Lyxlunch med kycklingwraps

När det gäller att laga lunch hemma så är det lätt att få motivationen att tryta ordentligt. Det är lätt att man väljer den "enkla" vägen och tar några ostmackor istället (endast ett exempel så klart). Detta är tyvärr ofta ett bra recept på att få i sig alldeles för mycket energi (kalorier) men alldeles för lite näring. Man blir ofta trött fram åt eftermiddagen och det är lätt att börja fingra i skåpen. Att äta rester är ofta ett utmärkt alternativ till lunch om man ätit bra mat dagen innan, men ibland kan det vara roligt att göra det extra gott. Och inte måste det vara svårt, jobbigt eller komplicerat att göra något extra gott heller.
 
Igår till exempel så åt vi kyckling till middag och idag bestämde jag mig för att göra några härliga kycklingwraps till lunch. 
Denna lunch kan också göras kalorisnål*
 
Eftersom jag inte ville ha det som smörgåsar utan som wraps så valde jag att ta salladsblad istället för rostbröd. Detta är ett utmärkt alternativ för mig som glutenallergicker, då det enligt mig inte finns så bra alternativ till mjuka platta bröd. Detta är dock något jag rekommenderar alla, för att det är gott helt enkelt
 
Jag blandade ihop kyckling och kvarg så att det blev en röra. Kycklingen hade jag med händerna rivit i småbitar
 
Eftersom jag ville göra detta som lite festliga wraps i en röra så blandade jag det idag med tacokrydda. Här kan man dock självklart göra efter behag. Senast jag gjorde en liknande kycklingröra (då åt jag det dock med rostat bröd till) så kryddade jag med vitlökssalt och lite curry istället -vilket gav en helt annan karaktär och smakupplevelse för röran
 
Jag fördelade sedan ut min röra, vilket blev ganska mycket idag, i mina salladsblad
 
Sedan är det bara att toppa med sina favorittillbehör. Jag älskar smaker så jag hade ordentligt mycket lök, tomat och fetaost i mina wraps
 
De är nu klara och färdiga att njutas. Eventuellt toppar man med mer tillbehör som någon sås, men jag tyckte i detta fall inte det fanns någon mening till det då det redan var kladdigt och gjort som en röra. Nästa gång tror jag dock att jag ska ha lite riven ost på
 
Och njut!
 
*för ett kalorisnålare alternativ, behåll salladen istället för bröd, byt ut kvargen eller creme fraichen (eller röran ni valt) mot lättkvarg på 0,1%  och välj Apetinas lättaste fetaost med endast 3% fett. Enjoy!
 
 

Näring inför dagen

God förmiddag allihop! Kom ihåg att den bästa starten på dagen är en god och mättande frukost. Oavsett om du viktminskar och väljer lättare alternativ, eller bara vill hålla vikten och kan välja lite mer fritt så ska ni inte glömma bort att starta varje dag med en njutning. Det förhöjer energin under dagen, gör att risken att äta fel minskar och tillhör ett av livets glädjeämnen.

Dagens frukost för mig: En skål med härlig blåbärsyoghurt. Två smörgåsar, en med västanost och paprika och en med mackrill i tomatsås. Till detta en läskande kiwi och lite äppelmos. 
Denna frukost kan också göras kalorsnål*
 
 
 
* för ett kalorsnålare alternativ, välj en lätt eller miniyoghurt, lågkaloriäppelmos, en lättare ost som exempelvis västans 5% eller ost på endast 17%. Grön paprika innehåller ca 10 kalorier mindre per 100 gram än den röda och mackrillen kan man ta mindre av. Enjoy!
 
 

Extremt viktigt inlägg

VIKTIGT!

Jag känner att jag har något jag vill klargöra för er alla här och det gäller hur jag äter -lightprodukter eller inte, kaloriräknande -varför. Anledningen till att jag vill göra detta uttalande är eftersom jag inte vill att ni varken ska tro fel om mig, men också för att inte felaktigt sprida ett osunt budskap.

