu har jag bestämt mig för hur jag ska göra med uppläggningen av veckans vikt. I måndags så talade jag förvisso om vad jag vägde, vilket var plus från veckan innan. Med anledning av det så började jag tvivla på mig och min förmåga. Således funderade jag på om jag skulle avvakta med veckans vägning ett tag (kanske två veckor i stöpet) eller byta till en annan dag i veckan som kändes bättre. Men nu har jag som sagt bestämt mig och det jag bestämt mig för är att sluta att tvivla på mig själv och bara köra vidare. De flesta når ju platåer förr eller senare och det är inget att göra nåt åt. Jag vet ju som dagt detta och har talat om det flera gånger med andra där ute när de tvivlat på sig själva och stått stilla i vikt. Det är bara ibland så svårt att leva så som man lär (som många av er säkert känner till). Så nu ger jag er veckans vikt (trots att ni redan fått den) och jag gör det så här så det blir officiellt som vanligt. Sedan kommer den igen som den brukar, varje måndag, oavsett hur det går
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 74,9 kg
Veckans minus/plus: +0,3 kg
 
Total viktminskning: 55,1 kg
Viktminskning efter bebis: 37,1 kg
Kvar till målvikt: 14,9 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 30
Kvar till normalviktig enligt BMI: 5
Tappad BMI hittills: 22,1
 
 
 
 
 
 

sova-äta-jobba-måla-repa-träna

Hej mitt i arbete och målning. Ja, jag har inte haft mycket ledigt de senaste dagarna. Antingen så jobbar jag, målar jag eller tränar med club 96. Tiden jag har emellan har jag tränat. Dock hann jag faktiskt inte träna igår för det var så mycket att greja med här hemma. Men det är å andra sidan första gången det bara inte hunnits med så där, så jag känner att det får lov att vara okay. Idag har jag egentligen också för mycket för att hinna med ett avbrott för crosstrainern men eftersom min kära make har gått och blivit så himla extremt förkyld idag under dagen (ja faktiskt, han mådde som vanligt när han vaknade, men nu är han dunderförkuyld och bara nyser och nyser) så känner jag att jag inte har råd tidsmässigt att inte träna -ifall jag skulle bli smittad av honom. Då vet man ju inte när man kan träna, så jag får lov att passa på.
 
Idag har jag i övrigt bara jobbat, städat och målat. Det känns som om ett lite break vore behövligt men tyvärr har jag inget inom räckhåll. Jag kämpar vidare och vikten kör jag vidare med också. Det har blivit så naturligt nu så jag känner nästan inte som om jag jobbar med vikten, det bara är så jag lever. Så hoppas jag så klart att platåandet ska ge sig, men eftersom jag inte kan göra nåt åt hur snabbt eller sakta det går (då jag inte ökat mat och godis eller minskat träningen) så är det ju bara att gilla läget.
Jag har i alla fall fått gå och ta prover nu då och på måndag så har jag tid hos läkaren för lite bedömning av huden och lite värden och blodtryckskoll och sådant.
 
Nu ska jag återgå till målandet igen...
 

Igår och idag

God morgon. Igår sprang tiden ifrån mig. Plötsligt blev det dags för sängen och jag hade glömt att skriva. Inget speciellt hände i alla fall. Jag fick ta proverna igår, vilket var blodvärden bara tydligen Och sedan efter lunch jobbade jag hemma (var på jobbet på förmiddagen och åkte hem på lunchen så jag kunde ta proven). På kvällen var det träning med club 96 igen och vi körde lite längre igår än de andra dagarna så klockan var mellan 22-22.30 när jag kom hem, kollade inte exakt. Vad gäller mat så var det min vanliga yoghurt och trist nog min kycklinggryta med wok till lunch ( måste komma ihåg att fixa lunch) och till middag blev det, haha, en annan kycklinggryta med tikka masala som Tomas gjorde. Han tänkte inte på att jag ätit det på jobbet på sista tiden. Men det var jättegott. Yoghurt på kvällen och ingen träning pga club.
 
Nu är jag på väg in till arbetet igen och idag ska jag planera ett kundmöte jag har nästa vecka, vilket ska blir trevligt. Sen arbetar jag eventuellt hemma resten av veckan. Jag har dock inte bestämt mig angående detta än. 
 
