Hur tankar förändras

Idag har det varit en riktigt städdag här hemma. Man ska inte underskatta motionen man får av städning. Kryper man runt, far upp och ned och kör på i ett ordentligt tempo så kan man bränna några extra kalorier på en storstädning. Det är inte att glömma att all rörelse är bra rörelse. 
I övrigt har det varit en helt fantastisk dag väderwise och barnen har kunnat vara ute hela dagen och njuta och det är är verkligen underbart -precis som det ska vara på sommaren.
 
Idag tog jag fram ett av mina andra klädesfynd som jag gjort. Denna fina klänning köpte jag av en väninna för 10 kronor nu i veckan
 
 
Bandet är egentligen menat att knyta bakom ryggen bara, men jag älskar när det blir lite 50-talskänsla över kläderna så jag knyter gärna bandet runt om. Jag har förövrigt förälskat mig i klänningar över lag nu. Det är så himla roligt för under flera år så använde jag inte klänning eller kjol egentligen. Jag hade helt enkelt inte figuren till det. Men förra året när jag satte på mig min egentligen första kjol på flera år så öppnades den dörren och nu är jag galet förtjust i fina klänningar och kjolar
 
Hur har era tankar kring kläder förändrats när ni tappat vikt eller är o processen att gå ned?
 
 
 

Nya fynd!

Tillhörande det bästa jag vet nu för tiden -när jag är normalviktig, är att fynda i klädhörnor. Jag erkänner att jag gärna spanar in alla reor men att jag också gärna kan köpa begagnat om det är fräscht. Jag har alltid älskat kläder och skor men har sällan kunnat njuta av dem så som jag önskat. Kanske minns ni alla klädebilder jag började lägga ut på mig förra sommaren? Det handlade ju om roliga saker som att se den stora förändringen i kroppen. Jag blev glad när jag såg mig själv i spegeln och kunde se alla nya sorters kläder som jag kunde ha, ju mindre jag blev.
 
Igår var jag på bakluckeloppis. Egentligen hade jag inte alls tänkt gå och om jag går på sådant så är det normalt sett definitivt inte för att handla kläder. Men igår när jag var och tittade bara för att få en timme på kvällen att gå, så hittade jag en hörna med riktigt fina och fräscha kläder. Att jag hittade oanvända saker med prislappen kvar gjorde heller inte läget sämre. Igår gjorde jag två fynd för 30 kronor styck. Yes 30 kronor för två riktiga skönheter. Således en riktigt nöjd fröken här
 
 
 
Så ibland kan det visst löna sig att släppa comfortzonen och ta sig en titt bland begagnat också. Jag är väldigt nöjd med både klänningen och jackan.
 
Nedan kommer några av de klädesbilder jag visade er förra sommaren (klicka för att förstora)
   Det är lite skillnad från nu
 
 

Vad har ni för planer?

Åh vad trött jag har varit idag. Av olika anledningar så blev min sömn störd i natt och det är otroligt att det verkligen kan rubba en hel dag. Men ja, nu är kvällen här och snart är det dags att få ta igen sig, så imorgon är jag förhoppningsvis piggare.
 
Gårdagen spenderade jag (förutom med att söka jobb så klart) tillsammans med min vän Anna och min underbara Jessica. Vi hade lite roligt här och passade på att ta några foton. Kan ni tänka er va, att Jessica har tappat vikten av hela mig och jag som tappat hela 80 kilo har blivit så liten att jag faktiskt är lätt nog att sitta på någons axel. Det är galet. Jessica hittar ni bland annat på instagram där hon heter @nevergiveupjess.
 
 
Idag har jag så klart också sonderat efter jobb på nätet (obligatoriska dagsbestyr) men även passat på att träffa en annan väninna på förmiddagen och Jessica en snabbis vid lunch. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderade jag med lite handling (imorgon ska ni få se vad) samt att umgås med Tomas. Imorgon är det hans sista arbetsdag och sedan är det åter igen dags för en välförtjänt semester.
 
 
Har ni några trevliga semesterplaner i år?
 