Jag äter alltså INTE bara lightprodukter eller lågkaloriprodukter. Det är vissa utvalda saker som är light eller lågkalori som jag av olika anleningar väljer som sylt (som jag använder som marmelad), äppelmos, lätt kvarg och om jag äter yoghurt/fil eller kräm, så väljer jag oftast en lätt variant. I övrigt äter jag helt vanlig mat, precis som alla andra och OM jag av händelse äter något lågkalori så är det för att det är något jag tycker är gott och absolut inte för att gå ned i vikt på något vis.

Jag vill helt klargöra att jag sedan några månader tillbaka är HELT klar med min viktminskning (jag vill alltså INTE gå ned mer i vikt -överhuvud taget) och arbetar endast i nuläget med att öka upp mina kalorier så att jag ska äta normalt och som precis alla andra. Under detta, som jag kallar stegring, så har jag gått till en dietist för att få råd om hur jag ska stegra utan att det blir galet för kroppen. När jag började stegra så gick jag ned mina sista 5 kilo TROTS att jag ökade matintaget. Jag frågade en läkare och dietisten och detta är helt normalt att det kan hända, dock skulle det stanna upp för att vara okay och det stannade också upp. Det kan hända att det blir så att kroppen NATURLIGT  vill lägga på sig ett par kilo under ökningen, för att den vill hitta den vikt som den själv tycker är normalt. Detta är helt okay med mig, för att klargöra. Går jag upp några kilon så är det helt okay -förutsatt så klart att det är kroppens val och inte för att jag börjar slappa till och äta massa hamburgare och godis. Dock vill jag också klargöra att jag äter hamburgare och godis som alla andra. Jag har faktiskt till och med släppt min regel om en dag i veckan och äter när jag vill (dock blir det oftast bara fredagen och -eller lördagen).

Jag försöker INTE hålla igen mitt matintag utan äter mer nu än jag gjort sedan innan jag började gå ned i vikt. Jag äter troligtvis mer än många som inte försökt gå ned i vikt gör, eftersom jag äter ett jämt antal kalorier om dagen, medan de som inte försökt gå ned i vikt, liksom blogginlägget jag skrev igår, faktiskt äter ganska olika och splittrat från dag till dag. Så kommer jag så klart också att äta sedan, ibland mer och ibland mindre , för det är så man normalt lever.

Vad gäller att jag räknar kalorier fortfarande fast jag är normalviktig handlar alltså för att avsluta detta, om att jag ska öka upp mina kalorier utan att det bli för stora nivåer som skiljer i kroppen, så att jag kan få släppa kalorierna helt och hållet och leva PRECIS som jag gjorde förra året när jag gick ned i vikt -enbart på sunt förnuft, fast nu i NORMAL mängd -till skillnad från "i mindre mängd".

Har ni några frågor så tveka inte att ställa dem!
Tack för ordet!

/Linda

 

Ljuvliga frukost

Jag har ett helt nytt intresse, ett intresse som växt sig starkare och starkare för var dag på sista tiden -mat. Jag älskar att komma på nya saker, leta bland recept och inspireras. Eftersom jag dessutom har celiaki (glutenintollerans) så gör det saker och ting något svårare i matmarknaden. Tack och lov har det kommit mycket produkter de senaste åren. Samtidigt blir det en utmaning att äta nyttigt och kanske lätt, då man har celiaki, eftersom det glutenfria sortementet brukar innehålla avsevärt högre kalomängd än det vanliga.
 
Jag fyller år den 9/8 (nästa vecka) och har då av mina svärföräldrar önskat mig boken "Smilla bakar glutenfritt" och hoppas att jag kommer att få den. Jag ska också försöka exprimentera fram lite goda men samtidigt lätta och nyttiga recept till er och generellt sett då bjuda på lite mer mat än jag gjort på sista tiden.
 
 
Nu till dagens frukost
En skål med Yoggi mini blåbär, toppat med rispuffar från axa och ett söndersmulat glutenfritt mariekex. Till detta två rostade smörgåsar, det ena med mackrill i tomatsås och det andra med lågkalorijordgubbssylt från Önos. Eftersom jag också ville ha en skiva ost till frukosten så tog jag detta på ett smörgåsrån och osten är en västan 5% vilken är underbart smakrik trots att den inte är lika fet som de andra ostarna. Till frukosten tar jag alltid ett glas C-brus och idag blev det med smak av granatäpple
 
 
 
 