Ikväll blir det att fortsätta fixa hemma (vi gör om hela lägenheten, målar om och möblerar om. Vi ska fixa vår musikstudio också) så vi kommer ett steg till i detta. Just nu är det 3 rum som är under fix. Plus vardagsrummet men där är det inte akut. Tur att Tomas är pappaledig och kan greja en del medan jag är på jobbet. Jag ska också hinna träna en timme samt gå på ett möte när jag kommer hem. Men jag ska nog hinna med hoppas jag
 

Dagens mat och träning

Nu är det dags för mig att krypa ned i säng efter att ha målat och grejat ikväll också. Tiden räcker inte till, jag önskar att jag fortfarande var ledig och hade i princip all tid i världen. Jaja, det är bara att acceptera att det nu är så här och så får jag göra det bästa jag kan av det. Innan jag lägger mig ska jag nu i alla fall skriva upp dagens mat och träning.
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj
 
LUNCH
Kycklinggryta med wokgrönsaker och lätt cocosmjölk (yes jag gjorde ett storkok och det blev flera lådor. Erkänner att jag är trött på dem men jag glömmer att fixa annat så det får bli det då)
 
MIDDAG
Makaroner och falukorv
 
KVÄLLSMÅL
En skål mild and creamy vanilj
 
TRÄNING
60 minuter dansgympa. Det är helt underbart att dansa så där så svetten bara rinner. Jag rekommenderar det verkligen
 

sämst

Jag sitter på tåget på väg in till jobbet nu. Jag hann inte greja med bloggen idag på morgonen, så jag får skriva nu istället. Har dock inget speciellt roligt att säga. +300 gram från förra veckan är jag på idag. Det är inga stora siffror och om jag nu är på den där platån jag talade om förut så är det ju normalt. Jag är dock ändå irriterad på min kropp eftersom det är ett helt kg mer idag än i lördags morgon. Igår åt jag inte för mycket kalorier så antingen är det eftersläntrande sedan helgen (gomiddagen hos våra vänner) eller så kan det vara för att mensen är på g.
 
Idag kommer jag inte lägga upp min vikt som jag brukar göra på måndagar utan funderar på att skifta till fredagar eller söndagar. Jag har inte bestämt mig vilken av dem än, men ni märker under veckan. Ja om ni fortfarande läser min blogg dvs. Enligt statistiken så har jag inte tappat läsare men det känns som om det bara är en tidsfråga i och med att jag varit så extremt dålig på sista tiden att jag inte gett knappt någon tid alls till min eller andras bloggar. Det här varit så mycket med annat. Yes jag erkänner att jag känner mig helt sämst på grund av detta. Jag hoppas det ska lätta upp så jag känner att jag hittar tiden igen. Men jag kan säga så här också, jag hade glömt att det tar så mycket tid från livet -när man arbetar och det ger mig riktigt ont i magen.. 
 
Hur får ni ihop vardagen med arbetet och allt?
Kram till er alla. Och förlåt, jag försäkrar att jag bryr mig precis lika mycket som alltid
 

Igår och idag

Nu blev det visst ett riktigt sent inlägg idag, men vi har grejat med en sak idag hela dagen och det har tagit all vår extra tid. Det var inte förrän nu på kvällen det blev lite lugnt och då passade jag på att träna.
 
Igår var vi hos vänner på middag (så igår tränade jag inget och åt massa gott jag annars inte äter nu när jag viktminskar, som bearnaise, ostbågar, brie och glass) och det var supermysigt och trevligt. Vi åkte hem runt 2 och när allt var klart hemma var klockan strax efter 3. Idag sov jag till 9 tror jag hon var och sedan har det varit full fart hela dagen.
 
Vad gäller vikten så är jag nervös inför imorgon. I fredags vägde jag som jag sa 74,0 och jag gick inte upp nåt i vikt av pajen och de få bitarna jag åt då och igår vägde jag 73,9. Idag hade jag dock sparat lite vätska sedan igår och vägde halvt kilo plus. Ibland när jag lagt på mig så, så har jag tappat det igen till dagen efter och det är det jag hoppas på just eftersom det imorgon är den dagen jag registrerar vikten på. Ja men samtidigt blir det som det blir.
 
