Dagens mat och träning samt lite om morgondagen

Oj vilken dag att rusa snabbt. Eller så kan det vara för att tiden går fort då man grejar framför tv. Jag har dock hunnit med en del annat viktigt också som träning, mat och städning. Imorgon smäller det. Första dagen på arbetet sedan jag blev sjukskriven (pga graviditeten) den 6:e juni förra året. Spännande också eftersom det är på en helt ny arbetsplats och med en helt ny chef (dock är jobbet samma). Jar erkänner att det känns väldigt jobbigt just nu. Inte för att jag inte gillar arbetet -för det gör jag, utan för att jag måste lämna den rutin i livet jag har nu. Att ha möjligheten att vara hemma och vara med barnen, städa och pyssla och även ut och promenera och sådana saker under dagen. Nu blir det ju bara barnen på kvällen vilket känns så himla trist. Träningen tror jag blir bra ändå eftersom jag ändå alltid tränat på kvällen. Dock kommer en hel del energi ha gått åt till arbete så det är väl orken som kan få sig en törn. Speciellt med allt skoj jag ska göra under hösten också (tänker främst på Club 96)
 
Nu till dagens mat och träning
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj
 
LUNCH
En talrik lättkeso och en burk makrill
 
MIDDAG
Kycklinggryta med cocosmjölk, wokgrönsaker och champinjoner. Ris till detta
 
KVÄLLSMÅL (lite senare)
En skål mild and creamy vanilj
 
TRÄNING
65 minuter Powerwalk (-500 kcal)
60 minuter crosstrainer
 
Och angående powerwalken måste jag få dementera ett av mina tidigare inlägg. För som ni minns så visade jag bilden på pw som jag tagit där jag höll takten på 7 km/h och brände 900 kcal. Men idag när jag gick så snabbt jag bara kunde så fick jag det bara till 8.28 km/h och 501 kcal. Så jag undrar jag inte runkeper var felinställt på den där jättemätningen jag gjorde. Tiden stämmer på 59 minuter, men att skillnaden på 6 minuer ska bränna 400 kcal mer känner jag mig väääääldigt tveksam till. Så den kanske var inställd på att springa eller cykla eller något, av misstag. Därav tycker jag vi glömmer den mätningen helt och hållet (förstår att du undrade Pernilla, för det gjorde jag också efter dagens mätning!)
 
Här kommer en bild på mig som Lennart Witoslaw tog på mig på repet med Club 96
 

seg, mat och träning

God förmiddag. Idag mår jag bättre men  jag är fortfarande seg sedan den jättehuvudvärk jag hade igår. Det var med nöd och näppe jag orkade ställa mig på min crosstrainer en timme igår. Sent också, inte förrän klockan var 20.30. Idag har jag lite lite ont i halsen. Eller ont och ont, snarare det där när man känner i halsen att något kanske är på g. Något som jag så klart verkligen inte hoppas på. Håller tummarna för att jag klarar mig.
 
Ja imorgon har vi jobb också. Som jag så tidigare är jag inte så där jätteexited än, men det kommer förhoppningsvis. Skönt är i alla fall att min syster ska med imorgon (eftersom Hon jobbar extra där) så första dagen får jag sällskap till och från nya arbetsplatsen. Idag ska jag förbereda mig genom att fixa naglarna och kolla kläder. Jag klarade i alla fall målet om 20 kg minus sedan senast. Ska kolla sedan hur mycket det är.
 
Här kommer gårdagens mat och träning
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj
 
LUNCH
Sallad med kyckling från subway (värdelös enligt mig)
 
MIDDAG
Eftersom jag mådde så dåligt så orkade jag inte äta ordentligt. Hade helst hoppat över helt och hållet. Men en nutrilettbar dark chocolate fick jag tillslut i mig
 
KVÄLLSMÅL
Ett glas mild and creamy vanilj
 
EXTRA 
När jag mådde bättre åt jag några bitar choklad från chokladkaka (en sådan där liten. Men jag åt inte ens halva. Hade tänkt göra det först men det blev för mäktigt och jag fick ont i magen)
 
TRÄNING
60 minuter crosstrainer
 

Dagen i korthet

Jag har sådan extrem huvudvärk så jag ska för tillfället bara fatta mig kort. Vi var iväg på lite shopping på morgonen och köpte en byrå som vi ska ställa i hallen nu, oklart om vi eventuellt flyttar den till musikrummet sedan dock. Efter det så var vi iväg och åt lunch på subway. Jag hade sett en bild på deras sallad och den såg så himla god ut så jag ville testa. Det var dock absolut inget för mig. Det var bara halvgott och jag blev inte mätt över huvud taget. Så för mig var det alldeles för dyrt för alldeles för lite.
 
Efter detta rusade vi på rep med Club 96 och jag tackade ödmjukast för att tiden gick fort så det tog slut, för jag har som sagt så ont i huvudet nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har bytt om till träningskläder eftersom optimisten i mig tänkte att det kunde vara smart att träna innan maten, men jag är osäker på om det går. Ska ta en tablett så får vi se hur det känns. Om jag inte bäddar ned mig i ett mörkt rum så blir det i alla fall Zelda sedan.
 
Jag återkommer med ett förhoppningsvis lättare huvud senare
 
På väg på rep
 

Dagens mat och träning samt lite om morgondagen

Nu känns det som om sängen välkomnar mig och jag har således stängt av Zelda för kvällen. Barnen sover sött sedan länge och Tomas har också somnat till i soffan. Imorgon blir det upp för lite shopping på morgonen och sedan blir det rep med Club 96. Hinner jag så bloggar jag innan jag går imorgon, i annat fall kanske jag fotar lite så ni får se sedan. Nu tänkte jag i alla fall lägga upp dagens mat och träning innan jag tackar för mig för ikväll.
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj (ovanligt va?)
 
LUNCH
150 g lätt keso och en burk makrill i tomatsås
 
MELLANMÅL
125 g mild and creamy vanilj
 
MIDDAG
Två och en halv pannkaka med äppelmos (hade tänkt äta 3 men jag blev så mätt så det kändes som om jag skulle sprängas, så jag fick avbryta)
 
KVÄLLSMÅL
En nutrilettbar Dark chocolate
 
TRÄNING
65 minuter crosstrainer
 
Sov gott allihop. För er som läser detta först imorgon så önskar jag istället en trevlig lördag
 
 

fredag

Idag har jag passat på att ta det riktigt lugnt eftersom det är min sista dag som mammaledig. Ja okay jag har ju helgen ledig också men det känns inte riktigt som samma sak. Jag städade lite snabbt på förmiddagen och slog mig seda ned i soffan för första gången (dagtid) på länge. Jag såg en tidigare revy med club 96 för att öka kunskaperna om gruppen ytterligare. Det var roligt.
 
Tomas kom sedan hem strax efter 14 och jag körde då en servering av strumpor innan vi gick ned och handlade för kvällen. Jag stöd en lång stund bland godiset och det sög ordentligt. Jag får ju dessutom äta idag om jag vill. Men jag lät bli. Det kändes inte bra. Vi får se om jag köper något imorgon eller om jag hoppar över den här helgen. Hade jag haft någon koll på vikten nu och ifall den gått ned under veckan så hade jag nog köpt nått litet.
 
 
Står och lagar lite Middag nu och senare blir det träning och mer tv-spel

Regnkillarna

Åter en morgon kantat av spöregn. Har ni också tänkt på det att när det snöar ute och den processen blir långdragen så önskar man att det ska komma lite regn istället, som ett tecken på att man går mot varmare tider och som hjälp på traven att smälta bort snön. Även när det varit väldigt varmt ute i flera dagar så önskar man sig sedan lite regn. Men när allt det gör är att regna och regna och regna och regna och regna och... nej tack.
 
 
 

dagens mat och träning

Sitter och myser i soffan, tillsammans med Tomas, några tända ljus och en sockerfri red bull. Skönt med ett lugnt avslut på dagen. Imorgon är det min sista lediga mammadag. Kan inte riktigt känna glädje över nästa vecka än. Hoppas det kommer. Nu tänkte jag i alla fall ta dagens mat och träning
 
FRUKOST
En skål mild and creamy vanilj
 
LUNCH
En talrik lätt keso och en burk makrill
 
MIDDAG
En Karrekotlett med pomfritt och sallad (gurka, paprika, rödlök, kärsbärstomat och kryddor)
 
KVÄLLSMÅL
En skål mild and creamy vanilj
 
TRÄNING
60 minuter crosstrainer
(50 minuter promenad)
 
 

Vill bara förklara =)

Jag fick en fråga efter mitt förra inlägg (inget otrevligt alltså utan bara en fråga), som gör att jag känner att jag vill utveckla motionsdelen närmare. Det var nämligen så att jag la ut två foton från runkeper där den ena visade ett snabbt tempo och en hög kaloriförbrukning och den andra visade ett långsamt tempo och en avsevärt lägre kaloriförbrukning. Anledningen till att jag valde den med högt tempo på var eftersom det var på ungefär samma tid som idag. Jag hade ingen annan i nära tid att jämför med. Med det sagt vill jag också säga att när jag är ute och går så är det inte normalt i detta tempo jag går. En gång har jag gått rundan på under en timme, men det normala är på ca 1 timme och 10 minuter. Nu brukar jag inte använda Runkeper så mycket eftersom jag gått på stegräknare istället, så det närmaste jag har att visa är en kortare runda i långsammare tempo
 
 
Men jag kan också säga så här, att det är väldigt sällan jag går på powerwalks alls nu. Jag vet att det är superbra och mellan maj-juni så gick jag var och varannan dag (den höga mätningen är från i maj) men eftersom det generellt sett är svårt för mig att komma ifrån på powerwalks nu med barnen och det så väljer jag hellre crosstrainern här hemma. Kanske är det av bekvämlighet också. Men jag vill absolut inte ni ska tro att jag sprintar runt i någon rekordfart där ute, för så är det inte. Som sagt, jag brukar gå min normalrunda på ca en timme och tio minuter
 
Den här var bara menad som tidsmessig jämförelse och för att visa skillnaden på vad jag gjorde idag, jämfört med vad jag skulle kunna göra (ignorera min vackra uppsyn på bilden)
 
Den från idag.
 
Så nu vet ni det och jag hoppas det inte blir några missförstånd
 

Gårdagens träning, morgonpromenad och foton

God förmiddag. Jag kan börja med det glädjande beskedet att vällingen gjorde sitt jobb och jag fick sova i natt. Leo vaknade inte förrän vid 5 och då accepterade han faktiskt, efter kanske 5 minuter, att han skulle sova. Således mår jag mycket bättre. Ja om man borser från smärtan av amningsstoppet så klart, eftersom det gör mer ont idag än igår. Men det kan jag leva med. Hoppas inte det stockar sig bara, så jag kan fortsätta. Jag hoppas också mjölken försvinner så jag kan väga mig på måndag för nu går det inte.
 
GÅRDAGENS TRÄNING
65 minuter crosstrainer. sedan tog tröttheten och smärtan över. Jag hoppas det ska kännas bättre idag.
 
Och angående just träning så tänkte jag starta dagen idag med en moprgonpromenad efter att jag hade lämnat Marcus i skolan. Det är uppehåll och solen skiner så fint (dock blött överallt eftersom det regnat i natt). Så jag tänkte att vi skulle ta min vanliga Pw-runda jag och Oliver (och Leo men honom räknade jag inte eftersom han satt i vagnen. Men nja, jag vet inte riktigt om jag kan rekommendera er en morgonpromenad med en kille som endast är 4 år (Oliver fyller 4 den 13:e november). det tog sådan tid. Han orkade inte cykla, kom inte upp för kanterna, snubblade och tyckte det var jobbigt. Ja han var väldigt duktig ändå med tanke på  hur jobbigt han tyckte det var kan jag säga. Jag upptäckte i alla fall ganska snart på rundan att det inte skulle fungera, så vi fick vända hem.
 
Lite skillnad på dessa mätningar va? Den vänstra idag och den högra en annan gång när jag var ute på en Pw ensam. (jag vet inte hur man tar mobilskärmsfoton på min mobil så jag fotade av mobilen med min andra. Kass jag vet).
 
 klicka för större
 
Men det var en väldigt mysig promenad i alla fall och 200 kalorier är ju bättre än noll så helt onöjd är jag inte. Jag kommer dessutom att köra crosstrainern sedan också. Jag hade funderingar på gymmet men jag ska helt ärligt säga att jag inte vet om det går eftersom jag har så ont i brösten (jag hade som sagt svårt att stå på min cross igår pga smärtan)
 
Nu är det dags för mig att hänga lite tvätt. Sedan ska jag läsa bloggar, städa av, fixa lunch och gå på Marcus första utvecklingssamtal i skolan. Spännande
 

Smärta och dagens mat

Så där, nu är jag tillbaka. Ja egentligen har jag inte varit borta alls och jag startade datorn redan vid 9 idag och öppnade blogg. Men först har jag kollat lite detaljer kring vissa kommentarer jag fått (mycket intressant!) och sedan så mådde jag dåligt en stund på dagen. Men att jag mådde dåligt var nog mest en kombination av att jag försöker sluta amma = the pain is back och dels eftersom jag inte får sova på nätterna då bebis klättrar på mig och gråter och gnäller. Jag måste be er alla om ursäkt men jag har inte öppnat någons blogg sedan i förrgår, jag har varit alldeles för trött. Men det blir väl så om man inte får sova så klart. Men nu har jag i alla fall köpt hem välling och hoppas att det ska gå bra att ge Leo det så att jag kan få ta igen lite sömn i natt.
Mamma var i alla fall en räddare i nöden för jag ringde och frågade om hon kunde hämta Marcus i skolan och hon sa i sin tur att hon ville ta hem honom i några timmar. Så jag kunde ta en varm dusch och ta ur lite mjölk så jag mådde lite bättre
 
Jag kan också redan nu redogöra för dagens matintag 
 
FRUKOST
En skål (250 g) mild and creamy vanilj (jag har fått en fråga angående detta och jag skrev ett inlägg om det härom dagen som försvann då blogg loggade ut mig. Mycket irriterande. Jag har i alla fall inte glömt dig och ska svara på det snart)
 
LUNCH
Ett kycklinglår utan skinn, en halv burk (liten) keso lätt och 4 körsbärstomater
 
MIDDAG
En kebabtalrik med ris och grönsaker från pizzerian (jag vet, men ibland får man)
 
EXTRA
Jag kommer att dricka en ice latte senare ikväll.
Har också ätit 3000 sockerfria tuggummin
 
Imorgon ska jag läsa ikapp i era bloggar på förmiddagen. Förlåt än en gång för att Zombien jag inte orkat, men det är nästan så jag suttit och sovit dagarna igenom den här veckan
 

Dagens mat och träning

Nu är jag hemma igen efter repet med Club 96 och kände direkt att det var bra att jag tränade tidigare idag eftersom jag kom hem så sent. Nu är det i alla fall dags att fylla i mat och träning innan jag lägger mig för natten.
 
