Crosstrainer, Intervju och fotografering

Ja mina vänner, vad ska jag säga mer än blä. Jag har haft en riktigt jobbig vecka med min förkylning/influensa och har med handen på hjärtat legat mer deckad i soffan än vaken och alert. Nu börjar jag bli på banan igen -tack och lov.
 
Något otroligt positivt som jag orkade med under helgen var i alla fall att ta en tur till en affär som finns här där vi bor. Det är en butik som säljer bland annat begagnade möbler och saker och jag hade fått reda på från min väninna som arbetar där -att där stod hen hel och fin crosstrainer, i samma modell som jag hade tidigare. Det mest underbara var att den bara kostade 150 kronor. Det kändes som en dum idé att fortsätta ligga nedbäddad i influensadvala och ignorera detta och samtisigt riskera att den inte skulle finnas kvar kommande helg.
 
Nu står den i mitt vardagsrum och bara ropar på mig. Så snart jag är helt frisk och kry så ska jag äntligen få hoppa på den och komma tillbaka till min träningsrutin. Fantastiskt skönt säger jag.
 
Något annat jag under veckan hunnit med är att göra en intervju för EwaLie. Detta gäller främst mina erfarenheter som glutenintollerant (jag har celiaki) och hur jag upplever hälsoeffekterna av att äta helt glutenfritt, jämfört med att faktiskt få i mig gluten. Vi pratade också lite om min viktminskning. EwaLie har jättefina färdiga mixer man kan göra bland annat våfflor och knäckebröd av, men även mûslimixer och den här nya som äntligen kommit ut i vår butik -brownies. Nästa gång jag ska baka nåt smarrigt får det bli brownies tror jag, så ska jag passa på att testa hennes variant. Jag gillar också hennes hemsida, där det finns fina recept att hitta.
 
Ytterligare nåt roligt (samtidigt som det på grund av min influensa var jobbigt), är att jag också hunnit med en tidningsfotografering under veckan. Jag gjorde nyligen en intervju angående min viktresa, för tidningen MåBra och det reportaget kommer ut i januari i deras stora mattidning som kommer två gånger om året. Intervjun gjordes för någon vecka sedan och fotograferingen skedde nu i veckan. Tack och lov för makeup säger jag. Men jag hade roligt i köket i en dryg timma med fotografen och det var det viktigaste. Så får vi hoppas att tröttheten från influensan inte lyser igenom när korten väl trycks i tidningen.
 
I övrigt så har det inte hänt så mycket skoj att dela från den senaste vckan. Jag håller vikten och Tomas har gått ned ett kilo till, det är väl allt jag kan berätta. På träningsfronten har det ju som sagt dessvärre stått still. Med maten har det varit si och så där under veckan. Ni vet ju kanske hur stor matlust och matglädje man känner när man är sjukling? Det har mest blivit kycklingrätter för mig, men en dag fick jag i alla fall till en härlig talrik med blomkålsmos, en köttig korv och en god sallad. Den kom jag dessutom ihåg att fota åt er.
 
Nu ser jag fram emot att orka blogga på som vanligt igen och som jag tidigare nämnde så har jag lite planer på hur jag ska lägga upp lite trevliga och inspirerande inlägg åt er. Nu ska jag lägga mig på soffan igen och fortsätta krya på mig.
 
 

Jag mår verkligen inte bra

Minns ni att min önskan för helgen var bra väder så jag kunde gå på en powerwalk? Jag har legat deckad hela helgen och gör det än. Så även om det skulle blivit 30 grader så hade jag legat på soffan och bara glott. Det tog tillslut ut mig att vårda sjuka barn och träffa andra sjuka folk. Det är också därför det är så tomt i bloggen. Imorgon ska jag försöka orka få till ett ordentligt inlägg. Tills dess önskar jag er en skön söndagskväll
 
 

Nu är det dags att införskaffa en ny!