Nu är det dags för sängen men först skriver jag dagens mat och träning.
 
FRUKOST
en skål mild and creamy vanilj.
 
LUNCH
en big Mac utan bröd, med side salad och en cola zero.
 
MIDDAG
Två kycklinglår och en smakis (två små tuggor) på ett bröst.
 
KVÄLLSMÅL
en skål mild and creamy vanilj.
 
TRÄNING
60 minuter crosstrainer.
 
En dålig dag vad gäller maten, men jag hade så fullt
 upp med det vi grejade med så det var ingen som kände sig speciellt hungrig. Sådana dagar som de flesta har ibland med andra ord.
Imorgon är det tillbaka till jobbet och på kvällen är det dansgympa. Sov gott allihop.
 
 

strålande dag

En solig och fin lördag vaknar vi till här där jag bor. En bra dag tror jag det kommer bli, jag har en skön känsla i kroppen. Angående mitt godis igår kan jag säga att det var långt ifrån att jag orkade äta allt. Jag blev så mätt så jag kunde inte få i mig en bit helt plötsligt. Jag började med en bit blåbärspaj med sås och det hade nog egentligen mättat ordentligt men jag ville smaka lite ur min skål och ur pollypåsen. Men jag kanske fick i mig 5-7 godisbitar eller så bara och sen fick jag lägga undan det. Barnen fick smaka en del också och Tomas fick ett par bitar.
Sen var jag ju så klart tvungen att väga mig idag, larvigt jag vet men jag hade känslan av att jag ville kolla, men jag hade gått ned 100 g sedan igår så det var i alla fall inget upp. Så kanske sabbade jag inte veckovägningen ja. Ja okay jag gick inte ned mer kanske, men huvudsaken för mig är att inte gå upp.
 
Leftovers plus att jag hällde i de polly jag ville spara och sedan gav jag den påsen till Tomas
 
Nu ska vi alldeles strax till färgaffären och beställa färg till alla våra väggar och sedan har jag rep med club 96. Sedan hinner jag nog hem och kan ta det lugnt en stund och läsa lite bloggar, göra mig lite i ordning och sånt för sedan klockan 17 så ska vi vara hemma hos min väninna Ulla och hennes man Micke och äta middag och ha en riktig myskväll. Ulla och jag har lärt känna varandra först via facebook, för hon såg en bild på min viktminskning som en gemensam vän vi har hade gillat. Så hon skrev till mig där och eftersom vi bor i samma stad så passade vi på att ses och lära känna varandra vilket har varit jättetrevligt.  Ikväll ä det första gången vi ska ses allihop, jag tror det blir jättemysigt.
 

Förtydligande

Jo jag måste bara in och förtydliga lite känner jag. Angående mitt matinlägg där jag sa att jag inte åt riktigt hela portionen till lunch eftersom Leo och Oliver åt också, så menade jag inte att jag DELADE maten med dem. Leo äter ju inte så mycket eftersom han är så litenså det kan man mest säga var som att smaka. Oliver han fick inte heller äta som en portion, han hade egen mat för han valde att äta en toast, men så smakade han lite på min mat också och främst på ris och sås, för jag ville inte ära så mycket ris så jag fyllde som sagt ut med sallad också. Så alarmeras inte där. Bara så ni vet
 

härlig dag och gottisdag

Då har jag slutat arbeta för dagen (fast när kl var 18) och det var faktiskt riktigt skönt att få avsluta arbetsveckan med att jobba hemma. Det har varit en tung vecka, vilket jag helt tror beror på just det att det är första veckan på strax över ett år. Dock måste jag säga att det har gått över förväntan och det känns riktigt bra.
 