 

Provsvar, naglar och muskler

Nu ska jag börja med att berätta att mina provsvar har kommit från läkaren. HÄR är mitt inlägg där jag skrev att jag skulle gå dit och varför. Alla provsvaren kom tillbaka med strålande resultat. Jag hade inte ett fel och inte en brist i hela kroppen. Jag frågade läkaren om det fanns någon som helst risk för att jag skulle vara undernärd eller på väg att bli och hans svar var rätt och slätt "nej, jag har ett papper framför mig här som är fullt med bara strålande provsvar". Inte ens mitt järnvärde var lågt.
Så nu hoppas jag att med två kroppsanalyser den senaste månaden -samt dessa provsvar, så fortsätter jag att visa att min viktminskning (den är nu klar) gått till på ett riktigt och hälsosamt sätt. Dock vill jag ändå understryka igen att de sista kilona rann av, av sig själv och det var inget jag försökte med. Det kom när jag började öka mitt kaloriintag.
 
Här kör jag på med mat, träning och livet. Dagarna gå snabbare än man tror för pang så är det kväll. Och igår ska jag erkänna att jag för första dagen på evigheter var så vilsen att jag inte kunde avgöra om det var måndag eller tisdag. Tack och lov för att man kommer på sig.
 
  OBS: Klicka på bilderna för att få dem större. Gäller ALLA miniatyrer
 
Under helgen som gått så hade vi ju först midsommar, sedan på lördagen så gjorde jag naglar -vilket var så underbart att få gjort. De blev så himla fina och jag gjorde dem hos en tjej här där jag bor. För er som känner mig och bor i närheten kan jag varmt rekommendera er att göra era naglar hos Afarin -hon är helt fasntastik. Noggran och så duktig. Fråga gärna så berättar jag mer. Säger ni koden "goingsmaller" till henne så blir det lite rabatt också. Jag länkar till hemsidan så fort den är uppdaterad ordentligt.
Efter nagelfix så var vi på födelsedagsfika hos barnens kusin Victor. I söndags fortsatte vi att greja med det nya rummet på övervåningen och så snart det blir klart så ska jag visa er bilder på det.
 
 
I måndags kunde vi njuta av underbart vackert väder, med solning på dagen -samt att jag spenderade några timmar med min underbara Jessica vilket alltid är en underbar energikick av härliga utbyten. Vi startade dagen med en pw på 9 kilometer i värmen och åt sedan lunch och hade det skönt.
Jessica och jag sågs en stund igår på dagen också och pratade lite. På kvällen som vår stora Marcus över hos mormor och morfar, så resten av familjen tog en glass i kvällsolen, innan jag färgade tillbaka håret till min natueliga hårfärg. SÅ skönt. Det var roligt med det röda i ett par dagar men sedan trivdes jag inte alls i det.
 
 
Avslutningsvis lite bilder på mina muskler i nuvarande status. Det är inte så bra bilder, det vet jag -så jag ska ta bättre så ni kan se ordentligt och lättare. Men det är något i alla fall. Progress in the making
 
 
 

Midsommar 2013

Idag har dagen "hamnat efter". Vi åkte hem från skärgården i natt och var hemma strax innan 1.30. Vi sov därav tills ca 9 idag innan vi kom igång och eftersom frukosten inte blev förrän vid 10 blev heller inte lunchen förren strax efter 13. Men det är så som det är ibland. Gårdagen var i vilket fall väldigt trevlig och det är ju det viktigaste. Vi åt väldigt god mat och fikade och hade det gott.
Idag har det som sagt gått på halvfart, men så får det lov att vara ibland.
 
Ikväll blir det myskväll med sommarkrysset för oss. VI har möblerat i Marcus rum idag och fixat lite i Olivers rum, så det blir lagom mycket skoj för oss i nuläget. Imorgon ska jag gå och fixa mina naglar -det ser jag väldigt mycket fram emot.
 
Hur var er midsommar?
 
 
 
 

Jag svarar om mat, samt önskar trevlig midsommar

Jag hade möjligheten till lite tid vid datorn här innan vi ska gå ned till midsommarstången och fira tillsammans allihop. Jag ska försöka ta massa bilder så ni får se sedan.
 
Jag vill bara nämna att jag fick en frågan angående min mat. Frågan gick mest ut på om jag alltid äter kalorisnålt och således fastnat i detta tänk. Svaret är att visst jag äter mycket kalorsnålt, men självklart inte enbart. De bilder ni fått se på min mat är bara en liten bråkdel av det jag äter och jag har med flit inte visat allt eftersom denna sida också ska hjälpa och inspirera till er som vill gå ned i vikt. Således har det känts fel att visa saker som då kanske inte alltid är helt lämpliga -eftersom det kan bli lite förvirring. Angående ägg så äter 9 av 10 gånger MED äggulan, det är bara att ibland vill jag ha nåt extra på sidan om och då hade jag en tetra med äggvita i kylen och gjorde mig en lämplig äggviteomelett. Jag älskar äggula, det är det som smakar på ägget. Löskokta ägg är underbara. Så nu vet ni det. Nog sagt om det och jag lovar att lägga upp mer bilder som även visar annat jag äter.
Avslutningsvis frågar många också om varför jag äter vanligt vitt bröd och så ofta utan något på. Svaret är att jag har celiaki -glutenintollerans och det är svårt att hitta nyttigt bröd då. Det vita är absolut inte det nyttigaste nej så klart, men det är gott och bara det är en fröjd när man har celiaki. Varför inget på? För att det är gott! Jag tycker om att doppa i kräm, the, yoghurt eller liknande. Men ska jag inte doppa så har jag gärna med philadelphiaost, tomat, gurka och annat smaskigt (och fett ibland) på.
 
