Varför sådana regler?

God morgon. Jag sitter hemma med en liten sjukling här och själv är jag fortfarande ruggig. Kanske tur i oturen för barnen att det är lov, så de inte behöver vara "hemma" från skola och barnomsorg. Vi får väl se om Marcus och Oliver följer efter Leo och blir sjuka de också.
 
Här står allting lite stilla just nu skulle man kunna säga. Jag har ännu inte tränat nåt men orkar jag senare idag (om jag inte börjar må dåligt) så kommer jag prova på ett pass idag och se hur jag mår efter det imorgon. Jag har ingen feber och inte ont i halsen så det borde fungera bra och håller tummarna för det.
 
I övrigt så är det mest arbetsförmedling och fundering. Jag blev erbjuden en helt fantastisk praktikplats med en gedigen plan för anställning och en riktigt bra plan för min anställning -på toppform.se detta skulle ha varit en fantastisk möjlighet för mig och en enorm chans att få arbeta med det jag verkligen vill. Men arbetsförmedlingen godkänner tydligen inte praktikplatser och jag kan därför troligtvis inte få detta. Det var oerhört nedslående för nu vet jag inte vart jag ska vända mig för att få chansen att arbeta med det jag vill. Därav känns allt lite ledsamt i nuläget och jag känner mig besviken på hur systemet fungerar. Jag menar, okay om det var så att det inte erbjöds något jobb men här fanns det en tydlig plan för allt. Jag tycker det borde kunna finnas fall och fall om man så säger. Men ja, ingen idé att vara bitter utan jag får fortsätta hålla ögon och öron öppna
 


Kommentarer
Hannass

Stå på dig i denna fråga om praktikplats! Verkar ju vara en helt suverän chans för dig så jag är väldigt förvånad om din handläggare på AF inte hejjar på dig! Trodde grejen var att dem ville ha ut en i ett arbete så förstår inte att de oftast ska sätta sig på tvären.. Men hoppas verkligt det ordnar sig för dig. Ligg på och surra på din handläggare så att du får ett ok till praktiken!!! Lycka till!
Mvh tösen från Piteå

Svar: Tack snälla! Jag ska tala med dem igen och håller tummarna
Linda

2013-02-26 @ 10:15:05
Malin

Men herregud va dumt!!
Detta är inte inom hälsa men tänkte att det kan vara intressant ändå. Jag hoppas att det är en annons som inte nått arbetsförmedlingen och därmed kan ha färre sökande. Obs dock att det är inte lång ansökningstid kvar
http://www.einarmattsson.se/Jobb--Karriar/Karriar-pa-Einar-Mattsson/Lediga-jobb/

Eller denna om du är intresserad av att jobba som gruppträningsinstruktör.
http://kth-hallen.se/lediga-tjanster/

Svar: Tack snälla du! Vad gulligt av dig =D Jag ska ta en titt på länkarna!
Linda

2013-02-26 @ 11:11:09
URL: http://justdo.se
Dess

Vad konstigt! A.F, brukar ju alltid säga ja till praktikplatser (åtminstone där jag bor) för möjligheten att komma ut i arbetslivet och knyta nya kontakter, ännu konstigare när det dessutom fanns en plan! Fy och usch ibland alltså..

Svar: Jo jag vet,m det var väldigt tråkigt kan jag säga!
Linda

2013-02-26 @ 13:31:12
URL: http://serendip.blogg.se
Alice Attack!

Låter ju sjukt att dom inte kan godkänna en praktik som LEDER TILL JOBB?! Herregud, tycker du ska snacka med dom igen.

Svar: jo jag vet.. men det finns ju inte så mycket att göra tyvärr =(
Linda

2013-02-26 @ 14:16:58
URL: http://www.aliceattack.com
Ida

Dålig stil av AF. Har de nån grund/regel till varför de inte godkänner praktikplatsen?
Du skulle ju då få hålla med sånt du gillar:D
Krya på er, & lycka till!

Svar: Något om att jag inte är ungdom och de betalar inte för praktik bara. Vet inte så mycket mer =(
Linda

2013-02-26 @ 14:19:01
URL: http://vintersaga.blogg.se/
Annika

Vad konstigt att de inte godkänner praktiker, för det gör dem i Skåne där jag kommer från. Där blir man nästan utkastad i praktik direkt för då är man ju inte "arbetslös". Men du kanske inte är inom något arbetslösprogram?

Svar: Nej jag är inte med i nåt program, men det kanske är för jag bara är inne på min andra vecka som arbetslös?
Linda

2013-02-26 @ 18:23:31
Lena

Så träligt att AF sätter krokben för en, har dom gjort för mig med... =(

2013-02-26 @ 22:09:48
URL: http://lenaslilla.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0