Några riktigt mysiga dagar har kommit och gått och nu är det åter igen dags för en välförtjänt mysig helg tillsammans med familjen.
 
Mina små snuttar vid frukost idag
 
Jag hoppas på att helgen ska bjuda på lite bra väder så att jag kan få komma ut på en powerwalk eller två. Det kliar i kroppen efter uppehållet som varit nu då det varit dels extremdåligt väder, men också planeringsdagar så barnen varit hemma och dagar fulla med möten och ärenden.
Hur gör ni med powerwalks när det är dåligt väder? Har ni diciplinen att gå i alla fall eller är ni som jag och fryser halvt ihjäl om det inte är tillräckligt varmt och därför inte kan gå? Hoppar ni över pw och tränar hemma istället eller går ni till gymmet för lite cardio på maskin? 
Många säsongstränar ute eller inne på gym. Jag själv skulle också klassa mig som en "säsongstränare" vad gäller inne och utetränining. På sommaren eller vid varmare väder så finns det inget underbarare än riktigt svettiga powerwalks, men när det blir kallt ute (eftersom jag fryser så lätt) så står jag hellre inne på crosstrainer eller arbetar inne med musklerna. Mitt problem just nu är att jag totalt slitit ut min crosstrainer. Jag stod på den så mycket att den gick sönder på riktigt, så den ligger på tippen sedan i våras till mitt stora förtret. Det har dock fungerat ändå för värmen kom ju och jag har kunnat träna ute -tills nu. Så en crosstrainer behöver införskaffas igen.
 
 (<-- klicka för förstoring)
 
I onsdags så spenderade jag några välbehövliga timmar tillsammans med mina underbara vänner. Jag mötte upp Jessica och Jenny för lunch och det var en jättemysig stund tillsammans alla tre. Sedan var jag och  Jessica ute och tittade på träningskläder och skor samt tog en Pepsi innan vi tillsammans gick och hämtade våra barn. Jag kan inte understryka nog vilken energi jag får av mina underbara vänner.
 
Mina fina hjärtan på lunch. Jag åt en så himla god kycklingsallad. Nu kom jag på att jag skulle fota den när jag redan ätit det mesta, men tog ändå en bild (haver man en blogg...)
 
Jessica passade på att ta ett par bilder på oss i en spegel som vi hittade på sportaffären (dock ville hon inte vara med på den andra bilden så hon klippte bort sig innan jag fick den)
 
Sedan passade hon även på att smygfota mig medan jag fotade en bild i kakdisken på fiket
 
Vätskepåfyllning
 
Igår så spenderade jag eftermiddagen tillsammans med min lillasysters fästman, barnens morbror och Leos Gudfar Zahid. Vi åt lunch tillsammans här hemma och pratade i ett par timmar. Sedan var vi nere och handlade mat tills Sandra kom och mötte upp oss efter arbetet och vi gick skiljda vägar. Det är så himla underbart för Zahid har äntligen flyttat hem nu efter att ha bott och studerat till cevilekonom i Dubai, de senaste 7 åren. Det är fantastiskt att de klarat av ett sådant långdistansförhållande alla dessa år, för de var tillsammans redan när han flyttade dit. Nu är han dock äntligen klar med studerna och hemma för gott. I Mars gifter de sig, något jag ser oerhört mycket fram emot.
 
 
 
Och sist men inte minst tänkte jag ge er ett litet tips. Vi hade nämligen tacokväll hemma hos oss i onsdags och jag fuskade den här gången och köpte den färdiga (vilken jag tycker är supermums för övrigt) guacamolen från Santa-Maria. Men den går aldrig åt för oss på en tacokväll eftersom det bara är jag och Tomas som äter av den och därför brukar det sluta med att jag antingen gör någon gryta med den som krydda, efter några dagar (den håller bara i kanske 3-5 dagar efter man öppnat den) eller att den tyvärr slängs. Men nu fick jag för mig att det måste ju vara supergott på frukostsmörgåsen -och det hade jag rätt i. Så det kan jag faktiskt varmt rekommendera! Och ja, självklart är det nyttigare att göra egen och nej det är inte äkta guacamole, men JAG älskar den i alla fall och rekommenderar det därefter. Den innehåller också endast 120 kalorier per 100 gram så ni som viktminskar kan gott våga prova utan att vara rädda att det bli ett stort energipåslag
 
tacokväll
Mums på rostad smörgås och på smörgåsrån och man slipper slänga det som inte gått åt vilket är toppenbra!
 
