Buzzador - PANTENE PRO-V

Här kommer ett inlägg som är lite på sidan av det jag brukar blogga om, men jag är medlem i någonting som heter buzzador.com och är därför en Buzzador. Det innebär att man då och då får vara med och pröva och berätta om produkter som finns -eller är på väg ut på marknaden. Man får också ofta provexemplar av produkten att dela ut. Att vara Buzzador innebär att man ska tala om produktens fördelar för så många som möjligt och sedan raportera tillbaka till företaget vars produkt man prövar på -via buzzador.se. Detta är något jag tycker är jätteroligt. Det kostar ingenting att vara med och man kan själv välja vilka kampanjer man vill få chansen att delta i. För mer information se hemsidan.
 
 
Helheten är hemligheten
 
Vackert och välmående hår är mer än bara yta. Hemligheten bakom hårets vitalitet är att äta rätt kost, motionera och behandla sig själv väl. Om vi i grunden mår bra samt ger vårt hår lite extra omsorg varje dag så kommer det synas i dess glas och styrka.
 
Under närmare 70 år har expertteamet på Pantene Pro-V samlat kunskap kring vilken betydelse miljö, kost, vanor och givetvis hårtyp har för hur ett hår ser ut och mår. Efter år av forskning och utveckling, lanserar Pantene Pro-V sin mest omfattande och banbrytande produktserie som erbjuder individanpassade lösningar för ett hälsosammare hår.
 
För att ta fram den nya formulan har Pantene Pro-V bland annat använt Nasa-teknologi för att analysera hårets struktur på djupet. Delar av den nya formulan har utvecklats i ett nära sammarbete med Lunds universitet.
 
Vilken är din hårtyp?
 
Att ta hand om ditt hår på bästa sätt kräver att du förstår ditt hårs behov. Varje hårstruktur har olika karaktär och därför olika behov för att må bra. I likhet med hudvård finns tre viktiga steg - rengöra, återfukta och förstärka. Pantene Pro-V schampo, balsam och intensiva inpackningar är utformade för att göra dessa tre steg enkla.
 
Normalt/Tjockt
Normalt till tjockt hår har en stark inre struktur och högre proteininnehåll än fint hår. När hårfibrerna utsätts för friktion uppstår slitningar som gör att håret ofta kan kännas strävt och torrt.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Repair & Protect serien återfuktar och ger elasticitet och skydd för torrt/skadat hår. Produkterna skyddar mot värme/stylingskador, förebygger kluvna hårtoppar och förbättrar hårets fuktbalans.
Du som har normalt/tjockt hår behöver återfukta och förstärka hårets skyddande skikt.
 
Fint
Strukturen för fint hår innehåller 50% mindre protein och är därför svagare än andra hårtyper. Fint hår kan lätt bli platt och livlöst, hårstråna går lätt av och benägenheten är hög för kluvna hårtoppar.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Volume & Body serien med mikro-boosters ger vacker och hälsosam volym. Produkterna ger en lätt och luftig frisyr och hjälper fint hår att nå sin fulla volym och glans. Den känsliga hårstrukturen får också ett kraftfullt skydd mot värme/styling skador.
Du som har fint hår behöver volym, styrka och skydd.
 
Färgat
Färgat hår har en annan struktur än obehandlat hår eftersom det naturliga vattenavstötande skiktet avlägsnas under färgning. Håret blir svagare, mer poröst och färgen mattas av genom tvättning.
 
Pantene Pro-V rekommenderar
Protect & Smooth serien för färgat och blekt hår ger ett skyddande skikt som kapslar in och bevarar hårfärgen. Produkterna skyddar även mot styling/värmeskador och hjälper till att återskapa hårets naturliga volym.
Du som har färgat hår behöver näring, skydd och glans.
 
Så får du ett välmående hår!
  • Drick vatten. Din kropp och ditt hår behöver vatsketillförsel för att fungera.
  • Vitamin B5 förbättrar hårets elasticitet, styrka och glans.
  • Ät varierad kost med högt innehåll av vitaminer, mineraler, järn och protein. Undvik alkohol och koffeindrycker som torkar ut håret.
  • Balsam vid varje hårtvätt. Ditt hår nehöver fukt och näring för att må bra.
  • Använd leave-in spray. Om du vill att ditt hår ska kännas starkt och se livfullt och tjock ut, spraya det med leave-in balsam som du kramar in.
  • Skydda håret från värme. Handdukstorka håret innan du fönar. Applicera en leave-in hårinpackning innan torkning och använd skyddande spray.
  • Reparera och återställ. Ge ditt torra hår en boost med en intensiv hårinpackning en gång i veckan.
  • Toppa håret var fjärde till var sjätte vecka för att undvika torra hårtoppar som lätt bryts av.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0