Bilder och recept på kalorisnåla godiset

Här kommer de utlovade bilderna på min "snabbkaka". Jag gjorde det till förmiddagsmellanmål idag och blandade 2 äggvitor med 1 msk sötströ och 5 gram kakao. Jag vispade upp det till ett hårt skum och delade upp det på två talrikar och körde dem i micron ca 1,5 minut vardera med ett par pauser där jag öppnade luckan och lät det sjunka ihop. Sedan la jag ut dem på en talrik i 10 minuter så de svalnade eftersom jag ville äta dem kalla med sylt. Jag tror det hade fungerat bra med glass, grädde eller bär till.
 
Det var väldigt gott och det smakade lyxigt, så eventuellt gör jag det till kvällen också.
 
Ny header och profilbild på min sida på facebook: https://www.facebook.com/Goingsmaller/ vilken är min officiella Goingsmallersida där. Den är under uppbyggnad, men det kommer.
Glöm inte heller min grupp "viktgruppen -original" ( https://www.facebook.com/groups/305245132905203/?fref=ts ) där det är lite över 2500 medlemmar som stöttar och peppar varandra med allt som rör vikt, hälsaa och välmående
 
 
 

Snabbkaka

Här kommer jag med ett litet inlägg, bara för att ge er ett enkelt, gott och kalorisnålt tips på ett mellanmål. Eller kanske en fika rent av. För ibland faller suget på, det kan vi alla erkänna. Men tar man sig bara tiden att fundera och mixtra lite så kan man ju komma på fantastiskt goda kreationer. Men är man trött på att höra om nötter, kvarg med sylt och honung eller sådant och tycker att man vill ha mer godis-godis, så har jag kommit på ett som sagt enkelt och gott (plus för att det är snabbt och superenkelt) alternativ.
 
Vispa 3 äggvitor, blanda med 5 gram kakao och 1 matsked kalorifri sötströ (finns på till exempel Ica). Vispa ihop till det blir det där hårda skummet (det tar bara 2-3 minuter). Dela upp skummet på 3 och in i micron i en tålig form. Ett i taget låter ni dem gå först en minut, sedan paus så det sjunker ihop och sedan upprepa en eller två gånger till. Ta ut den och häll över på ett fat. Det känns som en svamp i konsistensen då ungefär. Lägg på kylning. Har ni inte bråttom så ställ i kylen och vänta tills senare. Har ni inte samma tålamod så ställ i frysen eller ställ ut i minusgraderna i 10 minuter. Smakar som en mycket enkel, mjuk och god sockerkaks-pannkaks-mugcake-sak. Skulle med fördel kunnas ha en klick sylt till. Och ja, man kan så klart tillsätta fler ingredienser om man vill att det ska bli mer kaka eller pannkaka eller whatever. Men nu var jag ute efter att bara berätta om snabbast möjliga.
 
Och vet ni, det går bra att äta skummet som det är också, utan att micra (eller köra det i ugnen). Mums.
Satsen ovan blir allt som allt ca 70 kalorier.
 
Jag lovar att bild kommer när jag gör det nästa gång
 
 

Inte bara filmen, utan även min insida

Har ni sett filmen "Inside out" av Disney Pixar? mOm ni inte redan gjort det så rewkommenderar jag det varmt. Filmen har (och, jag vet att det var ett tag sedan den kom ut) på ett bra vis kunnat beskriva hur vi människor faktiskt fungerar. Tomas sa dessutom att han läst en artikel, obekräftat vart det var, men innan filmen ens kom ut. Den artikeln, säger han, beskrev människans känslor, skapanden av minnen och inre strider på ungefär samma vis som filmen. Givetvis (eller) så har vi inte små gubbar i våra huvuden, men man kan ganska enkelt ändå förstå de basala funktionerna genom att se filmen. Således kan man även få en ganska bra bild över synnergin mellan våra känslor. Har ni till exempel tänkt på hur tunna linjerna mellan våra olika känslor är? Hur kan man till exempel känna sig ledsen när man tänker på något som varit glädjefyllt när det väl hände? Jag älskar att lära mig mer om hur vi fungerar. Så inte att mena att det är filmen som skulle vara fakta i det här fallet, så klart. Men tanken är rolig att leka med. Så jag rekommenderar som sagt varmt.
 
 
 
 
Jag har haft nåt annat för mig än att titta på film tillsammans med barnen. Idag till exempel så hade jag en av mina närmaste vänner på besök. Linn och hennes son Albin var här i ett par timmar. Barnen lekte av sig, vilket var välbehövligt för stackars mig. Det har nämligen varit alldeles för kallt för dem att gå ut och leka. Även om mina barn är tåliga för kyla så är det lite smärtgräns för dem när det blir kallare än -10. Min smärtgräns går vi 22 plusgrader. Skämtåsido vore dock inte sommaren fel, om den varade året om utom i december. Det skulle i alla fall jag kunna acceptera. 
Linn och jag hade härligt mycket att prata om också och att ha goda vänner på besök är alltid trevligt.
 