FRUKOST
Alpro Soya Mild and creamy vanilj
 
LUNCH
Ett kycklinglår utan skinn, en halv liten burk lättkeso och 4 körsbärstomater
 
MELLANMÅL
Ett glas Mild and creamy vanilj
 
MIDDAG
Stekta wokgrönsaker classic, stekta champinjoner, en kycklingbröstfilé
 
KVÄLLSMÅL
Nutrilettbar dark chocolate
 
TRÄNING
Ett hard workutpass (28 minuter) på Wii Active
 

Produktiv

Jag har hittills haft en ganska produktiv eftermiddag. Jag tittade in i Olivers rum och konstaterade att det inte längre var ett rum utan en soptipp. Japp, en soptipp absolut. Så jag bestämde mig för att fixa i ordning det innan barnen skulle hämtas. Dels för att det var lite väl mycket för Oliver att göra själv och Marcus och Oliver kan inte städa tillsammans eftersom det resulterar i att de leker och drar fram mer än det var innan (= det blir en soptipp istället för "endast" ett bombnedslag). Dessutom tänkte jag att det var dags för en ommöblering, rensning och ordentlig skrubbning av rummet. Man torkar ju av och dammsuger och så, men idag drog jag ut alla möbler och körde grovtvätten. Dessutom passade jag på att torka av dörren och garderoberna också. mycket nöjd, det blev väldigt fint tycker jag och jag gissar att pojkarna blir glada när de kommer hem. Idag ska de få köpa varsin film också, det kommer de bli glada för.
Imorgon kör jag samma rensgrej i Marcus rum. Där inne är det dock ganska städat för han är ju äldre och bättre på det där, men eftersom det ändå ska dammsugas och tvättas golv där inne nu så kan jag lika gärna gå in och köra i hans rum också. 
 
 
Nu är det dags att hämta grabbarna
 

Förmiddagträning

Då har jag kört lite förmiddagsträning. Hard workout på mitt Wii Active. Jag såg i profilen (om den stämde) att senast jag körde det så vägde jag 107 kg och oavsett om det stämmer eller inte så behövde jag använda kardborreförlängaren till bandet man ska ha kring låret (för att stoppa ena kontrollen i under vissa övningar, så den registrerar om man gör rätt). Idag behövde jag inte använda den och det fanns så det räckte och blev över. Det var roligt. En annan sak jag tänkte på är att senast jag körde så var det många övningar jag inte orkade köra fullt ut (för att inte tala om när jag väde 112 kg, för då var det vissa övningar jag inte ens klarade av) och "löpningen" på 3 minuter fixade jag inte utan att pausa då. Idag var övningarna inga problem. Det var också roligt. Det är så kul när man verkligen kan känna skillnader i hur man haft det och hur det har blivit. Tack och lov också för strumpbyxorna som håller i huden, för det gör verkligen all skillnad i träningen.
Idag är jag osäker på om jag hinner mer träning eftersom jag ska iväg på rep med Club 96 ikväll och jag brukar inte orka när jag kommer hem eftersom jag hittills kommit hem vid 22. Idag ska det dock repas texter samt tas foton till affischer osv, så jag vet inte om det finns risk för att det blir ännu senare. Hur som haver så passade jag på nu på förmiddagen medan Leo sov en stund.
 
"snyggaste" träningsbyxorna, ellerhur?
 
Nu är det strax dags för lunch och det blir kyckling och keso idag igen
 
 

klättrande bebis, träning och viktiga ord

Idag är det ingen sol framme på morgonen som värmer upp och skapar stämning. Dock är det varmare än igår och varmare temperaturer är välkommer tycker jag. Jag borde kunnat förstå det efter den senaste extremt milda vintern (det var ju typ 13 grader på julafton. Ingen snö kom förrän i januari) att det skulle bli en förfärligt dålig sommar och snabb och kall höst. Jaja det är inte mycket att göra något åt. Jag gillar egentligen hösten, men kylan är mindre inbjudande.
 
Idag är jag trött eftersom liten Leo klättrade på mig hela natten. Jag låg som en stoppad korv mellan Tomas och Leo och kunde inte röra mig, för då vaknade liten och började gnälla och vilja ligga under mitt skinn. Jag hoppas det blir bättre med det där så fort han slutat ammas. Jag tror jag ska försöka mig på det idag igen. Att ge honom en sista gång vid lunch, när han ska sova och sedan försöka med ett nytt helbryt. Men det är sista försöket, annars får det bli den där minskningen jag talade om innan.
 
klicka för större bild
 
Träningspasset igår var härligt precis som senast, men jag fick ont i fötterna den här gången vilket inte var så roligt och så sträckte jag vänstra insidan av låret/ljumsken och det gjorde att jag inte kunde göra vissa rörelser fullt ut. Det var inte speciellt spännande. Så jag kanske kunde köra ut mig 80% av det jag gjorde senast så trots att jag var ordentligt svettig efteråt så var jag inte så nöjd som jag velat vara -vilket inte är vad jag behöver just nu när det står still med vikten (nej tänker ni eftersom jag gick ned ett halvt kg. Men 200 g av de är tillbaka idag, så det är verkligen platå kan jag säga. Jag får fortsätta kämpa vidare så den ger sig).
 
 
 

Gårdagens mat och träning

God förmiddag. Jag tänkte börja dagen med att sammanfatta gårdagens mat och träning här
 
FRUKOST
Alpro Soya Mild And Creamy med vanilj och lite med blåbär
 
LUNCH
Ett kycklinglår utan skinn, ett par skedar lätt keso naturell och 4 körsbärstomater
 
MIDDAG
1 Kokt potatis och lite fiskbullar (kan ha varit ca 8 st. Jag glömde räkna) i hummersås
 
KVÄLLSMÅL (efter träningen)
En skål med Mild and Creamy vanilj
 
EXTRA
Ca 10 sockerfria tuggummin
 
TRÄNING
40 minuter morgonpromenad (i ganska långsamt tempo eftersom Oliver inte orkade så fort)
60 minuter dansgympa
 

snart dags för träning

Lite tv spel med Tomas innan träningen. Mys!
 

Exploderar jag?

Åh usch vad jag mår illa. Inte mår illa som att jag är sjuk utan det känns som om jag skulle ha tryckt i mig en hel påse chips, en hel form med potatisgratäng eller något annat flottigt, med en bautabiff och en hel burk bearnaise och sedan skulle ha toppat det med 2 liter läsk. Extremt målande beskrivning men det är faktiskt så det känns. Eller ja, som om jag skulle ätit ungefär som jag brukade när jag var 130 kg tung. Det har jag så klart inte. Jag har ätit ett kycklinglår (utan skinn), ett par skedar lätt keso och 4 körsbärstomater (dock hade jag ätit klart vid 11.30!). Kanske magen som protesterar eftersom jag åt så dåligt igår. Jag får helt enkelt skylla mig själv för det. Ikväll blir det potatis och fiskbullar till middag. Det är bra rent kalorimässigt tycker jag och det är ganska gott också. Framför allt är det inte så tung mat att ha i mage då man ska träna. Jag kommer inte riktigt ihåg vad vi åt i måndags förra veckan men jag tror det var kött och jag minns att jag tänkte under passet att det var tungt att äta sånt innan träningen (trots att det var över en timme innan)
 
Dagens lunch
 
 

Lunchpojkar

Mina två lunchkillar. Oliver var så nöjd och glad men Leo grinigoch ville inte alls vara med på bild
 
 
 

Bilder från morgonpromenaden

Under dagens morgonpromenad
 

Mina mått för september

Det har nu gått en månad sedan jag senast tog mina mått och det är nu dags att visa er hur det ser ut. Igår snabbmätte jag vissa delar medan jag surade och tyckte det var dåligt och idag insåg jag att jag liksom för min negativitet angående vikten, måste skämmas över även detta. Jag vet inte riktigt hur jag kunde bete mig så illa angående mått och vikt och hoppas ni mottar min ursäkt
 
 
Sedan ser jag att det blev något fel när jag skulle skriva måttförändringen för vaden nedan vilket var -2
 

Veckans viktminskning, vecka 19 (efter bebis)

Då är det måndag igen. Veckorna går riktigt fort ibland. För fort skulle jag vilja säga. Ja det är ingen hemlighet att jag varit lite butter och bitter den här veckan. Jag har dock satt mig ned, som jag nämnde igår, och har tänkt efter ordentligt över mitt beteende. Jag har ju hela tiden stått för den sunda viktminskningen genom att äta allt i rätt mängd, blandat med träning. Som alla vet har det gått fantastiskt bra hela vägen. Faktiskt till och med så bra att folk frågar mig hur jag klarat mig från platåer. Nu när jag kommit till en platå, eller en planing, eller vad det kan vara så regerade jag mycket starkt och negativt till en början, men igår när jag utvärderade vad jag gjort och hur det gått och går så kände jag att jag inte kunde varken vara sur över detta eller gnälla. Nej jag får vara stolt och glad över vad jag hittills har tappat och välkomna varje gram jag går ned i fortsättningen, även om det tar längre tid nu -vilket inte vore konstigt. Så från och med nu får ni tillbaka mitt glada och positiva jag igen. Nu kör vi vidare! (Sedan vill jag bara tillägga också så att ingen tar illa vid sig, att jag inte på något sett menat att som det gått denna vecka är dåligt över lag, för alla, utan vill förtydliga att jag menar för min egen del)
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 74,9 kg
Veckans minus/plus: -0,5 kg
 
Total viktminskning: 55,1 kg
Viktminskning efter bebis: 37,1 kg
Kvar till målvikt: 14,9 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 30 - OBS inte längre fetma enligt BMI, utan överviktig
Kvar till normalviktig enligt BMI: 5 (12,5 kg)
Tappad BMI hittills: 22,1
 
 
 

Lite eftertanke

Ja, nu har jag tränat min timme på crosstrainern. Det kändes motigt, men jag tror mest det är eftersom jag varit så nere idag pga vikten. Faktum är att allt jag kunde tänka på ett tag var om jag skulle tillåta mig en stor kebab idag eller inte. Men jag gjorde det inte. Däremot slog det bakut och jag åt inte alls bra idag. Yoghurten till frukost och sedan 3 nutrilettbars delat under dagen. Nu blir det strax yoghurt igen. Inte alls bra, jag vet men jag fick någon skum känsla av att jag var tvungen att bli striktare för att lyckas med det här (första gången jag bytt målen så, dessutom sista. Första gången med tanken också och även förhoppningsvis sista). Jag känner dock nu efter några timmar och en del eftertanke att jag kan inte tänka så. Jag har ju stått för sund -äta allt- minskning hela vägen, vilket har fungerat riktigt skitbra om jag ska säga det rent ut. Då kan jag ju inte plötsligt tro att jag måste varken bli striktare eller byta mål hit och dit. Dessutom är jag bara superhungrig och inte alls nöjd med något jag ätit idag. Så inget mer byta utan bara fortsätta som vanligt och gå tillbaka till den vanliga träningen nu när jag är frisk igen. Så ska det här säkert lösa sig. Och tar de några veckor så är det säkert bara en platå, men om jag bara håller ut så måste det ju lösa sig också, tror ni inte det?
 
Alla ni fina underbara där ute, tack för er pepp. Jag hoppas vekligen ni förstår vad ni betyder för mig <3
 

Gnäll och foton

Jag måste erkänna, jag är så himla irriterad. Irriterad på min duktiga kropp, som jag egentligen bara borde berömma och vara stolt över. Men alla måste få falla lite ibland va? Utan att det för den sakens skull skall uppfattas som att man inte uppskattar det man fått eller gjort. Jag menar, jag älskar min stora viktminskning och jag förstår att jag inte ser ut som förut. Jag har förstått att det är en enorm skillnad så jag är verkligen inte otacksam, inte alls. Jag är bara just nu så himla irriterad. Om vi säger så här, det har gått en månad nu, en månad som inte varit som de andra månaderna då jag viktminskat. En månad som gått otroligt dåligt jämfört med de tidigare. Dels så har jag bara gått ned från 79,8 kg till idag på morgonen 75,6 (japp, ni hörde rätt. Min irriterande kropp valde att lägga på sig från de redan minimala minskandet av 75,4 - 75,0. vilket var gårdagens morgonvikt, till att gå upp och passera. Och jag åt ändå inte varken överdrivet mycket eller något underligt. Jag drack ingen läsk, ett glas champagne som välkomstdryck var det ända onyttiga så. Jag tog ingen fika. Det ända egentligen onyttiga var lite mögelost som jag åt) på en hel månad (ja, jag sa ju att det var rekorddåligt) och dels har jag bara tappat en cm här och där (smygkollade idag eftersom jag var så irriterad. Igår gör jag den ordentliga mätningen). Ändå har jag ätit precis som vanligt. Jag har alltså inte fuskat, ätit massa godis och onyttigt eller skräpmat. Jag har heller inte druckit alkohol och läsk eller så. Den ända skillnaden nu från tidigare månader (förutom att jag så klart väger mindre) är att jag inte har kunnat träna som jag brukar. Dels var jag sjuk i över två veckor (nästan 3 sammanlagt) och den här veckan har jag bara kunnat träna måndag, onsdag, torsdag och idag. Så nu har jag nog platåat jag också. Det är väl bara att inse.
 
Tomas tror det är eftersom jag gått ned så mycket och säger att det måste ju sakta ned någon gång och folk runt om mig påpekar att jag inte behöver jaga kilon längre eftersom jag inte längre är tjock. Men i mitt huvud så är det 15 kg kvar. Jag har ju satt som mål 60 kg och trots att jag vet att det är x-kilon med hud på kroppen (och jag vet inte om det är 1 kg eller 5 exempelvis) som jag inte kan ta bort utan operation eller att det drar ihop sig så känns det för mig som att det är misslyckat om jag inte går i mål på 60. Det är den där skiten med vikten ni vet, man är så himla inrotad på att allt över 70 betyder att man är tjock. Dessutom känner jag mig tjock när jag ser mig i spegeln. Men där vet jag dock att det beror på huden så jag kan tänka förbi det ganska bra.
 
