Länk till reportaget

Hej på er,
 
Här i Portugal fortsätter solen att skina. Vi tränar och tar det lugnt, om vartannat. Det är verkligen en speciell känsla att träna på en lång härlig sandstrand, med havet brusande i öronen. Ett längre inlägg med bilder kommer så klart när jag kommer hem.
Här kommer länken till reportaget i Expressen:
 
 

Vinnaren i tävlingen

Stort Grattis till Corinne som är den som vann bikinin från To Die For Swimwear!
 
För övrigt kan jag meddela att solen skiner i Portugal och att bilder kommer så snart jag får möjlighet.

portugal!

Jag sitter här i soliga portugal och skickar er ett kort blogginlägg. Jag har tyvärr inte tillgång till fri internet så bloggen uppdateras om och när vi har möjlighet.  Det är i alla fall ganska varmt. Solen skiner och jag gissar att det är ca 22-25 grader. Nu klockan 15 ska vi iväg och träna lite dansgympasakgrej, vilket ska bli kul tycker vi. I övrigt har vi hittills mest tagit det lugnt och bjutit av semestern. 
 
 

Jag är på löpet!

Åh, jag måste dela detta mer er också. Jag gick in på facebook för att kolla det sista innan vi åker och får detta inlägg av en vän. Lite oväntat, för jag visste att jag skulle vara med i tidningen -men inte på löpet.
 

Jag lovar att det kommer

Då bär det av för oss mot Portugal och Monte Gordo. En vecka i förhoppningsvis varmare klimat. Jag kommer också inom ett par dagar att publiceera vinnaren av bikinin från To Die For, så håll utkik efter ert namn. Jag kommer att uppdatera bloggen så fort jag får möjlighet igen. Tills vidare önskar jag er en fortsatt skön helg!
 
OCH TACK för alla era mail och underbara kommentare! Jag vill att ni ska veta att det värmer och jag svarar så fort jag kan på allting. Men jag LOVAR att er att ett svar kommer att komma. Kram från mig
 

 

Med högsta bravur

Spendrups.se kan man läsa följande text: 
 

"Med en liten blinkning till 50-talet bjuder
Loka på smaker som är lika mycket ”old
school” som jukeboxes och stora bilar. Och
samtidigt är de helt nya i sin form. Vatten
med smak av chokladmilkshake,
jordgubbsglass och citronpaj – utan socker
eller andra sötningsmedel – har aldrig tidigare
funnits på den svenska marknaden."

 

Jag kan inte annat än att bekräfta texten ovan. För med högsta bravur så bjuder LOKA här på en äkta kulinarisk upplevelse i helt ny form -ett vatten som smakar antingen chokladmilkshake, jordgubbsglass eller citronpaj. Vill man kalorifritt njuta en äkta upplevelse som låter smaklökarna få sig en riktig liten dans av glädje så rekommenderar jag varmt dessa tre flaskor med vatten. De fungerar faktiskt till och med för de som normalt inte tycker så mycket om mineralvatten, då detta vatten helt spräcker ramarna för smaksatta drycker. Luras inte av det söta i namnet på drycken för som vanligt innehåller LOKAS vatten inga som helst sötningsmedel. Alla dessa tre smaker får av mig högsta betyg och jag kommer med glädje att dricka dem så länge de kommer att sälja dem (för ja, det är tyvärr säsongens smaker som under hösten kommer att utgå ur sortementet, om inget inträffar). Våga prova ni också!

OBS -detta är inte ett sponsrat inlägg
 

Tiden, Portugal och GLÖM EJ

Tiden går  förbi ganska snabbt nu för tiden tycker jag. Ena sekunde tycker jag att jag har all tid i världen och planerar för det ena och det andra (däribland bloggande) och andra sekunden har tiden runnit förbi och det har varit fullt upp med så mycket att jag inte hunnit sitta vid datorn en minut under dagen. Jag skulle vilja ha en surfplatta kan jag säga, det skulle klart förändra mitt bloggläge och göra det enklare för mig att blogga precis när jag faktiskt vill.
 
