Hur bra vill DU må IDAG?

När man sitter mitt i situationen där man försöker att ändra sitt liv, till exempel då man gör en stor viktresa, så är det inte helt ovanligt att man kommer till stora svackor, där man efter ett tag ser på sig i spegeln och det känns som att man har så långt kvar innan det är dags, man är bara ful, tjock och magen/rumpa/låren/osv kommer aldrig att försvinna -någonsin. Och man känner nästan att man inte orkar längre, för man är inget fin i alla fall.
Ett kritiskt skede är nu nått och det absolut vanligaste folk då gör, (förutom att eventuellt stanna till och vara onyttig en vecka) innan de kanske tar tag i det hela igen, är att sätta på sig sin "fulkostym". Men vet ni en sak -det finns ett fantastiskt trick för att komma förbi många de negativa tankarna man kan få om sig själv så där. Det spelar ingen roll om man är överviktig, tjock, smal, fit, eller deppig, det kan ändå göra stor skillnad när som helst i livet. Det är att se till att göra sig i ordning.
 
Det är lätt att man blir lite komfortabel i sina  slapparkläder. Inte orkar man fixa håret, sminka sig/raka sig, raka benen om man är kvinna -för vem ser dem ändå (alternativt, "jag är ju ändå så fet och ful så vad spelar det för roll"), men det spelar faktiskt roll. En av de råden folk som "gått in i väggen" får, är faktiskt att börja varje morgon med att gå upp och göra sig i ordning. Vad har vi egentligen dessutom för anledning till att spara alla kläderna till bättre tillfällen?
Varför ska man inte kunna sätta på sig den snyggaste tröjan eller kjolen, skjortan, klänningen, jeansen, finskorna osv bara för att det är vanlig vardag? Okay, smoking och balklänning kanske är att dra det ett steg för långt, men de andra fina kläderna, njut av dem. Njut av att känna er fina. Det gör väldigt stor skillnad för självförtroendet. Det är också en väldigt bra hjälp på vägen när man ska lära sig att acceptera sig själv och kanske till och med älska sig själv.
 
När jag började viktminska så kände jag mig jättetjock och ful i början. Men sedan hände något efter ett tag. Jag vägde omkring 100 kilo när jag helt plötsligt började känna annorlunda för mig själv. Jag satte alltid på mig de fina kläderna (så fint jag kunde). Jag började se mig själv annorlunda eftersom jag inte bara gjorde min förändring kroppsligt, utan också mentalt. Jag slutade ta mig endast mjukiskläder -trots att jag fortfarande var tjock. Än idag så fixar jag till mig nästan varje dag. Så klart är det inget fel att juica runt i de fulaste mjukskläderna emellanåt heller, det måste man också få göra för att må bra. Men alla dagar som ni känner för det -fixa till er lite, sedan njuter ni en stund över hur fina ni är, sedan fångar ni dagen.
 
Varför ens klä på sig tyckte jag oftast
 
Orkade inte ens försöka sätta på mig fina kläder
 
Bilder från Marcus kamera visar också mitt oengagemang i kläder. Alltid mjukast och bekvämast
(klicka för större. Gäller alla miniatyrer)
 
Fortfarande mjukt och bekvämt (juni förra året)
 
Min känsla för mig själv skiftade plötsligt
 
Varje dag började spela roll
 
Fast alla skruttar så klart runt ibland också, det måste man få göra (bild februari 2013)
 
Eller som jag, idag 12/8 2013)
 


Kommentarer
Caroline

Vilket otroligt bra knep/trick!! Tror detta kan hjälpa mig på min resa 😃👍 Stort TACK för Dina tips & idéer, de värmer & hjälper otroligt!! // Caroline

2013-08-12 @ 15:23:45
Emschen

Det är ett bra knep att alltid göra sig ordning. Fast för mig finns tankarna där alltid ändå trots att jag sällan har mjukiskläddagar.
Heja dig!

2013-08-12 @ 17:06:37
URL: http://emschen.se
Malin

Vilken inspiration du är för oss som kämpar med vikten. Riktigt bra jobbat Linda!

2013-08-12 @ 18:42:07
URL: http://Almostthere.blogg.se
Anonym

Hej!
Jag gillar verkligen din blogg,Du har så mycket sunda tankar och bjuder på Dig själv.Fortsätt att inspirera och stötta de som behöver din hjälp,din insats är ovärderlig!Jag hoppas att flera lyckas göra samma viktresa som Du gjort/Stöttande kramar i massor :)

2013-08-12 @ 19:39:38
Lillavilda

Helt rätt tänkt!!
Har tagit -9 kg av 50 kg övervikt.
Har lång väg kvar, men är peppad.