Idag ska jag äta grillad mat, potatis, rabarberpaj, halloon, glass, keso, dricka läsk och annat mumma. Jag hoppas att ni inteheller glömmer att njuta -men samtidigt kommer ihåg att det GÅR att njuta utan att överdriva. Och ska ni bara smakska en dag den här veckan så kan det väl vara okay attd et är idag? Det gjorde jag förra året -tog min gottardag på midsommarafton den veckan. Hur ni än gör, se till att må så bra ni bara kan för det är alltid det allra viktigaste. Ta hand om er så ses vi igen imorgon!
 
 
 
 
 

Provtagning hos läkaren

Idag är det en riktigt fullsmockad dag jag har framför mig igen. Jag började morgonen med att handla till fröknarna på barnens förskola som ska sluta. Det fick bli varsin liten chokladask "Med kärlek"
Sedan gick jag till läkaren för att ta ordentliga prover i kroppen, så att det inte är några brister eller konstigheter nu när jag tappat mer vikt. För er som följer med så kanske ni sett och uppmärksammat att jag tappat nästan 6 kilo sedan jag började ÖKA mitt kaloriintag och jag gick alltså från 55 kilo till nu 49. Jag tog upp detta med både läkaren och dietisten och det är absolut i nuläget ingen fara om att jag skulle vara underviktig eller att det är nåt fel med kroppen, utan troligtvis beror minskningen i vikten -i takt med ökningen av kalorierna (vilket är 400 mer i nuläget och going up) på ökad förbränning i kroppen. Detta är väldigt vanligt då man börjar öka intaget nämligen. Kroppen vill nu hitta den vikt den trivs på. Om den kommer stanna här nere eller gå upp något återstår så klart att se. Hur som haver var jag hos läkaren och att kolla med blodprover att allt är bra och alltså inte bara utgå från de två kroppsanalyser som jag precis gjort. På tisdag kommer svaren.
 
Nu ska vi ut till skärgården (om trafiken tillåter) och lämna våra underbara små barn till sin farmor och farfar. Vi ska nämligen in till stan och äta middag på  Jensens Böfhus tillsammans med nya vänner ikväll. Något som vi ser mycket fram emot och hoppas blir kanontrevligt. Efter detta bär det av tillbaka ut i skärgården där vi ska stanna kvar till morgondagen och spendera midsommar med släkt, vänner, andra folk och spelning. Som vi gör varje år -underbart. Jag lovar att uppdatera er så gott jag kan, men mottagningen tillåter inte alltid där ute, så jag kan tyvärr inte lova ett stort bloggtryck förrän på lördag igen.
 
Så om vi inte hörs så passar jag på att i förväg önska er en underbar midsommar!
 
Min underbara lunch idag var en stor portion wokgrönsaker, fisk, svamp och kvarg. Lovely
 
 
 

Jag fick lov att ta time out!

God middag!
Igår fick jag lov att lägga mig för en time out. Jag hade så extremt ont i magen och den svullnade upp något otroligt. Idag är det bättre men inte helt bra. Jag fick i alla fall många timmars sömn då jag sa god natt till Tomas och barnen (som kan vara uppe längre då det är sommarlov) klockan 21.30 och la mig att sova. Det gjorde lite skillnad som sagt och utvilad mår jag bättre. Man får lov att komma ihåg att man måste återhämta också, då man tränar, viktminskar eller jobbar med att hålla vikten. Över lag tror jag många är dåliga på att faktiskt gå och lägga sig på kvällen. Jag vet att jag själv kan sitta och svara på frågor långt in på småtimmarna och därav komma i säng alldeles för sent, för att sedan gå upp tidigt med barnen. Jag ska jobba på det där -att stänga ned på kvällen och bara ta hand om mig.
 