Imorgon reser jag och Tomas till Portugal. I sju dagar kommer vi att vara tillsammans med Wellness i Monte Gordo och träna, äta god mat och njuta. Det känns underbart skönt att få komma bort och riktigt ta hand om sig på bästa sätt. 
 
Ett exempel på veckans schema ser ut så här

LÖRDAG
ca 20.30 Ankomst till hotellet, incheckning
21.00 Middag

SÖNDAG
07.00 Yoga
07.30 Morgonjogg/stavgång
08.15 Styrka, rörlighet 30 min
10.00 Välkomstmöte i konferensrummet
11.30 Box/styrka
11.30 Crossfit solid
11.30 Afro
15.00 Crossfys
15.00 Cirkelgym
15.00 Disco
16.30 Löpning, grundläggande löpteknik + distans
16.30 Introduktion stavgång
20.30 Föreläsning:Paolo Roberto

Alla träningspassen och föreläsningarna är frivilliga så om man känner att man hellre vill vara i spaavdelningen, ute på byn, på stranden, utflykt eller egen aktivitet går också detta bra. Jag längtar verkligen efter alla hälsomöjligheter men franför allt också efter värmen och solen.

 

Min vikt står på 55 som den ska, jag håller den och det känns bra. Vågen använder jag inte längre varje dag vilket känns skönt faktiskt. Jag kollar min vikt en eller ett par gånger i veckan, men inte längre varje dag som tidigare. Jag tror det är en viktig del i processen, att lyckas slita sig.

Jag kommer senare idag att skriva ett mail med lite bra gottetips till er, som är fantastiska under viktminskning, men också ren njutning för den som vill hålla vikten eller bara leva riktigt gott -och nyttigt

OCH GLÖM NU INTE TÄVLIGEN SOM AVSLUTAS KLOCKAN 12. I EFTERMIDDAG TALAR JAG OM VEM SOM VUNNIT BIKININ

Magsjukan över snart?

Efter att ha sovit i tre timmar så var det bara att gå upp med barnen idag på morgonen. Tack och lov så slutade Leo att kräkas vid 3 i natt, så nu är det bara att hålla tummarna för att han inte börjar igen och att ingen annan också kommer igång. Det värsta nu är väntan, för det var på onsdagen som pojken på förskolan kräktes och det tog ända tills natten mot lördag innan Leo kräktes första gången. Det betyder med andra ord att han inte kräktes förrän ca 60 timmar senare (!) Det betyder att om vi blivit smittade nu under natten så kommer vi kanske inte börja kräkas förrän onsdag eftermiddag/natt. Vilket dessutom också skulle vara om vi blev smittade nu. För om till exempel Oliver börjar kräkas i natt och vi blir smittade av honom, så kanske det tar ytterligare någon dag. Så det är som sagt var bara att hålla tummarna. Och OM vi nu blir eller blivit smittade så är det bara hoppas det bryter ut så absolut snart som möjligt.
 
I övrigt idag så har jag varit på ett möte och sedan har jag storstädat här hemma. Jag har rensat bland mina kläder och barnkläder, samt fotsatt med ommöblering och strukturering, Riktigt produktiv dag måste jag säga och sådant känns alltid härligt.
 
Idag bestämde jag mig också för att det åter igen var dags att lägga bort vågen under några dagar. Jag väger mig annars varje dag som de flesta av er säkert vet, men det kan också vara bra att ibland inte alls titta på vågen utan bara gå på kropp och känsla
 
 

Den slog mot oss i alla fall

Det har varit en helg utan vila kan man lugnt säga. Roligt men stressigt och jag har inte hunnit med att sitta vid datorn förrän nu en snabbis innan sängen. Leo är magsjuk vilket känns väldigt trist så klart och nu är det bara hålla tummarna för att jag och Tomas lyckats hålla så pass bra rent så bra att ingen annan blir dålig. 
 
