Inse ert värde och er skönhet tidigare än ni tror

Då är jag hemkommen från en liten snabbträff med shopping -tillsammans med min väninna Hanna. Det var roligt för jag köpte ett apr nya jeans på H&M. Det gjorde jag ju igår också men de är mer snyggbyxa-partybyxa och det här är ett par vanliga blåa vardagsjeans. Jag tog storlek 28 i midjan för Hanna sa att de krymper i tvätten (jag och jeans liksom. Jag hade ju i princip aldrig det när jag var stor), så de känns lite stora nu. Men det kändes dumt att ta mindre. Hoppas inte de svarta jag köpte igår krymper för mycket för då får jag inte på mig dem tror jag (de har 27 i midjan).
 
Hanna frågade mig om jag gillade att shoppa när jag fortfarande var stor och jag medgav att jag hatade det. Det fanns inget som var så hemskt som att shoppa kläder tyckte jag. Lite som att det var ett onödigt ont. Men då ska tilläggas att när jag var så där stor att jag behövde ha de största storlekarna på stora avdelningen så kändes allting som att ha på sig påsar. Och det var nedslående värre när 3XL satt för tight för att vara så snyggt som det kunde vara. Jag är glad att jag inte mår så längre. Men jag vill också påpeka att den känslan försvann redan innan jag kom från stora avdelningen i storlek. Det var när jag vägde någonstans runt 110 kilo skulle jag gissa. Jag vet inte om det berodde på att jag kände mig annorlunda, finare redan. Jag började tycka att min kropp var fin redan runt 100 kilo. Det hade nog med att göra att jag tagit ett beslut om mig och hur jag kände inför mig själv, för när jag gick upp till 100 så tyckte jag att jag såg fruktansvärd ut -medan jag tyckte jag var fin när jag sedan väl kom ned till det igen. Så det ska ni veta alla ni som kämpar med vikten -att det kan räcka med att ni kommer igång, för att ni ska kunna se er och se på er annorlunda. Se ert värde TROTS storleken. För det kanske räcker med ett kilo, oavsett om ni väger 80 kilo då eller 150 kilo då. Det sitter i självkänslan men tar man beslutet om sig så kan självbilden förändras. Tänk på det så kanske inte resan känns så tung
 
Håret blev väldigt bra tycker jag. Jag är ju van att ha svart så det känns lite "hemma". Jag är också nöjd med sättet att tona på -med mousse. Jag tyckte det var bättre än klassisk med rinnande i flaska. Jag tror jag tar den här nästa gång också.
 
 
 Hårfärgen jag hade innan (klicka för större)
 


Kommentarer
Therese

Det där med jeans är en speciell historia, vid tvätt krymper de lite men efter en dag på så går de ut sig igen.

När jag köpte jeans senast så sa expediten "De ska gå igen men det behövs inte mer än så, så det gör inget om de känns trånga för det försvinner efter ett par timmar eftersom jeans töjer sig" Och jag har inte ett par jeans som inte blir större efter ett par timmars användning, oavsett om de är tighta eller lösa direkt efter tvätt!

Snarare så att jag har för stora jeans för att jag inte vågat köpa de trånga jag testat utan gått på lite lösare.....

Å du får jättegärna ta en bild/kopia på reportaget! Jag försökte få tag i en tidning idag på vägen hem, men det var ingen som hade något ex kvar från gårdagen :(

Svar: Ja jag har förstått det =) Då hoppas jag som sagt att mina svarta inte krymer så jag inte kan ha dem och nästan då att de blå krymper så de passar en dag i alla fall. Nu stör jag mite på den för de hasar ned. Tack för informationen! =)Absolut jag kan fota av den sedan =) Vad gulligt av dig att du ens kollade efter den!
Linda

2013-01-04 @ 17:10:33
URL: http://fran100till60.blogspot.se/
Jenny N

Hmm ang jeans så brukar de ju snarare töja sig än krympa. jag köper alltid de minsta jag kan få på mig och sen töjer de sig rätt snabbt till rätt passform :-)
Hoppas det går bra med jeansen och att de håller sin passform :-)
De är verkligen jättefina på dig!!!
Kram

Svar: Jag förstår! Så då rekommenderar du att jag köper tå tighta jag kan först då och hoppas de sätter sig perfekt sedan? Jag får väl se hur modellerna från H&M beter sig, är det olika från olika modeller. Knäppa frågor jag ställer nu men jag är så ovan vid jeans. Jag gillade aldrig det förut, tyckte alltid jag såg tjockare ut i dem eftersom det petade under tröjan, från dragkedjan. Sedan tyckte jag inte det var fint heller skall tilläggas. Jag har haft jeansleggings nu förra året medan jag gått ned i vikt men det är ju inte samma sak heller tycker jag. De blev dock större efter någon dag, så jag får väl se hur det blir här. Tack snälla du! Jag blev så glad över att de passade. Men de blå är som sagt för stora. Jag tog 28 i midjan och de hasar ned, så där hade de gärna fått krympa. De svarta jag köpte igår sitter bra, men de är i 27. Där skulle det vara ok tror jag om de töjde sig en aning, men inte för mycket så de också blir stora. Ska försöka se om jag tar mindre nästa gång. Däremot upptäckte jag att det är olika mellan olika storlekar och modeller (så klart ang modellerna) för jag testade två pasr jeans inne på Lindex. De var i samma storlek men de ena var superbra passaform medan de andra var alldeles för stora. Så det är ju lite knäppt.. Jag har ingen aning om vad som är stort eller litet heller. Är 27 stort i midjan? Kramar
Linda