 
 
 

Goda vänner, företag och matinspiration

Idag ska jag ut och äta lunch med två av mina absoluta hjärtan, Jessica och Jenny (<-- länkar) och det ska bli jättemysigt mitt ibland allt jobbsökande och företagplanerande. Jag längtar tills jag fått igång företaget ordentligt och kan starta upp med att hjälpa er på riktigt. Jag ska berätta mer om det när det närmar sig. Redan nu kan ni dock fundera på om ni är i behov av min hjälp på något sett. Kanske är ni själva i behov eller så kanske ni önskar att jag kommer till ert företag, er kommun, er arbetsplats och har föreläsning eller håller utbildning. Alla former av intressen kan ni maila till [email protected]
 
Jessica och jag igår
 
Jenny och jag för ett par helger sedan
 
Nu till lite ny matinspiration. Jag har planer på att dela med mig mer av maten eftersom det är så många som frågar efter den. Nu har det blivit mer sporadiskt då jag inte riktigt fotar alla mål jag tar. Hur ser intresset ut där? Vad önskar ni i form av matinlägg?
 
Wokgrönsaker blandade med kvarg och till det en fraspannerad torkfilé
 
Banan och vaniljyoghurt, två rostmörgåsar med kalkon (det glutenfria brödet är ibland ganska smått, därav det inte syns under kalkonen här) och jordgubbar
 
Salladsblandning med rödkål, zucchini, paprika, purjolök och lök -blandad med kvarg. Till detta rotmos och wienerkorv toppad med ketchup
 
Salladsblandning med rödkål, zucchini, paprika, purjolök och lök. Stekt svampmix, rotmos samt uppskurna tunna skivor av kyckling blandad med kvarg och kryddor som en röra
 
Nudlar stekta tillsammans med blomkål. Till detta en röra på skinka, gurka och kvarg i salladsblad
 
Nya glutenfria flingor som jag hittat. Har dock inte mer än smakat en flinga än för de är rena kaloribomben dessa så än har det inte blivit av. DOck var jag så klart tvungen att köpa dem när jag väl hittade dem
 
Stekt kycklingbröst blandat med gurka, körsbärstomat, rödlök, paprica och kvarg. Kryddat med tacokrydda och ätet ur salladsblad som tacowraps (favorit)
 
Salladsblandning med rödkål, zucchini, paprika, purjolök och lök stekt med grillkrydda och till detta wienerkorv med ketchup.
 
Några av er kommer nu att fundera på om jag utesluter kolhyderater och så är det inte. Jag äter ABSOLUT kolhyderater också, men jag är extremt dålig på att komma ihåg att fota min middag och det är oftast där jag äter dem. Igår till exempel så åt vi ugnsstekt egengjord klyftpotatis och stekt kassler.
 
Önskar ni tydligare recept eller vill att jag ska hjälpa till att omvandla rätterna till kalorisnålare alternativ så är det bara att säga till
 
 
 
 

Jag gjorde detta, det kan du också göra!

En ny vecka har startat och nya möjligheter finns att förändra sitt liv. Varje dag är en möjlighet att fånga. Det finns ingen mening med att titta tillbaka mer än för att lära sig av det förgågna -för det kan ändå inte ändras i efterhand, men framtiden är din att forma precis som du vill. Glöm inte att du är kaptenen på ditt eget skepp.
 
