Snabbkaka

Här kommer jag med ett litet inlägg, bara för att ge er ett enkelt, gott och kalorisnålt tips på ett mellanmål. Eller kanske en fika rent av. För ibland faller suget på, det kan vi alla erkänna. Men tar man sig bara tiden att fundera och mixtra lite så kan man ju komma på fantastiskt goda kreationer. Men är man trött på att höra om nötter, kvarg med sylt och honung eller sådant och tycker att man vill ha mer godis-godis, så har jag kommit på ett som sagt enkelt och gott (plus för att det är snabbt och superenkelt) alternativ.
 
Vispa 3 äggvitor, blanda med 5 gram kakao och 1 matsked kalorifri sötströ (finns på till exempel Ica). Vispa ihop till det blir det där hårda skummet (det tar bara 2-3 minuter). Dela upp skummet på 3 och in i micron i en tålig form. Ett i taget låter ni dem gå först en minut, sedan paus så det sjunker ihop och sedan upprepa en eller två gånger till. Ta ut den och häll över på ett fat. Det känns som en svamp i konsistensen då ungefär. Lägg på kylning. Har ni inte bråttom så ställ i kylen och vänta tills senare. Har ni inte samma tålamod så ställ i frysen eller ställ ut i minusgraderna i 10 minuter. Smakar som en mycket enkel, mjuk och god sockerkaks-pannkaks-mugcake-sak. Skulle med fördel kunnas ha en klick sylt till. Och ja, man kan så klart tillsätta fler ingredienser om man vill att det ska bli mer kaka eller pannkaka eller whatever. Men nu var jag ute efter att bara berätta om snabbast möjliga.
 
Och vet ni, det går bra att äta skummet som det är också, utan att micra (eller köra det i ugnen). Mums.
Satsen ovan blir allt som allt ca 70 kalorier.
 
Jag lovar att bild kommer när jag gör det nästa gång
 
 


Kommentarer
malin

hej låter smarrigt !! har testat något liknande fast med saffran och en med pepparkaks kryddor men man kör dom i ugnen också väldigt gott ! kakao måste jag testa tack för tippset mvh malin

Svar: Ditt alternativ låter ju mums också! Tack för det
Linda

2016-01-08 @ 23:38:10
Em - En fotoblogg om mitt gymnasiearbete

Din resa är extremt imponerande!<3

Svar: Tack!
Linda

2016-01-09 @ 12:10:11
URL: http://emelielarsson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0