Mina ben

Jag har varit på en bedömning av huden på mina ben. Det var på Sabbatsbergs sjukhus inne i Stockholm. Min läkare skickade en remiss för korrigering av extrahuden på benen och jag fick svar på remissen att jag skulle få träffa en kirurg för bedömning. Hon sa att det var mycket hud och att hon verkligen skulle vilja hjälpa mig med det, då det fanns mycket goda skäl till det.
Det som kan bli ett problem i det hela är att landstinget inte brukar godkänna andra operationer än buken -om man inte har någon ordentlig anledning som skulle göra att de måste fixa huden. Jag vet inte om jag har det.
Vad jag vet är att jag är viktstabil och har ett normalt BMI och det borde kunna underlätta, kan tyckas. Liksom också det faktum att jag kämpat ned vikten själv. Dock sa kirurgen att dessa faktorer dessvärre inte spelade någon roll och att vad gäller att jag gått ned i vikt själv och inte via operation, så kunde det näst intill kanske stjälpa mer än hjälpa. Anledningen till just det sa hon är att de annars kan anse att det pga operation är landstingets "fel" att personen fått extrahud, men om jag går ned själv så är det ju mitt "fel". Med det sagt så betyder det INTE att om man gjort en GB-operation så hade man fått fixa huden, då reglerna är samma för alla.
 
Så just nu väntar jag på svar och jag håller tummarna så hårt att de blir blå, för att ha all den extrahuden på benen som jag har är INTE roligt
 
Vill inte visa hela härligheten för er så ni får hålla tillgodo med denna suddiga och beskärda bild. Kom då ihåg att den heller inte visar allt
 


Kommentarer
Helen

Vad skulle det kosta att betala operationen själv?

Svar: ca 50.000 kronor... =(
Linda

2013-05-27 @ 17:19:55
URL: http://helenlinda.blogg.se
Aurora

Det er ulempen med vekt reduksjon.. Men fader å flink du har vært!!!

2013-05-27 @ 17:56:54
URL: http://Auho.blogg.no
Sanna Andersson

hej !
jag vill bara tipsa dig om årets bästa tävling för alla oss som älskar skor ;)!
Passa på att vinna dina drömskor, välj helt själv bland tusentals. Det finns verkligen skor för ALLA !

http://moonzanna.se/2013/may/vinn-dina-dromskor-2.html#comment

kram

2013-05-27 @ 18:47:05
URL: http://moonzanna.se/
Vonkan

Håller tummarna att du får en operation! :)

2013-05-27 @ 21:16:34
Anonym

jag håller också tummarna att du får din önskade operation på benen.... men även att jag kan få likadan operation någon gång i framtiden... det finns många kilo fett på mina lår.... först måste jag gå ner till önskad vikt och sedan min gastric by pass som kan bli lagom till sensommaren...

2013-05-27 @ 22:10:22
Maria

Hoppas att du får operationen, tycker du är fantastisk som klarat denna resa helt på egen hand + att landstinget troligen sparat massor av pengar på att slippa ta hand om överviktsrelaterade sjukdomar ;)

2013-05-28 @ 12:52:58
Pernilla

Jag håller såklart tummarna för dig att du får en operation. Det är tråkigt om det ska bli så att du "straffas" för att du har gått ner i vikt på egen hand. Jag tycker ju det borde vara tvärtom - att man ska belönas för att man faktiskt fixat det på egen hand och därmed sparar landstinget från att betala och göra TVÅ omfattande operationer (gbp + operation av ben). Som sagt; jag håller tummarna för dig! :)

2013-05-28 @ 16:26:24
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Eleonor

Det kommer ordna sig, jag vet inte om du läste min kommentar tidigare att jag skulle få en bukplastik men blev rådd att vänta tills jag fått de barn jag vill ha. Dock skulle jag inte ha fått den bukplastiken om jag inte hade haft några besvär, mina besvär är att det kliar under huden. Dvs i vecket ovanför venusberget (fint namn va?) Har du några sådana besvär med dina ben? Ex det är ju mycket hud, som kanske skaver mot varandra hela tiden och skapar besvär.

Svar: Jag förstår precis. Tyvärr får jag ju inte operationen, så det blir att köra den själv längre fram. Hur går det med din mage?
Linda

2013-06-02 @ 16:55:04
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0