Jag har massor med planer för min blogg också. Jag har gått igenom massvis med intressanta ämnen att tala om, bortsett från vikt och hälsa. Del är det musiken så klart, men sedan har jag massvis med andra tankar. Jag hoppas så klart ni följer med mig under den här utvecklingen. Kommentartråden kommer att fortsätta vara öppen och jag kommer att fortsätta att svara efter allra bästa förmåga. Sen har vi också den planerade öppningen av YouTubekanalen. Exakt när det är dags kan jag inte svara på, men det är i rullorna och mer om det kommer jag ta när det börjar närma sig.
 
Jag har gjort en annan sak också och det är att ta fram en tröja ur garderoben, bara för att plötsligt minnas att den tröjan har jag faktiskt fotat mig i förut. Inte minre än två gånger heller. Det innebar att jag passade på att köra en gång till. Jag tror det finns ytterligare en tidigare bild, men den får jag gräva fram för att hitta vid ett annat tillfälle. Exakta datum minns jag inte, men bild 1 är från september, bilden i mitten är från november och den sista bilden är tagen igår. Tjoho vad det är roligt när man ser bildbevis på vad man gör med kroppen. Benen ligger efter ja, men jag är så gott som nöjd och jag ligger stadigt i min vikt just nu, vilket är inte bara skönt utan HELT FANTASTISKT. För trots att jag äter lite slabb då och då, som nu under julen (när jag faktiskt ändå gick ned 5 kilo) och ett par dagar efter det, som igår till exempel då vi passade på att länsa godisburken som är kvar sedan jul (och då skall tilläggas att jag inte åt två godisar utan ett helt gäng) så känns kroppen bra nu. Inte måste jag väga mig varjre dag heller -i alla fall inte så länge jag kan knäppa byxorna.
 
 
 
 

Sångerska

Just det, jag har helt glömt bort att berätta det allra viktigaste av allt;
 
Nu är det dags att satsa på musiken till 100%. Snart ny inspelning och ett par spelningar på gång.
Jag älskar när det rör sig under fötterna.
 
Snart kommer ni också kunna följa mig på YouTube. Håll ögonen öppna
 
 

Mysmorgon - träningskväll

Idag började jag dagen med lite mys tillsammans med barnen i soffan. Det känns som ett bra läge att passa på nu, sista veckan de har lov och som jag samtidigt är ledig från jobbet. Vi såg "Insidan ut" (sen, jag vet) som de fick i julklapp och jag älskade den. Både skratt och tårar. Se den tycker jag. Glöm inte extramaterialet efteråt.
 
Därefter hade jag tänkt att jag skulle hinna ett träningspass på min crosstrainer, men av någon anledning hann dagen springa på galet snabbt medan jag plockade bort efter barnen, så det får bli ett ordentligt pass ikväll istället. Det blir dessutom årets första riktiga pass, så jag tänkte köra tills kläderna fastnar vid kroppen så där skönt. När benen känns som gelé och det känns som man inte orkar en sekund till, men tar i allt man kan och således kommer över backen -då är det rakt in i Endorfinbadet. Därefter så har man oftast en stund där man känner sig lite hög på livet. Try it.
 
Med vikten går det bra nu. Jag står väldigt stadigt på mina 57 och är alltså kvitt hela 73 kilo (ej gbp. Dock inget fel om man väljer det alternativet understrykes). Jag har ju varit smalare än så här som många av er vet. Jag valde från början att gå ned till ca 50 kilo, men tycker själv att det nog var lite väl lite och väljer nog hellre att stanna kvar här. Kroppen känns fräschare nu än den gjorde då. Dock är också värt att notera att jag är mycket mer vältränad nu till min vikt än jag var när jag hade samma vikt senast, på vägern ned om man så säger. Jag ska ta ordentliga bilder någon dag så får ni se. Hade jag inte haft all extrahud på armarna så hade ni nog kunnat skönja musklerna där riktigt fint. Men min mobilkamera gör inte kroppen rättvisa tycker jag, så någon dag snart så ska jag be någon med bättre möjligheter än mig, om hjälp med det.
 
Nu blir det till "jakten på maten", så hörs vi sen
 
Ja som jag säger är jag ju så galet dålig på att ta bilder på mig själv, så det får bli 300 stycken för att ni ska få nåt som fungerar
 
Naglarna jag gjorde härom dagen och som gör så otroligt mycket för självkänslan
 
Julafton
 
 
 
Skillnaden mellan 47 och 57 kg. 47 är lite för litet tycker jag. Dessutom kan jag ha jeansen som jag har på den bilden, fast jag är 10 kg tyngre idag. Gissningvis är en del av det på grund av att jag har mer muskler nu än då
 
130 kilo i all sin prakt
 
https://www.facebook.com/lindaskimra
 
 

Jag önskar att jag kunde vara en.....