Hur funderar ni kring det här med er livsstilsförändring?
  • Vilka mål har ni?
  • Är de stora, är de små?
  • Är de tunga eller känns de lätta?.
  • Hur visualiserar ni er att det känns när ni kommit till den punkten då ni är nöjda?
 
För min egen del hade jag gett upp, innan jag bestämde mig. Mitt beslut var så starkt att det inte kunde rubbas och jag fullföljde min livstilsförändring utan pauser och utan att ge mig. Jag visualiserade hela tiden mitt mål framför mig vilket gjorde det lättare. Idag står jag här, klar med min viktresa -i mitt livs form och jag har aldrig mått så bra någonsin. DEN känslan är fantastisk. KAN JAG SÅ KAN DU!
 
130 kg till 50 kg
 
September 2012 - September 2013 (igår)
 
 

Gastro, kolo, tivoli och bröllop

En lyckad gastroskopi och koloskopi gjordes igår eftermiddag. Jag tyckte inte att det gjorde ont eller var läskigt. Det som var jobbigt var att det var så svårt att svälja då jag gjorde gastroskopin. Men läkaren sa att det såg fint ut och det är ju kanon. Då sköter jag troligtvis min glutenfria kost som jag ska.
 
 
Igår kväll var vi också på tivoli med barnen vilket de älskade <3
 
Sedan har det varit träning inför ett bröllop som jag sjungit på idag. Det är verkligen nåt magiskt med bröllop. Jag kände inte brudparet utan detta var ett gig, men jag blev ändå så tårögd när bröllopsmusiken ljöd och hon så vacker kom in där. Det är fantastiskt att få förgylla någons vigsel med att sjunga för dem.
Efter det var det bara att åka hem till barnen och Leo som är sjuk här hemma. Vi hade tänkt hitta på nåt kul efter jag och Tomas varit i kyrkan, men det fick bli att ta det lugnt. Men jag har också varit lite småsjuk i veckan så det har inte blivit nåt tränande eller några fler powerwalks för mig tyvärr. Jag hoppas jag ska må bra i veckan som kommer så att jag kan komma ut och gå igen. Jag saknar min cardioträning. Dock står jag still i vikt så allt är som det ska.
 
Imorgon är det mer rep med Club 96 och Tomas ska med barnen på förhandsvisningen av Disneys Flygplan! Jag erkänner att jag är lite avundsjuk, men repet går tyvärr före då jag pga fastan inför koloskopin inte kunde vara med och repa i torsdags. Filmen får jag se längre fram.
 
 
 
Tomas har också vägt sig för veckan och så här har det gått för honom:
 
Startvikt: 88,0
Nuvarande vikt: 79,0
Veckans viktminskning: -0,5 kg
 
 
 
 

Den stora fastan

En vecka som har varit allt annat än lugn kan jag säga. Det känns som om jag inte varit hemma en minut, för det har varit möte efter möte och jag har inte ens varit hemma på kvällarna. Men samtidigt är det skönt att ha mycket att göra emellanåt, så man känner att man lever.
 
Några av de saker jag gjort den här veckan är ett möte med min dietist, pratat med kirurg angående gallan samt att ha kommit igång med cirkeln i personlig utveckling som jag går på (och älskar). Mötet med dietisten gick bra som vanligt och vi talade vidare om feta livsmedel och nyttigt fett. Jag älskar att lära mig om kost (!). Mötet med kirurgen gick också bra och det bestämdes att jag ska avvakta med operation av gallan tills vidare. Anledningen till detta är dels eftersom jag inte lider så fasligt mycket av den (än) samt att jag vill undvika ärren man får på magen av operationen. Man skulle tydligen få 3-4 st ärr på en cm varav ett under naveln precis. Mina ärr blir inte så blekta utan ganska mörka så jag slipper gärna ett ícke fint ärr precis under nveln, PLUS att jag inte vill att folk ska missta det för ett GB-ärr då en av mina saker handlar just om viktminskning utan operation. Men kirurgen sa att det som sagt inte var nödvändigt med operation nu och att jag skulle höra av mig om besvären ökade bara så ska vi fixa det då.
 