Idag kommer min käraste vän hit och spenderar några mysiga timmar. Något jag ser väldigt mycket fram emot. En del av er vet vem hon är, eftersom hon också bloggar och för er som inte vet så hittar ni henne HÄR
 
Jessica och jag fular oss lite.
 
I övrigt tror jag att det får vara träningspaus för mig även idag, eftersom jag inte känner mig helt kry och inte vill stressa kroppen för hårt då. Dessutom är det roliga planer inför midsommar som jag helst inte vill äventyra. Vi kör nämligen alltid spelning ute i skärgården och nu på fredag blir det inget undantag. Vi kommer alltså att köra spelning på kvällen där jag sjunger och Tomas spelar. Det ser jag väldigt mycket fram emot.
 
 
midsommar 2012
 
Repetition inför spelningen på midsommarafton 2012
 
Nej nu ska jag börja gräva efter lite lunch och hoppa ur min pyamas (haha) eftersom Jessica kommer om ca 20 minuter. Jag önskar er alla en underbar dag och jag hoppas ni har det lika soligt och fint som jag har det här!
 
 Dagens frukost: Lågakaloriaprikoskräm, två smörgåsar, celsius Apelsin och ett äppel (klicka för större bild. Gäller alla miniatyrer). Många frågar om jag inte har nåt på smörgåsen. Svaret på det är att det är lite olika. Gårdagens frukost såg till exempel ut som nedan
 och då var det philadelphiaost, gurka och tomat på smörgåsen. Idag ville jag doppa i krämen och hade därför inget på.
 
 
 

Angående frågestunden

Hej och hå, ni frågar om svaren på frågestunden är på G. Svaret på det är JA, men jag har med flit väntat eftersom jag publicerat min allmänna sida på facebook nu och där kommer att påminna om frågestunden. Så svaren kommer och tills dess får ni gärna gå tillbaka till det inlägget och ställa fler frågor =)
 
I övrigt mår jag inte så bra idag så jag ska gå och lägga mig och vila en stund. Orkar jag så har jag utbildning som jag ska gå på ikväll. Jag hoppas må bättre tills dess.
Jag har något spännande som jag ska berätta om för er snart också, så håll utkik efter bra nyheter i bloggen.
 
 
 
Nu har även jag -om än sent -blivit celsiusifierad. Än så länge är apelsinsmaken min favorit. Dricker ni Celsius och vilka favoriter har ni?
 
 
 

VInnaren i tävlingen

Och vinnaren i tävlingen av proteinpulvret är nu utsedd! Vinnaren heter Micaela Ahlsén och vinner med denna motivering:
 
"Efter ca tio år springandes till läkare fram och tillbaka fick jag diagnosen Endometrios,blev opererad men jag mådde värre efter och hade mycket ont. 
I 2,5 års tid har jag fått äta många olika hormonmediciner och värktabletter (morfin) och allt detta tillsammans har resulterat i 40extra kilo på min kropp. 
Jag opererades igen Dec-12 och efter denna operation är jag för tillfället smärtfri för första gången på 11år! (Jag är bara 25) som jag nu arbetar med att göra mig av med mina extrakilon och har börjat träna lätt och tänka på att äta mindre portioner. 
Sjukdomen jag har är kronisk och går i skov och man vet aldrig när nästa period kommer så jag försöker att njuta av denna perioden som är bra och även försöka nå mina mål så gott det går. 

Jag har hittills gått ner 10kilo och två klädstorlekar med hjälp av mindre portioner och träning! 
Proteinpulver har jag gärna velat testa och jag tror att det kan hjälpa mig bra med min träning. 
Min inspiration hittar jag i din blogg och jag uppskattar verkligen alla tips och råd du skriver till oss som följer!" 
 
OBS! Jag har dock tyvärr har en dålig nyhet. 
Toppform har sitt lager hos Fairing som för några dagar sedan meddelade att Protein Smoothie inte längre finns i lager och skall tas ur sortimentet. 
Detta gör alltså att vinsten i tävlingarna måste ändras. Vi kommer att ersätta den med detta proteintillskott istället och hoppas att vinsten i alla fall skall kännas okay. Naturligtvis beklagar toppform det inträffade och ber att få understryka att de inte hade en aning om detta då tävlingen skapades.


Ny smakbomb från Fairing!
Fairing QuadPro är ett svenskproducerat proteintillskott av högsta kvalitet, sammansatt av fyra olika proteinkällor och med en smakupplevelse utöver det vanliga!

