Träna utan att träna

God söndag allihop. Idag är det lika tråkigt väder ute som det är trist att det redan är söndag. Trist att det är söndag är eftersom jag är extra trött idag på grund av att jag kom i säng så sent igår. Men anledningen till att jag kom i säng sent var så fantastisk - Madonna, rebel heart på Tele 2 arena. Det kändes som once in a lifetime och definitivt en dream come true. När Madonna klämde i med en del av sina klassiska sånger så kokade arenan över av kärlek. Hon gjorde också ett fantastiskt tal rörande tragedin i Paris. Jag filmade det och det finns att se på min facebookvägg.
 
Idag blev det dessvärre inte den sovmorgon jag hade behövt, för lilla korven fyllde 7 år i fredags och idag kom släkten på kalas för att fira. Medan de andra mumsade tårta så körde jag en swebar för att förena nytta med nöje och gjorde det som ett alternativ till fika/lunch. Jag åt ändå så sen frukost så jag var inte i behov av nåt annat. Dessutom har jag planerat ett crosstrainerpass nu eftersom de sista gästerna precis gick och då är det inte så kul att ha massa fika eller mat i magen. Det får bli ett F.r.i.e.n.d.s-pass för mig idag och tre avsnitt vänner blir ett lagomt bra pass på crosstrainern. 
 
Innan min svåger och min syster gick så passade vi på att prata lite om det här med att träna magen. Hans problemområde är just magen vilket han naturligtvis tycker är jobbigt. Nu skulle de iväg på gymmet och det är ju så klart hur bra som helst om man vill jobba med kroppen, men jag påminde honom och säger det till er också, att glöm för all del inte all "träning" ni kan göra utan att träna. Jag hade till exempel ett halvtimmes "magpass" i arenan igår, medan jag satt ned och såg Madonna. Ta i och sug in magen allt ni kan, samtidigt som ni spänner magmusklerna. Håll så länge ni kan. Slappna av och upprepa så många gånger ni orkar eller vill. Om ni gör rätt så känns det ordentligt i magen. Det är alltså inte hålla in magen det gäller, utan att tänka att man drar in musklerna. Det räcker inte att bara spänna magen, för då arbetar musklerna "utåt". Suger ni in magen samtidigt som ni spänner musklerna så arbetar de "in mot kroppen". Förstår ni hur jag menar?
 
Innan jag avslutar bjuder jag på ett par bilder till från gårdagen
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0