Idag har jag en "ledig" dag, men förutom det obligatoriska jobbasökandet så måste jag arbeta vidare med företaget och dessutom har jag eventuellt ett riktigt jobbigt dygn framför mig så jag måste fasta i över 24 timmar (!). -->
 
Jag har haft lite problem med svullen mage och att magen inte riktigt vill arbeta, sedan jag började viktminska. Detta tror läkaren beror på att jag äter så pass mycket mindre fett och socker än vad jag gjorde förut, men nu talas det också om ifall det blivit något efter förlossning (som ett vck i tarmen till exempel) eller om det kan ha med min celiaki att göra, eller om jag rent av kanske har någon lättretlig tarm (tror dock inte IBS). Hur som haver har det ordinerats en koloskopi och en gastroskopi på mig och inför detta så måste jag vara helt fastande samt gå på kraftigt laxerande. Så kl 12 idag ska jag äta en lätt lunch och sedan är det bara klara drycker (dryck utan mjölk eller bitar) som läsk, saft, sportdryck, kaffe, the, buljong och liknande som gäller. Det jobbiga är att undersökningen inte är förrän klockan 13 imorgon så det blir ju många timmars fastande. Jag kommer ju inte kunna äta 13.05 heller utan det blir väl ytterligare ett par timmar efter det, dels eftersom jag ska få lugnande och jag tror inte man är i skick att äta precis efter, men dels också för man kan ju inte direkt börja med en biff på grund av hunger, utan gör nog klokast i en skål yoghurt och en rostad smörgås eller så (som efter en magsjuka).
 
Är det någon som fastat så länge och har tips på hur man vänjer in sig med maten efter fastan så skrik gärna till. Har ni dessutom varit med om samma "övning" så berätta gärna om era upplevelser så jag vet vad jag har att vänta mig
 
 
 

Hår, kalas och presentation

Dagarna springer när man har mycket att göra. Dels har det varit hårfix, födelsedag och kalas, samt att vi nu i helgen hade lite launch/presentation av ett företag som vi arbetar med. Vi har också firat att min syster Sandras sambo Zahid ÄNTLIGEN har flyttat hem. Han har studerat till civilekonom i Dubai i 9 år och under tiden har de lyckats med ett långdistansförhållande där de bara setts 2-3 gånger om året  på riktigt. När han har varit här så har vi så klart umgåtts flitigt, men det har ju varit "lånad" tid hela tiden. Nu kan vi äntligen andas ut -nu är han hemma. Och i vår så stundar deras bröllop. Åh så jag längtar, jag ska få vara tärna med en vacker klänning, vilket är nåt nytt för mig och ska bli extra roligt nu när jag faktiskt kommer kunna klä upp mig och känna mig fin.
Idag blir det rep med Club 96 samt att Tomas ska arbeta i studion.
 
Kalas för Leo
 
Jessica och Jenny var på vår presentation av företaget
 
I all stress glömde Tomas att väga sig den här helgen så hans vikt får ni nästa vecka. Min vikt står i alla fall still precis som den ska och jag är väldigt nöjd med att "hålla viktenfasen" fungerar som den ska medan jag gått från viktminskare till "vanlig". Jag har kommit igång med träning nu också och har både börjat köra musklerna här hemma, samt hunnit med några powerwalks. Det är skönt att komma igång så här igen och vad gäller walks är det bara att passa på så länge vädret verkligen tillåter. Kroppen mår för bra av träningen för att det skulle kännas okay att sluta med den.
 