Maten och tänket kring den

En av de vanligaste frågorna jag får och som jag ser diskuteras om i forum, är just mat. Det är så klart inte så konstigt eftersom det är med maten viktminskning/ett hälsosammare liv börjar. Ofta får jag kommentarer som denna: "har du tips på vad jag kan äta för jag gillar inte sallad så mycket" eller "min man/fru tycker det är så tråkigt om vi äter massa sallad hemma så han/hon äter massa annat och då blir det så svårt för mig" och "det är så trist med sallad jämt så jag tappar motivationen". Tillhör ni kanske också dem som känt eller tänkt på det viset? Jag förstår till 100% att motivationen ryker om man tror att viktminskning eller ett hälsosamt liv innebär att man bara ska äta torr sallad alla dagar. Eller för att utveckla vidare, att det bara går att äta kyckling, "läskig" kvarg (nu pratar jag om när man är ny på kvarg och inte vet hur man kan blanda) sallad och bubbelvatten. Detta är naturligtvis långt ifrån sanningen. 
 
 
Alla bör definitivt se över sina matvanor inför en livstilsförändring ja, för lever man enbart på pizza, snabbmat, micromat, bullar och läsk så kan det kanske bli vårt att köra den mat man redan äter. Äter man dock vanligt mat, men kanske i för stor mängd, på fel tider, blandat med för mycket gott och snabbmat alldeles för ofta, ja då kan du i princip leva som du redan gör -med vissa förändringar. Det är inte fel att anta att man bör äta massa sallad för en lyckad förändring men däremot är det inte alls rätt att tro att man måste göra det eller att man blir begränsad.
 
Om ni tänker på hur en helt "normal" person äter (någon som inte har något nämnvärt viktptoblem, räknar kalorier eller går på en diet, utan bara lever som "vanligt") så är det oftast en blandad matpalett vi ser. Ena dagen kan det vara en Mc donaldsfrukost och en annan dag en härlig yoghurtskål med färska bär, medan en tredje blir en kopp svart kaffe och möjligtvis en sönderbränd brödkant, som intas vid en stor gäsp och påsar under ögonen.
 
 
 
En lunch kan vara allt ifrån att det blir en cola och en varmkorv på hörnan, till en härlig nyttosallad med arbetskollegor eller vänner ute på ett härligt fik, till att äta gårdagens köttbullar och stuvade macaroner eller "oj jag glömde visst äta idag då jag hade huvudet på annat håll".
 
 
 
Samma sak med övriga mål så klart. Mellanmål kan hoppas över, glömmas bort, vara en chokladkaka på vägen från affären, en kanelbulle med vänner eller ett äpple -kanske inget alls. Middag kan vara kalorifet falukorv med ett kolhyderatspäckat superberg av pasta och varför inte två kilo riven ost på. En annan dag blir det nyttig kyckling med en stor sallad och ett par potatisar och en liten klick tzatsiki, kanske ekologisk för att vara nyttig. Ja ni förstår ju. INGEN äter nyttigt 24/7 och det måste man alltså inte heller göra då man vill viktminska/bli hälsosammare/göra en livsstilsförändring.
 
När jag bestämde mig för att jag  ville gå ned i vikt på riktigt så ändrade jag inte egentligen på maten jag åt. Ja, skillnaden var att jag slutade äta på Mc Donalds 3 dagar i veckan och att jag slutade äta godis 7 dagar i veckan. I övrigt gjorde jag endast egentligen detta: Minskade portionerna, la till lite mer sallad och åt godis och snask bara en dag i veckan.
I övrigt gjorde jag förändringen att sluta småäta helt och istället lägga fasta mål som frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål. Men jag ska erkänna att även jag glömde mellanmål då och då.
 
 
Men vad gäller "pedagogisk mat" så har jag ätit allt ifrån helt oinspirationsfulla talrikar med bara köttbullar och keso, till fräscha talrikar med en vackert färgfull sallad blandad med kyckling. Fungerat har det gjort också och fungerat bra för den delen. Jag har tappat 80 kilo från min kropp, men jag har inte tappat mina muskler (har gjort flertalet mätningar) och alla mina värden är fina och kanonbra. 
 
 noll inspiration
 helt vanlig mat
 att unna sig gott också
 balans
 nyttiga alternativ
 bättre alternativ 
 
Min rekommendation är helt enkelt att du gör din förändring så okomplicerad du kan. Se över maten ja, men äter du ok idag så fortsätt med det. Lägg gärna till nyttigare alternativ men ta inte bort allt det du älskar! Man FÅR faktiskt äta falukorv, pomfritt och gräddsåser också. Ät lite mindre av det bara. Och man får äta godis, bullar , kakor och dricka alkohol (om man har åldern för det) också, men se till att äta snasket bara en dag i veckan då. Alkoholen kanske varannan om ni kan tänka er att avstå.
 