2013-08-12 @ 20:30:21
Pernilla

Jag ska ju erkänna att jag såsar runt i mjukiskläder/bekväma kläder i stort sett varje dag när jag är hemma, men jag förstår din tanke med inlägget. Särskilt om man är missnöjd med sitt utseende och känner sig "ful" - det blir ju inte bättre om man stryker runt i slitna mjukiskläder, osminkad och kanske med lite fettigt hår.

Jag gick dock aldrig ut i mjukiskläder förr (och inte nu heller, mer än när jag promenerar), men jag tyckte inte det var så kul att göra sin fin då jag inte kunde ha de kläderna jag ville. MEN, jag kände mig ändå finare i vanliga kläder än i mjukiskläder :) Det går dock inte att komma ifrån att jag känner mig finare nu - både i mjukiskläder och i vanlig kläder! :) Kram!

2013-08-12 @ 20:38:10
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Malin

Hejsan Linda..tack för att du skriver. Följer dig varje dag och läser alla dina nya inlägg. Kämpar nu också att gå ner.

2013-08-12 @ 22:12:45
URL: http://mycandlelights.se
Malin

Blev fel...http://mycandlelight.se är det

2013-08-12 @ 22:15:18
anette svensson

visst är det så jag har ett kort på mej när jag väger som mest som jag brukar ta fram när insp tryter och sen går jag in på din sida då peppa jag mej själv kan du så kan jag väl gå ner dom sista kg me! ha en underbar dag Linda

2013-08-13 @ 10:45:54
URL: http://goingemall.bloggo.nu
elin

underbart inlägg, du vackra människa! Tack för givande ord i ett dystert och absolut behövande tillfälle!! <3

2013-08-13 @ 11:22:11
elin

underbart inlägg, du vackra människa! Tack för givande ord i ett dystert och absolut behövande tillfälle!! <3

2013-08-13 @ 11:22:13
Jonna Axelsson

Jag vill ännu en gång tacka dig, du har varit en liten inspirationskälla för mig. Jag startade på 78KG och nu är jag nere på 68 och jag får på mig mina gamla kläder. Jag är så glad att tårarna sprutar så tack tack tack tack tack !!!!! Tack för en underbar blogg och all inspiration!!!

2013-08-13 @ 14:24:53
URL: http://jawnaax.blogg.se/
Therese Bjärstig

Verkligen ett toppen tips! Jag ser tillbaka över mina ups and downs med vikt/graviditeter och inser just att jag går all in på myskläder när jag varit rund, men när jag tar tag i kost och träning och hälsa även signalerar det utåt genom att "göra mig i ordning".

2013-08-13 @ 14:41:24
URL: http://lurans.blogg.se/
Sofie Dahlberg

Hej! Du är en grym inspiration! Älskar din blogg! Men har en fråga, man brukar ju säga att i början tappar man mest eftersom man har mer att ta av, men ungefär hur lång tid tog det för dig att nå vikten du har nu från ca 80 kg? Skulle va jätte tacksam för svar :)

2013-08-13 @ 17:04:27
Hannah & Hilda

Jättebra inlägg! Besök gärna våran blogg:) http://twoteenslifes.blogg.se/

2013-08-13 @ 20:59:21
URL: http://twoteenslifes.blogg.se/
KSena

Du har en poäng där. :-) Jag försöker själv att komma igång lite med Couch25K. Det funkar någorlunda iallafall. Ligger på typ 113kg nu, skulle jag tro, till mina 180 centimeter. Och går alltid i mjukisbyxor hemma. :-P Det är så sablans bekvämt bara. X-D

2013-08-13 @ 22:10:02
URL: http://kseenaa.livejournal.com/
B

Så snygg!

2013-08-14 @ 10:38:49
URL: http://beatricejohansson.blogg.se
Anna

Underbart inlägg!! Tack, precis en sån spark i häcken som jag behövde idag! Av med fulkostymen, nu kör vi!
Kram

2013-08-15 @ 20:16:19
URL: http://www.jagominatankar.blogspot.com
Felicia

Sista bilden, alltså, du ser fantastisk ut!!!!

2013-08-20 @ 15:32:53
URL: http://www.fellemunk.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0