 
Powerwalks hemma
 
Powerwalk i ett soligt Stockholm
 
Nu vill jag berätta om hårförlängningen jag gjorde på The V.I.P Room. Jag var där och fixade håret hos extremt trevliga Natalie. Hon har gjort detta i flera år och det märktes att hon var riktigt skicklig och kunnig på det hon gjorde. Hon gjorde det snabbt och väldigt noggrant. The V.I.P Room är en skönhetssalong i Stockholm och riktigt bra oman jämför marknaden. Nu har de dessutom massvis med specialpriser under september -eftersom de precis öppnat och jag vet att bland annat hårfärlängningar har jätterabatter, så det kan vara värt att kolla in för er som har funderat på att lyxa med lite hår, naglar, tandblekning eller andra härliga behandlingar.
 
 originalpriser på behandlingar (klicka för större)
 
När jag fått mitt hår isatt var jag så lycklig och rörd att jag nästan började gråta. Det är verkligen stor skillnad på hur fin i alla fall jag känner mig med håret i. Vill ni veta mer om dem så klicka HÄR
 
 Innan   efter
 
 Jag älskar det!
 
 
 

Det kommer imorgon för nu är nåt fel

Nu hade jag tänkt blogga om dagen och visa bilder på håret, men det är något konstigt med blogg och jag tillåts till exempel bara att lägga in en bild. Men blogg ska köra underhåll under natten så jag antar att det kan ha med det att göra. Hur som haver får ni hålla er tills imorgon så ska jag skriva ett ordentligt inlägg då istället
 
 

Jag ska fixa håret!

Idag ska jag iväg och rå om mig själv och det ska bli så himla underbart. Det är nämligen så att jag väldigt länge har velat fixa mitt hår på salong, men det har aldrig blivit av. Idag ska jag in till The V.I.P ROOM i Stockholm (Frejgatan 44) för att få extra volym och fräschet i håret. Det är något jag ser så himla mycket fram emot för mitt lite tråkiga hår. Det är underbara Natalie som kommer att ta hand om mitt hår idag och resultatet av detta ska ni självklart få se med bild senare i eftermiddag eller ikväll. The V.I.P ROOM är den salongen jag var på för några helger sedan, då de hade grand opening. Väldigt fräscht och fint så det känns jätteroligt att få åka tillbaka dit. Mer information om den hittar ni HÄR på deras facebooksida
 
 
I övrigt kan jag berätta för att jag arbetar på här för fullt med att fixa inför starten av mitt företag inom viktminskning-hälsa-coaching osv. Det är det ni efterfrågat och det jag lite smått talat om. Mer information om detta kommer givetvis men glöm inte att ni redan nu kan maila mig på [email protected] och visa ert intresse av att få hjälp av mig.
 
Och sist men inte minst; IDAG FYLLER LEO 2 ÅR!! Min lilla kille börjar bli stor! Mys och fikabilder får ni dock vänta med tills imorgon eftersom vi kommer att ha hans kalas först då
 
2 år sedan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Många frågar mig detta:

Det känns i luften att värmen har blivit annorlunda. Det är klart kyligare värme nu, även om det kan bli riktigt varmt i solen. Detta innebär att tiden med powerwalks för mig blir något svårare än den annars brukar vara. Eftersom jag gått ned så mycket i vikt så har jag väldigt lite underhudsfett kvar och att vara sämre isolerad innebär sämre möjlighet att hålla värmen. Det kan man känna redan tidigt i viktminskningsläge, att man fryser mer. Det beror som sagt på att kroppen arbetar med att bränna fettet och mindre fett = mindre isolering.
Tomas skojade lite förra vintern om att vi nog fick lov att flytta till varmare trakter över vintrarna och bara vara hemma just på julen. Jag minns att jag stod vid bilen och bara skakade och grät för att det gjorde så himla ont i kroppen på mig och då var det ändå inte så farligt kallt, utan kanske bara ett par minusgrader. Det är det jag tycker är störst minus med att gå ned i vikt -att frysa så.
 