Imorgon har jag ett spännande möte på förmiddagen och sedan ska jag hem och fortsätta göra om här hemma. Jag ska också sätta mig ned och skriva ett längre blogginlägg hade jag tänkt.
 
Kom ihåg tävlingen jag har här i bloggen också!. Bikinisarna man kan vinna är superfina. Glöm inte bort att ni kan gå in på hemsidan för att se flera modeller att välja emellan och att om ni länkar till den här tävlingen i er blogg så har ni extrachans att vinna. Glöm då inte att skriva i kommentaren att ni också länkat, så ni får en extra chans
 
 

Vinn en fantastisk bikini här!

Jag tävlar här ute en helt fantastisk bikini från To Die For
Missa inte chansen att vinna. Tävlingen pågår fram tills den 19 April.
Allt ni behöver göra för att delta i tävlingen är att; 

1) Gilla To Die Fors facebooksida (www.facebook.com/todieforswimwear
2) Skriva i detta inlägg (eller i tävlingen på min facebook) vilken modell ni vill vinna 

För ett extra plus och chans så dela denna tävling på facebook eller skriv om den i er blogg (skicka då en länk här i inlägget)

LYCKA TILL!
 
 

Tävlingsdags

Det är en superspännande tävling på gång här i bloggen och den kommer troligtvis upp under dagen. Missa den inte! Mer information kommer snart
 

Så här ligger det till med extrahuden

Ett kort inlägg här bara, för jag får just nu väldigt mycket frågor och majoriteten av dem rör min hud. Jag har fått göra en bukplastik för att ta bort överflödig hud på magen. Jag har dock fortfarande kvar massa hud på armar, ben, rygg osv. Det döljs ganska bra under kläder tack och lov men om ni ser på mina bilder så kan ni ofta se armarnas extrahud. Jag kan ta lite foton längre fram som visar mer av huden, men innan jag vet hur det blir med operationen av benen så vill jag gärna vara privat med i alla fall dem.
 
På den här bilden kan ni ganska bra se huden på mina armar (dock samma arm på båda bilderna, men ur olika vinklar. Båda armarna har så klart lika mycket hud)
 
Lite hud på mage och rygg som jag visade upp den 17 december, dagen innan min bukplastik
 
Och här kan ni då se ett exempel på magen efter bukplastiken, även om den faktiskt var ganska svullen på den vänstra bilden (jag kan dock ta någon ny bild i dagarna)
 
Så nu vet ni hur det ligger till med huden. Jag kan också säga att det stramat upp sig mycket efter hand, ja, för det är stor skillnad på till exempel armar och ben nu mot för kanske tre månader sedan. Men det kommer aldrig dra ihop sig så pass mycket att man kanske inte skulle behöva opereras för att kunna få chansen att få det fint. Vad gäller för er egen del så är det ett avvägande man måste ta, om man vill opereras eller inte. Men att huden drar ihop sig helt det händer väldigt sällan
 

Söka till Idol

Idag har det varit en till dag som varit riktigt fullspäckad med saker att göra. Först spenderade jag hela förmiddagen hemma hos min barndomskompis Ann-Christin, där jag såg till att suga i mig lite energi inför lördag. Jag har nämligen tänkt att jag ska söka till idol då. Så ni får gärna hålla tummarna för mig om ni känner att ni har en minut över. Min allra högsta dröm, sedan så länge jag kan minnas, har varit att bli sångerska. Ni som följt min blogg länge vet ju att jag jag håller på med musik väldigt mycket och att min man är musiker och skriver egen musik. I förrgår ringde en vän till mig och sa till att i år borde jag verkligen söka och då bestämde jag mig för att göra det.
 