Ingredienser Helmjölksprotein bestående av micellärt kasein (MPC), vassleproteinkoncentrat, kalcium kaseinat, äggalbumin från hönsägg, Kokosfett, MCT fett, L-glycin, Taurin, arom, förtjocknings-stabiliseringsmedel (cellulosagummi), sötningsmedel (aspartam*). *Innehåller en källa till fenylalanin.

Produkten innehåller sötningsmedel.
Allergener: mjölk, laktos och ägg.
Näringsvärde per 100g Energi 1646,4 Kj / 392 kcal Protein 68 g Kolhydrater 5 g Fett 11,1 g
Doseringsförslag 2 skopor (ca 35g) blandas med vatten eller mjölk och dricks vid behov.
Förvaring Torrt, svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn.
Kvalitetsgaranti Producerad i Sverige under rådande EU-normer.
 
Ett STORT GRATTIS till Micaela Ahlsén för vinsten i tävlingen!

Minus 80 kilo!

Är det någon annan än jag som funderat på vart sommaren tog vägen? Som ni vet så har jag börjat gå mycket powerwalks nu. Jag tycker att det är en av de skönaste träningsformerna på sommaren, då det är varmt ute och man kan gå långt -helst med sällskap med sig eller i lurarna. Men det är inte så skönt att gå när det är kallt och regningt, som det kan bli på svensk "sommar". Nej det var det som gjorde att jag plockade fram min älskade crosstrainer förra sommaren. För som ni kanske minns från förra sommaren så blev vädret så dåligt ett tag att det var ett skämt att kalla det för sommar. Men min crosstrainer har gått sönder och ligger på tippen, så jag kan inte nyttja den. Jag får införskaffa en ny så småning om för sluta träna vill jag inte göra nu när jag kommit i mål med vikten. Det känns som ett ganska bra recept på att lägga på sig igen.
 
Jag har tagit fram min cykel nu också. Jag har ett barnsäte bak på den och senast jag använde cykeln var när Oliver var liten. Oliver blir fem år i år, så ni förstår säkert att det var ett tag sedan. Men nu har jag alltså börjat cykla igen och min lilla Leo sitter glatt på bak och njuter.
 
 
Vad gäller vikten så är det bra. Jag fortsätter att se till att jag inte ökar i vikt genom att göra som ovan nämnt, gå powerwalks och promenader, samt cykla. Vidare så ökar jag också kalorierna nu som jag nämnde tidigare. Det betyder att jag sakteliga ökar upp mot 1700 (till att börja med), så att man får leva utan att behöva tänka på kalorier jämt. Eftersom jag nu är normalviktig så är det också dags att ta det till nästa steg. Men vägen till att släppa kalorierna helt är en bit. I samrådan med dietist så ska jag öka 50-100 kalorier i veckan beroende på hur kroppen svarar på detta. Sedan när jag nått 1700 så bör jag hålla koll på kalorierna i ca 3 månader och ligga på just 1700 (inte slaviskt men där omkring) så att kroppen hinner stabilisera sig ordentligt innan man försöker släppa. Ja, att gå ned i vikt var mindre att tänka på än att inte gå upp i vikt sedan efteråt. 80 kilo har jag tappat, så jag förstår att kroppen behöver tid på sig att vänja sig.
 
 
 
Marcus har slutat ettan nu och är på väg mot sitt sommarlov med stora kliv. Nästa gång skolan startar så är det en tvåa vi har i huset. Tiden bara går och går!
 
 
Helgen har kommit och snart har den också gått. Mitt nuvarande favoritgodis har blivit något som jag hittat med överförtjusning -nämligen en glass med glutenfri strut! Ja jag har säkert berättat att att jag har celiaki tidigare? Eller glutenintollerans/allergi som det bukar kallas. Jag kollade runt bland de olika glässmärkena, på deras hemsidor för ett par veckor sedan. Det var mest för att jag ville kolla lite vad jag inte kunde äta, istället för att stå i affären och frysa och läsa på glassen. Då fann jag att det fanns just glass med glutenfritt rån. Att glassen också är laktosfri stör inte det minsta kan jag säga, för den är ljuvligt god enligt mig. Inte vet jag vad man tycker om man är van att kunna äta alla lyxiga strutglassar i glassboxarna -men för oss som inte ofta hittar sådant skoj så var detta toppen. Jag hittade olika varianter av glutenfria strutar, tre stycken tror jag det var. Men en av de jag hittat i affären och som jag älskar så heter Peak och är från TofuLine
 
Ovan är det peakstruten med lite drottningsylt på, jordgubbar med lite vanilj samt en peanutbuttercup från Reesés.
 
