Gott för kropp och själ

Som jag skrev igår så är den bästa starten på dagen en ljuvlig frukost. Detta är aldrig ett undantag. Jag tycker också om att göra frukost som inte bara gör gott i magen men också själen. Jag ser till att i förväg tänka ut ungefär vad jag är sugen på och utefter det gör jag den mat jag vill ha. Igårkväll så kokade jag till exempel ägg, eftersom jag kände att jag idag på morgonen ville ha ett ägg på min smörgås och eftersom jag inte tycker det är så gott med varmt ägg på, utan hellre äter det kallt, så förberedde jag det igår.
På morgonen direkt när jag vaknade så tog jag också fram blåbär ur frysen, eftersom jag kände att jag idag ville ha det på min yoghurt. De fick ligga och tina medan jag fixade lite här hemma innan frukost.
 
Nu har ätligen solen återvänt efter ett par dagar bakom molnen. Jag hoppas detta innebär både att mina kära små kan gå ut och njuta av sommaren idag -och även att jag mellan arbetssöka och annat, skall kunna få mig en stund i solen. Det gör gott för både kropp och själ. Har ni bra väder idag och är lediga, passa på att ta en skön powerwalk i solen. Det finns få saker som känns så bra i kroppen som ett avslutat powerwalkpass en skön dag. Man kan både glädja sig åt att man tränat och bränt kalorier, samt att man fått en skön stund i solen.
 
Min vikt ligger där den ska, dvs fortfarande stilla trots stegringen (tack, tack ,tack) och imorgon är det dags för Tomas att kolla av sin vikt igen.
 
Nu till dagens frukost: Två rostade smörgåsar med sallad och hårdkokt ägg. Två smörgåsrån (allt glutenfritt) med philadelphiaost och gurka. Till detta en härlig blåbärsyoghurt som jag toppat med riktiga blåbär. Supergott!
Denna frukost kan också göras kalorisnål*
 
 
*För ett kalorisnålare alternativ, välj en lättare yoghurt, till exempel yoggi mini. Välj ett bröd med lägre kaloriinnehåll per 100 gram. Skippa äggulan så halverar du kaloriinnehållet för ägget och välj en philadelphia med lättare fett %. Enjoy! 
 
 
 


Kommentarer
emma

fin blogg

2013-08-01 @ 12:20:01
URL: http://emmioz.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0