Nej nu ska jag sluta detta sura och negativa inlägg med att i alla fall säga något positivt och det är att jag igår var på en second hand butik som finns här där vi bor och jag råkade snubbla över en så himla fin (och fräsch skall tilläggas) vinterjacka som jag köpte till mig. Jag betalade 50 kronor och det var det verkligen så värt.En rolig sak är att jag såg den hänga och sträckte mig genast efter den, men blev först så besviken när jag såg storleken eftersom det är en XS. Sen kände jag att jag kunde ju testa den och varför jag ens tänkte tanken vet jag inte, men det var ju tur för jag kunde faktiskt ha den. Jag vet inte riktigt hur det gick till men den passar. Nu lever jag ju inte i en fantasti för jag vet att det är skillnad på storlekar på olika ställen och olika plagg. I vissa plagg har jag 36-38 och i andra 40-42 och jag har ingen aning om vad Xs på Vero moda innebär i jämförelse med det, men det var en rolig känsla för vinterjackan jag hade förra vintern var i storlek 52-54 har jag för mig (eller om det är i form av xxxl, jag kan kolla det). En ganska fin modell också. Inte sådan modell jag skulle valt om jag köpt en jacka för 1000 kronor, men för 50 kronor definitivt.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen, samt på jackan
 
God mat var det. Kycklingspett, rostbiff, sallad med fetaost, paj och potatissallad. Till detta bröd och mögelost
 
Gottbordet smakade jag inget ifrån
 
Inte fikabordet heller
 
Osten smakade jag på. det var faktiskt den godaste grönmögel jag ätit så det var det värt
 
Kom på efter att jag ätit lite att jag skulle fota min talrik
 
Det blev en kväll utan alkohol för mig (borsett från välkomsbubblet) eftersom vi hade barnen med och skulle hem sedan på kvällen)
 
Höstdekorerat
 
Lite vimmel
 
Min kära svärmor
 
Tomas
 
Jag passade på att be Tomas fota mig så ni skulle få se mig från annan vinkel än spegeln för en gångs skull
 
Leo var piggelin en stund
 
Men slocknade sedan på gästsängen
 
Och det här var vad jag hade på mig igår.
 


Och sist men inte minst min jacka för 50 ronor =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

på väg

Hallå alla mina underbara bloggvänner och läsare. Jag vill bara skriva kort här och säga att jag är på väg ut på den festen vi skulle ha spelat på. Det ska bli roligt att träffa alla (folk som inte sett mig på 40 kg bl.a.). Dock innebär detta att jag troligtvis inte kommer kunna blogga något förrän vi kommer hem i natt, eller imorgon. Jag vill därför passa på att önska er alla en skön lördag!

musik i fokus

Jag har inte Skrivit som jag skulle ha velat ikväll, men vi är i full gång att förbereda inför morgondagen. Jag har färgat håret och fixat naglarna och förutom familjemys till dobidoo mellan 20-21 så har vi bara grejat med musiken. Nu är jag också strax på väg i säng. Men först vill kG lägga upp dagens mat och träning.
 
FRUKOST 
Alpro Soya mild and creamy vanilj
 
LUNCH
Nutrilettbar, lite sallad på gurka, tomat och rödlök
 
MIDDAG
Hemlagad lasagne Med sallad på gurka, tomat och rödlök. En klick tzatsiki
 
KVÄLLSMÅL
Alpro soya mild and creamy vanilj, en tugga från en plopp kärlek (ca en halv lite bit) en ahlgrensbil och ett chips.
 
EXTRA
ice caffe latte från cocio (kom just på att jag skulle lägga till den och har glömt Att göra det de andra dagarna också, så ni vet. TRÄNING Ingen. Var tvungen att greja med musiken för morgondagen och hade inte en tanke på det mellan 20-21 när vi hade familjemys.

Stress, cd och viktprat

God och solig förmiddag på er, jag hoppas solen skiner hos er också. Här ser det varmt och härligt ut ute (dock är det väldigt kallt). Det här blev en morgon som började lite väl stressig. Jag vaknade till av att Leo rörde sig bredvid mig i sängen och jag brukar alltid titta till på klockan det första jag gör och har de senaste dagarna vaknat ca 10-15 minuter innan klockan ska ringa (6.45) var på vi har gått upp. Idag var som tur var inget undantag vad gäller att titta till på klockan, dock var det en hel timmes undantag på tiden. Så 7.35 flög jag ur sängen och ropade att vi var tvungna att gå. Två barn och en bebis stod som frågetecken och Marcus tyckte att det var ju lördag så vad ska vi till skolan för? Men de snappade upp fort och även fast Oliver var trött och egentligen grät hela vägen till skolan så var de så snabba och duktiga att vi hann i tid till skolan innan Marcus började klockan 8. Måste själv säga att det var bra jobbat. Dock fick Oliver inte på sig de tjusigaste kläderna, jag slängde på mig gårdagens och en ful fleece och Leo fick strumbyxor, tröja och en höstoverall rakt över pyamasen. Marcus fick äta sin smörgås på vägen till skolan, men det gick ju det också och vad stolt jag kände mig när jag lämnat honom. Nu har vi hunnit vara hemma i 30 minuter och två hungriga grabbar har fått äta lite frukost. 
 
Idag är det som bekant fredag. Den här fredagen kommer det bli fullt upp. Jag ska träffa Tomas mamma för att förbereda en present till Tomas syster, jag ska hinna fredagsstäda och sedan ska vi hålla på att spela in en cd hela dagen. Vi skulle haft spelning imorgon på en stor fest men pga väder och location så var vi tyvärr tvugna att välja bort detta. Fördelen är att det var en grej för släkten så då fungerar detta. Hade det varit en bokad spelning så hade vi fått köra ändå. Nu tycker vi dock inte det är roligt att det blir inställt, men det fungerar. Kanske kan jag dela någon av låtarna med er här på bloggen sedan också.
 
I övrigt är det riktigt trögt med viktminskningen den här veckan (vilket fortfarande inte beror på slarv från mig med mat och träning, utan för att kroppen av någon anledning just nu inte vill) så den här veckan tror jag faktiskt INTE att det blir hela kilot minus. Men vi får se
 

Dagens mat och träning

Då är det dags igen att lägga upp dagens mat och träning
 
Frukost
Alpro Soyas Mild and creamy yoghurt, vanilj
 
Lunch
Stekt potatis, kött och färdig guaccamole (samma som vi hade till tacosen igår)
 
Middag
En nutrilettbar (jag äter normalt aldrig det till middag, så bli inte alarmerade nu. Idag var jag bara inte sugen då de andra skulle äta på Mc Donalds)
 
Kvällsmål
Alpro Soyas Mild and creamy yoghurt, vanilj
 
Dagens träning
65 minuter crosstrainer
 

Sur Linda

Åh förresten, känns som om min lucky streak kanske är över.. På morgonen idag så ställde jag mig entusiastiskt på vågen (eftersom jag vägde mig senast i måndags) och tänkte att det skulle vara roligt om det var i alla fall 74,9 (för ni vet ju hur kul det är varje gång man byter huvudsiffror. Men jaha, där stod det 75,3. Med andra ord -100 gram sedan i måndags. Rekorddåligt. Inte vet jag varför heller för den ända skillnaden nu från de senast säg två veckorna är att jag har börjat träna igen. Annars är det ingen skillnad på mat och sånt. Ja, så det kanske platåar för mig nu? Jag kan så klart inte veta hur det går under resten av veckan, men det var inte helt roligt att se det där resultatet idag om jag ska vara ärlig
 

Byte, vardagsliv och träning

Idag har det varit en sådan där hektisk dag igen. Jag har mecklat med att byta barnorsorg för barnen och det var tyvärr inte så lätt (eller roligt för den delen för vi vill egentligen inte byta) som man kunde önskat. Kan ni tänka er detta, det finns ingen förskola i hela kommunen som har plats för Oliver (4 år i november). Ojoj och detta var aningen akut också. Så jag får placera dem i en privat förskola som jag hört inte är något bra. Känns så lagomt roligt, men det fungerar inte med mina arbetstider, där de går idag.
 
Sedan har jag varit och repat för Club 96, hos min väninna idag. Egentligen blev det mest att snacka skit en stund, kantat med rep -men det är ju så det blir ibland. Hur som haver var det bäst att passa på för nästa vecka är ju min sista lediga vecka (ja, det känns lite jobbigt faktiskt -samtidigt som det ska bli roligt). Så snart är det tillbaka till vardagslivet.
 
Nu ska jag snart träna lite crosstrainer
 

Gårdagens mat och träning

Eftersom det är många som undrar vad jag äter och tränar under dagarna så ska jag försöka att komma ihåg att lägga upp det här på bloggen, så ni får en ungefärlig bild av hur det ser ut. Eftersom jag inte orkade igår efter träningen, så är detta gårdagens mat och träning. 
 
Frukost
Alpro soyas vaniljyoghurt (soya yoghurt)
 
Lunch
Kycklinggryta med cocosmjölk (lätt), wokgrönsaker och ris
 
Middag
Kycklingtacos (stekt kyckling, rödlök, gurka, körsbärstomat, tacosås och färdig guaccamole i salladsblad) 
 
Kvällsmål
Nutrilettbar
 
Träning
Dailyworkout mage 7,5 min
Dailyworkout rumpa 7,5 min
Dailyworkout armar 7,5 min
Dailyworkout ben 7,5 min
Crosstrainer 60 minuter
 

Just so you know

 

Det var ju snopet

Jaha, nu när jag kom hem så tänkte jag att jag skulle skicka iväg ett nytt blogginlägg. Det första jag ser då jag väcker datorn ur sitt viloläge är att jag aldrig skickade inlägget idag på morgonen. Inlägget jag trodde att jag skickade vid 7 blev således skickat först nu. Jaha, så kan det gå.
 
Vad jag hade tänkt skriva nu var i alla fall att jag fick ge upp att försöka sluta amma idag. Jag hade ju inte, som jag sa innan, ammat sedan i måndags mitt på dagen och på förmiddagen idag hade jag så ont att jag inte visste vart jag skulle ta väge. Ändå satt jag med varm vetekudde, hade två alvedon i kroppen, hårt knutet stöd och jag hade försökt få ut bara lite. Jag kände mig faktiskt riktigt sjuk och efter en stund kände jag att det var bättre att släppa efter och låta Leo amma (vilket han tackade och tog emot). Jag känner att det kanske var en dum idé att sluta tvärt då jag har så hög produktion fortfarande. Varför jag ens tänkte så från början var ju eftersom Leo är så på mig flera gånger om dagen (använder mig som mys och napp också) så jag har inte kunnat dra ned på amningen till morgon och kväll, vilket annars kan vara en bra idé.
Men så kom jag på att från den 1:a så ska jag ju börja jobba och då kan han ju inte vara på mig varesig han vill eller inte -så då kan jag ju (och måste) dra ned till endast morgon och kväll. Gör jag så i en vecka eller två så borde produktionen minska så pass att jag kan sluta helt sedan. Intresseklubben antecknar nu hoppas jag? (eller med andra ord, jag förstår om det här var verkligt intressant för er att få veta. Not). Nu mår jag i alla fall mycket bättre och längtar till träningen ikväll.
 
Nu ska jag strax börja med maten men först ska jag läsa bloggar
 

besök hos väninna och smärta

God morgon!
Det ser ut att bli vackert idag, det är redan ganska blå himmel och man skymtar solen på husväggarna. Idag ska jag iväg direkt på morgonen. Hem till en väninna vilket ska bli väldigt trevligt. Vi försökte ses förra veckan också men eftersom jag var förkyld och de skulle bort i helgen så fick vi skjuta på det. Nu ska vi dock passa på, dels är jag ju frisk och dels börjar jag ju arbeta väldigt snart (näst-nästa vecka för att vara exakt...).
 
Igår kom jag hem när klockan var 22 och jag kan säga att det ända jag gjorde var att borsta tänderna och gå upp och lägga mig. Jag är glad att jag kom så tidigt i säng eftersom jag haft en ganska jobbig natt. Dels ligger ju Leo och gnyr genom hela natten nu, eftersom han inte får amma, dels så ligger jag och har ont på natten nu. Om möjligt så har jag faktiskt ännu ondare idag än igår och jag har till och med funderat på att be om medicinsk hjälp om smärtan inte ger sig här inom de närmaste dagarna. Det är svårt att förklara hur det påverkar hela kroppen.
 
Sedan ikväll ska jag träna och läsa era bloggar (syftar på att jag inte orkade starta datorn igår kväll när jag kom hem). Jag vill absolut inte falla ur träningen nu bara för att jag inte tränat på två och en halv vecka. Jag tror att det är lätt att det kan bli så, men jag vill verkligen inte det. Jag funderar därför på att ha just tisdagar som vilodag eftersom det är den dagen det kan bli problem med träningen. Lite spännande också att jag inte har någon koll på min vikt just nu. Jag kan ju inte väga mig för tillfället eftersom jag har lite tillfällig extravikt (the pain). Hoppas det försvunnit tills på måndag.
 
Men vad roligt! Det här inlgget trodde jag att jag skickade iväg idag när klockan var strax efter 7. Så fel jag hade!
 

Ordentligt ont och träningsfunderingar

Jag mår inte så bra idag faktiskt. Tack och lov beror det dock inte på sjukdom, utan eftersom jag håller på och slutar amma. Anledningen till att jag mår dåligt är för att jag har så ont just nu av att det är fullt och eftersom jag gjorde ett tvärt avslut så får jag ingen release alls. Det gör att jag känner mig snurrig, illamående och och trött kan jag säga. Jag hoppas verkligen inte det ger mig mjölkstockning, för då får jag eventuellt hög feber och sånt också. Däremot är jag frisk, så jag hoppas jag ska hinna med ett träningspass på crosstrainern idag. Allt beror på hur trött jag är när jag kommer hem ikväll.
Klockan 19 har jag nämligen träning med Club 96 och innan dess hinner jag inte träna. Så kanske ni undrar varför jag inte tränat på dagen? Dels för att det är väldigt svårt när Leo springer omkring runt crosstrainern (han har blivit träffat på knät en gång och det var inte roligt alls) och då blir det inte riktig träning, utan bara hattigt. Men sedan hade jag också ett viktigt samtal idag som jag nämnde tidigare. Ett samtal som jag inte kunde hoppa över att ta så även om det hade fungerat att träna på dagen så hade det inte gått idag.
Träningen börjar som sagt klockan 19 och de andra dagarna har jag varit hemma till kl 22 ca. Så orkar jag inte så tränar jag de andra dagarna istället. Jag kommer i alla fall troligtvis kunna träna hemma på onsdagar, torsdagar, fredagar och söndag. Måndagar blir det dansgympan. Tisdagar kan bli svårt eftersom jag har club på kvällen. Lördagar frungerar förhoppningsvis att träna på också, dock har jag rep med 96 då också.
 

träning och kontroltop

Nu skriver jag sent idag igen, men jag har haft ett väldigt viktigt (nej mamma, inte london) telefonsamtal och det fick gå före allt annat. Hur som haver så kan jag säga att dansträningen jag var på igår var verkligen så otroligt roligt. Och det var också väldigt tufft och konditionskrävande. Jag längtar redan galet mycket efter nästa pass. Jag hade först tänkt att skriva om det när jag kom hem igår, men jag var så trött efter att ha tagit i så, så det snurrade i hela huvudet (på ett positivt sätt). Jag sa till och med till Tomas, lite skämtsamt dock, att om jag inte kom ur duschen efter fem minuter så skulle han dubbelkolla att jag inte svimmat.
 
