Äckligt inlägg som inte bör läsas av känsliga -eller min mamma

Vill ni ha ett tips på hur ni kan förlora 200 kronor på absolut ingenting? Jo ni kan ju går till husläkaren och be dem hjälpa er med halsmandlarna. Jag förklarar. Mamma och andra kräkmagade bör nog sluta läsa nu.
 
För något år sedan, i samband med lite halsont så tittade jag mis själv i halsen. På halsmandlarna var det fullt med vita fläckar och min första reaktion var att det måste vara streptokocker. Så jag gick till min husläkare Christina. Hon tittade i halsen och konstaterade snabbt att det inte alls var streptokocker utan skräp och bakterier som samlats i halsmandlarna -vilket tydligen är väldigt vanligt om man har gropiga halsmandlar (vilket de flersta tydligen hade om jag förstått saken rätt). Hur som haver och dessutom äckligt som bara den, så stoppade hon en lång tops i munnen på mig och skrapade ut det där vita äckliga jag hade i madlarna. Ja jag höll så klart på att kräkas, dels för reflexen men också för att det var så äckligt.
Efter det var klart så sa hon till mig att det är vanligt att få så men att om man har problem med det, att det blir så mycket (obs att det inte har med munhygien att göra, utan det kommer mest från när man äter och sånt) så måste man operera bort halsmandlarna. I mitt fall sa hon att det kanske behövdes, vi får se.
 
Sen har jag inte haft så sedan dess, men i förrgår så kände jag att det kändes tjockt och konstigt bak vid mandlarna och jag tänkte att jag då skulle se efter hur det såg ut och jag såg ju att jag hade sånt där vitt bak i båda. Jag tog en tops och petade bort det (äckelvarning jag vet) jag kunde få loss. Men allt kunde jag inte får bort själv och hur mycket bör man egentligen leka doktor på sig själv?
 
Så idag ringde jag till husläkarmottagningen och min läkare var ledig men det fanns en annan som hade tid. 200 kronor betalade jag. När jag kom in till honom ville han lysa i halsen och när han satte spateln och lös lite fort så sa han snabbt att han inte såg något. Jag sa att jag vet att det sitter där för jag har sett det och tagit bort lite själv. Han vidhöll igen när han tittade fort att han inte såg något, hoppade åt sidan när min kräkreflex kom och bad mig visa i spegeln vart jag trodde det satt. Jag sa att det sitter i vänstra halsmandeln och du måste ta en tops och peta ut det. Men han sa bara att han inte kunde det för det finns inget där och sedan skickade han mig på streptokockerodling. 
 
Ja jag visste ju att jag inte har någon streptokocker för det känner jag ju och jag vet ju att det sitter där så allt jag fick göra idag är alltså att betala 200 kronor för att en läkare skulle lysa på mig med ficklampa och säga att han inte ser något, ring tillbaka om det blir värre.
Jag kunde lika gärna delat ut 20-lappar ikväll till de som kommer och be dem använda som servett till tårtan. Eller dasspapper kanske. Tack så mycket för det liksom.
 
Sen var det inte mycket mer att göra än att själv gå hem och gräva igen och mycketr riktigt "jag ser inget" bla bla, jag fick fram det dirrekt. Nu står jag dock fortfarande inför samma att jag inte får bort allt och hur mycket ska jag leka doktor egentligen? Men inte sjutton går jag tillbaka dit så han får lysa och säga att han inte ser något som jag VET finns där.
 
Äcklig bild nedan, där det syns. Knepigt av läkaren att inte se. Obs, tryck inte upp bilden om du är känslig
 
 
Sådär, nu vet ni vad det kan vara om ni får samma problem
 


Kommentarer
Tweety

Eftersom du har återkommande problem så hade jag opererat bort dem. Har själv tagit bort mina, hade ständigt halsfluss & att de vara så stora. När jag väl var sjuk så hade jag svårt att få luft.Kram & krya på dig.

Svar: Det här är andra gången det kommer, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har aldrig halsfluss och sånt. Men sen vill jag inte göra någon operation som kan påverka sångrösten heller, vilket är det viktigaste för mig.. Tack så mycket! Kram
Linda

2012-09-05 @ 17:49:50
URL: http://tweety26.wordpress.com
alexandra

vad otäckt :/

Svar: Ja inte helt roligt faktiskt...
Linda

2012-09-05 @ 20:45:49
URL: http://mlbloggen.blogg.se
Anna

Stackare! Det är ungefär som när jag gick till läkaren för ryggont, han slänger en blick på mig och konstaterar att jag är överviktig och därför har jag ont i ryggen. Sedan, när jag gick till en kiropraktor, visade det sig att höfterna är sneda. Visst kan det bli värre av att man är överviktig, men jag hade haft ont av det även om jag var smal som en speta... Det ökar ju inte direkt förtroendet för sjukvården!

Svar: Åh nej edt gör mig så himla arg när de inte egentligen bryr sig. Min husläkare Christina är fantastisk, hon tar mig alltid på allvar och är noggran. Hade jag kommit till henne med detta igår så hade hon tittat ordentligt med en tops. Hade du kommit dit hade hon känt och klämt på dig. Men hon är å andra sidan en av de två populäraste läkarna på hela mottagningen här så det är ju kanske inte så konstigt. Bra att du gick till kiropraktorn och blev tagen på allvar tycker jag!
Linda

2012-09-06 @ 07:58:20
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Pernilla

Min syster hade något liknande. Men hon fick aldrig rådet att operera bort halsmandlarna, utan istället se till att hålla "halsen" ren och göra precis som du - ta bort klumparna. Jag tror, om jag minns rätt, att hon skulle skölja munnen ordentligt efter varje måltid också, för då försvann alla de där små resterna som annars lätt fastnar i halsen/på halsmandlarna... Idiotisk läkare du gick till i alla fall. Sådana vill man ju bara slänga ut från vården!

Svar: Min läkare kan ha sagt nått sådant också, det är bara att jag inte minns. men jag får ta och göra så då så kanske jag slipper sånt här. Men fick hon peta loss dem själv?Ja jag vet, verkligen illa när läkarna inte lyssnar på oss!
Linda

2012-09-06 @ 12:39:15
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Karin

Åh vad skönt att jag inte är ensam om detta :'(

Upptäckte precis att jag har en massa veck och gropar i min högra halsmandel med massa snusk i. Fan det vidrigaste som hänt mig.

2014-12-09 @ 17:18:03
URL: http://ordhora.blogg.se
Malin

Jag har 3 vita prickar med dom Går ett att ta bort läkaren säger att dom är variga. Ska till öron näsa hals i morgon. Orolig faktiskt. Skönt att dom hittade dit fel

2015-06-11 @ 19:40:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0