Öppen kommentar - Ingen lögn

Jag har fått en kommentar igen, som jag tycker det är viktigt att jag svarar på öppet -ifall någon annan funderar på detta. Here goes:
 
FRÅGA/KOMMENTAR: "Har du gått ner allt med viktklubb? Det du har skrivit innan är att du inte följt någon metod. Du åt ju bara mindre och räknade inte vad du fick i dig par/dag. Att du har haft deras viktkurva är väl inte samma sak som att använda säg av deras metod? Känner mej lite förvirrad vad som stämmer, det är ju inte rätt för dom som är överviktiga att gå ut i en tidning om att man har gått ner med deras metod om det inte stämmer. 
Du har gått ut med att du bara minskat din mat och tränar och att du inte har räknat kalorier. 
Antingen ljuger du för viktklubb eller för oss bloggläsare. Du skrev T.ex. Så här: Jag använder mig alltså inte av någon metod heller utan äter allt. Det skrev du 2012-07-24. Så det är dina ord att du inte använder dig av Tex. viktklubb och då får jag inte riktigt ihop det vad som är sant. Jag har följt din blogg en längre tid och jag tycker att du är jätte duktig som har gått ner så mycket i vikt så missförstå mig inte nu men du måste förstå mig som läsare att jag bli förvirrad då jag själv kämpar med min övervikt."
 
SVAR: Hej E, igen. Du vet att jag vet att du bor i samma stad som mig? Varför kan du inte prata med mig på riktigt om du funderar över något (jag tror nämligen att du är någon jag är kompis eller bekant med)?  Hur som haver så svarar jag så klart på din kommentar här för jag tycker ändå att du ställer en viktig fråga.
 
Nej, jag har inte gått ned allt "med hjälp av" viktklubb. Som jag sa tidigare -och som viktklubb också vet (så jag har inte ljugit för dem), så har jag haft viktklubbs sida hela tiden. Där har jag verje vecka uppdaterat min vikt och använt mig av verktygen i kurvorna yes. Jag har använt viktklubb för att gå in och se hur mycket kalorier saker innehåller och ibland för att lägga ihop ett mål, exempelvis "vad blir det om jag tar ett stekt ägg på mitt bröd och har smör till" för att det är enklare än att sitta med penna och papper. När jag säger att jag inte använt mig av metoder så syftar jag på GI, ATKINS, NUTRILETT, LCHF, VIKTVÄKTARNA, SOPPDIETER, STENÅLDERSKOST osv. Jag har helt och fullt under mitt bloggande varit öppen med att jag tänker på mina kalorier. Kalorimetoden lärade jag mig från viktklubb skall understrykas, något jag också tidigare har nämnt i min blogg. Kalorimetoden är också den metod som läkare använder. Men det som är så himla bra med viktklubb enligt mig, är att man lär sig. Man lär sig hur man ska räkna kalorierna och hur de rekommenderar att man ska tänka. Det som är en fördel med viktklubb är just att man lär sig hur man kan gå ned i vikt utan att konstant tänka på att man går ned i vikt. SÅ har jag gjort. Jag har lärt mig och valt kalorierna. De är enkla, tydliga. Vill man så kan man vara inne och använda alla funktioner, eller så gör man det inte
 
Jag har inte varken till er eller till viktklubb, påstått att jag är inne på deras sida och fyller i min mat eller äter enligt deras receptförslag. De är fullt medvetna om att jag inte gjort detta, för när de frågade mig (som sagt, de kontakta mig och frågade om jag kunde tänka mig att vara med i en kampanj) om jag ville så sa jag till dem att jag inte använt matdagboken den här gången (i början gjorde jag det, men det var innan jag startade bloggen) när jag bantat, men det är inte det handlade om i det här fallet. Det handlar om att visa att det fungerar om man satsar på en livsstilförändring och kör enligt fler kalorier ut, än in. Det är något jag talat om, flertalet gånger, under mitt bloggande. Likväl som jag varit öppen också, med att jag är medlem i viktklubb.
Jag orkade inte leta igenom alla kommentarer och allt i min blogg, för jag har skrivit både i inlägg om  viktklubb och när folk kommenterat, då jag skrivit att jag är med i viktklubb, men jag hittade i alla fall lite snabbt en text som jag skrivit
 
"Just det, jag glömde nämna att jag blev så glad när jag skrev in veckans vikt på viktklubb idag. Viktklubb är ju Aftonbladets viktminskningssida. Den går ut på att räkna kalorier och man kan följa det till punkt och pricka, för man får MASSA SUPERBRA redskap som underlättar, eller bara använda det som stöd i ryggen. För tillfället använder jag det som stöd. En av sakerna man kan göra där är att varje vecka fylla i sin vikt. Har man gått upp eller står still så får man tips och råd hur man ska gå vidare. Går man ner så får man vidare pepping. Men det är inte bara det, utan det finns kurvor man kan titta på också, så ser man hur det går. Jag blev som sagt så glad idag när jag uppdaterade min vikt och tog mig en titt på just min kurva".
 
Och:  "Vad gäller mat så tänker jag på vad jag äter. Jag försöker tänka i banor av hur mycket kalorier sakerna innehåller."
 
Jag kan också berätta att jag från dem igår fick veta att de hittat mig genom att någon mailat till dem och tipsat om mig och min blogg. Således gick de in på min blogg och tittade, så de har läst och sett. De mailade sedan och frågade hur jag använde vk och jag talade om på vilket sätt, så det är inget fusk, inga lögner och varken ni eller de är förda bakom ljuset.
 
Jag hoppas det besvarar din och eventuellt era andra frågor kring detta och skulle det vara något som ni inte tycker jag förklarat eller förklarat ordentligt så är ni varmt välkomna att kommetera till mig. Jag vill att den här bloggen skall användas på rätt sätt och tycker att missförstånd är till för att lösas. 
 


Kommentarer
Martina

Jag tycker att du är jätte duktig. Det är bara avund som gör att människor lägger sig i. Fortsätt vara stark och en förebild för oss andra. Jag beundrar dig..\\ Martina

Svar: Tack så väldigt mycket! Det var väldigt snällt av dig. Jag får kämpa vidare och hoppas jag kommer i mål. Tack!
Linda

2012-12-07 @ 09:46:41
felicia

bry dig inte om avundsjuka kommentarer som dessa.. Du är superduktig och gått ner på ett sundt sätt.. att använda sig av hjälp att kolla att man ligger rätt är ju superbra och lärorikt exakt som du säger! bra jobbat, fortsätt så =D

Svar: Tack så mycket! Det var snällt sagt av dig !
Linda

2012-12-08 @ 09:11:22
URL: http://tkhl.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0