Sedan har jag tränat två pass på 60 minuter på crosstrainern idag också, samt varit ute och hämtat och lämnat barn, handlat, lagat mat och allt annat sådant som hör vardagen till. Men även om det är skönt att ha mycket tid ledig så hoppas jag verkligen att jag ska hitta ett jobb nu. Det har gått två månader sedan kontoret jag arbetade på lades ned och verksamheten flyttades till hk i växjö (vilket innebar att jag blev arbetslös). Jag har höga förhoppningar på den arbetsintervjun jag var på i måndags.
 
En annan spännande sak jag kan berätta är att jag fått en kallelse till en konsultation angående extrahuden på benen. Så jag kommer förhoppningvis att få det fixat, vilket vore helt fantastiskt. Dit ska jag den 6 maj, så det är inte så långt kvar
 
Lite enkla inspelningar där jag sjunger nedan
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen!

När en facebookvän till mig länkade till Biggest losers sida på facebook, med uppmaningen om att jag skulle tävla om träningstillfällen med Mårten Nylén, så kunde jag inte föreställa mig att det skulle resultera i att så många skulle styra in varken i min blogg eller på min facebooksida. Men jag brinner för och älskar att hjälpa andra människor så jag tycker det är väldigt roligt och välkomnar alla nya läsare.
 
Just nu är det många frågor som ställs och det är allt ifrån hur jag gjort till hur det fungerar med huden. Jag kommer inte kunna svara på alla frågor men kommer inom några dagar att sammaställa information till er samt svara på de mest ställda frågorna. Kortversionen lyder i alla fall att jag INTE gjort någon magsäcksoperation, utan valde att gå ned i vikt på min egen vilja. Jag har ätit all mat i "lagom mängd" och har alltså klarat det helt genom att göra en livsstilsförändring. Jag bestämde mig kort sagt för att försöka gå ned i vikt genom att leva som jag kommer vilja göra resten av livet -fast i lite mindre mängd under själva minskningen. 
 
Jag har haft kalorier som min tanke i bakhuvudet. Jag har inte räknat dem slaviskt men har överslagsräknat i huvudet och har försökt hålla mig på ca 1300 om dagen. Jag har tränat genom vardagsmotion och vanlig motion mest. Jag började som störst med att simma och sedan följde jag med powerwalks och sedan började jag motionera på min crosstrainer hemma.
 
Fortsätt gärna ställa frågor, så ska jag svara efter hand och så gott jag kan
 
 

-75 kilo utan operation

Ett par jämförelsefoton kommer här
 
April 2010 vägde jag 130 kilo och April nu 55 kilo. -75 kilo, utan operation
 
April 2012 vägde jag 112 kilo och nu April 55 kilo. -57 kilo
 
Att tappa min vikt tog ca 12 månader
 

Dags för gymmet och frågestund

Många frågar mig just nu hur jag har gjort för att tappa min vikt och en del frågar om jag är opererad. Svaret på det är att jag inte har opererat mig. Mina 75 kilo har jag tappat helt genom att äta allt i lagom mängd och röra på mig så mycket jag kan. Ni får gärna ställa alla frågor ni vill för jag kommer att köra en frågestund om ett par dagar. Ställ era frågor i kommentarerna
 
Idag har det varit en mysig dag med goda vänner och ikväll blir det en vända på Gym & Motion med Jessica för att bränna av ordentligt med kalorier. Jag ser fram emot att testa på Easyline så håll gärna tummarna för att vi får plats i gruppen idag.
 
 
Jag och Jessica idag på dagen
 

Vår påsk

Tydligen blev det något fel på mitt senaste inlägg, så det som skulle publicerats i torsdags blev publicerat väldigt sent, vilket var underligt. Jag tänkte i alla fall att jag nu ska berätta för er om min påsk
 
På skärtorsdagen hade jag två underbart fina små påskgubbar här som gick påskkärring. De tyckte att det var väldigt roligt och om det inte varit så kallt så tror jag gärna de gått vidare till flera hus. Dock fick de ihop godis i mängder så de var väldigt glada
 