I övrigt är vattenmelon ett riktigt härligt och nyttigt helggodis som jag kan rekommendera er. Det innehåller endast 34 kalorier per 100 gram och vattenmelonen i sig är bra för kroppen. Den är också söt och god vilket innebär att man kan njuta av den som godis -på riktigt. Sådant gottigt tackar vi för
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag sjunger The Story

Imorgon kommer det ett ordentligt inlägg med vad jag gjort under detta veckoslut, men tills vidare så lämnar jag er med den här covern av "The Story" som jag och Tomas spelade in nu ikväll
 
 
 
 

har faktiskt tappat ytterligare lite

Jag tror jag glömde andas idag och nu är det kväll och jag skall susserera. Vissa dagar flyger så snabbt förbi. Jag började i alla fall dagen med en powerwalk på 10 kilometer, så fort jag lämnat barnen på skola och förskolan. Efter det så njöt jag en frukost på kräm och smörgås tillsammans med ett telefonsamtal till min kära mor. Efter det så mötte jag upp en väninna på en kopp kaffe, följt av en lätt lunch hemma hos mig. Det blev rotmos med egen sås på lätt kvarg och kryddor, samt grillad fläskfilé från igår. Klockan 14 kom ännu en gammal bekant förbi på en timmes pratstund och uppvisande av sin lilla bebis. Endast 4 månader gammal och så otroligt söt! 
Jag tog sedan en promenad i rusket och hämtade barnen på förkolan och skolan, innan jag tog den dagliga rundan på affären för att avsluta med familjemiddag. Dagens middag blev tunnbrödsrulle med korv och mos. Jag hade isbergssallad som tunnbröd, med mos och wienerkorv från viktväktarna. Detta  följt av en kväll framför How I met your mother, tillsammans med Tomas. En verklig snabbsummering av min dag, det håller jag med om.
 
Veckans vägning då, den gick bra. Jag har faktiskt tappat ytterligare lite vikt i nuläget och varför vet jag inte -eftersom jag inte längre försöker minska, utan faktiskt stegrar upp kalorierna. Men kroppen fungear ju som den gör och det kanske tar en liten stund innan den vill hitta sin slutvikt. Och slutvikten kanske inte alls stämmer med vad jag faktiskt vägde idag heller.
 
I övrigt en riktigt kall dag här där jag bor och det skall erkännas att jag drog på mig både halsduk, mössa OCH vantar på vägen till förskolan. Som jag nämnt tidigare är en av baksidorna med viktminskningen att jag fryser väldigt mycket. Men när jag gick till skolan för att plcoka upp Marcus fick jag ta av mig vinterkläderna och öppna vindjackan igen, för då blev det tillfälligt småsoligt och så fort solen kommer fram och vinden stillar, så kommer värmen tack och lov åter. Jag känner mig lite ruggig i kroppen också, så kanske är en del i min vinterbeklädnad att tacka för att en eventuell förkylning är på gång? Jag håller tummarna i sådana fall för att det är nåt som blåser förbi å det snaraste.
 
Tomas och jag hade egentligen planerat att fortsätta på övervåningen idag, men ingen av oss hade ork till detta och det blev som sagt en helkväll i soffan med bra tv.
 
Aktuellt just nu -mitt nya favoritgodis: äpple
 
 
 
 

Matbilder i massor

Här kommer mina senaste matbilder. Det är mestadels frukostar och luncher, jag ska bli bättre på att fota middagar också
 
 
Fråga gärna om det är någon maträtt eller något recept ni undrar över
 

Det är dags att tala allvar för en sekund

Det är dags att tala allvar för en sekund och detta är något som i alla högsta grad rör vikten. För de av er som följer mig på facebook, så vet ni redan, men för er andra så kan jag meddela att jag fått svar från landstinget och att de nekar mig operation av benen. Jag blev så klart mycket ledsen över detta, trots att jag egentligen redan förväntat mig det, men det finns väl inget att göra än att acceptera läget antar jag. Jag har också efter mycket grunnande tänkt att jag ändå vill visa mina ben för er. Många undrar över dem och dessutom har jag den här bloggen för att visa er verkligheten och försöka hjälpa och peppa så gott jag kan. Så here goes, efter 78 kilos viktnedgång (utan magsäcksoperation) -huden på mina ben (som jag inte får hjälp att ta bort dessvärre):
 
