Följer ni med?

Efter noga övervägande har jag nu bestämt mig för att imorgon reset inställningen för "hålla" nollan och istället gå in i viktminskning igen. Jag är dels inte nöjd med att jag stått still i vikt efter helgen, eftersom det innebär då både att jag stått helt still i vikt under veckan, men också att jag faktiskt ligger på 2 hela plus sedan förra fredan -har aldrig hänt tidigare under hela viktminskningen. Okay, det är ingen panik för jag är fortfarande under 60 kilo (idag 59,9) men det är ändå konstigt eftersom jag ätit precis på samma sätt som jag gjort under viktminskningen. Jag har alltså inte ätit mer, ätit onyttigt, ätit konstig mat eller ätit godis, druckit läsk, fikat eller något annat som jag normalt inte gör. Den ända skillnaden nu från då är min medicin jag tar för magen -samt att jag är väldigt svullen om magen utan att riktigt veta varför (men å andra sidan är jag fortfarande relativt nyopererad, samt att jag nu har besvären med gallsten så det är ju inte helt konstigt heller).Det ända jag kan tänka mig är att kroppen kanske jobbar med återställningar och platåar eventuellt och att det är därför jag står still i vikt. Vad det än beror på så vill jag inte och tänker jag inte bekymra mig över det, det blir som det blir imorgon på vägningen.
 
Vad jag dock tänker göra imorgon som sagt är att efter jag skrivit in min vikt så kör jag på en etapp till i viktminskningen och sätter ett nytt mål på 55 kilo. Förut har jag funderat på det, nu har jag bestämt mig. Utifrån min vikt idag så är det fem kilo jag ska gå ned, sedan kan det bli mer eller mindre imorgon om jag går upp eller ned något (jag hoppas då så klart snarare på ned än upp så klart). Skillnaden nu från tidigare under viktminskningen kommer vara att jag inte kommer känna att jag har "brottom" att ta mig ned i vikt. Så länge jag väger under 60, vilket var min ursprångsmålvikt så är det okay och då gör det inte mig något om det tar 3 månader att tappa fem kilo eller om det tar en månad, bara det går ned. Det finns ju som sagt en risk också att det kommer ta sin tid -dels eftersom jag är nu är normalviktig mer eller mindre (om vi räknar minus hud) men dels också för att jag som sagt skulle kunna hamna på en platå här. 
 
Jag ska också börja komma igång med träning nu efter operation och allt och hoppas att det ska fungera bra. Ni kommer att få ta del av min viktminskning och träning precis som vanligt.
 
So it continues, jag hoppas ni vill följa med mig på den fortsatta resan mot mål

Idag
 
 
 
 


Kommentarer
Anna

Klart vi gör! :D

Svar: tack snälla rara!!
Linda

2013-01-24 @ 14:20:58
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Jenny N

Absolut! kör på!
55 kg är ingen fara då du inte är så jättelång.
Väger ju själv 51-52 kg och är 171 lång.
Bra resonemang också att du är ju ändå under 60 så ingen panik att gå ner på en vecka :-)
Kram

Svar: Tack snälla för det. Nej jag är ju inte det och enligt bmi (vilket jag inte går efter faktiskt) så kan jag väga ända ned till46,4 kg innan jag når gränsen för underviktig (vilket jag så klart inte vill väga!) så jag tror det är safe. Skulle jag se knasig ut får du lova att du säger till!
Kram
Linda

2013-01-24 @ 15:01:50
URL: http://www.harbling.se
Tina

Det låter toppen o du är så fin o smal

Jag måste ställa en fråga igen..
Hoppas det går bra..

Jag börjar tröttna på detta kämpande..
Vågen pendlar från 93 kg till 91 kg hela tiden..
Har en sådan våg som visar typ allt,vatten i kroppen osv..
På fett visar den 46 %,så det finns ju rätt mycket att banta bort..
Går aldrig under 90 sträcket..
Vad gör jag för fel ????
Från 101kg - 93 kg gick det rätt smidigt..

Min dag te.x igår :

Frukost : En kopp kaffe med kokosolja

2 h promenad med barnvagnen,går rätt raskt

Lunch : något slags viktväktar soppa på burk och en stort glas vatten

2 h promenad igen med barnvagnen

Middag : på en liten tallrik sallad,lök,hamburgekött o ett stekt ägg...även igen ett stort glas vatten..

På kvällen gör jag lite sittups m.m...

Äter jag för mycket eller vadå ??

Alla dagar brukar se nästan likadana ut när det gäller träning..Brukar på dagarna gå med barnen ut o ta en lång promenad på 1½ - 2 h....går raskt o tycker att konditionen är bra..är ändå inga nedförsbackar,mest uppför..även 2 barn+vagn väger lite också att knuffa på i snön..
På kvällen när gubben kommer hem,brukar jag gå ut o köra intervall-träning..går o springen..
Även det känner jag att jag orkar,utan att vara helt stendöd när jag kommer hem..