Nu låter det väldigt dramatiskt eftersom det låter som om jag tyckte det var för svårt eller för tungt. Det är absolut inte så jag menar. Det jag menar är att jag tog i allt jag hade och senast jag tränade på det sättet var faktiskt då jag fortfarande dansade själv. Senast var alltså innan jag blev tjock från början, innan jag ens träffade Tomas. För när det gäller dans så har jag alltid tagit i och ansträngt mig för att göra mitt yttersta (jag undervisade även som danslärare i 7 år). So to say, kan jag också tillägga att träningen jag gick på igår, skulle jag absolut inte ha klarat av förra terminen, då jag vägde 112 kg. Jag är inte säker på att jag ens hade klarat av det för 10 kg sedan (inte för att jag kan veta, men jag tror inte det). Sedan hade jag nog egentligen kunnat hanka mig fram i ett mellow tempo-ja, men nu kunde jag ta i och det kändes så fantastiskt. Så känner ni att ni orkar så rekommenderar jag varmt någon form av dansgympa eller zumba eller liknande.
 
Måste också säga en sak till och det är Tack och lov för tighta strumbyxor med controltop. Det är sådana där strumbyxor i nylon som är köpta på Lindex. Med stärkt topp och en bit ned på låren
 
 
De är väldigt bra eftersom de höll i huden, inte bara på benen och låren, men de höll också kontroll på huden på vaden, samt att de går upp över naveln vilket gör att de håller i huden ordentligt högt upp. Jag rekommenderar er varmt dessa om ni har problem med huden som sagt. Huden på armarna kunde jag igår inte göra nått åt eftersom jag inte har någon tröja som sitter åt och kan hålla i, men det kändes inte som ett stort problem för så som man dansade och rörde sig så var det nog inget som syntes (sen tittade man inte på de andra heller, utan på instruktörerna).
 
Angående just huden har jag tid hos läkaren för lite samtal och koll. Så får vi se vad som händer
 

Öppen kommentar

Jag har fått en kommentar nu som jag tänkte att jag skulle svara öppet på.
 
Fråga/kommentar: "Är man dålig om man har övervikt då eller? Är man bättre som small? Jag tror att en överviktig kan vara lika lycklig som en small. Det är insidan som räknas inte kroppen. Visst kan vissa må bättre av att bli mindre men samtidigt kan en överviktig vara mer lycklig än den som är small. Tycker att du ser ner lite på dom som har övervikt. Tänk på att det är många som är just överviktiga som kollar din blogg. Du skriver att man ska vara ödmjuk och inte gå tillbaka till sin tjockis bubbla som om att alla överviktiga skulle leva i en bubbla"
 
Svar: Jag vet inte riktigt vart du vill komma med detta inlägg och jag tror också att de flesta som läser min blogg, nu faktiskt höjer på ögonbrynen lite och funderar på vad du menar?
Jag har nämligen aldrig uttryckt varken att det är bättre att vara smal/small eller att någon som är tjock inte kan vara lycklig eller till och med lyckligare än någon som är smal.
Jag ser absolut och verkligen INTE ned på folk med övervikt och det är just det jag menar, då jag skriver att man ska vara ödmjuk mot sin omgivning. Med det syftar jag på att man inte ska bli högfärdig för att man går ned i vikt och blir nöjd med sig själv, utan just se att alla människor har samma värde. Och vad gäller hur lycklig man är så är det helt baserat på hur man är som person. JAG var inte lycklig som tjock, men det betyder inte att jag skulle tro att alla andra som är tjocka är olyckliga.
Slutligen önskar jag du läser sista raderna igen, för jag säger inte att man ska vara ödmjuk och inte gå tillbaka till sin tjockisbubbla -utan jag säger att om man inte ÄR ödmjuk mot andra (dvs beter sig illa eller ser ned på folk som är överviktiga/tjocka) så kan man lika gärna gå och gömma sig istället.
Nu hoppas jag verkligen du fick svar på din kommentar.
 
Och till alla mina läsare så vill jag säga att jag HOPPAS verkligen att ni förstod från början vad jag menade och att niabsolut INTE tror jag ser ned på folk som är överviktiga eller tjocka. Det är så far from sanningen. Vet detta, jag tycker att alla har samma värde oavsett kroppstyp (eller hudfärg, kön, klass etc) och när jag talar om hur jag mått när jag var tjock, så menar jag mig själv och syftar inte på att det är så alla känner och mår
 

Jag ska träna!

Om en timme (19.30) är det dags för mig att.................träna! *fanfar*. Ja, det betyder att jag nu är frisk nog att träna igen. Det tog hiskeliga 16 dagar (om jag tänker rätt nu. Det var i alla fall över 14 dagar) innan det kändes okay igen. Jag var så himla sugen igår och kände att jag nog hade klarat det, men med tanke på att det var dansgympan idag och jag har redan missat två gånger på grund av den där eländiga förkylningen, så väntade jag en dag extra för säkerhetsskull. Kära vänner, håll gärna tummarna nu för att jag är frisk-frisk-frisk, så att jag kan köra på med min varjedagträning igen. Jag har inte bara saknat den, utan kroppen skriker efter den också. Dessutom märks det på vågen att det inte finns något som hjälper mig att bränna kalorier för tillfället. Eller ja, tills nu ikväll. Det är bara en sak som är trist och det är att min syster är sjuk nu lagom tills jag blivit frisk (vi ska gå tillsammans) så jag får ta första passet själv. Jag tänker dock ta det ändå för jag orkar inte vänta längre.
 
I övrigt och för att prata om något helt annat, så ska jag nu sluta amma. Idag har jag troligtvis (om det inte blir för hjärtskärande) ammat sista gången och det innebär att jag under några dagar kommer gå runt med jätteboobs a'la smärta. Det innebär också för mig att det finns en risk att vågen inte kommer visa rätt. Jag kan nämligen väga mer än 500 gram mer när jag har eller inte har ammat. Jag hoppas dock detta ska rätta till sig tills på måndag och i annat fall så lär det väl märkas. Det är ju i vilket fall ingen "vikt" så det är ingete jag bryr mig om
 

Minus 10 kilointervall, nya foton

Nu är det dags att visa nya bilder för en -10 kilointervall. Som vanligt vill jag visa er i samma kläder som tidigare, för det känns som en rolig sak och jag tycker att det är lättare att se skillnaden då (eftersom jag inte vill visa i underkläder). Bilderna till väntser väger jag 85 kg på och till höger är det 75(,4)kg
 
 
 
 
 
 
 

Veckans viktminskning, vecka 18 (efter bebis)

God morgon alla fina människor där ute. Idag är det som alla vet, måndag -en fantastisk måndag full med möjligheter. Vi kan sikta dit vi vill och vi kan påbörja förändringar i livet (vad det än må vara, det måste inte gälla vikt så klart). Vi kan starta om från början idag och sikta mot nya höjder. Välkomna allt positivt i livet och tacka för allt fint som vi har. Ta ett djupt andetag och njuta av allt faktastiskt vi har och allt fantastiskt vi kommer att få. Vi kan också, om vi vill, se tillbaka och begrunda vad vi gjort och hur det ligger i linje med allt vi vill göra/få gjort/vill nå. I mitt fall innebär detta att det är vägdag och den här veckan ser det för mig ut som följer
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 75,4 kg
Veckans minus/plus: -1,6 kg
 
Total viktminskning: 54,6 kg
Viktminskning efter bebis: 36,6 kg
Kvar till målvikt: 15,4 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 30,2
Kvar till normalviktig enligt BMI: 5,2
Tappad BMI hittills: 21,9
 


 
 
 
 

Öppen kommentar - Min lycka är viktigast

Jag fick en fråga bland mina kommentarer nu ikväll och eftersom jag tänker att det kanske finns fler som undrar samma sak så ska jag svara öppet på det.
 
Fråga: "En fråga: Hur har din man reagerat när du gick upp i vikt & sedan ner i vikt?"
 
Svar: När jag träffade Tomas så vägde jag 92 kilo. Han har många gånger sagt att han aldrig tänkte på mig som tjock -eftersom han inte såg mig för vikten utan för den personen jag är och det har alltid varit det viktigaste för honom. Dock tillade han också att han tyckte att min kropp var fin.
Under åren vi har varit tillsammans och gifta (från 2004) så har jag gått upp en hel del ja. Efter att vi fick Marcus 2005 så gick jag upp till 112 kg och efter en tillfällig nedgång till 100 kg så gick jag sedan upp igen, till 115. Därefter blev jag gravid med Oliver och efter att jag fött honom så gick jag ned till 100 kg igen innan jag sedan gick upp till de 115 jag vägde när jag blev gravid. Men sedan kom hösten 2009 och jag började öka från mer i vikt. Jag funderade en sväng på att operera mig eftersom det kändes som om jag aldrig igen skulle kunna gå ned till en sund vikt. Men sedan bestämde jag mig (det var då min maxvikt låg på 130 kg i oktober 2010) och förutom pausen för graviditet (28 december 2010 - 5 september 2011) och amning (5 september 2011 - 7 maj 2012) så har jag stadigt tappat vikt.
 
Så hur har då Tomas ställt sig till detta? Han säger att det som är viktigast gällande min vikt är att jag är
lycklig. För honom spelar det egentligen ingen roll om jag går upp eller ned i vikt. Det som dock är positivt nu är att jag är mycket mer glad, positiv och lycklig. Det gör ju så klart också honom mer glad och lycklig. Och inte för att det inte var bra i vårat förhållande tidigare -för vi har alltid varit lyckliga, men nu är det om möjligt bättre än någonsin. Det har som sagt ökat i takt med att jag mått bättre och bättre. DET tycker han är mycket positivt. Vad gäller utseendet så tycker han att jag alltid har varit vacker och säger att han inte kan minnas att jag varit så stor som jag varit. Så jag måste erkänna, ja kanske ropa ut det i megafon faktiskt, att jag har haft tur. En verklig tur till och med, som träffat en så fin karl.
 
Jag hoppas att ni andra också träffar/har träffat någon som värderar er för er och älskar er för dem ni är. Det är vi alla värda
 

-55 kg foton

Nu är det dags att lägga upp lite nya bilder för ännu en minusintrevall på 10 kg. Jag kommer dock inte bjuda på skillnaden mellan 85-75 förrän imorgon. Däremot passade jag på att ta en till före och efterbild nu eftersom jag hittade en av tröjorna jag hade på en av mina bilder där jag vägde som mest. Bilderna ni ska få se nu är det en skillnad på 50,6 kg på. Jag hade gått ned 4 kg när jag tog den här bilden och jag tog den då för att ha en bra förebild, innan jag skulle ha gått ned för mycket. Mycket synd att jag inte tog från sidan och bakifrån också, men detta duger. 
 


Det är framför allt 3 saker jag slås av när jag ser skillnaden mellan dessa bilder
  1. Vad bred jag var över magen. Ingen som helst form
  2. Jag hade ju ingen hals och mitt ansikte var ju bara runt
  3. Hur stora ben hade jag egentligen?
Har ni inte tagit sådana bilder på er själva så råder jag er verkligen att göra det. Det spelar ingen roll om ni redan har tappat vikt, gör det ändå nu innan det är klart. För vågen ger oss siffror och det är skönt, men hur mycket gör det så man förstår? Måttbandet ger oss också siffror och att hålla ut skillnaden framför sig är helt underbart, men det klår inte känslan när man ser det så tydligt framför sig så här. Om jag står framför spegeln ibland och känner mig tjock (för yes, det händer fortfarande ibland att jag känner mig som ett hus) så brukar Tomas säga att jag ska gå och titta på mina bilder, så ser jag att jag inte är så stor längre -som det ibland känns som.
 
Ett annat råd är också att medan ni minskar, ge inte bort alla kläder. Spara några av de saker som är för stort. I alla fall ett par byxor och en tröja, eller något sådant. Det gör också minskningen tydligare tycker jag. Och sist men inte minst, behåll er ödmjukhet. Utan att vara ödmjuk inför andra och för livet i sig, så kunde vi lika gärna krypa tillbaka in i tjockisbubblan och gömma oss resten av livet
 
 
 

Vi hade lite roligt

Minns ni dessa bilder?
 


Jag tog dem när jag vägde 92 kg, vilket är nästan 20 kg mer än idag. Därför kände jag att det vore roligt med lite nya bilder i byxorna. Den här gången blev det min underbara man, Tomas som fick vara med
 


(ignorera gärna hänghuden på mina armar). Lite roligt att vi får plats båda två i mina gamla byxor! Ja okay, så stor har jag inte varit förut, som vi två tillsammans (130 kg vägde jag som mest) och byxorna är strech. Däremot hade jag inte fått plats med extra personer i byxorna och allra minst ytterligare en vuxenBesegrat ett monster

Hej och hå! Nu har det gått så långt på den här dagen så jag kände att det nog var dags att skriva några rader.  Tack för era fina kommentarer om min klänning igår, det var väldigt mysigt att öppna bloggen och se dem. Jag hoppas ni alla förstår hur mycket era peppningar betyder för mig (allt ni säger dvs, inte bara om det är ett bra foto). Så ett stort TACK till er, ni är en del av min kraft.
 
Idag har jag varit lite låg faktiskt. Jag vet inte riktigt varför. Det var en jättebra morgon med ett trevligt och spännande möte och sedan var jag och familjen och åt lunch. Jag plockade ihop en egen sallad inne på Ica, samt tog ett kycklingspett (från charken) och de andra åt på subway. Sedan körde vi Marcus till sin kusin, där han ska sova över. Sedan kände jag mig bara så låg. Det kändes som om allt var tråkigt och det fanns inget som kunde ändra det. Jag vet inte om jag fick en momentarily prolaps i huvudet, men det kan ha varit en del av mitt tidigare beteende som var på snabbvisit. Borta nu dock, vilket bevisar att jag blivit mentalt stark.
 