 
Vet ni vad jag ska göra ikväll? För första gången sedan jag började med viktminskningen så ska jag äta en stor påse med godis(ja jag äter inte nödvändigtvis upp allt alltså) och en bit blåbärspaj. Yes det kommer att vara way to much när det kommer till kalorier och jag kommer säkert att gå upp något från idag (idag vägde jag 74,0 vilket är i alla fall 600 gram mindre än i måndags). Så jag är medveten om att det kanske sabbar veckovägningen. Men jag känner också så här, jag ska göra en livsstilsförändring, inte bara en bantning. Jag ska gå ned i vikt och jag ska stanna här (där jag är klar menar jag så klart för jag ska inte stanna upp nu) resten av livet. Under livet kommer jag då och då äta en stor påse godis. Jag kommer då och då äta en påse chips, dricka en flaska läsk, äta en bit paj och en bamburgertalrik. Ja ni vet säkert hur jag menar. Nu är blåbärspajen nygräddad också. Idag blev det visst over the top. Och imorgon ska vi på middag hemma hos ett par vänner. Där kommer det bjudas på massa gott också. Så det kommer nog räcka och bli över fram tills jul sedan haha. Men man måste få. Det måste man ibland. Så jag ska äta med gott samvete.
 
Däremot kan jag säga att detta är en TILLFÄLLIGHET för mig. Bland annat är det första gången sedan innan 7:e maj som jag ens funderar på att tillåta mig något på det här sättet. Dessutom kommer jag inte att tillåta mig detta igen på mycket länge och så är det. Jag kan då med andra ord lugna och bekräfta med att jag varken pausar viktminskningen, håller på att ge upp, ger mig eller inte pallar längre (och alla andra ursäkter som finns). Jag kommer heller inte säga att jag på måndag kör nya tag, för det här är inte en dipp heller, det är ett medvetet val. Så tänk på det när ni tillåter er saker ibland att det är faktiskt inget fel med det. Ibland får man! Ät med gott samvete emellanåt ni också!
 
 
Någon annan som ska snaska något i helgen?
 
Nu ska jag träna i alla fall, för det upphör inte för mig bara för att jag ska äta gott ikväll.
Min dag och kväll kommer att se ut/ha sett ut som följer
 
FRUKOST (efter lab eftersom jag var tvungen att fasta innan)
Mild and creamy vanilj
 
LUNCH
Kycklinggryta med ris (från restaurang) och lite sallad
 
Den här maten delade jag dock med Leo och Oliver så jag åt inte riktigt allt
 
 
MIDDAG
Potatis med carbonara crusch
 
EXTRA
Plockgodis, pollygodis, blåbärspaj med vaniljsås (ojoj vad kalorier)
 
TRÄNING
90 minuter crosstrainer
 
 
 

Irriterad faktiskt

God förmiddag. Nu är jag nyss hemkommen från lab där jag skulle ta prover. Men nej, det fanns visst ingen remiss inne och läkaren som skulle skickat den var ledig idag. Det resulterade i att jag satt där och väntade och fick sedan gå hem utan att ha fått ta prover. Snopet ja och vad värre är, nu måste jag arbeta in lunchen för att ta igen den förlorade arbetstiden. Jippie!
 

Datorblogg =D

Vad skönt att äntligen sitta vid datorn och kunna skriva ett inlägg. Inte för att det är något fel på att blogga från mobilen men det är avsevärt enklare här och går så mycket snabbare.
Ja som ni förstått gissar jag, så har jag varit så trött på kvällarna den här veckan att jag inte orkat sätta mig vid datorn. Jag känner mig som en världelös bloggkompis, men jag ska läsa ikapp mig i helgen och hoppas att allt ska återställas till det normala så fort jag kommer in i lunken. Det är en riktigt stor omställning att gå från mammaledig och till heltidsarbete en hel vecka. Idag var det dock lite extra skönt att komma hem eftersom jag ska jobba hemifrån imorgon. Jobba absolut, men det blir inte samma fokus på allt runt om (resan till och från jobbet osv). Imorgon kommer jag också ha lättare att slänga iväg ett inlägg eller två eftersom jag inte ska ut på tåg och tunnelbana osv.
 
Dagens mat och träning är som följer och jag ska försöka specificera mig tydligare enligt önskemål.
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj. Gissningsvis 250-300 g (ögonmåttar nu men vägde tidigare)
 
LUNCH
En potatis, tre körsbärstomater och en kycklingbröstfile
 
MELLANMÅL
Äppelbitar (motsvarande kanske ett halvt äpple) som jag fick av Håkan eftersom jag glömt mellanmål hemma.
 