 
Som ni säkert förstår är det bra tur och TACK OCH LOV att det finns stödstrumpbyxor, som gör att jag kan visa benen bland folk i alla fall
 
 
Men som ni kanske förstår är det inte alltid så skönt att behöva ha dem på för att det inte ska se hemskt ut eller göra ont av huden som slänger omkring. Det blir dessutom extremt varmt och jobbigt med dem på, därav denna inte så vackra utstyrsel ifrån Portugal
 
 
Jag fick klippa av nedre delen av strumbyxorna för att kunna "andas" där nere, för det blir svinigt varmt med dem på. Dessutom blir det så klart instängt och det hjälper inte med hygienen kring all den här huden. Dessutom är det bara benen som behöver strumpbyxor, för magen är ju fixad och fin, så det gör ju också att det blir lite påklätt och extra varmt.
 
Samtidigt vill jag verkligen inte klaga. Jag är SÅ SJUKT tacksam över min mage -för tänk hur den såg ut innan, jämfört med nu!
 
 idag
 
Då jag vägde 62 kg (dagen innan operationen) Så jag ska inte vara negativ.
 
Samtidigt kunde jag önskat att man skulle fått hjälp från landstinget och vad man känner kan man dessvärre inte hjälpa. Andas in och ut och ta nya tag i livet
 

Några dagar

Nu har ni fått flukta på tävlingen länge nog, så nu tycker jag det är dags för mig att börja uppdatera som vanligt igen. Här har det varit ett par sköna dagar. På onsdagskvällen var vi mend några vänner. Först satt vi på deras balkong och hade det mys med vänner och sedan gick vi till vår lite finare lokala krog och lyssnade på livemusik av Bad Influence. Det var en toppenkväll med myscket skratt, dans och glädje. Jag drack inte någon alkohol heller, så jag fick vara pigg och kry på vår soliga nationaldag
 
 
På nationaldagen så spenderade vi hela dagen tillsammans i familjen. Förutom att vi var iväg på ettårsfirandet av en av våra stora matvarubutiker här där jag bor, så var vi i lekparken och njöt tillsammans och på kvällen hade vi ännu mer mys och såg på Röjar Ralf hela familjen
 
 
Igår så var Tomas tvungen att arbeta en stund (tills klockan 13, då han slutar på fredagar under sommartiden) tyvärr. Underbart nog var det sol även igår, så jag passade på att sola en stund innan lunch, medan mina små hjärtan lekte på gården
 
 
Idag startade jag morgonen klockan 6.30. Klockan 7 hade vi tvättid och sedan gick jag på en gång ut på powerwalk tillsammans med min fina Jessica. Vi gick strax över 8 kilometer i den ljuvliga solen. Därefter åkte vi till mina svärföräldrar i skärgården och hämtade deras släpvagn för att sedan åka och köpa virke, så vi kan bygga ordentliga rum på övervåningen
 
Oliver då vi hämtade barnen igen och lämnade tillbaka släpet
 

TÄVLINGSDAGS

Nu är det dags för en ny tävling här i min blogg! Som några av er kanske vet så har jag blivit Expert på toppform.se och där kan man ställa frågor kring hälsa, övervikt, viktminskning och liknande till mig. Alla frågor och svar samlas då i en forumsida där man kan gå in och se andras frågor och svar också. (Detta innebär inte att jag kommer sluta att svara här -utan min blogg kommer att fortsätta precis som vanligt). Toppform.se är en sida där det finns möjlighet till information om hälsa, man kan läsa bloggar, blogga eller så kan man till exempel bställa PT -eller köpa proteinpulver och andra bra produkter, till förmånliga priser.
 
Och just nu har du chansen att VINNA EN BURK PROTEIN SMOOTHIE HÄR I MIN BLOGG 
(från toppforms webbshop.)

FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN SKA DU GÖRA SÅ HÄR 
 
Steg 1 - Dela tävlingen från min facebooksida och gilla toppform.se på facebook (har du ingen facebook så skriv det i en kommentar här i bloggen).

Steg 2 - kommentera i DETTA blogginlägg varför just du ska vinna tävlingen och vad du har för mål i livet. (Glöm ej att lämna ett namn/alias, samt en mailadress så jag kan utge en vinnare )

LYCKA TILL!

