Månadens mått och Itrimvägning!

God förmiddag. Jag vet att jag varit grymt tråkig och inte skrivit något på ett par dagar igen, men ni vet ju att jag är lite överallt i mitt huvud just nu. Jag vill i alla fall passa på att tacka er alla för er fina pepping och glädje å mina vägnar, för den här operationen. Det värmer oerhört mycket att veta att ni finns där. Ni ska veta att jag läser i era bloggar varje dag, även fast jag just nu är dålig på att kommentera. Jag ska försöka bli bättre på det igen.
 
Nu tänkte jag lägga upp månadens mått, samt Itrimvägningen jag har gjort idag på morgonen. Fråga gärna om det är något ni funderar över. Jag kan dock förklara på en gång, så ingen tror jag har tappat för mycket vikt, när det nu står att jag ska gå upp 1,9 kg.
Maskinen räknar med att man ska ligga på 25% fett för att vara i "bästa" läge. Dock är allt mellan 21-33% helt normalt. Jag beräknas alltså behöva lägga på mig 1,9 kg om jag ska ligga på 25% (eftersom jag nu är på 22,8) men det är absolut INGET man måste eller behöver, utan jag är helt normal. Hon sa däremot att om man ser på fettet i kroppen så behöver jag eg absolut inte gå ned något mer och att jag inte ska bry mig om BMI eftersom det i mitt fall är missvisande (vilket alltså understryks om man ser på fettprocenten). Jag skulle därför också vilja uppmana er att inte stirra er blinda på ert BMI (eller kroppsvikten heller) eftersom den mycket väl kan vara missvisande. Har man dessutom varit mycket överviktig och då har extrahud på kroppen så blir vikten (=BMI) också högre och då kanske man faktiskt tappar för mycket kroppsfett om man går ned till det som skall anses vara normalt. Ja jag hoppas ni förstår vad jag menar.
 
JAG vill dock påpeka att jag inte är klar. Vad mig anbelangar så vill jag gå ned till 60 som är mitt mål.
 
 
 


Kommentarer
e

Grattis till op Linda:-) men om du räknar bort vad huden väger så måste du väl vara nere på 60 kg nu? har för mig att du sa att läkaren sa att bara huden på magen vägde 5 kg eller har jag fel nu kanske?!

Svar: Tack =) Nej ijnte nere i 50 än. Det var min husläkare som sa att det nog var 5-6 kg hud på armar och mage tillsammans. Jag har dock känt mig tveksam på det och igår så sa hon attd et var mellan 1-2 kg på magen. Så skulle de ta magen och få bort 2 kg från dagens dato så skulle jag ändå väga 3 kg mer än jag vill. Nu är dock målet nära!
Linda

2012-11-23 @ 19:23:11
Jenny

Toppen! Vilken utveckling :) Nej det är flera av siffrorna som inte riktigt funkar ;) Bra att du har en hälsorådgivare som kan peka på vad som är väsentligt.

Svar: Ja jag känner det också och åter iogen har jag fått påpekat för mig att man kan inte räkna BMI på mig eftersom jag har hud som väger på kroppen. Därav kommer mitt BMI alltid att vara högra än det skulle varit om jag inte varit tjock
Linda

2012-11-24 @ 09:02:32
URL: http://2xlblog.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0