Så kanske jag ska förklara också vad jag menar när jag säger tidigare beteende. Jo, förut innan jag började viktminska (och även under pausen då jag ammade Leo faktiskt) så kunde jag vara deppig om jag inte visste att jag skulle köpa godis sedan. Nu köpte vi ju godis 9 gånger av 10 tidigare, det var mer en regel än lite helgmys. Men jag kunde som sagt bli riktigt låg om jag inte hade lite godis på ingång och när vi lämnat Marcus så pratade vi om att Oliver skulle få film och godis. Min första tanke var då att "oh vad gott" följt av "men nej, jag åt ju igår!" Och normalt brukar jag inte känna varken åh nej, eller besvikelse när jag tänker att jag inte ska ha eftersom jag då hade dagen innan. Så jag kände att allt blev trist och tråkigt. 
 
Efter att vi pratat om annat en stund så kom jag fram till att det skadar ju inte med några bitar plockgodis. Max 100 g till exempel (och nej, det skulle säkerligen inte skadat), men när vi var nere i affären och plockade Olivers godis och film så kände jag bara så starkt att NEJ. För det vore så himla gott, men skulle jag köpa idag så skulle jag dels ha lurat mig själv (eftersom jag kör med godis en gång i veckan bara) och hur vet vi vart det leder? men jag tänkte dels också att det där godiset skulle bara ha varit en väldigt kortvarig lycka, medan en finare kropp är en del av en lycklig framtid. Nu känns det jättebra. Dels då eftersom jag var stark nog att låta bli (vilket som sagt betyder att jag är starkare än jag trott) och dels eftersom det där deppet över detta helt har försvunnit och jag är inte längre ett dugg ledsen eller besviken över att inte ha något godis för kvällen.
 
(Nu vill jag bara säga en liten sak här extra och det är att det troligtvis faktiskt inte skulle gjort någon skillnad för min vikt om jag tagit lite godis idag också. Jag menar, det är självklart att jag då och då under livet kommer att äta godis två dagar i rad -och vem vet, kanske flera dagar om det är något speciellt. Skillnaden är att alla val nu blir medvetna. Nu kände jag verkligen att jag inte ville låta godissuget besegra mig. Inte så mycket för att det skulle vara negativt för min aktuella vikt, utan mer för att visa suget att bara för det kommer så måste man inte ge efter. Jag menar, jag känner för att flyga till New Youk precis nu, men det innebär inte att jag kastar mig till arlanda. Jag vill ha en ny bil, men jaha?)
 
Hur gör ni för att möta när sådana tankar kommer in och gnager?
 

Fredagsfin

Snart kommer min svägerska och en annan släkting hit för att spela lite kort och ta det lugnt en stund. Sedan har jag tänkt mysa ned mig i soffan med en film och lite ostbågar. En härlig början på den här helgen tycker jag. Vad ska ni göra för något roligt i helgen?
 


Jag har gjort mig lite fredagsfin. Jag tycker det kan vara så härligt att göra i ordning mig lite smått ibland, inför att sitta tillsammans med Tomas och se film. Ibland kan det kännas extra mysigt. Inte för att jag på nått sätt är främmande för att mysa tillsammans i mjukisbyxor, men just på helgen är det kul. Sen måste jag erkänna att det här med att klä upp sig har blivit mysigare och mysigare ju mindre jag har blivit.Men vad är det för sjukdom egentligen?

Jag vet inte riktigt hur jag lyckats med det här men jag är nog ännu mer snuvig, snorig, täppt, hostig och nysig idag än igår. Däremot mår jag alldeles prima (underligt?) Så för mig känns det just nu som om näsan och emellanåt lungorna, inte tillhör resten av kroppen. Ja jag antar att jag får bita ihop. Jag håller dock tummarna för att jag kan träna på måndag i alla fall, eftersom jag redan missat de två första passen av dansgympan.
 
Idag är det regnoväder, så jag kan inte ta någon promenad, trots att jag fått veta att lättare powerwalks och lättare konditionsträning kan man göra trots att man är förkyld om man inte har feber eller ont i halsen (obs, det var väldigt viktigt att man kände efter så det känns bra i kroppen och det var inte frågan om att man skulle köra på tungt). Jag får se om jag vågar ta ett lättare pass på min crosstraner i helgen, eller om jag avvaktar tills måndag.
 

Tänkvärt citat

"Att säga: Jag har redan förstört mitt bra ätande idag, så jag kan lika gärna fortsätta äta skräp resten av dagen.  Är samma sak som att säga: Oj jag tappade min telefon på golvet, nu kan jag lika gärna fortsätta slå och stampa på den tills den går sönder."
 
Bara så ni vet
 

Målplagg!

Nu tänkte jag att jag skulle visa foton på mitt nya målplagg. Det är en skjorta (inte i strech) i storlek 36. Den sitter väldigt bra på mig om man bortser från huden jag har över på magen. Den passar bra på armarna men är aningen mer tight än vad jag skulle föredragit (men det beror på huden som jag visat er). Så att få den att sitta fint kanske är helt omöjligt om inte huden på magen krymper, eller innan jag opererat, men det återstår att se. Det finns ju så klart en chans att huden drar ihop sig mer så att den passar bättre men det återstår ju också att se. 
 
 
Sådär, nu har jag visat mitt nya målplagg. Då är det bara att hålla tummarna för att den sitter fint och bra så småning om
 

Atjo

Nej vet ni vad, jag är fortfarande sjuk här. Jag mår bättre men jag hostar, snorar och nyser. Inte alls träningsbar trots träningsvillig. Städningen har jag inte kommit igång med heller. Eller jo jag har plockat i och ur diskmaskinen och det vanliga, men nåt superröj har jag ännu inte börjat med. Med andra ord ska jag flytta mig härifrån nu så att jag kommer igång med det någon gång. Först ska jag dock hämta Marcus på skolan
 

Höströj

Idag har jag en lång och intensiv dag framför mig. En del är avklarad och det är att lämna Marcus på skolan (det är dock synd att det inte var idag han hade studiedag haha). Hur som haver så ska jag klockan 10 besöka en förskola och sedan ska jag hem och göra ett riktigt höströj. Nu talar vi om den där sorten som ban bara pallar att göra en gång om året. Jag ser det med skräckblandad förtjusning. Det är ju väldigt jobbigt under tiden, men det är fantastiskt efteråt. Måste dock pausa mitt i för att hämta Marcus och sedan ikväll så ska jag troligtvis iväg vid 19. Jag hoppas, men tvekar på att jag är klar tills dess. Så eventuellt har jag att göra hela dagen imorgon också. Ja men det här blir bra. Ska berätta om det med förskolan sen också.
 
 
 

Vad röstar ni för?

Precis när det känns som om förkylningen börjar ge med sig (halsontet är borta i princip helt) så kommer nya saker. Så nu är jag täppt, har ont i huvudet, näsan rinner och jag nyser massa. Ja ni, det är väl bara att kapitulera och insé att det kommer nog ta några dagar till innan jag kan komma igång med träningen. Men nu är det bäst att jag inte blir sjuk något mer under hösten för det vore inte alls roligt om viktminskningen stannade upp bara för att jag inte kan bränna mina kalorier som jag vill. I övrigt vill jag och har jag fått rekommenmderat, att jag börjar arbeta med musklerna mer nu också. Dels för att inte tappa musklerna men dels också för att det kan hjälpa till att tona kroppen finare. Jag tränar förvisso styrka och har gjort men nu menar jag mer kraft i styrkan så det blir lite pump, förutom konditionsträningen som jag redan gör (då jag inte har förkylningsinfluensa förståss).
 
Idag testade jag lite kläder (därav bilderna jag la upp förut) och det var lite roligt för jag tog fram kläder som jag inte kunnat ha förut, som jag har fått av en väninna som heter Josefine och allting passade. Det mest roliga var skjortan i storlek 36 (om jag inte minns fel). Den fick jag inte bara på mig, den var inte heller som ett korvskinn ska tilläggas. Däremot satt den alldeles för tight (inte förvånande) för att vara så fin som den skulle vara, men det beror på hänghuden jag har på magen. Jag är således osäker på om den kommer kunna sitta fint innan huden är borta (eller har minskat), men den är i alla fall mitt nya målplagg. Ska bestämma mig för om jag vågar fota mig i den och visa för er nu, så ni får följa vägen in i den, eller om jag visar er före och dåbilden sedan när den sitter som den ska. Vad röstar ni för?
 

Bakgrundsbilden

Jag fick en kommentar angående min bakgrund i bloggen och berättade att det var ett foto jag tog på solnedgången, en kväll här där jag bor. Jag tänkte därför visa hela bilden. Minns dock inte vilken av dessa bilder det var så ni får alla
 


Stora byxorMina byxor är lite stora (storlek 48 dessa)
 

Mår fortfarande dåligt..

Jag kom hem sent igår efter träningen och det fick bli en kort genomgång med Tomas om vad jag fått för något och sedan sängen. Det är skönt att jag har sett till att komma i säng i tid (ja om 23.45 kan räknas som i tid?) de senaste två dagarna för trots att jag sovit illa och mår dåligt så har jag varit lite piggare på morgonen än jag brukar vara.
 
Att bero på dåligt natt så var det verkligen inte roligt i natt, för Leo klättrade på mig hela natten. Han grävde i kläderna (eftersom han fortfarande nattammas då han vägrar napp), klättrade på mig, stod på mig, rev i håret och allt annat han kom på. Så tillslut fick jag bryta genom att gå ned och sova i soffan, så både Leo och jag kunde få sova. Men jag tror han är lite mer känslig nu eftersom han är förkyld. Idag har han rusat efter mig här hemma och gråtit hela dagen när jag inte har burit honom.
 
Barnen är lediga idag för Marcus hade studiedag och då tänkte jag att det var lika bra att Oliver var hemma han också. Imorgon ska Oliver få vara ledig också, men Marcus måste till skolan. Själv är jag fortfarande sjuk och kan inte träna. Jag blir galen, jag vill verkligen få träna nu, det känns som om kroppen inte bränner ordentligt trots att jag tappat vikt. Ja jag kan inte gör så mycket, jag vill inte göra misstaget igen att träna för tidigt. I värsta fall får jag hålla mig till i helgen bara.
 
I helgen är det förresten dags för rep med Club 96 igen, vilket ska bli superroligt. Det gick bra igår och vi hade väldigt trevligt. Jag tror det kommer bli en härlig höst. Extra roligt är också att jag ska göra detta tillsammans med min barndomskompis och det var flera år sedan vi gjorde något ordentligt tillsammans, så det här ska bli så kul
 
 
 

Där jag hänger min hatt

Vill bara börja dagen med att dela detta lyckopiller med er
 
 
Jag älskar den här, den är så himla härlig tycker jag. Hoppas ni också ska gilla den
 

Underbara älskade barn!

Nu är jag hemma igen efter en hektiskt morgon. Jag har precis kört mina underbara små älsklingar till skola och dagmamma och ska nu spendera resten av dagen (tills jag ska hämta de andra) min väldens finaste lilla ettåring. Jag kan inte ens börja förklara hur mycket jag älskar mina underbara barn, för det finns inga ord som duger till det! Härom dagen så stod jag framför spegeln och betraktade mig själv i kläder jag inte brukar ha (om de passade) och Oliver kom smygandes bakom mig och talade om att jag var så fin. Nu tycker ju barnen det så klart villkorslöst men när de kommer så där och talar om att  de tycker det så värms hjärtat upp tusen grader extra.
 
Jag blev så stolt över Marcus idag på morgonen för han satte sig ned och både läste och skrev. Det började med att han ljudade några ord för mig och då frågade jag om han kunde skriva ned dem också. Inte just de ljudade orden, men några ord bara -genom att ljuda dem med pennan (förstår ni vad jag menar?) Förutom ett ord så gick det väldigt bra. Sedan skrev jag ned en liten mening till honom som han läste. När blev han så stor att han kan läsa och skriva? Ja stolt mamma här i alla fall.
 
Idag är jag fortfarande dålig tyvärr. Jag har ont i huvudet och i halsen samt är helt stel i kroppen. Med andra ord som igår. Skillnaden är att det var en jobbig natt också för jag vaknade mycket och hade ont i halsen och så. Men jag ska ta en alvedon här strax och vid 10 ska jag träffa Jessica i centrum och ta en kopp kaffe. Jag har varnat om att jag är sjuk men vi bestämde att ses i alla fall en snabbis och prata lite.
 
Sedan funderar jag på att hämta mina älsklingar lite tidigare från skolan och dagmamman idag. När Marcus ätit lunch så är skolan slut för dagen och han har fritids, men jag tänkte hämta tidigt som sagt och hjälpa dem städa och rensa i deras rum. De har varit duktiga nu i några dagar och försökt få till rummen ordentligt (de är fantastiskt duktiga på att leka med alla saker samtidigt men att plocka undan dem -not so much) och nu tänkte jag att de ska få min hjälp att få till det där sista, så att de sedan kan njuta av att ha det rent omkring sig (i alla fall i en nanosekund innan de stökar till igen haha). Men förutom detta så vill jag ha dem hemma och mysa allt jag kan med dem nu innan jag ska börja arbeta igen den 1a oktober.
 
Ikväll är det rep med Club 96 och det ska bli jätteroligt. Idag ska vi försöka spika lite vem som ska göra vad under årets revy. Jag tror det blir toppen
 


Underbara älskade barn <3
 

Brutit ut, ja visst

Jaha, nu har det brutit ut på mig och det gör inte bara ont i halsen och huvudet utan också i kroppen. Så har det varit hela dagen vilket inte varit roligt. Om det beror på att jag tränade för tidigt -trots att jag kände mig frisk, eller om det är en ny omgång kan jag inte svara på, men roligt är det inte. Så den här veckan blir det väl lika lite träning för mig som förra veckan. Vi får väl se hur kroppen reagerar om jag inte rör på mig den här veckan heller. 
 
