75 minuter träning och svar på kommentarer

Nu har jag hunnit både träna i 75 minuter på min crosstrainer, samt skicka in ett filmklipp till Viktgruppen -original, medan jag stod där. Jag försökte att få in klippet även här, men det gick inte för blogg att ta emot formatet. Så antingen måste jag då ladda upp det på youtube och sedan länka det hit, eller så får jag se om det finns nåt annat vis att göra det på. Den saken får jag undersöka. Jag sa i alla fall i klippet att det är när man vill sluta träna som mest, precis när det börjar bränna i kroppen, som man ska ta i och fortsätta. Det betyder oftast att man är på väg upp till toppen där kroppen börjar spruta ut seratonin och så fort det kommer så släpper det tunga och kroppen fylls av glädje. Jag fylls av envisheten tillsammans med glädjen. Efteråt när benen är som spagetti, då är jag nöjd.
Hur och vad tränar ni som tränar?
 
Jag har också svarat på lite kommentarer. Jag har tyvärr, som en del av er kanske märkt, inte haft möjlighet att vara på alla kommentarer som kommit in. Under det här året specillt så har jag halkat efter. Jag har svarat på kommentarer som jag känner har varit extremt viktiga så det inte skall spekuleras fel på något vis om olika situationer. Men nu så svarade jag på alla kommentarer jag fått på mina senaste inlägg och jag lovar er att jag skall göra mitt bästa att svara på så många kommentarer jag har möjlighet till.
Om jag får lov att önska så föredrar jag om ni kommenterar här i bloggen, framför att ni skickar det på mail eller via facebook. Anledningen till det är att jag inte alltid har möjlghet att svara er via mailen då det händer ganska ofta att mailen försvinner i mängden. På facebook kommer de flesta kommentarerna i pm och där händer det oftare att de försvinner i någon "övrigt" än att jag ser dem och är de många så hinner jag oftast inte med. Men skriver ni dem här under inläggen så är jag säker på att inte missa dem och skall som sagt försöka mitt bästa att hinna svara er alla eller så måmga som möjligt. Men självklart får ni själv välja om ni hellre vill via mail eller fb, bara ni vet varför det då kan hända att ni inte får svar.
 
Nu ska jag gå iväg och handla middag. Jag har absolut noll aning om vad jag vill äta idag. Mat är något ni frågar mycket om. En vanligt fråga är hur en vanlig matdag ser ut för mig. Jag erkänner att jag har så svårt att svara på det. Men ja det kan vara frukost i form av yoghurt/kräm/proteinpudding/frukt eller så. Lunch beror helt på om det är helg eller veckodag, om jag är hemma, på jobbet eller on the go. Det kan lika gärna bli en korv med bröd, som en skål gröt, gårdagens rester eller nåt snabbt i farten. Middag blir också olika. Ja kanske kött med sallad, keso, svamp, rödbetor och äppelmos? Eller risgrynsgröt eller kycklinggryta med ris..?
Jag äter helt vanlig mat. Jag äter i princip det jag känner för. Jag håller mig helt enkelt till att äta ca 1300 kalorier om dagen, ge och ta lite eftersom det är mycket höftande och eftersom jag oftast inte väger om saker jag tycker ser ut att vara lika som det en gång varit. Sen räknar jag inte alla dagar heller, utan ibland äter jag vad jag vill. Allt kan man ju inte räkna och man måste vara realist. Men sedan jag kom igång med att hålla en sånär koll på kalorierna så har jag hållit motivationen.
 
Men oj vilket långt inlägg mitt "snabbinlägg innan affären" blev. Tjoflöjt
 
 


Kommentarer
emma

Hej Linda!

Tack för din blogg och för att du delar med dig av din resa, är otroligt impad av dig! Jag kämpar också med min vikt och fastnar alltid på en platå på en viss vikt, jag har kroniskt låg ämnesomsättning (hypotyreos) som jag blir medicinerad för och jag brukar tänka att det därför det är svårt för mig att gå ner i vikt, men svårt att veta om jag gör något mer fel. Har du någon gång testat din sköldkörtel/ämnesomsättning? Som du skriver äter du ju lågkalorikost så det borde ju räcka (speciellt i kombination med träning) för att gå ner i vikt men eftersom det inte gör det i mitt fall så är det intressant och veta hur stor skillnad det kanske gör ... samtidigt svårt att jämföra sig med andra. Men kort sagt, vet du om du har "normala" förutsättningar eller om du har låg/hög ämnesomsättning, är det något du undersökt någon gång? Hoppas det är OK att jag frågar. Du är verkligen inspirerande! Kram Emma

Svar: Hej Emma! Det är absolut okay att du fråga. Jag har faktiskt kollat och jag har normal ämnesomsättning enligt vad som det ser ut som. Sköldkörteln är som den ska vara vilket innebär att jag har en "genomsnittlig" omsättning och samma förutsättningar som de flesta med normala värden.Jättetråkigt att höra att du inte har det så. Jag förstår att det äe svårt med motivationen då. Jag önskar dig ett varmt lycka till, jag tror på dig!
Linda

2015-11-16 @ 12:51:43
emma (igen)

Hej Linda! Tack snälla du för att du tog dig tid att svara på min fråga. Vad skönt att allt är i ordning med din ämnesomsättning! Alla har vi ju våra olika "stopklossar" så det är något jag får försöka jobba runt helt enkelt, men tack för dina fina ord och förståelse. Du är grym. Läste ditt senaste inlägg nu och vill bara säga att du är jättefin, hoppas jobbiga tankar lämnar dig i fred nu under helgen. Kram Emma

Svar: Tusen tack för sen fina komplimangen :)
Linda

2015-11-20 @ 10:35:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0