MIDDAG
En potatis och några skedar med fiskbullar. Till det några skivor gurka, en fjärdedels avocado, tre körsbärstomater och ett par bitar rödlök. Har inte koll på hur många fiskbullar faktiskt. 8-10 stycken kanske, men jag orkade inte äta upp allt om jag ska vara ärlig så det blev två kvar
 
KVÄLLSMÅL
En nutrilettbar dark chocolate
 
EXTRA
En chokladbit från Tomas ask med Marabou kärlek som han fick av mig idag (48 kalorier mätte jag upp den till)
 
TRÄNING
65 minuter crosstrainer (vilket var riktigt motigt idag eftersom jag har så ont i huvudet, men jag körde på ändå).
 
 
 

något kom emellan

God morgon. Jag uppdaterade inte igår, jag vet men det kom en sak emellan som jag var tvungen att ta hand om. Det gjorde också att det inte blev någon träning för mig. Vad gäller gårdagens mat så var det min vanliga mild and creamy till frukost och kvällsmål och till lunch var det kycklinggrytan med cocosmjölk och wok och till middag var det stekt kyckling och pomfritt.
 
Idag känner jag mig lite tröttare än de senaste dagarna men jag tror mest det beror på att jag kom lite senare i säng. Det är i alla fall sista dagen den här veckan som jag ska åka in till jobbet för imorgon ska jag jobba hemifrån. Jag har nämligen ett läkarbesök på måndag näst -nästa vecka. Det är med tanke på viktminskningen. Vi ska kolla att allt är bra i kroppen och med alla värden plus att vi ska ta en titt på all extra hud och se hur man går vidare där. Hur som haver ska jag Imorgon ta prover inför läkarbesöket.
 
Jag önskar er alla en fin torsdag, så hoppas jag att inget kommer emellan för mig ikväll, så jag hinner gå in på datorn och göra det jag inte hunnit i veckan
 

tågresan

God morgon allihop. Jag sitter på tåget på väg in till Stockholm nu, för ännu en arbetsdag. Jag börjar sakteliga greppa nu att jag har börjat arbeta och vaknade själv idag då klockan inte ringde. Jag behövde nämligen inte duscha idag på morgonen eftersom jag duschade igår på morgonen och inte tränade igår. Av den anledningen tänkte jag gå upp 5.50 idag (i måndags och igår gick jag upp 5.30) men vaknade som sagt själv 5.38. På fredag blir det sovmorgon för då ska jag jobba hemifrån.
 
Idag är det en solig och vacker höstmorgon. Det gör att man känner sig lättare i sinnet tycker jag och hoppas så klart på fler sådana morgnar än regniga och mulna
 
Idag efter jobbet Så ska jag hem och sedan ska jag ingen annan stans idag. Träningen tar jag hemma på crosstrainern idag. Det ska bli så underbart att få resten av veckan tillsammans med Tomas och barnen (förutom några timmar på lördag, men det är på dagen). Men alla mina aktiviteter är självvalda och härliga så jag klagar inte på dem. Träningen är underbar och revyn är så väldigt rolig att göra. Det är ett riktigt härligt gäng så det är alltid roligt att gå dit. Jag tror mest det är en vanesak. Jag är ju van nu att vara hemma jämt. Men det har gått rättare att gå tillbaka till jobbet än jag trodde, så det är toppen.
 
Önskar er alla en skön onsdag.
 

dagens mat och träning

Jag måste erkänna att jag känner mig helt värdelös. Här går tiden och inte en ända gång har jag suttit vid datorn sedan i söndags. Allt bloggande har jag gjort från mobilen då jag kunnat och inte en blogg har jag hunnit läsa. Jag kom hem vi 22 ikväll efter revyrep och segnade ned i soffan efter en kvick städning i köket. Känner mig helt utslagen. Imorgon då ska jag minsan läsa era bloggar och svara på era kommentarer och allt, för imorgon ska jag ingenstans på kvällen. Det ska bli riktigt skönt faktiskt. Nu ska jag sova men först kommer dagens mat och träning.
 
