Bilder från veckan och supergott recept!

Vilket fantastiskt väder det är ute! Är det någon annan än jag som också har otrolig vårvittring nu? Visst kylan håller sig något men ser man på det är det ändå varmare nu runt nollan än vad det varit på ett tag. Det stora är dock att solen är framme i princip varje dag nu. Jag kan inte annat än att le ska jag erkänna.
 
Vikten kämpar jag vidare med. Jag håller mig på mina ca 1300 kalorier om dagen men håller som jag nämnde igår, på med att sakta öka dem så att det inte ska chocka kroppen för mycket sedan när jag väl ska stanna till på att hålla nollan ordentligt. Jag tycker det fungerar bra och jag håller vikten så att jag är nöjd. -2 kilon till och jag är helt i mål.
 
Nu något roligt för oss som vill äta något gott men inte kaloririkt:
Nyttiga kakor -vilken lycka. Nyttiga, magra, enkla och glutenfria. ENDAST två ingredienser och en ugn är vad som behövs. Gör så här:

Blanda två bananer med en dl (eller mer efter behag) havregryn. Mosas enkelt ihop med en gaffel. Ta gärna bananerna när de mognat några dagar. 
Om man vill så kan ma ha i och -eller på, efter behag, till exempel sötningsmedel (dock ej nödvändigt då banan är sött i sig, det är mer om man vill ha en liten extra söt smak) eller till exempel nötter eller chokladbitar, bär eller varför inte lite kanel. Alternativet är som sagt att ha dem med banan och havre endast.
Klicka ut blandningen på ett bakpapper på en plåt och grädda i ugnen -200 grader i mellan 10-15 minuter (pröva er fram). Jag gjorde mina med ett hallon på första gången och idag provade jag med två teskedar stevia (det var dock onödigt för det gjorde inte mycket för sötman då bananerna redan är söta) och med lite kanel i. Det blev jättegott. Jag åt dem som de var och familjen njöt dem med lite nutella på. 
Receptet hittade jag HÄR
En kaka är ca 22-25 kalorier beroende på storleken

 
När jag ändå var i bakartagen så passade jag också på att göra mer av det fantastiskt goda kvargbrödet jag la upp bild på härom dagen. Jag rekommenderar er att njuta det genom att doppa det som det är (utan smör eller pålägg) i lite Alpro soya mild and creamy vanilj (eller yoghurt efter behag) eftersom det ger en underbar smak. Man kan också så klart äta det med pålägg efter behag, ha som hamburgerbröd eller som en variant på en vetebulle. Dessa brödbitar innehåller ca 1-1,5 kalorier per gram
 
 
Härom dagen var jag också ute och lunchade med mina underbara väninnor Liza och Jessica. Det var mysigt och gott och trevligt att passa på eftersom vi alla av olika anledningar befann oss hemma på dagtid. Jessica är en superbra bloggare hon också och hennes blogg hittar ni HÄR
 
 
Och när vi ändå körde fotografering så stal jag Jessicas telefon och smygfotade en puss till henne (som hon naturligtvis haha, sedan blev tvungen att lägga upp på min facebook )
 
 
I förrgår tog jag också en promenad i solen med mamma och pappas hundar, eftersom mamma var iväg på ett ärende som drog ut på tiden. Det syns inte på bilden men Nova är så stor och stark att när hon drog i kopplet flög jag efter henne som en vante i skogen. Men åh vilken härlig promenad
 
 
Jag avslutar inlägget med en liten vikning från Leo idag vid lunchen. "hej hej"
 
 


Kommentarer
Min hälsa

Åh va goda kakorna såg ut! Dom måste jag testa :)

Svar: ja gör det! Jag tycker de är goda i alla fall. Du kan ha saker i också. Typ nötter eller chokladbitar eller så. Man kan också ha uppepå om man hellre vill det. Fantasin sätter inga gränser, det är helt beroende på hur nyttiga du vill att de ska vara =)
Linda

2013-03-16 @ 15:41:15
URL: http://atta.blogg.se
Maria

Tack för receptet! Måste testa! :-)

Svar: Så lite så! Hoppas det ska smaka!
Linda

2013-03-16 @ 22:23:12
URL: http://www.alamaria.se/blogg
Jess

Åh haha men vad "vackra bilder" super mysigt att ses på dagarna, nått "bra" med att ha dej hemma;)
Blir det fint väder i veckan kanske vi kan ta en promenad lr nått. puss

Tack för länken goding:)

Svar: Jo du måste sluta tycka att du ser ful ut på alla bilder du vackra kvinna!Ja men så klart kan vi det! Ska äta lunch med mamma någon dag bara så ska kolla vilken. Det var så lite så! Hoppas du fick massa besökare <3 puss
Linda

Sabina

Hej!
Grattis till den stora viktnedgången och framgång! Vill bara säga att du är en riktig inspirationskälla! :) men jag vill ju även ha receptet på brödet! Bifoga gärna det så är du gullig!

Med vänlig hälsning, sabina

2013-04-04 @ 01:52:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0