Idag blev det en lite knasig sak som hände, gällande mat för mig. Jag skulle ha träffat en väninna men det ställdes in eftersom jag inte är frisk, så jag och en annan väninna skulle istället passa på att träna inför 96-repet imorgon och jag fick så brått när jag skulle åka hemmifrån att jag inte hann med frukosten. Men eftersom jag inte vill hoppa över mål så tog jag med en nutrilettbar och åt, vilket dög bra. När vi var klara så var jag förbi mamma en sväng och hämtade min gamla skinnjacka (som jag kom i igen) och sedan hämtade jag Oliver. Sedan hade jag och en annan väninna ett viktig samtal som tog sin lilla stund. Vid kl 17 kom Tomas hem och när vi väl satte oss för att äta middag så insåg jag att jag helt glömt bort att äta lunch. Speciellt hungrig var jag inte heller vilket var konstigt. Men det är första gången här under viktminskningen som jag helt enkelt glömt bort ett mål.
 
Nu är det dock så att om jag äter för lite så går jag ned i vikt sämre, vilket jag sett på vågen ett flertal gånger och därför fick det bli både en skål yoghurt, en knäckesmörgås med en 17% ostskiva, två skivor kalkon och inget smör samt en ice Latte på kvällen. Yoghurten eller smörgåsen skulle jag tagit i vilket fall och latten skulle jag mycket väl också kunnat ta, så jag har definitivt inte stigit över någon gräns för idag, det är bara det att jag ogillar att äta för mycket på kvällen. Imorgon tror jag dock inte jag glömmer
 
Måste också bara säga att anledningen till att jag inte lagt upp den sedvanliga viktkurvan idag, är för att diagrammet bytt sida nu så idag var det bara en prick man såg (vilket alltså kommer bli den översta ju längre tiden går) vilket inte kändes så spännande att visa. Nästa vecka får ni en ny kurva.
 
Oliver idag på morgonen när vi väntade på dagmamman
 

Veckans viktminskning, vecka 17 (efter bebis)

Vägdag igen. Det är alltid både roligt och lite läskigt. Frågan är ju alltid om jag träffar minus hela kilot, vilket jag alltid klarat hittills, eller om det ska bli mindre. Den här veckan har det varit riktigt kämpigt med vikten eftersom jag varit sjuk mellan fredagen till och med i fredags. Sedan fick jag träna en timme på crosstrainern i fredags och gå en powerwalk i lördags. Sedan igår är jag sjuk igen och idag har det verkligen brutit ut. Jag måste dock ändå vara nöjd med veckan -trots att jag stått mest still, eftersom jag klarade hela kilot
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 77,0 kg
Veckans minus/plus: -1,4 kg
 
Total viktminskning: 53 kg
Viktminskning efter bebis: 35 kg
Kvar till målvikt: 17 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 30,8
Kvar till normalviktig enligt BMI: 5,8
Tappad BMI hittills: 21,3
 
 
 
 
 
 
 

Jag mår inte bra

Jag tror jag måste ta och packa ned mig och fläsket i säng nu. Det gör ont i kroppen och det gör ont i halsen. Det finns ju dock fortfarande en chans att det är som Pernilla (<---länk) säger, att jag kanske bara är väldigt trött och jag tänkte hålla alla tummar för det och därav försöka somna lite tidigare idag. Mycket tråkigt dock för imorgon skulle jag passat på att träffa en väninna på dagen medan barnen är hos dagmamman och i skolan. Jag börjar ju snart arbeta igen efter mammaledigheten, så det kan vara bra att passa på nu. Dessutom börjar Leo bli så stor nu så han är i behov av lite mer liv än att bara se på hemmets väggar. I alla fall inte varje dag. Men känns det som det gör nu, imorgon när jag vaknar så blir det tyvärr inget med väninnan och jag får hålla mig hemma. På så vis hade det varit skönare om Oliver skulle varit hemma också, så kunde Leo bli lite road och så kunde jag slippa ut och åka massa vändor, utan bara ta det lugnt tills Marcus skulle hem från skolan. Nej säger jag, nu hoppas vi istället att det beror på trötthet och jag säger god natt för idag, så ses vi igen imorgon bitti, när det är dags för veckans vikt
 

Inte nu igen!

Jag är kvar här precis som vanligt, men jag erkänner att jag inte orkat blogga idag. Jag är helt slut. Igen.
Jag har åter igen känningar i halsen och i huvudet och mår inte alls bra. Så himla typiskt för imorgon är det dansgympan på friskis och jag vill verkligen gå på den. Jag har inte tid att bli sjuk igen. I fredags så tränade jag ju som bekant en timme på crosstrainern och igår var jag med mamma på en powerwalk en timme. Jag sprang en del också vilket kändes underbart för springa har jag inte klarat av på flera år. Nu gick det dock ganska bra. Så nu tänkte jag försöka lägga till det också. Idag är det så klart träningslöst. Tyvärr. Igen.
 
Jag skulle bloggat igår kväll som vanligt men fastnade i ett lågt och viktigt samtal med en väninna på kvällen och vi pratade ända tills klockan var runt halv 2. Då blev det tvärt sängen för mig. Det kanske också är därför jag varit så trött idag. Då så klart i kombination med återfallet av min förkylning. Jag gissar att jag antingen tränade för tidigt, trots att jag tyckte jag mådde bra, alternativt är det eftersom jag kanske blev för kall på powerwalken igår. Vi överraskades av ett regnoväder när vi var ute och gick och blev genomblöta där ett tag. Kanske har det gjort sitt. Men Tomas säger å andra sidan att han läst något i tidningen om att vi skulle ha en ovanligt sjukdomsfylld höst i sverige i år, eftersom vi haft så dålig sommar. Jippie. Så nära mål, men så långt bort.
 


Några bilder från powerwalken. När regnet upphörde och det sprack upp så stannade vi till i bara en minut för att värma oss, det lilla vi kunde i solen. Jag blev tvungen att fota innan vi stegade vidare, eftersom det var så fint. På sista bilden, som jag tog i farten, så såg man regnbågen så fint.
 
Jag hoppas er helg varit kanon och att ni är friska allihop. Imorgon är det vägdag för mig igen, vilket alltid är både roligt och läskigt. 
 
 
 
 

underbart proppad höst

Nu kan jag berätta vad för roligt som har hänt. Härom kvällen ringde min barndomsvän upp mig och sa att det fanns en ledig plats i Club 96 som går här i Åkersberga. Det är en revygrupp (som startade 1996 -därav namnet). Så hela hösten blir det rep, som följs av föreställningar. Jag har hållit på mycket med sånt här förut och har även satt upp egna saker, så det här ska bli väldigt roligt och jag ser SÅ mycket fram emot det.
 
Min höst kommer att bli väldigt späckad och jag tror det kommer bli både tungt och väldigt roligt. Förutom att jag ska arbeta hela dagarna, så att jag måste åka hemifrån vid 6.30 och sedan kommer hem strax efter klockan 17, så kommer jag att ha det så här:
  • Måndagar, dansgympa på friskis och svettis med min syster
  • Tisdagar, träning med Club 96
  • Onsdagar, Ledig familjetid
  • Tordagar, varannan torsdag familjetid och varannan utbildning
  • Fredagar, familjetid
  • Lördagar, träning med Club 96
  • Söndagar, familjetid
Men sedan måste man tillägga extra träningstid vart det lider med revyn eftersom det ganska snart kommer vara dags att börja spela upp den och så vitt jag förstått så kommer vi ha föreställning varje fredag och lördag under november och i alla fall in i halva december eller något liknande. Detaljerna kommer sedan. Utöver detta ska jag så klart fortsätta lika intensivt med min viktminskning och träning, samt jobba med musiken. Hel underbart. Jag längtar efter att allt ska dra igång. Redan nu i veckan kör vi igång med måndag, tisdag, torsdag och sedan söndag. Från första oktober fyller jag med jobbet också.
 
      

Träning, god mat och snaskigt fika

Åh ni kan inte ana hur skönt det var att kliva upp på min crosstrainer idag. Jag har saknat att träna galet mycket och trots att jag för en sekund, på vägen hem från affären, tänkte att nej vad jobbigt att få plats med träning också, så var det så härligt att jag skulle kunnat fortsatt mycket längre än jag gjorde. Eftersom det var första gången på en vecka, samt att jag behövde hjälpa till att få barnen i säng och så, så blev det min timme och två mil idag. Det kändes dock hur bra som helst i kroppen så imorgon kanske jag kör på ännu längre, om det fortfarande känns bra. Alternativt så kanske jag kör styrka och crosstrainer. Jag har fått rådet nu att öka på med styrkeövningar också. Dels för att inte viktminskningen ska stanna av, då kroppen kan vänja sig vid det tempo och träning man kör, men också eftersom jag nu inte har lika mycket fett kvar i kroppen och då kan viktminskningen ta på musklerna om man inte ser upp.
 
Angående gårdagens goda mat, som jag åt till lunch idag, så skulle jag lägga upp receptet sa jag. Det är superenkelt att göra. Nu gjorde jag ett storkok på 900 gram kyckling, men receptet går säkerligen att anpassa väldigt enkelt.
 
Jag strimlade 900 gram kycklingfilé och stekte den tills den var genomstekt. Jag kryddade med grillkrydda. 
Sedan lade jag över kycklingen i en gryta och hällde två burkar Lätt cocosmjölk över detta. Sedan stekte jag lite drygt en halv påse med classic wokgrönsaker (brocoli, bambuskott, morötter och minimajs). Mängd kan man ju ta som man vill men jag gillar när det är mycket grönsaker. Jag stekte dem direkt från frysen tills de var ätklara (några minuter bara) i samma stekpanna som kycklingen. Sedan hällde jag ned detta i cocosmjölken också. Efter det så hällde jag i påsen med curryblandningen, en skvätt mellanmjölk (kanske en och en halv deciliter). För att tjocka upp det lite så hade jag lite maizenaredning också och avslutade också detta med att lägga i lite extra brocoli. Sedan lät jag detta koka ihop en stund så alla ingredienser blev mjuka och juicade ihop sig. Detta åt vi med ris och det var supergott. 
 
Nu borde jag tagit en bild på det här igår, när det var separat och såg fint ut, men det glömde jag så klart. Därav blir det en bild från Leos mattalrik idag. Den ser inte så aptitlig ut som den var kan jag dock säga. Tilläggas bör också att Leo endast har kyckling, sås och ris här, så de övriga wokgrönsakerna syns tyvärr inte
 
Annars är det inte så mycket som hänt idag. Jag har städat och tvättat, haft en väninna över en timme och sedan har vi varit och handlat.
På kvällen såg vi Doobidoo tillsammans och fikade lite. Vi hittade en superfin glutenfri tårta som vi provade. Den var verkligen jättegod, men jag fick lite för stor bit av Tomas (tänk en klocka, så fick jag en bit stor som 10 minuter) så det var tur att det var en ganska litent tårta. Min mage är inte van vid att få så mycket sött och fett längre, på samma gång, så jag mådde illa en stund efteråt dock och det var ju synd. Nästa gång kanske jag lägger upp själv, så blir det lite lättare
 
Nu ska jag läsa ett par bloggar och sedan blir det sängen. Imorgon ska jag iväg på ett ärende mitt på dagen, så om det tar ett tag innan jag skriver så vet ni varför
 


 
 

Vågstopp, fulvecka och EN FRÅGA

God morgon. Elle nja, god och god, less snarare. Fast absolut inte förbannad som igår. Jag är på ganska bra humör i övrig men jag är så less på vikten och vågen. Det märk verkligen på vikten att jag varit sjuk och inte tränat på en vecka. Bara en gång tidigare, under hela viktnedgången nu efter Leo, har det gått så här kass med vikten under veckan och jag börjar bli orolig att jag inte ska nå i alla fall ett kg minus den här veckan. Nu kliar det i hela kroppen efter träning kan jag säga. Jag tror faktiskt jag kommer försöka mig på ett pass idag, jag tror inte jag är sjuk längre.
Dessutom har jag varit så himla ful hela veckan. Ni vet sådär så spegeln blundar när man ställer sig framför den. Så där ful så man borde haft en påse på huvudet när man ställer sig framför spegeln, för att unvika sprickor. Okay jag erkänner att det kan bero på att jag mått dåligt, men nu får det fasen bli ändring igen.
 
Däremot är jag mäkta stolt över mig själv, för jag har inte ätit onyttiga saker trots att jag har varit sjuk. Nej jag har hållit lika hårt på mig som jag annars alltid gör och trots att det funnits diverse gott hemma nu i veckan på grund av att Leo fyllt ett år, så har jag inte varit och smaskat i skåpen. Det känns riktigt bra.
 
Nu skulle jag vilja fråga er som läser en liten sak. Speciellt om ni hängt med min blogg från åtminstone tidigt i början, som till exempel Juni, då jag startade den, även om det inte var exakt från början. Jo då pratade jag väldigt lite om det privat och i alla fall 95% om träning, mat och vikt. Min fråga är om ni som läser tycker att jag svävar ut för mycket och pratar om för mycket annat än det bloggen var till för? Nu frågar jag inte för att någon sagt något, utan för att jag undrar. Igår började jag ögna igenom min blogg från början och ser att den förändrats radikalt från då till nu. Att ni vill att jag delar med mig av vanliga livet vet jag ju, för den frågan har jag ju redan st ällt och fått väldigt fina svar på, men tycker ni nu att det är för mycket vardagsblogg/vanliga livet? Skulle ni vilja att jag la in fler inlägg om vikt, träning, mat osv och lite mindre av allmänna livet?
 

kattmat-deluxe?

Är man så dum så man glömmer köpa kattmat så får man ta vad man har. Katterna fick därför kvällsfesta på fiskbullar i skadjurssås
 


Ja det verkar ju ha gått bra det också
 

Tiden det tar

Jag hittade den här bilden inne hos ZtorZillen och bad att få dela den. Klicka på namnet för att komma till henne
 
 
Jag hoppas det är många av er som känner att det kan vara värt ett försök. Hejja oss alla!
 

gladare, sjukling och roliga saker på G

Vet ni, jag har helt glömt bort att jag inte fyllt på med något inlägg mer idag efter att jag skällt ut hela världen i mitt senaste. Jag kom på det nu när jag fått nya kommentarer (TACK alla som peppat mig idag när jag hade en liten prolaps i mitt annars ganska goda humör) angående att jag såg svart idag. So here I am again.
 
Jag kan säga så här, efter jag skrivit det senaste inlägget, idag på morgonen ca  fem över 9, så gick jag och la mig och Leo i soffan. Det kanske tog en kvart innan han somnade för han var först piggelin, men sedan slocknade han och då gjorde jag det också. Först råkade Marcus eller Oliver, vet inte vem, väcka oss vid 10 men tack och lov var Leo med på att somna om och när vi sedan vaknade var klockan 11 och jag kände mig som förbytt. Så jag tror nog helt enkelt jag fått för lite sömn och för mycket sjukdom på sista tiden.
 
