Ljuvliga frukost

Jag har ett helt nytt intresse, ett intresse som växt sig starkare och starkare för var dag på sista tiden -mat. Jag älskar att komma på nya saker, leta bland recept och inspireras. Eftersom jag dessutom har celiaki (glutenintollerans) så gör det saker och ting något svårare i matmarknaden. Tack och lov har det kommit mycket produkter de senaste åren. Samtidigt blir det en utmaning att äta nyttigt och kanske lätt, då man har celiaki, eftersom det glutenfria sortementet brukar innehålla avsevärt högre kalomängd än det vanliga.
 
Jag fyller år den 9/8 (nästa vecka) och har då av mina svärföräldrar önskat mig boken "Smilla bakar glutenfritt" och hoppas att jag kommer att få den. Jag ska också försöka exprimentera fram lite goda men samtidigt lätta och nyttiga recept till er och generellt sett då bjuda på lite mer mat än jag gjort på sista tiden.
 
 
Nu till dagens frukost
En skål med Yoggi mini blåbär, toppat med rispuffar från axa och ett söndersmulat glutenfritt mariekex. Till detta två rostade smörgåsar, det ena med mackrill i tomatsås och det andra med lågkalorijordgubbssylt från Önos. Eftersom jag också ville ha en skiva ost till frukosten så tog jag detta på ett smörgåsrån och osten är en västan 5% vilken är underbart smakrik trots att den inte är lika fet som de andra ostarna. Till frukosten tar jag alltid ett glas C-brus och idag blev det med smak av granatäpple
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0