träning och kontroltop

Nu skriver jag sent idag igen, men jag har haft ett väldigt viktigt (nej mamma, inte london) telefonsamtal och det fick gå före allt annat. Hur som haver så kan jag säga att dansträningen jag var på igår var verkligen så otroligt roligt. Och det var också väldigt tufft och konditionskrävande. Jag längtar redan galet mycket efter nästa pass. Jag hade först tänkt att skriva om det när jag kom hem igår, men jag var så trött efter att ha tagit i så, så det snurrade i hela huvudet (på ett positivt sätt). Jag sa till och med till Tomas, lite skämtsamt dock, att om jag inte kom ur duschen efter fem minuter så skulle han dubbelkolla att jag inte svimmat.
 
Nu låter det väldigt dramatiskt eftersom det låter som om jag tyckte det var för svårt eller för tungt. Det är absolut inte så jag menar. Det jag menar är att jag tog i allt jag hade och senast jag tränade på det sättet var faktiskt då jag fortfarande dansade själv. Senast var alltså innan jag blev tjock från början, innan jag ens träffade Tomas. För när det gäller dans så har jag alltid tagit i och ansträngt mig för att göra mitt yttersta (jag undervisade även som danslärare i 7 år). So to say, kan jag också tillägga att träningen jag gick på igår, skulle jag absolut inte ha klarat av förra terminen, då jag vägde 112 kg. Jag är inte säker på att jag ens hade klarat av det för 10 kg sedan (inte för att jag kan veta, men jag tror inte det). Sedan hade jag nog egentligen kunnat hanka mig fram i ett mellow tempo-ja, men nu kunde jag ta i och det kändes så fantastiskt. Så känner ni att ni orkar så rekommenderar jag varmt någon form av dansgympa eller zumba eller liknande.
 
Måste också säga en sak till och det är Tack och lov för tighta strumbyxor med controltop. Det är sådana där strumbyxor i nylon som är köpta på Lindex. Med stärkt topp och en bit ned på låren
 
 
De är väldigt bra eftersom de höll i huden, inte bara på benen och låren, men de höll också kontroll på huden på vaden, samt att de går upp över naveln vilket gör att de håller i huden ordentligt högt upp. Jag rekommenderar er varmt dessa om ni har problem med huden som sagt. Huden på armarna kunde jag igår inte göra nått åt eftersom jag inte har någon tröja som sitter åt och kan hålla i, men det kändes inte som ett stort problem för så som man dansade och rörde sig så var det nog inget som syntes (sen tittade man inte på de andra heller, utan på instruktörerna).
 
Angående just huden har jag tid hos läkaren för lite samtal och koll. Så får vi se vad som händer
 


Kommentarer
Minendie

Vad roligt att du gillade det? Hade du strumpbyxorna på dig på passet menar du? Smart :)

Svar: Det var superroligt. Ja jag hade dem medans, jag hade inte kunnat dansa annars. Varmt, men bättre varmt och kunna dansa än svalt och inte kunna =P
Linda

2012-09-18 @ 17:49:24
URL: http://minendie.wordpress.com
smulan

Vad kul att det var roligt och att det känns bra för dig att dansa:) Det är skitkul att dansa. Jag har provat zumba, kul och bra träning, men jag kan inte göra alla steg och inte i högt tempo. Men det är det som är så bra med dans, man kan göra det utifrån sina egna förutsättningar.
Bra med strumpbyxorna. kan ju inte vara skönt om huden rör på sig när man ska dansa. Jag har än så länge ingen direkt lös hud, bara lite slapp. Men inget som besvärar mig mer än vad min hud alltid gör. Jag är ju lite känslig:)
Hoppas det går bra när du ska träffa läkaren. Ska du operera bort huden och får du det betalt eller måste du bekosta själv? Om jag får fråga. Min ena syster har opererat bort hud på magen, efter att hon gjort en GBP. Ser jättebra ut nu.
Dansa på!!

Svar: Ja det var verkligen så himla roligt! Känns underbart att jag har träningsvärk nu efteråt också eftersom det känns lite som ett kvitto på att jag gjort något bra =)
Ja tde var toppen med strumpbyxorna, jag skulle inte kunnat träna annars kan jag säga! Jag rekommendersr dem ifall du skulle behöva lite extra inhållning med huden någon gång. Hoppas dock du inte behöver det (inte mer än om du vill vara fin dvs). Tack ska du ha, jag tror jag ska operera om jag får det av landstinget. Sedan får vi väl se hur det blir om de inte får med på det eftersom det kostar så himla mycket =O. Härligt att det blev bra för din syster! Har hon ingen blogg eller något så man får se? (hittar så dåligt utbud av sånna bilder och jag vill så härna se hur det blir)
Linda

2012-09-18 @ 18:44:22
URL: http://blogg.amelia.se/smulan/
Pernilla

Vad roligt att du gillade passet! Det är härligt när man hittar en ny och utmanande träningsform! Men vet du vad? Om några veckor tror jag inte du tycker att passet är lika jobbigt längre - kroppen vänjer sig ju. Jag tycker nästan alltid, vid varje terminsstart, att de nya passen är JÄTTEJOBBIGA...men det jobbiga försvinner ganska snabbt :)

Svar: Jo så är det kanske. Jag är i alla fall nöjd så länge jag tycker att jag får ut nått av det och så klart så länge jag tycker det är roligt. Men det som är bra är att det var positivt jobbigt i alla fall. Haha, har haft träningsvärk sedan dess till och med och det är ju alltid så härligt!
Linda

2012-09-19 @ 20:02:51
URL: http://skinnyjeans.devote.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0