Och angående sjukdom är jag så där retsamt sjuk. Ni vet när det inte bryter ut, men ändå finns där. När man är så pass sjuk att man inte ska träna eller hitta på massa extravaganta saker, men man är tillräckligt frisk för att till exempel gå till jobbet. Mycket irriterande. Jag hoppas så klart att jag vaknar helt frisk imorgon men det har jag å andra sidan önskat så många gånger nu så jag tror att önskebrunnen förvägrar uppfylla den önskan och kastar tillbaka myntet på mig igen.
 
Och igen, att bero på nått jag just nämnde -jobba, så är det snart dags för mig att åergå till jobbet efter sjukskrivning pga svår gravidtet (blev sjukskriven 6:e juni förra året. Födde sedan 5:e september) och mammaledighet. Närmare bestämt den 1:a oktober. Då tar Tomas vid och jag får vara den som gråter hela dagarna eftersom jag saknar Leo får påbörja "återinskolningen" till det vanliga livet. Jag tror det kommer bli roligt faktiskt, för jag har samma jobb, men firman jag arbetade på har sålt (kan man säga) sin verksamhet till ett större företag och jag följer med i flytten. Det är lite extra roligt för de beställde inte arbetskraften, utan det var fritt val för dem på nya stället att fråga om vi ville komma med, eller låta deras egna ta vid arbetsuppgifterna. Så ny arbetsplats, lite nya rutiner och nya kollegor. Jag hoppas och tror det ska bli roligt.
 
Men det är mer roligt som är planerat till hösten som jag längtar jättemycket efter. Det är klart till 99,9% (egentligen kanske 100% men jag vågar ändå inte säga det) så jag ska berätta vad, men först om ett par dagar. Jag ska kolla upp det lite på lördags först. 
 
Nu är det en sån här gång som jag skulle kunna skriva i evigheter, men eftersom det antagligen bara skulle sluta med att jag svävar ut och börjar dra dåliga skämt (okay, det skulle jag säkert inte) så är det lika bra att jag sluta här så länge. Men först vill jag bara säga att jag vann en tävling härom dagen inne hos Smulan (http://blogg.amelia.se/smulan/) och idag kom vinsten. Eftersom jag bestämt att göra en kycklingryta/wok till middag så passade jag på att använda påsen med indisk kryddning (passande dag det kom på alltså) och hjälp så gott det var! Jag kan lägga ut recept och bild på maten imorgon.
 
 
Ignorera gärna att jag ser knäpp ut på den här bilden (osminkad och dan) och fokusera istället på min knasiga lilla ettåring som tyckte att det var en bra idé att klättra ned i en låda idag
 
 
 
 
 
 
 

För i h*****e!

Idag är jag trött. Trött som sjutton och så klart blev jag väckt tidigt och på fel sett. En unge som står och gnäller och skriker i trappen att han inte kan öppna grinden för att gå ned. Det kan han visst göra, men han är lat. Vad händer när han gnäller så? Jo då vaknar Leo också så klart. Får man somna om? Nix.
 
Idag är jag arg. Arg på precis allt. Alla ljud stör mig och allt gör mig ännu tröttare. Det är safe to say att idag verkligen är en sådan dag som jag vaknat på fel sida av sängen. Jag har försökt hummörskifta och har till och med tagit mig och Leo en lång dusch för att försöka få allt att lätta. Resultatet blev nästan ännu värre och myset det varit att vara hemma hela familjen (utom Tomas som är på jobbet) tillsammans har bytts ut till frustration över att mellanpojkarna är hemma och skriker, bråkar, stökar, röjer och inte bryr sig om vad man säger.
 
Ordet städa kunde lika gärna sagts på latin och alla andra världens språk för oavsett att det artikuleras på svenska så förstår de lika lite som om jag skulle bett dem deklarera till ett stort företag. Jippie. Skulle jag kunna så skulle jag krypa undan resten av dagen. Kanske låsa in mig i en liten skrubb så jag kunder skälla ut mörkret istället.
 
Nu har jag gnällt färdigt här för just nu och förflyttar mig snart till soffan och försöker få Leo och mig att sova förmiddag
 

Degiga jag och en ettåring

Jaha, då har den här kvällen gått förbi. Gäster har vi haft på dvd har vi sett revy. Själv mår jag lite sämre nu än innan vilket inte gör mig så hoppfull inför träning imorgon heller. Det kryper i kroppen på mig nu eftersom jag inte tränat sedan i fredags förra veckan, imorgon är det redan torsdag. Antingen kan det bryta ut ordentligt nu tycker jag, eller så får det försvinna helt. Jag väljer helst det sistnämnda så klart. Jag känner mig dock som en stor deg och det känns också som om jag går upp i vikt. Jag gissar att det bara är i huvudet så klart, men roligt är det inte.
 
En ettåring har vi också nu här hemma, eftersom Leo fyller år idag (eller i en timme till) och det innebär att vi inte längre har någon bebis han kommer dock alltid i några år till att vara min bebis.
Nästkommande födelsedagsbarn i vår familj är Oliver som blir 4, tätt följande (14 dagar för att vara exakt) senare då Marcus fyller 7. Åren går. Det känns som om det var igår jag fick dem alla tre. Ändå känns det som om de alltid funnits.
 
Lunchkille
 
Minifika på kvällen
 
Leotårta
 
Inte så mycket fika idag eftersom vi redan haft kalas
 
Åh kolla massa gott till mig!
 
 

Äckligt inlägg som inte bör läsas av känsliga -eller min mamma

Vill ni ha ett tips på hur ni kan förlora 200 kronor på absolut ingenting? Jo ni kan ju går till husläkaren och be dem hjälpa er med halsmandlarna. Jag förklarar. Mamma och andra kräkmagade bör nog sluta läsa nu.
 
För något år sedan, i samband med lite halsont så tittade jag mis själv i halsen. På halsmandlarna var det fullt med vita fläckar och min första reaktion var att det måste vara streptokocker. Så jag gick till min husläkare Christina. Hon tittade i halsen och konstaterade snabbt att det inte alls var streptokocker utan skräp och bakterier som samlats i halsmandlarna -vilket tydligen är väldigt vanligt om man har gropiga halsmandlar (vilket de flersta tydligen hade om jag förstått saken rätt). Hur som haver och dessutom äckligt som bara den, så stoppade hon en lång tops i munnen på mig och skrapade ut det där vita äckliga jag hade i madlarna. Ja jag höll så klart på att kräkas, dels för reflexen men också för att det var så äckligt.
Efter det var klart så sa hon till mig att det är vanligt att få så men att om man har problem med det, att det blir så mycket (obs att det inte har med munhygien att göra, utan det kommer mest från när man äter och sånt) så måste man operera bort halsmandlarna. I mitt fall sa hon att det kanske behövdes, vi får se.
 
Sen har jag inte haft så sedan dess, men i förrgår så kände jag att det kändes tjockt och konstigt bak vid mandlarna och jag tänkte att jag då skulle se efter hur det såg ut och jag såg ju att jag hade sånt där vitt bak i båda. Jag tog en tops och petade bort det (äckelvarning jag vet) jag kunde få loss. Men allt kunde jag inte får bort själv och hur mycket bör man egentligen leka doktor på sig själv?
 
Så idag ringde jag till husläkarmottagningen och min läkare var ledig men det fanns en annan som hade tid. 200 kronor betalade jag. När jag kom in till honom ville han lysa i halsen och när han satte spateln och lös lite fort så sa han snabbt att han inte såg något. Jag sa att jag vet att det sitter där för jag har sett det och tagit bort lite själv. Han vidhöll igen när han tittade fort att han inte såg något, hoppade åt sidan när min kräkreflex kom och bad mig visa i spegeln vart jag trodde det satt. Jag sa att det sitter i vänstra halsmandeln och du måste ta en tops och peta ut det. Men han sa bara att han inte kunde det för det finns inget där och sedan skickade han mig på streptokockerodling. 
 
Ja jag visste ju att jag inte har någon streptokocker för det känner jag ju och jag vet ju att det sitter där så allt jag fick göra idag är alltså att betala 200 kronor för att en läkare skulle lysa på mig med ficklampa och säga att han inte ser något, ring tillbaka om det blir värre.
Jag kunde lika gärna delat ut 20-lappar ikväll till de som kommer och be dem använda som servett till tårtan. Eller dasspapper kanske. Tack så mycket för det liksom.
 
Sen var det inte mycket mer att göra än att själv gå hem och gräva igen och mycketr riktigt "jag ser inget" bla bla, jag fick fram det dirrekt. Nu står jag dock fortfarande inför samma att jag inte får bort allt och hur mycket ska jag leka doktor egentligen? Men inte sjutton går jag tillbaka dit så han får lysa och säga att han inte ser något som jag VET finns där.
 
Äcklig bild nedan, där det syns. Knepigt av läkaren att inte se. Obs, tryck inte upp bilden om du är känslig
 
 
Sådär, nu vet ni vad det kan vara om ni får samma problem
 

Mandlar

God förmiddag. Jag är på väg till husläkaren för att kolla mina halsmandlar här strax. Det har varit på tal om jag ska operera bort dem vilket jag inte är så sugen på. Idag ska jag i alla fall kolla dem. Sedan blir det hem och fixa lunch till barnen och göra i ordning här hemma eftersom vi får gäster ikväll. 
Jag skriver ett lite längre inlägg sedan
 

Mina ringar

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig och hade borstat tänderna och tvättat av mig, så åkte ringarna av fingret. Jaha, nu är det dags att passa sig alltså, när de faktiskt kan glida av. Än så länge skulle jag dock känna om det skedde så ett tag till vågar jag bära ringarna. Snacka om att leva i förnekelse. Men jag vill ju så gärna ha dem på mig, för under den mesta tiden jag ägt dem så har jag ju inte kunnat.
 
När vi gifte oss var jag gravid och då kunde jag inte ha båda ringarna samtidigt eftersom fingrarna svullat. Sen hade jag dem på mig båda två i två å rungefär efter att Marcus kommit ut, men sedan blev jag för tjock om fingrarna och hade först bara förlovningsringen och till sist kunde jag inte ha någon av dem. Så under ca 4 år så hade jag dem i ett halsband, för jag ville ju så klart ha dem med mig. Men jag hatade att det var så.
 
 
 
Under slutet av graviditeten med Leo kunde jag få på mig förlovningsringen igen och brukade ha den på mig på dagarna och sedan ta av den på kvällen.
 
 
Men när han sedan kom ut så började jag ha förlovningsringen på mig, även på nätterna -oftast. Jag kunde också under den tillfälliga dipp efter Leo fötts, då jag hamnade på 105 kg, ha på mig båda ringarna, men de klämde så fort jag blev det minsta svullen så vigselringen åkte ofta av.
 
 
Sen gick jag ju upp till 112 kg igen, ganska fort och då var det bara förlovningsringen jag använde eftersom vigselringen satt så hårt.
 
När jag sedan började viktminska igen vid 112 kg så gick båda ringarna på ganska snabbt (troligtvis eftersom jag gick ned så fort) och jag har kunnat ha dem båda på mig, hela tiden även på nätterna, från att jag vägde kanske 105-110 kg.
 
  
Dessa två tog jag nu. Misslyckat kanske men jag försökte visa hur stora de är. Som vanligt klicka för större bild.
 
Så ni kanske förstår varför det känns trist att behöva ta av dem nu igen? Ja även om det är ett positivt problem. Ringarna behöver helt klart förminskas, men det är ingenting jag tänker göra förrän jag kommit ned till en vikt jag trivs med och ser att jag kan stanna kvar där. Så kanske om ett år? Ja okay jag får ha dem i ett halsband igen, men det känns så himla tråkigt. Synd att de inte var små från början.
 
 

Sanningen om huden, del 2

Nu har det gått ett tag sedan jag visade er bilder på min hud senast, det inlägget hittar ni  HÄR. Jag har därför tagit nya kort igen som jag tänkte visa. Jag är dock fortfarande lite för feg för att visa er hela härligheten och har även den här gången valt att ha strumbyxorna på. Sen är jag inte så säker på att jag vill visa för mycket på internet heller. Så varför visar jag då det här alls då? Dels för att visa hur bra huden jobbar för att dra ihop sig, men dels också för att visa folk hur det kan bli. Förra gången så skrev jag också om att det inte var så roligt att se ut så här, men nu känner jag mer så här att nej det kanske inte är det roligaste att se ut så, men det är en bra bekräftelse på hur bra jag har jobbat och vart jag aldrig vill komma igen. När jag ser mig så här så inser jag att jag är ganska stark och även om vi är generellt sett dåliga på att berömma oss själva när vi gör bra saker, så måste man ibland. Så jag lägger också ut dessa bilder eftersom jag är stolt över mig och mitt jobb. 
Jag vill tillägga att det är pga all den här huden som jag ser större ut än vad jag väger (enligt mig).
 
Benen
 
Jag har ordentligt med hud på sidorna när jag sitter, som breddar måttet ordentligt
 
Insidan av låren
 
Även om man inte tror det så är det mycket hud på vaden också än så länge
 
Armar
 Det är alltså ungefär i linje med detta streck (lite nedanför, jag tror ni ser) där min faktiska arm går, resten är hud
 
Mage
 
Jag är fortfarande (och kanske för evigt, för jag tycker som sagt kanske inte att jag vill visa upp mig i underkläder eftersom jag är öppen med vem jag är) lite covered när jag visar magen och väljer att visa nedre delen av magen i liggande ställning. När jag ligger så flyter huden ut på sidorna vilket så klart breddar mig. Står jag upp så hänger det ned.
 
Men, kolla vem som fått synliga höftben. Något att tycka om bland det stora tältet jag bär på kroppen.
 

Nu vill jag också tillägga att huden så klart är väldigt mycket lösare just nu än vad den kommer att bli. Det kommer ta sin tid för huden att dra ihop sig och det syns tydligt över kroppen att huden faktiskt har arbetat bra och smitit åt på flera ställen. Jag tror därför inte att det kommer vara så här mycket hud sedan om ett år. Sen är jag på det klara att jag kanske kommer behöva operera mig om jag vill få bort den överflödiga hud som inte klarar att dra ihop sig ordentligt. När eller om det behövs så får jag ta ställning. I nuläget är jag i alla fall nöjd med att tältet gått från extremt stort till lite mindre 

Oj vad hungrig jag är

Men vadå allvarligt, är klockan bara strax efter 13? Jag som kunde varit säker på att den var i alla fall 15. Typiskt, jag visste att jag skulle bli svinhungrig på eftermiddagen idag (har bara ätit en skål yoghurt och en nutrilettbar). Nej det får helt enkelt bli ett mellanmål, för idag -för första gången så vet jag faktiskt inte riktigt hur jag ska klara mig till middagen sen.. 
 

