Hela julen och tusen foton

Hej igen! Den här julen har gått så himla snabbt att jag knappt han reagera på att den kom innan den var över. Ändå var den något annorlunda och lite speciell. I år så var det nämligen så att mamma skulle arbeta på julafton och det skulle innebära att vi fick bryta vår tighta tradition av att fira julafton från kl 15.00 hos dem. Julafton blev dock jättemysig i alla fall.
På morgonen blev det så klart familjemys med morgonjulklapp och julstrumpa samt avslutningen på julkalendern. Klockan 10 kom Tomas mamma (svärfar var sjuk) syster och systers barn hit. Vi åt gröt och skinksmörgåsfrukost tillsammans och sedan blev det julklappar följt av en ordentlig jullunch (som också blev inräknat som dagens middag). Vi såg sedan Kalle tillsammans innan de begav sig hemåt. Då passade jag på att vara tomtemor åt Jessica och hennes familj (vi fick inte tag på jultomtedräkt så det fick bli tomtemor) och sedan blev det glöggmys hemma hos min syster tillsammans med hela min familj klockan 19. Dit kom också tomten och vi hade glädjen att få min väninna Jennys make Ian som ställde upp, då vår tomte i ren förskräckelse hoppade av bara 2 timmar innan vi skulle ses.
 
Julaftonsmorgon och morgonjulklapp till alla 
 
Jag fick ett fint paket
 
Ett jättemysigt jularmband som jag önskat mig
 
Julduktning hos oss
 
Förberedelser
 
Jullunch/middag
 
Julklappsöppning
 
En ledsen jag innan det löste sig med jultomten för oss
 
Halvblind tomtemor
 
Jag och Leo hade lite mys
 
Hem till min syster och hennes man
 
Jultomten hittade oss fast vi var i "fel" hem
 
Glöggmys
 
Juldagen blev julafton för oss en gång till. Det kändes åtminstone så. Förvisso vaknade vi inte till tända ljus överallt medan Elvis "Blue Christmas" klingade i högtalaren (för detgjorde vi traditionsenligt på julaftonsmorgonen) men klockan 14.00 stod hela min familj med lycka hemma hos mina föräldrar. Där firade vi vår traditionsenliga julafton. Klockan 2 på natten hade vi avnjutit mat, klappar, fika, mys och kärlek så det räcker ända tills nästa jul. En helt magisk dag, precis som det blir varje år.
 
Leo ville ta kort på mig
 
Julklappar är en stor grej i min släkt. En gång om året skämmer vi bort varandra allihop
 
Den här har min syster Jenni målat och den fick min andra syster och hennes man i julklapp. Måste tillägga att Jenni har alltid ritat och så, men att måla akvarell är hon bara ett par månader gammal med
 
Sandra och Zahid med Leo
 
Rompraliner och Walinpralin som vi bakat, hade med oss och som jag åt alldeles för mycket av, haha
 
Min syster Jenni och hennes flickvän
 
Tavlan Jenni gjort till mamma och pappa
 
Tavlan Jenni gjort till oss
 
På annandag jul så var jag väldigt sjuk, så det var en riktig downer. Jag vet inte riktigt vad det var som hände men jag var svag i hela kroppen, hade yrsel och kände som om jag skulle svimma hela dagen. Jag hade en teori om att det kanske berodde på att jag ätit för fem personer två dagar i rad och att kroppen kanske protesterade, men den teorin kunde jag sedan avskriva (skall berätta) även om man kunde tänkt så eftersom jag faktiskt ätit och njutit tills det rann ur öronen på mig.
Dagen efter, alltså i söndags var helt tvärt om från hur annandagen varit. Jag mådde oförskämt bra och for runt hemma och grejade, handlade och hade massvis med energi. Därav blev jag extra förvånad när måndagen sedan började med att jag tvärsvimmade på morgonen. Eftersom jag inte svimmat förut men nu faktiskt haft en dag jag mått väldigt konstigt (även om en bra dag varit emellan) och nu alltså följde med att svimma av på övervåningen så blev det sjukhuset på förmiddagen. De hittade tack och lov inget som såg konstigt ut och sa att det troligtvis var ett blodtrycksfall, då jag ligger väldigt lågt i mitt blodtryck. Jag hoppas de har rätt i detta så klart. Resten av måndagen gick jag som i ett töcken. Jag blev tröttare för var minut och kom aldrig riktigt igång. Men eftersom läkaren sagt att det kan bli så när man svimmat, alternativt haft ett anfall av nåt slag, så var det bara att följa deras rekommendation av att vila och få i mig vätska och salt. Inget mer hände och sedan i tisdags har jag mått precis som vanligt och allt har varit bra.
 
I tisdags så passade jag på att köpa en födelsedagspresent till Tomas, som fyller år idag. Han fick den redan då eftersom det var lite svårt att gömma en 48-tumstv och det var verkligen roligt att göra honom så glad. Dessutom blev det bonus för vi satte upp vår tidigare tv (också 48") i sovrummet och tillsammans med min chromecast jag fick av maken i julklapp så är det en ren fröjd och njutning att ligga där uppe på kvällen och se lite tv nu. Dessutom hade jag slitit som ett djur under tisdagen för att göra om vårt nya sovrum så det skulle vara mysigt och trevligt, så tvn blev verkligen tillskottet som gjorde pricken över i.
 
 
 
 
 
Igår höll jag också på att fixa hemma, handla och fixa inför idag. Det är alltså både makens födelsedag och nyårsafton på samma dag. Så dubbel glädje alltså och vi har haft släkten här idag. Men trots allt jag grejade med hemma så hann jag vara hos min kompis och få min fina julklapp av henne, vilket var nya fräscha naglar nu inför nyår. Jag är så nöjd och glad. Och det har givetvis gjort att jag känner mig lite extra fräsch idag när vi haft familjen här på fika. Efter det har vi bara tagit det lite lugnt. Jag passade på att köra ett 40-minuters crosspass för att avsluta året med någon träning (kanske 2-3 veckor sedan senast) och sedan var vi och handlade tacomys och ostbågar. Så nu skall vi avsluta kvällen med lite bingolotto, raketer och kärlek.
 
Mina underbara naglar och världens bästa julklapp (halsbandet) som jag fick av maken
 
Imorgon kommer en uppdatering om vikten OCH SÅ SKA VI SE STAR WARS (jaja, redan, jag vet)
 
GOTT NYTT ÅR mina vänner
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0