Här kommer det

En lördag i julens tecken har gått förbi och den har varit lång, intensiv och underbar. Eftersom Oliver sov borta i natt så tog vi en lugn förmiddag hemma innan vi började våra julbestyr. Tomas spelade lite tv-spel, Marcus och Leo lekte med varandra och jag tog sovmorgon till 9, vilket var skönt. Efter lunch bar det av för att handla julklappar. Marcus var hemma med sin bästis Amilia men resten av familjen åkte iväg till ett överfyllt (av folk) shoppincenter för att blindköra bland alla julklappstips. Men jag tror vi fick till ett par saker i alla fall. Vi är dock fortfarande långt ifrån klara, pust.
 
Hemma hade vi tänkt att börja med årets första rompraliner, men klockan kändes för sen efter vi avslutat vår middag klockan 18.30, så istället städade vi av lite och sedan körde jag lite crosstrainer till ett avsnitt vänner, och avsnitt nummer 5 på vardera Trolltider och Sunes jul. Förövrigt fick jag en kommentar från någon gällande att man inte är en bra förälder om man pratar illa om årets julkalender. Enligt länken så innebär det att man är en dålig förebild som verkar fördömande mot lärande och historia. Må så vara, men i vårt fall var det barnen som inte gillade kalendern och ville stänga av. Nog hade det varit värre att tvinga dem att se nåt de inte ville -bara för att? De älskar i vilket fall Trolltider och Sunes jul och det är ju alltid nåt.
 
Efter att barnen fått se dagens avsnitt (och jag tränat klart) så sjönk jag och Tomas ned i soffan för att spendera vår kväll med lite avkopplande tv och lussekatter. Lussekatter är en liten bit av himmelen som jag får njuta under julen och jag är så glad för Frias glutenfria lussekatter. De är faktiskt godare än om jag bakar egna, för de egna blir ganska torra tyvärr.
Vi såg två filmer ikväll. Rockmusikalen Jesus Christ Superstar och sedan avslutningsvis The Santa clause 3. Så nu har vi betat av alla 3 julklassikerna och skall börja gräva efter nästa. Vilka julfilmer rekommenderar ni?
 
Jag upptäckte en positiv sak idag. I julklapp förra året fick jag en garminklocka av Tomas. Det är en stegräknare, sovmonitor, distansmätare, kalorivisare och mycket mer. Jag har inte trott att den kan skilja på motion och steg, men det kan den tydligen. För igår stod det i min app som tillhör klockan, att mina drygt 22.000 steg hade bränt runt 350 kalorier. Jag tänkte att idag måste det bli bra mycket mindre eftersom jag bara gått drygt 17.000 idag. Men enligt min app så var det ca 360 kalorier brända istället. Det får min att tänka att den måste kunna känna av något i stil med vilken takt eller på vilken tid som stegen/distansen kommer till. För igår stod jag bara en jättekortis på crosstrainern eftersom jag upptäckte att jag gått så många steg (crosstrainern lägger till också) men idag hade jag gått så otroligt få (trots julklappshandlingen) att jag drog på ett längre. Jag kollade inte tiden jag stod medan jag var där men såg på Crossens klocka att jag stått 60 minuter. Så även fast det slutade på 17.000 (efter passet) så brände jag i princip lika mycket. Good to know.
 
Avslutningsvis så ska jag lägga till vad jag lovat. Jag har helt glömt att lägga till månadens vikt, vilket troligtvis beror på att jag var på utbildningen förra helgen. Men då kommer det nu istället. Under november gick jag från 68,1 kilo till 63,3. Det betyder att jag gick ned 4,8 kilo. Jag tappade också hela 49,5 centimeter runtom på kroppen (alla mått tillsammans). Så jag är mycket glad och nöjd. Om december med allt sitt gott levererar samma resultat eller inte det återstår att se. Nu är det jul igen och nu är det jul igen 🎶🎄🎅
 
 


Kommentarer
Eddie

Grattis till viktnedgången, verkligen duktigt jobbat! :D Fasar för decembermånads resultat, blev lite stilla nu med träning och godisstrejken, får ta nya tag idag :)
Provat att lägga fiberhusk i blöt och blanda med i lussekattssmeten? Provade baka glutenfria havresemlor så, och tycker dom blev ganska saftiga. Min sambos mormor bakar massor glutenfritt och säger att det är bara att blanda ihop degen som om man skulle baka med "vanligt" mjöl. Men så är hon världens bästa bagare också så nån hemlighet har hon väl :D

Eftersom jag tycker att julen är barnens tid och tid för glädje, förväntan och samvaro när det är som mörkast ute, så tycker jag att barnen får välja vad de vill se på för julkalender :) Historia lär man sig i skolan eller när man åker på besök till museum. Man behöver väl inte sitta på skolbänken hemma också? :) Med andra ord gör du rätt, det som känns bäst för dina barn, det är rätt för dem. Om de inte vill se på årets julkalender, så varför tvinga? Det blir ingen glad av :)

Ha en riktigt skön helg! :)

Svar: Jag provade aldrig det faktiskt, men jag bakade inga egna i år. Mamma bakade och det blev okay =) Men jag ska kolla ett nytt recept för nästa år och ska då ha det i åtanke. Tack för tipset!
Barnen fick välja och tillslut blev det med glädje årets julkalender. Den var riktigt bra när allt kom omkring. Inte julig dock så vi hade gärna sett den som ett program på sidan om och haft en annan slags julkalender. Men programmet som sådant var jättebra =D
Linda

2015-12-06 @ 10:52:04
URL: http://iedasverkstad.wordpress.com
Karin

Så glad att du mår så himla mycket bättre! Har tittat in på din blogg då och då, och nu var det ett tag sedan! Och du låter så glad, nöjd och tillfreds!! Sköt om dig och familjen! God Jul! // Karin

2015-12-06 @ 20:21:09
Karin

Så glad att du mår så himla mycket bättre! Har tittat in på din blogg då och då, och nu var det ett tag sedan! Och du låter så glad, nöjd och tillfreds!! Sköt om dig och familjen! God Jul! // Karin

Svar: Tack snälla! KRam
Linda

2015-12-06 @ 21:28:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0