Många frågar mig hur jag gör för att hålla vikten. Mitt svar på det är ganska enkelt;
-jag har fortsatt med mitt sundare sätt att leva.
 
 
När jag blev klar med min viktminskning och slutade viktminska (för några månader sedan nu) så gick jag inte tillbaka till att leva som jag gjorde förut. Under viktminskningens gång gjorde jag en livsstilsförändring och den är bestående. Det innebär att jag inte äter godis och onyttigheter varje dag. Jag äter normala matportioner och inte bara massa skräpmat. Jag väljer trapporna istället för hissen, hämtar barnen genom att och cyklar hellre om jag väljer affären en bit bort, än att ta bilen. Jag är heller inte lat längre (jo ibland, som alla är, men inte vardagslat) och låter andra göra saker åt mig, utan gör dem själv. Så håller jag vikten och det är så jag planerar att fortsätta hålla den också, genom att leva sunt.
 
Ovan några exempel på ICKE sunt beteende från mitt liv innan viktminskningen. Översta bilden, bullen till vänster åt jag hela själv (!!!) medan de andra åt de vanilga till höger (vi hade olika eftersom jag har celiaki och bakade glutenfritt). Bilden i mitten som Tomas tog på mig på skoj, bakom en hel hög av godis och glasspapper... Bilden längst ned, en hel förpackning med spairribbs -som jag åt själv. Mmm. Svårt att förstå att jag var så tjock -eller inte.
 
Som ni säkert förstår så lever jag inte riktigt på samma sätt idag som då
 
 
 

Enkel och riktigt god middag

Jag avslutar den här dagens inlägg om mat med att även dela min middag med er idag. Tomas hade ett möte med företaget på kvällen, så vi tog något som skulle gå snabbt och en favorit hos oss bland snabbt, enkelt och gott är fiskbullar. 
Idag blev det riven och stekt blomkål, blandad med stekt svamp. Till detta en blandsallad med zuccini, lite lök, kål och paprika, samt fiskbullarna i hummersås.
 
Vad åt ni till middag idag? Och åter igen ber jag er berätta om era egna spännande matkombinationer.
 
 
 
 

Hur väljer ni att göra?

Dagens lunch var smakrik och härlig tycker jag. Idag blev det en variant av omsorgsfullt vald njutning och "slänga ihop" av det jag hade. Jag valde att steka riven blomkål tillsammans med grillkryadda och sedan toppade jag det med Keldas pastasås Carbonara Crush. Till det stekte jag wienerkorv i bitar som jag hade ketchup på och till det gjorde jag en gurkmajonäs på kvarg och bostongurka. På sidan om ville jag ha lite sallad och det fick bli gurka, tomat, paprika och rödlök kryddat med lite örtsalt och citronpeppar. Mycket gott och snabblagat dessutom.
 
Det kan vara lättare än man tror att fixa något, snabbt och gott till sig själv istället för att välja det enklare alternativet, som en smörgås, som många gör då de äter ensamma. Ur kalorisynpunkt blev detta faktiskt också en oförskämt lätt lunch, så jag lade till en persika som efterrätt/eftermiddagsmellanmål.
 
Hur gjorde ni med lunchen idag? Väljer ni att göra det så enkelt som möjligt om ni är ensamma när ni äter? Äter ni ute med arbetskollegor eller har ni kanske med matlåda? Hur gör ni som äter hemma?
 
Även denna lunch kan göras som ett lättare alternativ*
 
 
* För ett kalorisnålare alternativ så finns det korv från viktväktarna man kan välja. Istället för att toppa blomkålen med pastasåsen kan man välja egenkryddad lättkvarg och man kan äta antingen bostongurkan eller kvargen som den är, utan att blanda ihop den med den andra komponenten. Tänk också på att det finns ketchup som är naturligt sötad med stevia och därför kalorisnålare.
 
 

Njuter ni av detta?