Det är inte där det faktiska sitter, det är i huvudet.
För om ni VERKLIGEN vill, så LOVAR jag att det går. ALLA kan göra det jag gjort
 
 
 
 

Så gick det med vikten under semestern

Nu är det sista dagen på vår semester och imorgon startar vardagen. Det betyder också att ni kommer att få se mig bloggandes här som vanligt, eftersom vi kommer att vara hemma som vanligt nu. Idag har jag passat på att städa och tvätta här, så jag inte skulle ha det kvar till imorgon, för på kvällen kommer min syster Sandra hit för lite tv-spel. Det ser jag fram emot.
 
Nu till vikten. Hur har det egentligen gått för mig med vikten under semestern? Det är ju som ni vet lätt "att det blir lite för mycket semester" och alltså "för mycket av det goda" under den här perioden. Men jag kan meddela att för min del har det gått lika bra som förra sommaren -vilket innebär att jag stått helt still i vikt (förra sommaren gick jag stadigt ned). Det är alltså för att understryka exakt det jag ska göra nu. Viktminskningen är jag, som jag hoppas ni förstår, färdig med sedan en tid tillbaka. Vad som alltså återstår för mig nu är att hålla vikten. Detta ska jag dessutom lyckas med under tiden som jag ökar på mina kalorier till normal nivå.
 
Nu kanske ni som följt mig länge eller från början kommer ihåg att jag INTE räknat kalorier under tiden som jag gått ned i vikt. Jag understryker alltså även detta (och som det idag står i Söndagsbilagan till Aftonbladet) att jag alltså INTE räknat kalorier under min viktminskning.
Anledningen till att jag började räkna kalorier (i påskas ungefär) var för att jag ville kolla hur mycket jag egentligen åt eftersom jag då stod still på 57 kg sedan i mitten av januari. Vid närmare räkning visade det sig att jag åt ca 1300-1400 om dagen och jag fortsatte att räkna för att kolla att jag inte åt över det
-eftersom jag ville ned en bit till. Strax lossnade det helt (jag var alltså på en berömd platå) och jag gick ned till mina 50 kilo fort efter det (ca1,5 månader). 
 
Här valde jag att träffa en dietist för att få stöd i ökningen av kalorierna. Jag hade som jag sa innan, fortsatt att räkna kalorierna för att se att jag inte översteg 1300 på sluttampen, men också eftersom jag med hjälp av att räkna dem också kan öka dem (min matmängd) i en takt som kroppen accepterar, så jag kan ta mig från viktminskningläge till normalläge. För som ni alla förstår så har jag ätit allt -även godis, precis som jag sagt, men i lite mindre mängd bara (a.k.a ca 1300 kalorier om dagen) men så kan jag ju inte fortsätta leva eftersom jag inte vill gå ned mer i vikt. Än så länge går det alldeles utmärkt och jag har inte ökat något alls i vikt, under tiden som jag ökat mitt kaloriintag.
 
Jag har för en tid sedan haft en frågestund i min blogg och jag kommer snart att svara på dessa frågor. Passa på i detta inlägg om det är något ni vill fråga. Jag kommer göra ett samlat men kan även svara efter hand om det skulle vara så.
 