FRUKOST
mild and creamy vanilj, en skål
 
LUNCH
matlåda med kycklinggryta på lätt cocosmjölk, wokgrönsaker, champinjoner och ris
 
MELLANMÅL
Nutrilettbar dark chocolate
 
MIDDAG
köttbullar och potatis med lingonsylt
 
KVÄLLSMÅL
en skål mild and creamy
 
EXTRA
tuggummi, sockerfritt
 
TRÄNING
Vilodag
 

God morgon

Men åååh. Här bloggar jag på mobilen och vad händer när jag ska publicera? Jo det loggas ut och inlägget är försvunnet när jag loggade in igen. Någon som känner igen den frustrationen? Ja jag få försöka återge igen. Jag sa att jag skulle blogga och läsa bloggar i alla fall och det är eftersom jag har rep med revyn ikväll och kommer hem sent. Idag är jag ensam på jobbet. Eller ja jag har kollegor där så klart men min syster som jobbar på samma ställe har semester hela oktober nu.
 
Igår var jag som bekant och tränade och det har resultat i träningsvärk i benen. Jag måste säga träningspass där svetten bara sprutar och man får träningsvärk efter är underbara. Då känner man att man lever. 
Var det någon av er som såg vetenskapens värld igår? Jag såg bara sista tre minutrarna Men Tomas spelade in och berättade. Nu måste jag se det innan jag säger så mycket, men det handlade om träning, förbränning, hälsa osv. Där sa de, vilket jag tycker är intressant att veta (som de flesta av er säkert vet) att om man sitter ned i en timme så går kroppen in i vila och förbränning och andra viktiga funktioner går ned ordentligt. Då räcker det tydligen inte, ur hälsosynpunkt att träna en timme På kvällen eftersom det inte väger upp för den stilla dagen. Tricket är att röra på sig lite minst en gång i timmen. Det räcker med att hämta nått eller upp och gå i bara en minut. Bra att veta. Ska kolla det där och se om det finns mer att berätta
 
min morgonhimmel

dagens mat och träning

Efter en dag som känns som om den varat för evigt så är det äntligen dags för mig Att krypa ned i sängen. Dansgympan idag var så himla roligt så det var galet och svetten bara rann som en öppen kran. Det var det bästa av de tre passen jag varit på. Inte förstår jag var energin kom från dock, efter första arbetsdagen men den vat där och på topp. Synd att man inte vet hur mycket man bränner på ett dansgympapass.
 
Nu är det dags för dagens mat och träning
 
FRUKOST
en skål mild and creamy vanilj
 
LUNCH
kycklingsallad
 
MIDDAG
nutrilettbar (obs endast för jag kom hem så sent och nära inpå Dansgympan. Var hemma 18.30 och gympan börjar 19.30. Mat för nära inpå dansen är inte bra)
 
KVÄLLSMÅL
en skål mild and creamy vanilj
 
EXTRA
En ice latte från cocio.
 
TRÄNING
60 minuter dansgympa (intensiv)
 

Min dag i bilder

Nu sitter jag på tåget på väg hem efter min första arbetsdag. Jag ska hem fort och äta och byta om och sen ska jag iväg och träna dansgympa med min syster. Det kommer bli tungt att gå idag för jag erkänner att jag är väldigt trött men det blir nog bra ändå. Nu får ni lite foton för jag vet inte om jag orkar fixa det sen efter träningen ikväll.
 
 
Och ett par bilder från helgen som jag glömde visa
 
 
En något åksjuk jag säger nu hej så länge och hoppas jag orkar höra av mig sedan
 

Veckans viktminskning, vecka 20 (efter bebis)

God morgon. Tidig morgon eftersom klockan bara är strax efter halv 6. Men jag kände att jag ville vara uppe lite tidigare idag eftersom jag skulle hinna att både duscha och fixa det här inlägget på morgonen. Ja, vägdag idag. Men den här veckan får ni ta det lite som en halvvägning eller vad man kan kalla det. Jag har fortfarande lite mjölk kvar så egentligen är det väl ett par hundra gram mindre. Men jag kände att jag ville väga mig i alla fall. Sedan att jag vägde 300 gram mindre igår än idag var ju ganska typiskt just när det är idag jag ska berätta hur det gått i veckan. Så reslutatet med lite mjölk och +300 g från igår är som följer:
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 74,6 kg
Veckans minus/plus: -0,3 kg
 
Total viktminskning: 55,4 kg
Viktminskning efter bebis: 37,4 kg
Kvar till målvikt: 14,6 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 29,9
Kvar till normalviktig enligt BMI: 4,9
Tappad BMI hittills: 22,2
 
 
RSS 2.0