Mattips för lättare viktnedgång

Viktminskning och att äta ute kan vara känsligt ibland. Ute finns det diverse frestelser som sämre mat än det man skulle ätit hemma, läsk, fika glass och annat. Men jag är ändå nöjd med mig själv för ända sedan jag började viktminska så har jag ätit bra ute och inte fikat. Det är så lätt att luras till det om man är van vid det och jag har fikat mycket under några år. Men idag blev det knappt en halv talrik med kyckling och ris med currysås samt en Cola Zero. Barnen delade på en nachotalrik.
 
Natchotalrik får mig osökt in på något jag har lärt mig angående mat under min viktminskningsperiod, att det är ganska lätt att få feta alternativ att bli avsevärt lättare. Som till exempel då vi äter Tacos här hemma. Jag är glutenallergiker så jag kan inte välja de mjuka bröden som alternativ. Så jag väljer så klart alltid chipsen eller de hårda skalen. Men de är ganska feta och innehåller många kalorier, så som alternativ har jag nu börjat äta med sallad istället. Jag tar helt enkelt köttfärsen eller kycklingen och lägger i ett stort salladsblad. På med de grönsaker jag vill ha till, samt den röda Tacosås, för den innehåller inte så mycket kalorier. ibland lite ost och ibland utan (allt i lagom mängd) och sedan snurra runt bladet runt. Fräscht och lätt.
jag gör dessutom samma sak med hamburgare. istället för mitt glutenfria hamburgerbröd så tar jag salladsblad omkring. Gott och nyttigare.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0