Äta som vanligt men gå ned i vikt

God förmiddag.

 

Det är många som har börjat fråga mig nu om hur jag gör för att gå ned i vikt, eftersom det syns ordentligt och eftersom det är ganska många kilon -även om det är en bit kvar.
Framför allt det här med maten får jag frågor om. Det är många som undrar om jag använder mig av någon form av metod, som LCHF eller pulverdieter. Om jag kanske går på viktväktarna eller använder mig av GI. Men svaret på allt det här är faktiskt nej. Jag äter precis allt jag vill och egentligen när jag vill också. Men för att säga hur det oftast är så äter jag vanlig mat , pasta, ris, potatis, kött, fisk osv. Använder ag sås till maten så äter jag bara väldigt lite och det har jag lärt mig att man behöver inte så mycket sås som man tror. Men jag brukar dock skippa feta färdiga bearnaiser oftare än jag äter lite av dem. Till frukost brukar jag äta Alpros vanlij-soyghurt. Det är för att jag tycker att den är god och den är lätt också. För det är det ända "sättet" jag gör på, att jag tänker på kalorier. Jag räknar inte kalorierna men kan tänka efter om vissa produkter innehåller väldigt mycket kalorier eller inte.
Till lunch blir det oftast keso till något. Exempelvis köttbullar, kanske en köttbit, champinjoner eller någonting liknande. Och till middag kan det bli vad som helst, till exempel korv och pomfritt, makaroner och sås, kött och potatis. Ja ni förstår.
Jag äter faktiskt också godis. Men det är bara en gång i veckan och det är i en absolut lagom mängd. Så inga fler halvkilos plockpåsar, chips och läsk. Mitt favoritgodis är ostbågar, men äter jag en påse så lägger jag oftast på mig massa extra vätska och det är onödigt, så det gör jag inte längre varje helg heller. Men vill jag så kan jag äta nått onyttigt i veckan också. Om någon fyller år till exempel, då kan jag ta en liten tårtbit. EN liten tårtbit.
Två tips har jag också angående ätandet. Det ena är att dricka vatten till maten för de som tycker att det är gott eller ok. Kanske blandat med citron eller så om man inte gillar vanligt vatten. Det är så lätt att dricka i sig massa kalorier och det är lätt att man tror att det man dricker är bra och nyttigt för att det är till exempel Juice eller mjölk. Självklart kan man dricka ett glas juice eller mjölk, det är ju både gott och nyttigt så, men det jag menar är att om man dricker kanske 3 glas till maten så har man genast fått i sig massa onödiga kalorier som man annars inte tänker på. Det andra är att när man ätit så man är mätt men inte väldigt mätt, så ta gärna ett par tuggummin för att bryta av maten. Då är det lättare att inte sitta kvar och ta massa så smakbitar extra.
Dags för frukost

 

Trackback
RSS 2.0