Och sist men inte minst, idag kom Aftonbladets söndagsbilaga ut, som jag är med i
 
 
Härom dagen i skärgården
 
Vi har njutit i solen under vår sista vecka, som vi spenderat i skärgården med Tomas föräldrar
 
Och tillslut ett litet tips. Jag hittade den här i affären och den smakar underbart gott! Jag använder den som pålägg på smörgås (men den kan även avnjutas som den är direkt ur burken)
 
 
 
 
 
 

England, Tomas vikt, grönan och bildbomb

Allt har nu börjat lugna ned sig efter Englandsresa och sommarförkylningar här. Jag har tänkt att skriva flera gånger, men eftersom det är semester så har vi varit iväg så mycket så man sitter inte vid datorn alls i princip. Inte bara bloggen har varit lite småkall, utan också min facebook. Det kommer komma ytterligare ett par dagar den här veckan som det kanske inte kommer så mycket från mig och det är eftersom vi ska åka ut i skärgården i några dagar och hälsa på Tomas föräldrar. Får jag ett bra tillfälle där ute så kommer jag så klart att låna deras dator men varken min mobil (som egentligen aldrig är strålande att blogga ifrån) eller surfplattan fungerar så bra där ute. Jag får helt enkelt göra så gott jag kan.
 
I England var det i alla fall både jobbigt och trevligt. Det var Intensivt och intressant. Sedan var det roligt att bila mellan Manchester och norra New Castle också. Det är väldigt fint i England måste jag säga och vädret var underbart strålande.
Det mest negativa var att det var svårt för mig med celiaki att hitta mat att äta -förutom om man handlade på supermarkets då, så det var bara det vi gjorde. Men på Plus ligger England med hästlänger vad gäller hur lätt eller svårt det är att hålla koll på hur mycket kalorier man får i sig. Det står nämligen TYDLIGT beskrivet kalorier på typ 98% av alla matvaror. Och det är tydligt angivet som per skiva, per bit, per bröd, per kaka osv och alltså inte bara per 100 gram. önskar jag vi hade det här hemma. Ja så att hålla koll var väldigt enkelt. Ja till och med på restauranger så stod ofta näringsvärdet angivet. Jag passade på att fotografera detta inne på just Burger King på flygplatsen när vi skulle åka hem. Däremot tänkte jag inte på att fotografera på den vanliga maten. Å andra sidan var våra huvuden mer inne på musik och möten än på mat.
En av producenterna ville i vilket fall gärna släppa våran ena låt på engelska Clubcharts. Man skulle då kunna lyssna på den via spotify och även ladda ned den på Itunes. Det var bara det att vid närmare undersökningar så visar det sig att detta skulle aldrig bli mer (troligtvis) än en låt som skulle spelas på clubbar där, någon månad. Större än så skulle det troligtvis inte bli och vi kände oss därför inte beredda att offra vårt toppnummer på detta -så vi avböjer det erbjudandet. Vad som i framtiden händer kan vi idag inte svara på.
 
Hemma fick vi mysvecka gånger 3000 med barnen förra veckan. Det blev Grönan tillsammans med farmor (tradition) och vi har sett familjefilm varje kväll, varit ute och njutit i solen och bara varit med varandra. I övrigt har Tomas också kört på i studion och arbetat med musiken.
 
Vad gäller vikter så står jag still på min vikt vilket känns kanon så här i ökningen. Tomas däremot har hunnit tappa 4 kilon på dessa två veckor. Det skulle nog gått snabbare om det inte var för att han gick upp strax över ett kg på Englandsresan då han inte var riktigt lika motiverad att hålla koll som jag, när vi väl var där (det var som sagt ett intensivt farande fram och tillbaka hela tiden). Men under första veckan tills vi åkte så gick han ned 3 kg och efter vi kommit hem så har han då tappat två kan vi säga.
 
Tomas Vikt: 84,1
Tappad vikt: -3,9 kg
 
Och här kommer avslutningsvis en bildbomb från sista tiden
 
På väg till New Castle
 
 tyckte det var toppen att på flygplatsen hitta en påse med minisnickers i (som jag inte köpte) eftersom jag då fick veta hur mycket kalorier mina favoriter i miniatyr innehåller (så man vet inför nästa gång man snaskar lösgodis)
 
 Ja, visst lyckades vi få punktering på vår hyrbil också...
 