Jag kanske inte ska använta termer som "imorgon", utan helt enkelt "nästa gång", så ingen känner sig lurad av vad jag säger.
 
Nyårsafton kom och den gick. Den var preecis lika mysig som alltid. Vi spelade Bingolotto tillsammans och Marcus var med och kryssade ena lotten för första gången, vilket han tyckte var jätteroligt. Vi vann inte nåt men både jag och Marcus var riktigt nära under både första och sista spelet och det ökade så klart spänningen. Klockan 00 såg vi så klart på rakterna. 2 minuter ute och resten från fönstret i vardagsrummet. Sedan fick barnen gå i säng. Utom Leo, som redan sovit sedan 22. Tänk så ovetande man är när man är liten.
 
 
Så 3 och en halv dag av det nya året har alltså kommit (och bortsett från idag, också gått). Den 1a tog vi det mest lugnt hemma. Alla affärer är ju stägda den 1a januari så det kändes som det inte fanns ett dugg att göra, utom att vara hemma och glo. Vi längtade mest till kvällen vi, för då var jag och Tomas och såg den nya Star Warsfilmen. Dem var givetvis hur bra som helst och jag kan inte längta enough tills nästa film av dem
-som kommer om ungefär 100 år.
 
 
Den 2a passade vi på att träffas med vänner. Vi spelade lite spel, tog ett par glas vin och hade allmänt trevligt. Det ledde oss till igår, vilken blev en sådan där mellandag igen. En dag där inget händer. Man är bara trött och fantasilös. En del av det berodde tyvärr på att det var Tomas sista lediga dag för den här julsemestern och han är åter på jobbet idag. VI andra har ytterligare den här veckan hemma, men det kryper i magen på mig att det snart är dags. Jag tycker så mycket om mitt arbete, så det är inte det. Men det är skönt att vara med familjen och rå om varandra.
Hade jag haft råd, då hade jag helt klart varit en hemmamamma, tillsammans med Leo nu sista tiden innan han ska börja i skolan. Än är han bara 4 år och inte förrän i september fyller han 5. Min bebis
Att vara hemmamamma skulle också kunna ge mig den tiden jag behöver för att kunna förverkliga en del av mina drömmar. En del av det är musiken, en del är boken och dessutom en del som har med hälsa och välmående att göra. Jag kan göra det ändå, men det tar så klart längre tid.
 
 
Nu till det viktiga. Det kan vara så att många eller till och med de flesta av er har mig på facebook och då har ni redan sett hur det gått med vikten, men jag kommer ändå att dela det här, för jag vet också att jag har en generös mängd läsare som inte har mig på facebook och därför inte annars får veta.
Som bekant så nämnde jag ju tidigare att jag inte alls visste hur det skulle gå med vikten i december. Jag var inte orolig, men som jag sa så visste jag inte om jag skulle bli kring stillastående eller nedåtgående. Men nedåt blev det och detta är resultatet;
 
Månadens viktminskning (27/11-28/12) är: -5,4 kilo. 
Månadens mått är: -38,5 sammanlagt fördelat över kroppen.
 
Sedan passade jag också på att ta bilder och jämföra mina mått som de såg ut i januari (och fram tills i april) och hur de såg ut den 28/12. Detta är resultatet
 
 
Midjan över naveln har minskat från 95 cm till 66 cm. Här är alltså skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
 
Höften över höftbenen har minskat från 106 cm till 80,5 cm. Här är alltså skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
 
Låret har minskat från 79 cm till 56 cm (obs dock att Jag har väldigt mycket löst extraskinn på benen och utan det skulle de vara mindre). Här är alltså skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
Stussen över den bredaste delen har minskat från 119 cm till 91 cm (obs att den också har extrahud på). Här är alltså skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
Överarmen över den bredaste delen har minskat från 44 cm till 33,5 cm dock så ska här tilläggas att trots att skillnaden på måttet inte är enorm så måste man tänka på att skillnaden ligger i hur utfylld armen tidigare var, jämfört med nu då det bara är hud. Det här måttet är bland det svåraste att ta och få rättvisa på. Armen är nämligen naturligtvis smalare än 33,5 cm. Men jag vill att man ska se skillnaden på hur huden dragit ihop sig. Jag försökte få bilden så tydlig som möjligt. Här är skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
Min omkrets kring överdelen av kroppen har minskat från 125 cm till 99 cm. Här är skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
 
Min omkrets på nedre delen av kroppen, under rumpan men kring låren, har minskat från 123 cm till 90 cm. Här är skillnaden från 8 januari till 27 december 2015
 
 
 
RSS 2.0