 
På långfredagen så hade vi mina familj bestående av mina föräldrar, mina stvå systrar och deras flick -och pojkvän med. Zahid och Sandra ska gifta sig så han kalls dock morbror här redan. Vi åt vitlöksspäckat kycklingbröst, potatis, smörgås med en röra på, ägghalvor med skagen, majonäs och räkor, tre sorters sill, gravad lax, ost, köttbullar och sallad. Till efterrätt var det tårta som min syster bakat, macrons (som till min lycka var glutenfria) och  glutenfria kakor för mig medan de andra också hade chokladbollar. Det var en väldigt mysig kväll och en ny påsktradition är född hos oss på långfredagen
 
vitlöksspäckad kyckling
 
 
Zalle, Sandra, mamma, pappa, Jenni, Frida, Tomas och Leo. Vi hade dukat upp i vardagsrummet så alla skulle få ordentlig plats att sitta
 
 
 
 
 
Kolla lilla linslusen som tittar fram bakom mig
 
 
 
 
 
Jennis fina påsktårta
 
Macrons var så himla gott!
 
 
 
Tårtan var fin även på insidan
 
Barnen fick påskägg av mormor och morfar
 
 
På Påskafton hade vi en lugn dag hemma. Normalt så brukar vi som tradition åka ut till Tomas släkt då och mötas allihop, men i år var det så många som inte kunde och därför fick det istället bli på söndagen, på påskdagen. Det var i alla fall en otroligt mysig dag med massa god mat, supergott fika och härligt sällskap. Det blev också sedvanlig äggjakt för barnen som under påsken i princip lever på godis och fika. Inte undra på att det finns något som kallas "holiday weight"
 
 
 
 
Förväntansfulla på väg till släktträff
 
 
 
 
 
 
Tomas syster och mormor förbereder förmiddagsfika
 
Tomas systerdotter och barnens kusin Ida hade bakat en god morotskaka
 
 
Tomas mormor fixar helgskinkan till morgonsmörgåsarna
 
 
 
 
Min kära svärfar hittade en rolig leksak... 
 
Den leksaken fick Leo syn på
 
Oliver och Marcus busade runt med Tomas systerson, kusin Victor
 
Systerson 2, kusin Emil
 
Leo passade på att prova leksaken farfar hittat
 
Medan Tomas, svärfar Bosse och Tomas kusin Eva tittade på
 
 
Emil joinade lillkusin
 
God frukostfika
 
Kaffe och en kvargsmörgås
 
Fast de nyttiga alternativen ersattes snabbt och jag gav med mig för påskmys. Dessa kolakakor var som en dröm i munnen
 
Min fina Marcus med glasögonen på sne
 
Svärfar och Tomas kusin Monica
 
Så extremt goda bullar och dessutom hade vi turen att få lite saffransbulle också
 
Jag hade aldrig provat brownies förut men de var ljuvliga
 
Godis hör påsken till och jag åt säkert ett kilo fördelat över helgen -haha
 
Släktmys!
 
Äggletningsdags i solskenet
 
5 ägg var fick pojkarna
 
Leo letade på sitt eget sätt (genom att stå still) tills Ida hämtade honom och gick runt och letade med honom
 
Ida och Monica
 
Tomas letade med Oliver
 
 
 
Vuxna och barn tillsammans i det fina vädret
 
Leta snabbare mormor tycker Victor (Tomas mamma och min underbara svärmor <3)
 
Inne igen och lite avslappning inför lunch/middagen
 
Extremt god efterrätt gjord på digestivekex och med någon form av citroncreme inne i. Söta små fågelbon
 
Precis lika goda som de såg ut
 
 
Förberedelser i köket av Tomas moster och kusin Monica (köket är under renovering, därav inga luckor)
 
 
 
 
Tomas mormor fixade sillen (det var hos henne vi var)
 
Ett glas champagne för att fira påsk
 
Tomas kusin Andreas
 
Emil
 
Förrätt
 
 
 
Omelett med svampsås
 
 
Varmrätten glömde jag fotografera men det var lammstek och fläskfilé, med god sås, sallad, potatis och gelé
 