Läs och häpnas. Ja och tänk på det nästa gång innan ni väljer sådan mat kanske. Ibland definitivt, men inte för ofta. För de som inte hänger med så bra på engelska så är vanstra värdena för ENDAST burgaren, medan det högra är för hela målet (detta finns i sverige också och ni hittar det på hemsidan, det var bara så bra att det satt uppe så där tycker jag)
 
Gröna Lund:
 En riktigt mysig dag på Grönan var det och barnen var som lyriska i karusellerna. Speciellt roligt var det med Leo som var helt salig just i tågkarusellen och i cirkuskarusellen. På slutet skrek han och sprang till Tuff-tufftåget hela tiden. Vi hade verkligen så mysigt. Tyckte också det var ett stort plus att de hade listor exakt på vad det fanns för mat och vart, för oss med celiaki. Klicka för att minityrerna ska bli större.
 
 
Oliver är nu redo att lära sig cykla utan stödjul och knåpar med det här hemma mest hela tiden. Supermysigt och han blir bättre och bättre på det. Första dagen ville han börja försöka själv
 
Vi hittade en lifesize version av Spindelmannen till pojkarnas glädje och de ville posera
 
Någon annan som fått posera var jag
 
Och till sist lite av hur jag äter och ni får nu dagens huvudmål:
 
Dagens frukost, en skål Lätt aprikoskräm med den glutenfria varianten av Start (Kick). Dock var smakkombinationen bara 50% och nästa gång kör jag mina vanliga rispuffar med kräm och kick med yoghurt eller fil. Hur som haver, till detta två smörgåsar med kassler, 5%-ig västanost och tomat, en C-brus och ett glas saft
 
Dagens lunch, glutenfri spagetti i Uncle bens sötsura sås. Lite a'la asiatiskt som jag åt med pinnar. Första gången på länge som jag inte hade sallad till maten men det mättade så bra ändå eftersom jag åt en rejäl portion med pasta.
 
Dagens middag, två wienerkorvar från viktväktarna (så goda) och lyxpotatissallad. Till detta en portion bostongurka och en brynd färsk champinjon. Dagens favorit helt klart
 
 
Och på Söndag så kommer Aftonbladets Söndagsbilaga som jag är med i! Så håll utkik i butiken om ni vill läsa mer om mig och hur jag gjort för att gå från 130-50 kg helt utan dieter eller operation
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buzzador - Häagen Dazs Salted Caramel

Jag är medlem i något som kallas för Buzzador.se Det innebär att jag (utan ersättning) får vara med att prova och prata om en del saker som finns eller är på väg ut på marknaden. Det kan vara allt ifrån lusmedel till barnen, till mat eller en internettjänst som man kan se på film via. Jag tycker att det är väldigt roligt att vara buzzador och har nu fått äran att delta i en kampanj för glass ifrån Häagen-Dazs. Mitt jobb i detta (och åter igen understryker jag att jag inte tjänar pengar eller sponsring på detta, utan det är något man gör frivilligt för att det är roligt) är att berätta för er om kampanjen.
 
 
 
 
 
 
Häagen-Dazs -  En äkta smak av lyx
Häagen-Dazs filosofi är enkel; att hitta de i särklass bästa ingredienserna i världen och av dem tillverka den finaste och renaste glass som finns. Det är alldeles för få konsumenter som är medvetna om tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glass. Detta är bakgrunden till att Häagen-Dazs startade Glassakademin, vars uppgift är att ge konsumenter fördjupad kunskap i hur man njuter av lyxglass på bästa sätt och med alla sinnen.
 
Vad är då lyxglass? Exklusiva smaksättningar med dyra eller sällsynta råvaror?
Nja. Ibland kan tillverkare skylta med lyx på förpackningen, men vi närmare granskning kan det visa sig att innehållet består till stor del av luft och tillsatser. Nyckeln till att välja kvalitetsglass finns i innehållsförteckningen. Genom att studera den kan du enkelt urskilja vad som är kvalitet och naturliga råvaror. Äkta glass har i regel få ingredienser där basen består av färsk grädde, mjölk, ägg och socker. Kvalitetsglass är också mer kompakt eftersom den innehåller mindre luft än billig glass.
 
Häagen-Dazs är äkta vara.
Den görs på färska, äkta och rena råvaror av högsta kvalitet
 
Väger tyngre.
Glassen från Häagen-Dazs har det lägsta luftinnehållet på marknaden och är unik med att en halvliter glass väger nästan ett halvt kilo. Eftersom inga stabilisatorer tillsätts i äkta glass har Häagen-Dazs minimalt med luft i glassen som är mycket kompakt jämfört med billigare glass. Du riskerar alltså inte att betala för luft
 
Fyllig smakupplevelse.
Eftersom Häagen-Dazs är tillverkad med färsk grädde istället för vegetabiliska oljor som fettbas, så blir det en fyllig smakupplevelse.
 
