Provtagning hos läkaren

Idag är det en riktigt fullsmockad dag jag har framför mig igen. Jag började morgonen med att handla till fröknarna på barnens förskola som ska sluta. Det fick bli varsin liten chokladask "Med kärlek"
Sedan gick jag till läkaren för att ta ordentliga prover i kroppen, så att det inte är några brister eller konstigheter nu när jag tappat mer vikt. För er som följer med så kanske ni sett och uppmärksammat att jag tappat nästan 6 kilo sedan jag började ÖKA mitt kaloriintag och jag gick alltså från 55 kilo till nu 49. Jag tog upp detta med både läkaren och dietisten och det är absolut i nuläget ingen fara om att jag skulle vara underviktig eller att det är nåt fel med kroppen, utan troligtvis beror minskningen i vikten -i takt med ökningen av kalorierna (vilket är 400 mer i nuläget och going up) på ökad förbränning i kroppen. Detta är väldigt vanligt då man börjar öka intaget nämligen. Kroppen vill nu hitta den vikt den trivs på. Om den kommer stanna här nere eller gå upp något återstår så klart att se. Hur som haver var jag hos läkaren och att kolla med blodprover att allt är bra och alltså inte bara utgå från de två kroppsanalyser som jag precis gjort. På tisdag kommer svaren.
 
Nu ska vi ut till skärgården (om trafiken tillåter) och lämna våra underbara små barn till sin farmor och farfar. Vi ska nämligen in till stan och äta middag på  Jensens Böfhus tillsammans med nya vänner ikväll. Något som vi ser mycket fram emot och hoppas blir kanontrevligt. Efter detta bär det av tillbaka ut i skärgården där vi ska stanna kvar till morgondagen och spendera midsommar med släkt, vänner, andra folk och spelning. Som vi gör varje år -underbart. Jag lovar att uppdatera er så gott jag kan, men mottagningen tillåter inte alltid där ute, så jag kan tyvärr inte lova ett stort bloggtryck förrän på lördag igen.
 
Så om vi inte hörs så passar jag på att i förväg önska er en underbar midsommar!
 
Min underbara lunch idag var en stor portion wokgrönsaker, fisk, svamp och kvarg. Lovely
 
 
 


Kommentarer
John

Att din förbränning gått upp låter lite osannolikt när du fryser så mycket. Ett tips är att styrketräna istället för en massa powerwalks och crosstrainerpass (har med kortisol att göra, googla). Sen undrar jag hur bra du EGENTLIGEN mår när du äter så näringsfattigt? Light-kräm, rispuffar, vitt bröd utan något på?! Fett är livsviktigt, till skillnad från tomma kolhydrater. Och att du lägger upp allt som så kalorisnålt och så vidare och väljer bort äggula... det känns som att du fastnat lite i att det bara ska vara lågkalori.

Alla tummar upp för ditt arbete med vikten, du har lyckats sjukt bra med det och är jätteduktig och förtjänar verkligen alla glada hurra-rop, men du är en förebild för så många. Hade varit bra om du satte dig in lite mer i näringslära.

Bra kämpat!

Svar: Hej John,Fryser gör jag väldigt mycket och ha4r gjort sedan jag vägde ca 80 kilo. Det är mest för inbäddningen är mindre än den tidigare varit. Självklart har min förbränning ökat eftersom det annars inte finns logisk förklaring till viktminskningen. Det vita brödet är inte det bästa nej, men jag har celiaki så jag äter det mest för attdet är ett av de jag tål som är gott. Annars skulle jag gladeligen ätit fullkornsbröd eller så. Inget på är definitivt inte varje dag heller, det beror lite på om jag vill doppa i krämen/yoghurten eller inte. Annars brukar jag köra philiadelphiaost och tomat och gurka på. Äggviteomelett är inte något jag äter varje dag eller ens ibland, men vill jag ha EXTRA på sida om kan jag ta en sådan just för att den är kalorisnål. Rispuffarna är också de för att de är glutenfria och jag tycker de är goda. Jag sa det tidigare till en annan person också att jag inte visar all mat jag äter, mest frukoston faktiskt. Det jag lägger upp som kalorisnålt är inte enbart för min skull för du måste tänka på att jag tipsar också till de som vill tappa vikt. Jag äter massvis med fett också, bara det att jag ofta inte lägger ut de bilderna eftersom jag inte vill visa massa fet mat för de som följer för viktminskningen. Men jag ska ta till mig av det du sagt och visa även detta emellanåt, så det inte blir några missuppfattningar. Tack för din kommentar! Ja, just det -jag höll på att glömma också att crosstrainer tränar jag inte längre då min är sönder och pw är nog max 2 dagar i veckan. Dock pratade jag och maken om styrketräning och gjorde en plan för det idag, så det var ett kul sammanträffande =) tack igen
Linda

2013-06-20 @ 21:34:17
Johanna ♥

Glad midsommar! :)

2013-06-21 @ 11:37:35
URL: http://jonza.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0