Tomas syster i solen på altanen
 
Monica och Ida hade svårt att hålla fingrarna i styr runt efterrätten ;-)
 
På annandag påsk så lämnade vi bort barnen till Tomas syster under några timmar eftersom vi ville möblera om hemma. Vi ska bygga om på övervåningen för i nuläget är det bara ett stort rum utan väggar (där ifrån där Oliver ramlade ned i trappa) och pojkarna är så stora nu så de kan inte dela rum längre. För att kunna göra det så flyttade vi ned pojkarna och upp förrådet och musikrummet. Det blir nog inte klart förrän i höst men huvudsaken det blir gjort. Vi jobbade på hela dagen och det blev riktigt bra. Men oj så rörigt det var medan rummen skiftades. Det var tur att vi kunde lämna bort barnen i några timmar
 
Musikrummet skulle bli barnens rum
 
Hela rummet tömdes och förbereddes
 
Underbar röra i vardagsrummet när det som skulle upp och ned fick ta plats där
 
 
Det var som sagt tur att inte barnen var hemma så man kunde jobba på ifred
 
 
Och när man rensade i barnens rum så kom det fram lite skräp kan man säga, "det som göms i snö"
 
Men under samma dag lyckades vi tömma hela rummet och stoppa in barnens saker
 
De får dela rum tills väggarna är uppe där
 
Och vardagsrummet såg åter igen ut som ett vardagsrum och inte ett inferno.
 
Jag hoppas att ni alla också haft en underbar påsk och att ni inte känner er för uppsvällda nu efteråt. Och har ni slappat till under påsken så hoppas jag ni snabbt hittar in i rutin igen
 
 

Långfredag och besök

Igår gjorde jag valet att ha min mellankille Oliver, hemma från förskolan. När vi kom dit var han ledsen och trött efter en morgon som från hans sida bara varit gnällig och i min tur då enbart irriterad. Vi passade på att ha det mysigt med en fika (jag åt inget), lite teckningsritning och sedan när Tomas kom hem till 12 så gick vi och åt på pizzerian. Jag åt pizza för första gången sedan jag kan minnas (glutenfri så klart så den är lite mindre än en vanlig) och det var verkligen så himla gott. Jag har ännu inte kunnat släppa helt på tankarna kring det här med kalorier -vilket jag tycker är bra för annars finns det nog en risk att man går upp i vikt, men nu menar jag oron för att jag får i mig för mycket kalorier när jag äter vissa saker. Efter pizzan började jag räkna runt i huvudet så gott jag kunde innan jag tillslut fick ge mig och bara acceptera att jag åt en pizza och det var inget mer med det.
 
Påsken har startat på allvar. Igår gick barnen påskgubbar och njöt sedan i fulla drag av "intjänat" påskgodis -medan trötta föräldrar också tillslut fick lite sofftid och återhämtningstid. Idag är det storstädning och matlagning som gäller, för ikväll så kommer mina föräldra, min syster med flickvän och min syster med fästman hit på påskmiddag. Jag tror det blir gott och mysigt och vi ser väldigt mycket fram emot detta. Sedan på kvällen stannar Sandra och Zalle nog troligtvis kvar med oss och spelar lite tv-spel, vilket alltid är så mysigt.
Imorgon blir det en lugn dag, med inget speciellt påskfirande. På kvällen kommer en kompis till Tomas hit och de ska arbeta i studion, medan jag är nere och hjälper min pappas kompis, på puben, som karaokevärdinna. På söndags ska vi sedan ut till skärgården och trägga Tomas släkt och ha påsklunch med äggletning. Det är en tradition som vi hållit vid varje år, dock brukar det vara på lördagen normalt. I år var det bara en del som inte kunde då och då får det bli på söndagen istället. Men det spelar ju ingen roll eftersom måndag är röd dag den också. Hur ska ni fira er påsk?
 
Oliver hemma från förskolan
RSS 2.0