Mat är till för att njutas tycker jag och försöker att omsorgsfullt alltid välja det jag ska äta, som jag vet att jag kommer att kunna njuta av. Självklart fungerar det kanske inte i precis alla fall, då man till exempel har småbarn och ibland får göra en kylskåpsräd och "slänga ihop nåt man har", men i alla fall så ofta det går.
 
När det kommer till frukost kan jag, i alla fall oftast i nuläget, få möjligheten att skapa mig en stunds ordentligt njutning i lugn och ro. För mig är frukoststunden en av de viktigaste målen på dagen och jag njuter helst min frukost i lugn och ro efter att jag har lämnat barnen i skolan och på förskolan. Min frukoststomme se ganska likadan ut och det är oftast en skål med antingen yoghurt, fil eller kräm. Den blandar jag ibland med rispuffar eller cornflakes/frostflakes. Till det brukar det vara två smörgåsar som jag har lite olika sorters pålägg på, beroende på vad jag känner för och det kan vara allt ifrån kvarg med socker och kanel (cinnamon toast) till rökt kalkon, ost, sylt, äppelmos (då också gärna med socker och kanel) ägg, vanilj, tomatskiva osv. Jag har också gärna frukt eller grönsaker på sidan om, men ibland tar jag ett smörgåsrån till istället, som jag har nåt gott på.
Men hur jag än gör min frukost och oavsett om jag följer min vanligaste modell eller om jag tar något annat istället (havregrynsgröt som exempel) så ser jag till att frukosten får bli min lugna stund på morgonen. Jag tar mig tiden att äta och njuta, komma till ro och planer min dag. Så klart kan det hända att jag också måste äta i hast och i princip tugga smörgåsen i samma stund som den hoppar ur rosten, innan jag i princip hunnit fixa den, samt äta yoghurten innan jag ens hunnit ta den ur kylen, men tack och lov är det så pass sällan att jag inte minns senast.
 
Vad har ni för vanor kring mat? Sätter ni er ned och njuter av den. Står ni vid diskbänken och äter? Äter ni smörgåsen medan ni går omkring och gör annat -kanske hjälper barnen med deras frukost? Väljer ni frukost med omsorg eller tar ni vad ni har? Dela gärna era tankar om detta 
 
Min frukost idag blev en skål banan och vaniljyoghurt, två rostade smörgåsar (glutenfria eftersom jag har celiaki), som jag hade jordgubbssylt på (det är bara jag i familjen som äter marmelad så det lönar sig inte att köpa det, utan jag tar sylt istället) samt en läskande persika. 
 
Som vanligt går alternativet att göra kalorisnålare. Se hur nedan*
 
 
* för ett kalorisnålare alternativ så finns det antingen lättyoghurt eller miniyoghurt att välja. Man kan också istället för en yoghurt med smak välja en naturell och smaksätta själv med lite bär eller så. Sylt finns som lågkalori från Önos och jag tror de har både jordgubb, hallon och lingon (dock skulle jag väl inte välja lingon på smörgås).
 
Exempel på frukostar jag ätit tidigare;
 
Viktminskningsfas
Under egentligen hela den stora delen av min viktminskning (mellan 130-60 kilo) var det detta jag åt på morgonen. En skål yoghurt. Detta är inte en lätt yoghurt eller miniyoghurt. Jag åt 250 gram av dena här faktiskt relativt men åååh så goda Mild and creamy vanilj. Då hade kroppen mycket att ta av och jag höll mig mätt på detta. Idag skulle det aldrig räcka för mig.
 
Hembakade pofibersmörgåsar som jag mer än gärna doppade i Mild and creamy vanilj
 
Lingongrova (obs dock att det var när jag testade gluten, för jag tål inte egentligen lingongrova och skulle idag absolut inte välja ett alternativ innehållande just gluten. Jag visar det dock som tips till er) med tomat, peppar och salt samt keso med äppelmos
 
Havregrynsgröt med äppelmos samt en smörgås
 
 
Bilder från senare tid har ni här
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0