Itrimvägning.

Då har har jag varit på Itrim och vägt mig igen. Jagt tänkte att det var lika bra att göra det nu när jag ändå var i farten. Jag tänke att jag skulle berätta för er hur det gick nu och vad de sa där.
 
 
Det här är en jämförelse med alla de tre vägningarna jag gjort. Jag har tidigare visat den från Juni och Augusti. Hon som var där idag och vägde mig förklarade väldigt bra också.
 
Så vikt är då alltså min aktuella vikt enligt vågen där på Itrim och det är ju samma som hemma (100 g mindre trots kläder och frukost till och med) så det är inget konstigt.
Vad gäller mitt BMI så sa hon att man måste bortse från det för det kommer nog alltid hamna lite i överkant, men det handlade om att jag har så mycket muskler i kroppen och som de flesta vet så väger muskler väldigt mycket. Så hon förtydligade som sagt att vi inte kan använda oss av BMI i många fall eftersom det är så pass missvisande.
BMR är det som kroppen gör av med bara på att finnas. Om jag ligger stilla hela dagen och bara andas och inte gör något mer så bränner min kropp 1500 kalorier om dagen. Ju mer muskelmassa man har desto mer förbränner man förklarade hon.
Vätskan var det jag hade svårast att förstå helt. Om jag förstod henne rätt så blir det ett lägre resultat om man har mer vätska i kroppen. Det räknades i Omega och mina 345 visar att jag har lite extra vätska i kroppen. Det skulle ligga på ca 500 sa hon om jag förstod rätt. Men jaja, det var inte så viktigt, det var inga enorma mängder, bara lite mer än vanligt.
Fett % är som det låter, hur stor del av kroppen som är fett, jämfört med övrig vikt och det ska ligga mellan 21-33% för att räknas som normalt. Hon sa att det önskade/optimala är att ligga på 25% och en procent upp eller ned spelade ingen roll och hon påpekade därför att jag skulle räknas ligga helt perfekt vad gäller fettet i kroppen. Översatt i vikt är min fettmassa 19,1 kg och det ska vara på mellan 14,3-25,4 kg för att räknas som att man är normal. Eftersom maskinen är inställt på önskat resultat 25% så översätter den det då i vad som är kvar att tappa för att nå beräknad önskad fettprocent och massa. För mig skulle det då vara 1,3 kg. Hon på Itrim ville dock även där förtydliga att jag inte på nått sett skulle kämpa för att gå ned extra eftersom jag redan är helt normal och där man ska ligga. Så då är det mest för om jag skulle vilja det (vilket jag vill).
Fettfri massa är alltså muskler, vätska och övrigt i kroppen.
 
Så jag är väldigt glad och nöjd över att ha varit där idag och fått veta att jag är normal på alla sätt. Att jag sedan själv ser mig som överviktig fortfarande (även om det inte känns som enorma mängder så klart) så får det vara något jag får komma tillfreds med. Jag känner inte längre någon stress över min vikt, men det var ett tag sedan jag gjorde det nu och det känns skönt. Däremot kan jag säga att jag känner mig inte klar. Jag är inte redo att säga att jag är färdig än. Jag vill nå mitt mål på 60 kg för att det ska kännas bra. Sedan förstår jag att en del av det kanske sitter i huden och inte försvinner förrän huden gör det. Så där är det bara hålla tummarna för att jag dels ska bli godkänd och dels för att det går bra och inte tar allt för lång tid
 


Kommentarer
Gentle Giant

Bra jobbat och härligt att läkarbesöket gick fint! Gott att ha kvitto på att du jobbar bra med idn egen kropp! :) Kram!

Svar: TAck ska du ha! Ja jag är väldigt glad över det faktiskt =) Kan du väga dig hos dig också? Kramar!
Linda

2012-10-15 @ 13:59:49
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se
Minendie

Vilket härligt besked. Det är stort att vara "normal" när man länge varit utanför den normen.

Svar: Ja det var underbart faktiskt! Känner mig så glad. Är dock inte nöjd än och känner mig inte klar
Linda

2012-10-15 @ 18:27:16
URL: http://minendie.wordpress.com
smulan

Men vad roligt:) Jag förstår att du ändå vill nå ditt mål, men som du säger, det är ju ingen stress med det.
Hud väger en del också så där försvinner ett par kilon om du tar bort det.
Du är så duktig!

Svar: TACK! Fina du blir alltid så glad av dina kommentarer. Förlåt för att jag är kass på att komma förbi nu, jag ska försöka rycka upp mig. Det är för jag är så trött efter jobbet så jag orkar inte sätta mig framför datorn =(
Du har helt rätt i huden där. Ska försöka tänka på det. TACK. Kram
Linda

2012-10-15 @ 19:16:49
URL: http://blogg.amelia.se/smulan/
C

Va skoj!! Du är sååå duktigt o kämpar på så bra!
Kul med sådana tydliga siffror att jämföra med :-D

Kram ♥

Svar: Tack ska du ha! Ja det är superroligt. Har du provat att väga dig så? Har du någon tillgång? Kram <3
Linda

2012-10-18 @ 18:19:30
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0