Jag funderar på realtionen till vågen

Jag har funderingar igen, på min relation med vågen. Jag har ju lagt upp mina veckovägningar varje vecka sedan i början då jag startade den här bloggen. Nu håller jag ju fortfarande på att minska som ni vet -trots att min första målvikt var 60,0 kg. När jag väl kom dit så var jag förvisso väldigt lycklig över att ha klarat min målvikt och minus 70 kilo men kände i kroppen att det inte riktigt var klart än. Jag kommer att stanna mellan 55-57 kilo, så jag är nästan i mål som ni vet. Efter 55 tror jag inte jag kan gå ned mer heller för jag har ju hud som väger, det får inte glömmas bort. Den kanske väger 3-4 kilo ändå. Men stannar jag på 55 så har jag to spair, innan det blir för mycket.
 
Hur som haver så funderar jag på relationen till vågen för jag vill inte hänga upp mig på en siffra. Det viktigaste är känslan i kroppen, hur jag tycker kläder sitter och hur jag känner mig när jag ser mig i spegeln, både med och utan kläder. Hur jag ska göra sedan har jag inte bestämt mig för, men det känns på ett sätt som om jag vill fortsätta med en vägning i veckan, samtidigt som det då känns som att det just blir risken att jag hänger upp mig på om det står 55 eller 58 kilo på vågen. Skulle jag lägga bort vågen, leva som vanligt men utan att väga mig och sedan kolla vikten en gång i månaden så kanske jag hittar en mer fair vikt som passar mig. Om det är 55 kilo, 54 kilo eller 59 kilo kanske inte spelar så stor roll i slutändan.
 
Samtidigt känns det oerhört obehagligt för tänk om jag ställer mig på vågen efter en månad, upptäcker att jag gått från 55-säg 59 kilo och då tycker att jag har "gått upp i vikt" och känner mig ledsen över det (fast jag dagarna innan var nöjd och glad då jag inte hade koll). Förstår ni min tanke där? Det är svårare än man tror när man kommer ned så här på slutet. Det är mycket enklare att viktminska (enligt min mening) än att veta hur man ska stanna till och sedan vara bekväm. Jag tror inte det kommer vara ett problem för mig att se till att vikten håller sig på säg 55, men innebär det att jag jämt kommer väga mig för att jag är rädd att gå upp i vikt så blir det ju en grej och så vill jag ju inte leva. Ha koll, absolut, men jag strävar ju efter att min förändring av livsstilen ska vara nog för att jag ska hålla vikten och att det som sagt ska innebära att jag inte behöver tänka. Sedan vet jag att jag ibland kommer väga 55 och ibland 56 kilo, för alla människor pendlar ca 2 kg upp och ned (som alltså inte innbär att man går upp i vikt av för mycket godis och att byxorna inte längre passar). Jag ska fundera vidare här medan jag tar mig ned de sista 3 kilona och se hur jag gör.
 
Vad tycker och önskar ni?
 
 
 


Kommentarer
Eleonor

Jag kan påstå att jag går omkring med samma tankar som dig, jag har inte gått ned lika mycket men tillräckligt! Hur gör man sen när man nått sin vikt? Man har inte samma mål att sträva efter bara, men det borde inte vara så svårt att ha som mål att inte gå för långt tillbaka i träsket. Om man har LITE koll, så kan det inte gå för långt. :)

Om du nu skulle öka till 59 en månad, så vet du ju om det och kan under en period ha lite mer koll och äta bättre. Så att man kommer tillbaka dit man tycker att man ska vara.

Svar: Ja men precis så är det ju! Jag är så där att tänk om jag väger mig efter en månad och har gått upp 4 kg? Inte för att jag skulle släppa omkring på ätande t och äta hamburgare eller godis varannan dag men man vet ju aldrig ändå. Somd et är nu så kompenserar man ju hela tiden. Har man plussat 200g till dagen efter så kollar man extra noga den dagen. I alla fall jag =P
Linda

2013-01-21 @ 08:23:38
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se
Köttbullen

Jag förstår din fundering. Det är väl lite extra känsligt när man precis nått målvikten och kroppen ska ställa in sig. Men kan du inte successivt öka avståndet mellan vägningarna. T ex att du de första månaderna fortsätter väga varje vecka för att kontrollera att det håller sig, sen går över till varannan vecka, var tredje och så kanske slutligen bara en gång i månaden. Jag tycker det låter vettigt med 1 gång i månaden för att kontrollera att man ligger på en hyfsad nivå. Det är ju, som du säger, bara en siffra. Och förmodligen kommer den ändras lite beroende på hur mycket muskler du lägger på dig när du styrketränar. Så det känns bättre att fasa ut vägningarna och istället gå på känsla, hur kläderna sitter, mått osv. Tycker jag. :) Men man behöver ju inte ändra det över en natt direkt.

Svar: Det är absolut en bra idé och se om man kan glesa ut det lite efterhand =) Jag ska tänka på det. Jag är alldeles för kontrollig för att kunna sluta väga mig helt i alla fall. Sen vet jag inte, haha, om jag fixar enmånads heller eller om det blir då och då, men det återstår ju att se =)
Linda

2013-01-21 @ 10:43:01
URL: http://viktigt50.wordpress.com
Alex

förstår att det är jobbigt, men du kanske inte behöver väga dig varje vecka, utan varannan... så har du lite koll.är ju lite tråkigt om man inte vägt sig på en månad och så ställer man sig på vågen och får värsta chocken

Svar: Jo jag tänkte på det att kanske köra varannan eller då och då bara. Men jag kommer nog inte kunna lägga bort den helt för jag känner att det är skönt med kontrollen också =)
Linda

2013-01-21 @ 16:19:53
URL: http://mlbloggen.blogg


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0