Lite bilder

När Marcus (7 år i november) frågar om han kan få dammsuga, så tackar man och tar emot. Bäst att låta dem passa på när de fortfarande tycker det är kul. Ja om ytterligare 7 år är det väl lögn att få dem att vilja dammsuga
 
 
 
 
Spela tv-spel med gott samvete efter att ha hjälpt mamma städa
 
Leo med sin egen tv-spelskontroll a'la Leosnutt
 
Och Oliversnuttet som ligger och tittar på när storebror spelar.
 
Själv är jag fortfarande glad för något roligt som hände igår. När det passar ska jag berätta vad! (ignorera att jag snarare ser lömsk än glad ut här, haha)
 
 
 
 

Inspirationsbild

 

Mardrömmar och förkylning

God morgon. Här sitter jag och är lite mer utvilad än vanligt. Jag lyckades lura till mig en timmes sovmorgon idag. Pojkarna är som bekant fortfarande hemma och sjuka. Eller ja, Oliver skulle kunnat gå till dagmamman men hon har stängt eftersom hennes son är sjuk. Dock skadar det inte för honom att få vara hemma någon extradag heller. Marcus hade feber igår och han både hostar och snorar fortfarande. Vad gäller Leo så rinner snoret så man får vara där och torka hela tiden. Antingen hans näsa eller mina kläder, där han själv gnuggat näsan.
 
Hur som haver så brukar vi normalt gå upp 6.45, men idag fick jag sova tills någon minuter efter 8. Det var dock ett piller att få till det för Leo vaknade en stund innan 6 och tyckte han skulle gå upp och leka med alla saker i sovrummet som han inte får peta på (det dumma med att han vaknar på natten och flyttas över till vår säng).
Det blev ett flyttande på honom från sida till sida om mig i sängen medan jag halvslumrade i kanske en halvtimme eller 40 minuter. Men sedan sov han och jag fick sova en stund till. Något glad ändå när jag vaknade för jag drömde två hemska saker på raken. Först krachade Tomas med bilen, när jag såg det och det gick i princip inte att ringa s.o.s. Som tur var fanns det en veterinär i närheten som kunde sy ihop honom. Och sedan en till på en gång efter och inte vet jag om det berodde på veterinären jag drömde lappade ihop min make, men det var om en så himla fin vit katt som kom gående. Jag lyfte upp den i famnen och klappade och upptäckte då att det kröp och kryllade av små djur i hela pälsen på den. Hastade ned den och stod frenetiskt och borstade av mig sen. Usch vad ruggigt. Man drömmer bra konstigt ibland.
 
Jag mår i alla fall -tvärr, fortfarande inte bra och antar att det är en ettrig liten förkylning vi fått här hemma. Så idag blir det så klart ingen träning. Igen. Ja det suger. Mycket.
 
 

Lite Zumba

Jag har glömt bort att jag blivit ombedd att lägga upp det zumbaklippet jag oftast tränar till på youtube. Jag ber om ursäkt för det men bättre sent än aldrig.
 
 
Angående den här videon så tycker jag att den fungerar bra för att man ska känna att man får ett ordentligt träningspass. Det finns också flera andra klipp att finna, dock är många av dem bara kortare eller filmade lite underligt. Hoppas ni tycker detta fungerar
 
 

Många bollar i luften

Jag går verkligen som i en dimma. De senaste dagarna har jag varit så himla trött. Så fort jag tittar på datorn känns det som om jag ska somna. Jag har med nöd orkat skicka iväg några blogginlägg, men inte så mycket mer än så. Jag tror jag går och lägger mig på tok för sent (ja och lördagen ska vi så klart inte räkna med för då kom jag i säng klockan 4 och hade dessutom druckit lite också, dock inte på något sett för full). Nej jag tror helt enkelt att det får lov att bli lite skärpning på mig vad gäller min sömn nu. Min kväll är i alla fall helt spikad nu och det jag ska göra är att läsa alla era bloggar ordentligt. Jag hatar när det går två dagar och jag inte hunnit med, jag känner mig verkligen efter då när jag börjar kommentera till er på något ni sa i lördags kväll. Jag hoppas ni inte tycker att jag är lite knasig som ibland har gjort så.
 
Nu svävade jag dock ut lite från ämnet här, i dimma var det. Ja visst sova för lite har nog sin del i det hela, men den största orsaken är nog att jag inte alls mår bra. I lördags kände jag att något eventuellt var på gång, men gick sedan iväg i alla fall (men jag ville passa på för en av de jag var ute med kommer flytta och det här var vår sista chans troligtvis). Det resulterade så klart i att jag mådde mycket sämre igår när jag vakanade (och nu pratar vi alltså inte bakis för jag var inte full på det sättet) och även om det inte brutit ut något ordentligt på mig så ligger det i kroppen och gör att jag känner mig både extremt trött, men också riktigt hängig.
Så nu har jag inte tränat något sedan i fredags kväll, vilket ni vet om ni följer mig -känns extremt jobbigt. Jag hatar verkligen att inte kunna träna, för tro mig -jag älskar verkligen att träna nu. Jag älskar min crosstrainer också.
 
Förövrigt har jag upptäckt att jag är hopplös också. Jag har för många bollar i luften samtidigt. Just nu och under den senaste halvtimmen har jag försökt att blogga, vara på facebook, läsa och kommentera i en blogg samt ta tempen på och natta Marcus. Inte undra på att det tar så lång tid för mig att skriva klart mitt inlägg
 
Och nu är det dags för en ny före och nubild
 
Juni 2011. Gravid med Leo och 115 kg tung
 
Nu i augusti. Jag vägde nog 79-80 på den här bilden
 
Jag ska ta bra bilder sen som man ser kroppen på så att säga, men det är först när jag nått 75 kg vilket är om 3,4 kg. 
 

Viktkurva - målkurva vecka 16 (efter bebis)

 

Veckans viktminskning, vecka 16 (efter bebis)

Vägdag för mig idag och tyvärr valde 200 gram att stanna kvar i kroppen, efter alkohol och en bulle. Jag är ändå ganska nöjd med veckan, jag kan ju trots allt inte förvänta mig att gå ned lika snabbt när jag blivit så pass mycket mindre. Jag ser absolut inte den här helgen som ett misslyckande. I fredags åt jag choklad. Det var kanske några bitar för mycket, samtidigt inga som helst enorma mängder och lite godis skulle jag ha ätit under helgen oavsett om det blivit för många eller inte. Sedan blev det en oplanerad utgång med alkohol i lördags, men det handlar ju inte heller om att slabba runt så som man gjorde förut. Och bullen igår (endast en, det stod tre framme till mig) var ju faktiskt eftersom det var födelsedagskalas och de skaffat speciellt åt mig. Den här veckan blir det dock tightare i helgen
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 78,4 kg
Veckans minus/plus: -1,4 kg
 
Total viktminskning: 51,6 kg
Viktminskning efter bebis: 33,6 kg
Kvar till målvikt: 18,4 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 31,4
Kvar till normalviktig enligt BMI: 6,4
Tappad BMI hittills: 20,7
 
 

VArför just nu?

Jag har inte kunnat träna på ett par dagar nu och jag hatar det verkligen. Men jag mår inte alls bra. Barnen har varit hemma och sjuka och det är säkerligen deras förkylning som spökar runt i kroppen på mig. Det värsta är också att imorgon är första passet på dansgympan som jag ska börja på tillsammans med min syster. Tror ni jag kan gå? Nej det kan jag inte för om jag är sjuk så ska jag ju inte träna. Jag vill inte ramla ihop i en hög och lämna barnen moderlösa i min jakt på minuskalorier. Det är bara så typiskt att det är just nu som jag mår sämre. Men i slutändan vet jag ju så klart att det är bättre att ta det lugnt och krya på mig än att göra något dumt, som att just träna och sedan bli riktigt sjuk länge.
 
Mest av allt hoppas jag dock att jag vaknar imorgon och är frisk. Och förövrigt att jag har en bra veckovägning. Nervös till max den här veckan om jag ska vara ärlig
 

Ja just det, jackan ja!

Ja och just det! Jag glömde säga att jag hittade jackan och den passar mig superbra vilket är väldigt roligt då jag inte kunnat ha den på så himla många år. MEN, ja jag vet inte riktigt om jag hade rätt där när jag tänkte tillbaka på jackans som tidlös, eller snygg för den delen (axelvaddar stora som fotbollsplaner). Jag vet heller inte om jag kan säga att den sitter så smickrande på mig trots att storleken är bra. Jag visar, ni säger vad ni tycker?
 

Utgång, kalas och memorylane

Hellu allihop.
Jag sög i mig det ni sa igår och gick faktiskt ut (det är dock inte därför jag skriver så sent idag, utan eftersom vi varit och firat min svärfar som fyller år idag). Det var jag, min väninna och hennes kompis och så var min svägerska och hennes väninna där också, så det var extra kul. Klockan 3 kom jag hem, vilket var lite senare än jag tänkt mig men det var roligt att få dansa en stund, så det fick vara okay. Dessutom är jag aldrig ute annars, speciellt inte utan Tomas eftersom jag tycker det är tråkigt och definitivt inte där vi var igår mellan 01-03 eftersom det bara är fullt med 18-20 åringar där. Men det fick duga, det var som sagt roligt och väldigt länge sedan jag dansade.
Dessutom kändes det helt fantastiskt att vara en helt normal tjej, bland alla andra och inte den som fick blickar för att man är tjock.
 
 klicka för större
 
Inte för att det var några bra bilder från dansgolvet, lite svårt för kameran att hitta något att fokusera på, men i alla fall. Sista bilden är från början av kvällen (fast början var sen för Anna och Madde kom inte förrän strax efter 23) och det är på Tomas syster Anna-Karin och på Tomas mammas kusin Jenny

Idag har vi som sagt firat min svärfar som fyller år och eftersom vi var bortbjudna och de fixat glutenfritt fikabröd till mig, så blev det en kanelbulle. Väldigt gott så det var det förhoppningsvis värt. Den här helgen är dock den mest onyttiga jag haft under hela min viktminskningsperiod. I fredags åt jag choklad. Vilket inte hade varit någon fara om det inte var för att igår, så drack jag alkohol (=mycket onödiga kalorier) och idag en bulle. Vi fåt hoppas vågen är snäll imorgon, så jag inte gått upp i vikt, utan i alla fall stannar på de -1,6 som det var igår.
 
Det var roligt att träffa Tomas släktingar idag också, jag får så trevliga kommentarer av dem vilket är roligt, för förut när jag var tjock så kände jag ibland (det handlar alltså om min självkänsla för de tänkte säkert inte så) att de kanske tänkte att det var synd att Tomas hade gift sig med en så tjock och ful person (inte för att jag var så tjock när vi träffades eller gifte oss, utan det kom senare. Men ni kanske vet hur man snurrar och tänker när självkänslan är lägre?)
 
 
Så här såg jag ut när Tomas och jag träffades. (90-92 kg, utom på bild 1 och 3 där jag vägde ca 85kg)
 
Till skillnad från här och då hade jag ändå tappat ett par kilon så här vägde jag kanske "bara" 125 kg
 
Eller nu (79 kg på den här bilden)
 

Lunch och djupdyk

Efter att ha avnjutit en sallad, medan övriga familjen festade på subwaysmörgåsar (jag är allergisk), tagit en sväng förbi teknikmagasinet och Ica, så är vi nu hemma igen. Jag börjar känna mig ruggig och undrar om det är barnens förkylning som kryper på. Så det blir att slänga i sig en extra vitamin och hoppas det blåser förbi lika snabbt som den här "sommaren" gjorde.
 
Jag ska nu om en liten stund göra djupdykning i förrådet (hjälp vad jobbigt!) för att se om jag kan hitta min vinröda vinterkappa som jag hade i gymnasiet. Frågorna jag ställer mig nu är: 1) kommer den passa? Jag är trots allt lite större nu än då. 2) kommer den fungera rent stilmässigt? Jag har fått för mig att den är tidlös, men den kanske är hopplöst out så även den mest modeblinda skulle skrika big nono. 
Ja allt detta återstår så klart att se efter att jag tömt heeeela förrådet och sedan burit in allt igen. Om the plusside, det blir lite extra motion. On the downside, jag tycker att förrådet är obehagligt. Det känns alltid som det ska komma någon skummis när man är där nere. Jag får helt enkelt lita på att det inte gör det och jobba på så fort jag kan.
 
Om den passar får ni ett foto med den på. Om den inte passar kryper jag antingen ned i skämslådan eller så fotar jag den på galge och visar. Går den nästan på så håller jag tummarna för att den går på bra, när det väl är dags.
 

grått ute

God lördagsförmiddag!
Idag är det lika grått, trist och regnigt ute som det var igår.Ja i alla fall här, för så klart hoppas jag att ni andra hade och har det fint "för jag har bara, regn hos mig".
 
Idag hade jag funderat på att hänga på Friskis och svettis hela dagen. För de har invigning av nya gymmet idag och det innebär gratis träning hela dagen och massa olika klasser och instruktörer. Det var bara enstaka man var tvungen att ha biljett till. Men igår så sa Tomas att det regnade in hos hans föräldrar och att vi skulle åka ut till dem idag och laga det. Så jag gav lite besviket upp på mina planer för träning under dagen. 
Så idag, intet ont anande så sover jag till strax efter 10 och går sedan upp och börjar med frukost och sånt. Då säger Tomas att vi nog ska avvakta tills imorgon eftersom hans mamma ringde och sa att hon skulle åka bort så det finns inget för mig och barnen att göra, samt att hon var orolig att det är halt på taket idag. Ja då tänkte jag givetvis att jag skulle studsa ned på friskis, men har jag inte då missat de gratis gympapassen redan? Är det inte bara biljettsläppssaker kvar i princip? Så himla synd.
 
Ikväll blir det kanske, kanske, kanske utgång med en väninna. Jag har dock inte bestämt mig än för det går hyfsat bra med vikten nu, då jag (spoiler) gått ned 1,6 kg sedan i måndags. Jag tänker att om jag går ut idag så kanske det blir några hundra gram plus, eller så stannar det där. Går jag inte ut så kanske det blir ytterligare några hundra gram ned. Eller inte. Men vill jag chansa?
Haha, det skulle inte förvåna mig om jag låter bli att gå ut, eller att dricka i alla fall och sen står stilla på vågen tills på måndag ändå.
 
RSS 2.0