Veckans viktminskning, vecka 25 (efter bebis)

Ny vecka och jag börjar den med ett stort leende på läpparna. Nu har jag kommit ned på min lägsta vikt så på så länge jag kan minnas. I gymnasiet så vägde jag 70/71 kilo. Jag vet detta efterersom jag skrivit det i en gammal dagbok (jag skrev dagbok varje kväll när jag var yngre) som jag läst igenom några gånger. Självklart vägde jag mindre än det innan dess, men jag stod aldrig på vågen när jag var liten, för det fanns ingen anledning till det. Så jag kan inte dra mig till minnes när jag såg denna förstasiffra senast. Det är en osynlig champagnekork som flög iväg för mig idag
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 69,6 kg
Veckans minus/plus: -2,5 kg
 
Total viktminskning: 60,4 kg
Viktminskning efter bebis: 42,4 kg
Kvar till målvikt: 9,6 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 27,9
Kvar till normalviktig enligt BMI: 2,9
Tappad BMI hittills: 24,2
 
 
Nu måste jag den här veckan tillägga något och det är att jag talat med kirurgen angående min viktminskning. Varför jag gjorde det är eftersom jag hört att de vill att man ska vara viktstabil. Den ena mottagningen (dit remissen kom först) säger att jag får fortsätta gå ned i vikt och den andra (där remissen är nu) säger att det kanske är bättre jag stannar nu. Jag ringde då den första igen och sköterskan där tyckte det var märkligt och sa mina egna tankar, att det vore ju bättre om jag fortsatte tappa vikten innan operation så jag inte får extra hud igen sedan. Så jag tänker nu så här att jag fortsätter som jag gör och så kanske de flyttar fram operationen lite. Med andra ord kanske jag inte får operera mig i typ januari-februari (eller så får jag det) utan i september? Men vad gör det om hundra år då? Men ni får gärna hjälpa mig att hålla tummarna för att de godkänner operationen i alla fall och att de kanske bara säger åt mig att vara stabil från konsultationen till operationen då i sånt fall. Eller att de rycker på axlarna, gratulerar till minskningen och sedan opererar som de tänkt ändå.
 


Kommentarer
Sofia

Wow, grattis till nya förstasiffran! Du är helt otrolig! :-D

Svar: TACK så jättemycket! verkligen tack!
Linda

2012-11-05 @ 12:34:58
URL: http://sixinthemorning.blogg.se
Pernilla

Woho! Grattis och välkommen till 6:an du också! Visst är det härligt att vara här? :D

Svar: Tack!! Ja det känns helt fantastiskt faktiskt :D jag vet inte när jag vägde nåt på 6 senast.. nu vill jag aldrig upp på 7 igen! Grattis till oss båda. Väl kämpat!
Linda

2012-11-05 @ 18:05:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0