2013-01-04 @ 17:46:17
URL: http://xn--hrbling-exa.se
Jenny N

Jag skulle absolut rekomendera att du köper lite för tajta.
När det gäller olika typer av jeans går ljusa jeans ut sig mer än mörka. Ljusa är oftast mycket mer behandlade.
Jeans med liite streach i är oftast det bästa :-)
27 skulle jag säga är en liten storlek :-)
Jag har 25.
Ja jisses storlekarna skiljer sig mellan alla olika jeansmodeller och märken tycker jag :-)
Gäller verkligen att prova sig fram både upp coh ner ibland för att hitta rätt :-)
Kram

Svar: Okay men då ska jag ta tightare nästa gång, för nu tog jag som sagt ett par för stora eftersom de sa att de skulle krympa. Vad du kan om jeans! Nu är båda mina mörka så et är bra då kanske inte de som är lite stora blir större i alla fall. Men det är bra för jag gillar streach. Däremot behöver det inte vara så mycket streach tycker jag. Vet du vart man köper bra jeans? Okay! Ja men då kanske det inte är så stort då i alla fall =). Tack snälla du för hjälpen! =D Kramar
Linda

2013-01-04 @ 19:50:23
URL: http://xn--hrbling-exa.se
Pernilla

Mina jeans har nog bara krympt tillfälligt i tvätten - de brukar töja sig snabbt igen. En gång fick jag höra i affären, vilket jag ser att någon annan också nämnt, att man med nöd och näppe skulle få igen jeansen då man köpte dem. Helst skulle de vara så att man nästan fick lägga sig ner för att kunna knäppa dem, haha. Jag har aldrig klarat av det - för jag tycker det är trevligt att kunna andas, men tydligen är det så man gör "rätt jeansinköp" :)

Ang. dina nya hårfärg så passar den dig jättebra! Du är verkligen fin i mörkare hår! Jag är också en svartbrun/svarthårig person - känner mig inte som mig själv i andra färger. Det är kul att vara en sån som kan ha riktigt mörkt hår, för det är det inte många som kan egentligen :) Men du passar finfint i det :) Kramar!

Svar: Okay men då kör jag på en storlek mindre nästa gång. De jag köpte idag åker ned och det är inte så bra. Hade dem på mig någon timme men de skvade eftersom jag fick dra upp dem så mycket. Synd eftersom jag köpte dem idag. Kanske kan tumla dessa (för inte ska man tumla jeans va?). Jag ska köpa jeans utan streach också. Eller i alla fall prova. FÖr att se vilken storlek jag har då. De i 28 som jag köpte idag är det mycket streach i. De i 27 från igår är bara lite streach i benen men ingen streach i midjan så de sitter bra där och hasar inte ned. Undrar jag om det blir samma storlek eller om jag måste gå upp om jag testar utan streach? Jag ska kolla =)
Tack snälla du angående håret! Ja jag har alltid haft svart och tycker det är den bästa färgen på mig. Så snällt att du säger det! Nej man kan ju lätt bli blek i det tyvärr. Jag tycker det är kanon på dig också med den svarta färgen! vilke använder du? Jag tyckte den jag testade idag var kanonbra! Kramar till dig!
Linda

2013-01-04 @ 22:26:19
Eleonor

Det är verkligen en vacker och självsäker tjej jag ser på de här bilderna! Jeans är alltid svårt, det är upp till var och en hur man vill att de ska sitta. :) Du får känna efter! Om dina svarta sitter bra, så vet du vilken storlek du ska ha nästa gång. Om dina blå sitter bättre efter tvätt, ja du förstår poängen. :)

Svar: Tack snälla rara du! Ja jag är ovan med jeans men ska börja bekanta mig med dem nu och hoppas att jag ska finna min storlek =)
Linda

2013-01-04 @ 22:33:26
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se
C

Du Linda - visst måste det var härlig med sådana jeansproblem?? Kan gissa att du inte tänkte på det för 1 år sen ;-) Tänk vad livet kan förändras!!

Själv har jag dilemmat om jag ska kolla på kläder på "tjockisavdelningen" eller på "vanliga" sidan, är liksom mittemellan, beroende på modell :-(

Jag vill oxå läsa artikeln, fick inte heller tag på den o inte finns den online heller :-(

Kram ♥

Svar: Ja det är underbart faktiskt. Jag använde aldrig jeans tidigare. Jag tyckrte det var så fult på mig och det satt obekvämt och jag tyckte jag såg tjockare ut i dem. Så det var aldrig när jag var större. Sedan hade jag nu när jag gick ned i vikt men det var jeanslegging så det är ju inte samma sak.
Men vad skönt!! Du ska se det som något positivt att du nu ligger emellan, fö det betyder att du är på rätt väg och innan du vet ordet av så är det för s tort på stora avdelningen! Grattis till det =D

Jag ska se till at fota av den så ni kan läsa! Kram på dig <3
Linda

2013-01-04 @ 22:51:49
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0