Vägning på Itrim - skillnad?

Igår kväll blev det något knas med mitt internet. Inte vet jag varför, men efter jag stängt ned facebook och bara skulle skriva kort här så fungerade det inte. Inte mycket att göra något åt, utan jag får nu istället i efterhand säga att jag stod en timme på crosstrainern igår och det kändes bra. Jag var i valet och kvalet om jag skulle eller inte eftersom jag hade svårt att sätta fingret på hur jag faktiskt mådde. Å ena sidan ont i huvudet och trött, men å andra sidan brukar jag ha ont i huvudet ofta och trött har ju inte med något annat att göra. Jag klev i alla fall på, men höll mig på timmen.
 
Idag ska jag och en väninna gå till Itrim och väga oss. Där får man veta hur mycket i kroppen som är fett, muskler, vatten och övrigt. Det ska bli intressant att se om det är någon skillnad från senast. Eller det är ju klart att det är skillnad, men det vore roligt att se om maskinen gjorde en bra uppskattning förra gången.
 
Jag var där i juni och vid det tillfället vägde maskinen att jag vägde 102,8, hade ett bmi på 41,2 (och nu är det ju på 32) och hade 43,9% fett i kroppen (ca 45,1 kg).
Vad det borde ligga på är 21-33% fettmassa i kroppen och alltså mellan 15,3 - 28,4 kg. Jag vet dock så klart inte om det gäller för alla, eller om det blir något annorlunda beroende på längs osv. Hur som haver så ska det ligga där emellan på mig. Maskinen uppskattade då att för att hamna på 25% fettmassa (alltså ganska lagom mellan 21-33%) och 19,2 kg fett istället för de då 45,1 kg jag hade, så skulle jag väga 76,9 kg. I måndags vägde jag 79,8 kg så det är ju ganska nära det som vågen sa var en bra fettmängd för mig. Själv vill jag ju gå ned de sista 20 kilona också. MEN sen är det ju så klart också en uppskattning av maskinen eftersom den inte kan veta hur jag kommer bränna i kroppen i framtiden, utan den kunde ju bara uppskatta på det fett, de muskler, massa och vätska jag hade i kroppen då. Så det ska bli spännande att se hur jag ligger till just nu. Är det mycket hud eller är det mycket fett kvar? Jag själv tror ju så klart att det finns ganska mycket fett kvar, för det vore ju knasigt att ha 20 kg övervikt men normal fettmängd? Ja, vi får se om en timme.
 
 
 


Kommentarer
Hannah

Åh vad spännande!! Ser fram emot resultaten :)

Svar: Åh jag var så himla nervös innan! tur attd et gick bra =) Tack!
Linda

2012-08-28 @ 09:53:45
URL: http://Hannahsviktigheter.blogg.se
Anna

Spännande! Kul att se en så stor förändring, säger som Hanna, ser fram emot resultaten! :-)

Svar: Ja det var riktigt roligt faktiskt. Tack för allt stöd!
Linda

2012-08-28 @ 10:18:55
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Pernilla

Spännande! Vi har inte den möjligheten på mitt gym - synd tycker jag, för det är ganska bra att veta hur mycket av ens vikt som är fett och muskler till exempel. Det blir lättare att släppa fokus på vågen då, om man till exempel vet att musklerna väger mest. Nåväl. Hoppas du får ett positivt resultat :)

Ps. Jag har läst ditt mail. Ska svara ikväll - hinner inte nu innan jag ska till jobb (blä) :(

Svar: Ja jag var så himla nervös innan kan jag säga. Tänk ödet om de skulle sagt att jag hade jättemycket fett kvar för då skulle ju det betyda att jag inte bränt fett utan snarare kanske hade tappat muskler och vätska. Vad trist att det inte finns hos er! Ni har inget Itrim eller så i närheten?
Ingen fara, jag förstår. Du behöver inte ens svara om du inte vill
Linda

2012-08-28 @ 11:03:24
URL: http://skinnyjeans.devote.se
kaffehörnan

Jag har just nu man kan anmäla sig till Dagens Ros
Chansen till en länk till ens blogg

Kika in vet ja

Svar: Har anmält mig och håller nu tummarna =) Tack för tipset
Linda

2012-08-28 @ 11:56:36
URL: http://kaffehornan.se
Jess

Hur gick det? Häng me å träna lite..gratis i en vecka:)

Svar: Det gick bra tack! =) Jag skulle jättegärna gjort det men jag testade gratis några dagar i juni så jag tror inte de går med på det en gång till =P Men kan man gå dit bara random och betala för att få träna en gång? För i sånt fall kan jag absolut följa med någon gång =D
Linda

2012-08-28 @ 14:28:09
Tweety

Är du medlem där, eller man kan bara gå dit för att väga sig & se resultat, i så fall vad kostar det? Peppkram

Svar: Nej jag är inte medlem men här där jag bor kan man i alla fall gå dit och väga sig. Idag fick jag göra det gratis villet var väldigt snällt men de sa att det brukar kosta 50 kronor. Jag hade gladeligen betalat för jag tycker det var så intressant att veta! =D Kram
Linda

2012-08-28 @ 16:45:04
URL: http://tweety26.wordpress.com
Minendie

Jag tycker också det är intressant att se hur vikten är fördelad. Jag har en sån vägnig från förra gången och planerar att göra en ganska snart. De har en sån våg på mitt gym. Kul, men lite skrämmande så här i början av viktminskningen.

Svar: Ja jag håller med dig, jag tycker också det är jätteintressant! Vad roligt att du har en så du kan jämför med =D Jag tycker det är bra att göra då och då så man har koll på läget när man viktminskar. Så man vet om det är fettet eller musklerna som försvinner. Bra att de har en där du bor också. Det är synd att det inte finns på alla gym. Jag tror det kommer gå bra =)
Linda

2012-08-28 @ 20:48:59
URL: http://minendie.wordpress.com
ZtorZillen

Åh, va spännande det låter...sådant skulle jag också vilja testa!

Svar: Ja dte är väldigt bra tycker jag! Och roligt så klart att få koll på läget. Har du något Itrim eller så i närheten? Annars kan du fråga på gymmet eller hos jusläkaren eller så om de har en sådan våg =)
Linda

2012-08-28 @ 23:28:00
URL: http://ztorzillen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0