Fri från tillsatser.
Glassbasen i alla Häagen-Dazs är fri från tillsatser och innehåller bara fyra ingredienser. Grädde, skummjölk, socker och ägg.
 
Närproducerat.
Samtliga ingredienser till glassbasen samt förpackningen är producerade inom några mils radie från fabriken i norra Frankrike
 
Häagen-Dazs Glassakademi* har tagit fram tio budord, så att du som konsument ska få ut det mesta och det bästa av din glassupplevelse. Budorden innehåller experternas bästa tips och råd om vad du ska tänka på både när du väljer glass i frysdisken och när du äter den hemma.
 
1: Det är skillnad på glass och glass.
Läs på innehållsförteckningen och notera smak och konsistens när du äter glassen. Tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glassen har stor betydelse för smaken och konsistensen.
 
2: Glass ska göras på riktig grädde.
Kvalitetsglass ska aldrig göras på smör eller vegetabiliskt fett. I riktig glass ska färsk grädde användas som fettbas. En glass gjord på störst del grädde ger en mjukare fyllighet och rikare smakupplevelse samt att man slipper den feta hinnan som lägger sig i gommen av glass gjord på vegetabiliskt fett.
 
3: Hög kvalitet på råvaror gör skillnad.
De bästa smakerna kommer från naturliga ingredienser. Därför ska kvalitetsglass alltid göras på så färska och rena råvaror som möjligt.
 
4: Välj bort onödiga tillsatser.
Undvik glass som innehåller färgämnen, stabiliserings- och emulgeringsmedel. Glass som är gjord på de bästa möjliga råvarorna behöver inga industriellt framställda tillsatser och stabilisatorer för att ge utmärkt smak och konsistens.
 
5: Betala inte för luft.
Dyrare glass av högre kvalitet väger i regel mer än billigare glass. Jämför man i kilo blir den "billiga" glassen inte lika billig och den "dyrare" inte lika dyr. Därför bör man alltid jämföra glasspriser i kilo och inte i liter, annars riskerar man att betala för luft. Ju mer stabilisatorer det finns i en glassbas desto mer luft kan "piskas" in och desto mindre väger den. Minimalt med luft kräver inga stabilisatorer. En glass med högre densitet ger en fylligare smakupplevelse.
 
6: Låt glassen vila/temperera.
Kvalitetsglass med hög densitet (lite luft) bör stå i rumstemperatur i cirka tio minuter innan det är dags att avnjuta den. Då är den lättare att skopa och ger en fylligare smak.
 
7: Uttryck din kreativitet med glass.
Glass kan avnjutas på många olika sätt och kombineras med andra smaker i oändlighet. Testa olika smakkombinationer och hitta på dina egna glasskreationer. Varför inte strö lite flingsalt över chokladglassen eller tillsätta pistagenötter för att ge vaniljglassen det lilla extra.
 
8: Det finns gott om glasstillfällen året runt.
Glass kan avnjutas likväl på jul som på midsommar. Låt dig hänföras av fruktiga och fräscha smaker på vår/sommar och njut av de mäktigare och "varmare" smakerna vid höst/vinter.
 
9: Utmana konventionerna utan att göra avkall på kvalitet.
Det finns inget som säger att innovativ glass inte kan hålla sig till få och rena ingredienser.
 
10: Låt glass sätta guldkant på tillvaron!
Välj glass på samma medvetna sätt som konsumenter idag väljer vin, ost, kaffe och choklad.
 
Häagen-Dazs i siffror:
4 naturliga ingredienser används i Häagen-Dazs glassbas (färsk grädde, riktiga äggulor, skummjölk och socker).
0 konserverings-, emulgerings- och stabiliseringsmedel samt konstgjorda färg- och smakämnen finns i Häagen-Dazs glassbas.
15 sekunder tar det för en sked glass att smälta i munnen.
100% färsk grädde finns i all glass från Häagen-Dazs.
500 ml ryms i en förpackning.
48 kr kostar glassen som finns i våra vanligaste dagligvarubutiker
 
*Glassakademins fyra medlemmar består av fyra kända namn inom mat- och dessertvärlden: Daniel Roos, dessertkonditor, kokboksförfattare och medlem i svenska kocklandslaget. Annika Ingemarsson, matbloggare. Frederik Zäll, matbloggare och kokboksförfattare. Jennie Elmerfors, chefskonditor på Gateau och "Årets konditor" 2007.
 