Aldrig tränat såhär mycket som jag gör o ändå verkar inte kroppen sammarbeta med mig

HJÄLP !!!! :0(

Vad ska jag göra ?

Svara när du hinner

KramSvar: Hej! Jag ber om usäkt för sent svar men det har varit mycket på sista tiden med galla och annat. Nu tog jag mig i alla fall tid att sätta mig ned och svara på kommentarer =)
NEJ du äter absolut inte för mycket. Jag skulle snarare säga attd et ser ut på beskrivningen, som om du äter för lite. Äter du för lite så kommer din kropp att spara så mycket den kan eftersom den anser att du svälter dig själv. Det kommer troligtvis lossna så att du börjar tappa snart men att tappa på för lite enegri är inte alls bra och det är högst troligt att du sedan går upp vikten igen då. Jag skulle absolut råda dig att ta reda på hur många kalorier om dagen du bör äta. Alternativet är att du lägger dig på mellan 1300-1600 om dagen. Viktklubb.se är en bra sida för detta. Föredrar du en liknande hjälp men inte precis samma så har du viktväktarna istället.

Jag själv hade viktklubb i ryggen men har inte räknat kalorier utan har ätit efter "sunt" förnuft. Se till att du håller dig mätt. Ät åtmisntone frukost, lunch, middag och kvällsmål. Orkar du eller behöver du så fyll på med ett par små mellanmål också. ALlt beror på hur du fördelar dina kalorier så klart. Vill man smälla i sig godis för 1500 kalorier på kvällen så får man väl det liksom, hehe, men du förstår säkert hur jag menar?

att du rör på dig är toippen så ffortsätt me det! En bra balans i mat och vardagsmotion är a och o. Bär gärna matkassarna och ta trapporna. Ta en promenad istället för att ta bussen om det är något som fungerar. Ja du förstår nog hur jag tänker där.

Och fråga på igen!" du kan fråga hur och vad du vill. Hoppas jag kunde ge dig något svar som är till nytta nu =)

Kram

ps. GRATTIS tilld en vikt du redan tappat!
Linda

2013-01-24 @ 15:18:38
smulan

Du avgör självklart själv när du nått din slutvikt, men jag tycker du är perfekt nu:) Självklart kommer jag att fortsätta följa din blogg!!
Hoppas din mage ska bli helt bra så du kan gå tillbaka till din träning och slipper vara svälld och ha ont.
Lycka till!
kram

Svar: Tack snälla, det var fint sagt av dig tycker jag -det värmer!Tack snälla rara!
Jag vågade prova träningen och det gick bra så nu tänkte jag försöka komma igång (om jag inte ligger deckad imorgon dvs haha).
Tack för allt pepp! <3
Kramar
Linda

2013-01-24 @ 18:49:29
URL: http://https://smulgubben.wordpress.com
C

Finaste du! Klart jag följer dig vidare på din viktresa - vet att du kommer klara det :-D

Nu kör vi!!!

Kram ♥

Svar: Tack! vad glad jag blir! Ja det göär vi verkligen!! hejja oss!!!

Kram <3
Linda

2013-01-24 @ 21:00:20
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/
Eleonor

Jag tycker du ser helt perfekt ut, men det måste vara en svår omställning från att gå ned massor till att vara normalviktig? Jag hoppas du når en punkt då du är nöjd med dig själv, du har ju varit grymt duktig.

Svar: Tack snälla du! Jag känner mig inte riktigt nöjd ännu men jag tror mesdt det kandlar om känslan i kroppen för storleken i sig är det inget fel på (om man bortser från svullnad, men det lägger sig ju). Det är stor skillnad och svårt att ibland kanske inse verkligheten. Tack!!
Linda

2013-01-24 @ 21:22:02
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se
Pernilla

Jag tycker du är hur fin som helst nu, men om du känner att 55 kg är din perfekta målvikt, så är det såklart det du ska sträva efter. Jag har ju ingen som helst tvekan om att du klarar det i alla fall! Då laddar jag om med hejaropen nu då ;) Heja, heja!

Svar: Tack snälla fina du! Jag vill verkligen gå ned så jag kommer att kämpa på för det så mycket jag kan nu så får vi se hur lång tid det tar. Just nu är det extremsegt men det är inte så konstigt kanske heller. Det är ju en del strul i min kropp för tillfället så det underlättar väl inte så där =(
Linda

2013-01-24 @ 22:51:55
alexandra

tycker du ser bra ut nu, du tror inte du är lite fixerad i siffror? tror att de kan vara svårt med omställningen..... men hoppas nu blir nöjd då sedan:)

Svar: Nja, en del av mig kanske fixerat sig vid siffror ja, men samtidigt så är inte 55 kilo ett orimligt eller osunt mål för mig. Det känns mycket bättre för mig mentalt också om jag ligger mellan ex 55 och 57 än mellan säg 60 och 63. Sedan är det så klart storleken det handlar om i slutändan. Jag börjar bli nöjd så det är skönt. Och tack snälla du!
Linda

2013-01-25 @ 10:02:03
URL: http://mlbloggen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0