Tävlingen är slut 15/6 kl 23.00
 
 
 
Naturliga jordgubbar och en fantastisk smak förenat med råvaror av högsta kvalitet. Protein Smoothie består i huvudsak av micellärt kasein och vassleproteinisolat i en väl sammansatt kombination för att hålla koncentrationen av aminosyror hög under många timmar. Den effektiva och väldokumenterade prebiotikan Inulin främjar en normal tarmflora och papayaextrakt hjälper till med en normal matsmältning. Den tillsatta laktasenzymen ger ett mycket lågt laktosinnehåll.
Smak: vanilj/jordgubb
DOSERING 2 skopor (ca. 34g) blandas med 3dl vatten och dricks vid behov.
INNEHÅLL Helmjölksprotein bestående av micellärt kasein och vassleprotein, kalcium kaseinat, inulin, förtjocknings- och stabiliseringsmedel (cellulosagummi), naturlig arom, frystorkade jordgubbar, sötningsmedel: aspartam (Innehåller en fenylalaninkälla), papaya (Carica papaya), laktas enzym, allergener: mjölk, laktos och fenylalanin.
NÄRINGSVÄRDE PER 100g Energi:354 kcal Protein:82 g Fett:1,5 g
 

-76 kg, ny uppdatering med bild

God middag. Nu börjar det närma sig mitt på dagen och jag är hemkommen från en härlig powerwalk, innan jag på morgonen hade utvecklingssamtal på förskolan, för Oliver. Finns det något underbarare än det fantastiska sommarvädret. Värmen som nu börjat komma är som balsam i min annars så ofta frusna kropp
 
 
Efter att ha haft utvecklingssamtal gick jag hem oh gjorde mig lite frukost, innan jag satte mig här för att kolla runt lite på nätet, fixa med facebook och uppdatera bland foton. Jag har också tänkt mig att bjuda er på en veckans vikt igen -för nu var det ett tag sedan, så ni kanske vill se och höra hur det går. Morgonens frukost blev lite äppelmos, en äggröra på äggvita som toppades med lite cheddarkrydda, samt två rostade glutenfria smörgåsar. Till detta en C-brus med blåbärssmak
 
 
VIKTSTATUS
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: målvikt 1: 60,0 kg. Nåddes 7 januari 2013, därefter valde jag att plana ned till runt 55
 
Nuvarande vikt: 54,2 kg
 
Total viktminskning: 75,8 kg
Viktminskning efter bebis: 57,8 kg
Kvar till målvikt: 0. Nu skall vikten bara hållas 
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 21,7
Kvar till normalviktig enligt BMI: 0 (normalviktig är 18,5-24,99)
Tappad BMI: 30,4
 
Jag idag, på 54,2 kg (jag har stödstrumpbyxor på, därför ser benen ok ut)
 

Jag sjunger och pratar i radio (länkar och klipp)

Det har varit två fullsmockade dagar och tiden räcker inte alltid till. Imorgon är allt som vanligt igen och jag kommer kunna blogga på som vanligt. Idag har vi varit iväg och storhandlat, grillat, storstädat, haft tvättid samt lite annat. Plötsligt är klockan strax dags att fixa i ordning barnen inför veckan. 
 
Igår var det dop som jag berättade och här kommer ett klipp från när jag sjöng. Det var egentligen meningen att Tomas skulle filma när jag repeterade innan, men det var ett annat dop som drog ut så på tiden att det inte fanns reptid ordentligt innan. Därför stannade Marcus kvar med mig inne på dopet och filmade så gott han kunde från vinkeln han satt. Rösten kommer fram i alla fall och det är ju alltid något
 
 
Här kommer också länken till radioprogrammet med Eva Rusz, som jag var med i:
http://play.radio1.se/catchup/8222
 
Ignorera bildtexten bara för där står det att jag väger 57 kg och förut vägde 112, men det ska stå att jag väger 54 och vägde 130 egentligen. Sedan råkade jag också säga att gränsen för övervikt gick vid 30, men menade 25, så det kan ni också ignorera (vid 30 är gränsen till fetma).
 
 
 

repris och dop

Igår gick visst tiden på upptäckte jag. Let's dance tog slut och när vi lyssnat på webbklippet från Radio 1 där jag var med, så var klockan plötsligt 1 på natten och sängen kallade. Men nu finns programmet som sagt att höra på webben och jag kan länka till det sedan när jag sitter vid datorn (just nu är jag med barnen och Tomas på mc Donalds). Vill ni själva hitta det så är det på radio1.se och söker på Eva Rusz. Då får ni upp repriserna där.
 
 
Nu ska jag strax iväg och sjunga på ett dop och Tomas kommer filma innan när jag tränar, så ni får se det sedan. Tills vi hörs igen önskar jag er en skön lördag
 
 
RSS 2.0