Salted Caramel -Sött möter salt
Krämig och len kolagräddglass med strimmor av gyllene, saltad kolasås och krispigt salta knäckbitar. En trendig och oslagbar smakkombination som förenar det bästa av två världar.
 
Allergiinformation: Innehåller mjölk och ägg samt kan innehålla soja och nötter.
 
Vad är min upplevelse av Häagen-Dazs och Salted Caramel?
Ja, då kommer vi till slutpläderingen -nämligen vad jag tycker om den här glassen. Jag tycker att det skriker lyx om glassarna från Häagen-Dazs. De bjuder verkligen på kulinariska smaker och upplevelser utöver det vanliga för oss som älskar glass. Jag är just en glassälskare och väljer mycket hellre en god glass än godis när jag vill njuta ordentligt. Jag kan utan att överdriva säga att Salted Caramel är den godaste glassen jag någonsin har smakat. Det blev som en dans i munnen från första skeden och jag översköljdes av äkta smaker som räcker länge. Man behöver inte äta mycket för att bli nöjd, man behöver bara blunda och njuta. Jag rekommenderar er varmt att prova den här glassen
 
 
 
 
 

Intervju i Söndagsbilagan och Tomas start

Det är så mycket som händer nu så det känns som om dygnets timmar inte räcker till. Men det är roliga saker och det är ju det som spelar roll.
 
Om vi börjar med det viktiga (ordvits) så går det bra med vikten och jag står still på mitt kilo än så länge. Som ni vet har jag gått ned 80 kilo, helt utan macksäcksoperation, diet eller andra metoder och bara använt mig av sunt förnuft. Hur jag faktiskt gjort kommer ni att kunna läsa om i Aftonbladets SÖNDAGSBILAGA som kommer ut den 28 juli. Där är det en stor intervju med mig om hur jag faktiskt gjort. De fotade också mycket så ni får lite nytt och fräscht på mig. Detta är också anledningen till att ni fått vänta på svaren i frågestunden. Då jag fick veta att de ville göra en intervju så kändes det som kaka på kaka att ge er alla svar här och där. Så vi börjar med tidningen så kör jag det som eventuellt saknats här.
 
I övrigt är det massvis med andra spännande saker på gång. Idag kommer en vän hit från England och det är mycket framtid som ska diskuteras. Vi ska åka till England nästa vecka och sjunga och träffa lite musikproducenter. Jag har också ett stort fokus på att komma igång med mitt företag inom vikt-hälsa-coaching osv nu. Är det någon som är intresserad av det företaget så maila mig på goingsmaller@gmail.com
När vi kommer hem har jag förhoppningsvis mer information att ge er om hur saker och ting ser ut.
 
 Elaine Rennie 
 
Nu till något annat roligt och spännande! Tomas bestämde sig för att det var dags för även honom att ta tag i vikten en gång för alla. Han är absolut inte tjock men vill tappa 18 kilo för sin egen trevnads skull. Han tyckte att min metod är så bra så han kom igång redan kvällen efter han bestämt sig (dag 3 idag) och än så länge är han glad och nöjd. Han sa också att han förundrades över hur enkelt det faktiskt var och att han inte är ett spår av hungrig, utan hela tiden nöjd. Mer om hans resultat senare. 
 
Startvikt: 88 kilo
Målvikt: 70 kilo
BMI: 29,4
 
Jag avslutar blogginlägget med en kavalkad av bilder från sista tiden
 
 
Lekparksmys med barnen och världens bästa Jessica (<-- Jessicas blogg)
 
Födelsedagsfirande för pappa. Hurra hurra!!
 
Badmys hos mina föräldrar
 
Blandade bilder på mig
 
Avslutningsvis ett supergott mellanmål. 140 kalorier för hela burken så jag brukar äta direkt ur
 
 
 
RSS 2.0