Sammanfattningen med stort S

Hej! Nu har äntligen smärtorna efter operationen börjat ge med sig och jag har kommit på banan. Nu ska jag börja blogga på allvar igen. Jag har tittat igenom min blogg och läser de inlägg jag skrev varje dag under tiden juni 2012- december 2013 och blir glad över hur aktiv och igång jag var. Det har jag förvisso varit i år också, men den stora skillnaden är att jag koncentrerat mig på att lägga info och uppdateringarna på facebook. Dels in min egen grupp "Viktgruppen-original" som jag startade för ett par år sedan, men även i andra liknande grupper och på min egen profil. Bloggen har blivit så pass lidande att inläggen glesat ut på tok för mycket. Jag tycker själv att det är oerhört tråkigt och därför tänkte jag göra slag i det jag redan sagt några gånger att jag vill göra, alltså starta upp bloggen. Men nu tänker jag starta den på samma villkor som det var från början. En blogg som är tänkt att uppdateras minst en gång om dagen.
 
Det finns en hel del nya följare hom kommit hit, sen finns det andra som fölt mig på facebook och som inte har vetat om att min blogg funnits. Därför kommer jag göra en kort sammanfattning här om vem jag är. Först och främst rekommenderar jag er att läsa det HÄR inlägget så får ni veta vem jag är från början och hur det gick när jag gick upp till 130 kilo. Bloggen startade jag i juni 2012 då jag gått ned 30 kilo av de 130 och sedan följde bloggen hela min resa ned till 50 kilo. En resa som jag gjorde utan att göra någon viktoperation eller följa någon diet.
 
När jag var som mest aktiv med allt under 2013 så var det en hel del media med i bilden. Jag var med i tidningar, radio, tv och även på Aftonbladet och Expressens löp. Det finns de som kommer till min blogg och säger att de känner igen mig, kanske är det därifrån? Sedan den tiden är det fortfarande väldigt många som kommenterar till mig. Både i bloggen, men även via mail och på facebook. Jag försäkrar att jag gör mitt bästa för att svara er så gott jag kan. Tyvärr är en del av de frågor som kommer in efter detta av ett förvirrat slag -misslyckades jag? För jag har ju gått upp i vikt igen? eller?  Jag berättar om det här, lite kort nedan. Sedan hoppas jag slippa berätta om det igen och att bara kunna lämna det bakom mig en gång för alla.
 
Under hösten 2013 så blev jag väldigt sjuk. Hjärnan svullnade upp (hypofysen) och skapade en extrem obalans i kroppen. Exakt varför det hände kan läkaren inte svara på. Det finns spekulationer bland somliga att det berodde på min viktminskning men samtidigt har faktiskt läkaren sagt att så verkar inte fallet vara. För det är sant att jag gick ned snabbt och till ganska låg vikt när jag vägde som minst (men jag låg hela tiden på normalviktig i BMI. Jag är bara 158 lång så de 47-50 kg jag vägde var okay) men sjukdomen slog till, trots att det tog några månader innan det märktes nämnvärt, redan i februari 2013 och då vägde jag 10 kilo mer än min lägstavikt och låg på helt normal fettprocent och liknande i kroppen (58 kilo vägde jag då). Natuligtvis kan det ha berott på att jag gick ned snabbt i vikt, men det är som sagt inte fastställt.
Hur om haver så blev jag väldigt sjuk under senhösten 2013, men eftersom den faktiskta sjukdomen inte hittades förrän under maj 2014 (!) så hann jag få en hel del hemska biverkningar, så som en fruktansvärd depression samt extrem ångest och omänskligt mycket panikångest när det var som värst. Tack och lov hittade en läkare sjukdomen och när den var färdigbehandlad (de trodde till och med att jag hade cancer i huvudet ett tag) så vände allting och jag blev under hösten 2014 gradvis friskare och till årsskiftet 2014/2015 så var jag helt återställd. Sedan dess har jag arbetat som vanligt och försökt ta tag i min vikt.
 
Så nu är 2015 snart slut också och då undrar ni säkery varför jag tagit sådan tid på mig att komma igång med bloggen igen, speciellt som jag sagt några gånger under året att jag planerat det? Ja sanningen är den att jag har skämts så mycket. Skämts över hur sjuk jag var. Jag skämdes över att jag gick upp i vikt när jag var sjuk och var rädd att ni alla skulle se mig som en misslyckad person som ljugit om mina mentala framgångar (innan jag blev sjuk, anmärkes) eller att jag totalt misslyckats som sa tidigare att jag var en fighter ut i fingerspetsarna och att jag aldrig någonsin skulle ge upp. Men jag har jobbat med min vikt och med mitt inre så mycket i år att jag nu vet att det inte är så. Jag hade extrem otur som blev sjuk. Jag hade en väldig tur som blev frisk och jag är STARK som har tagit tag i mig själv. Orden jag sa 2012, att jag aldrig skulle misslyckas, de är sanna och jag tycker att jag bevisat det en gång för alla (för mig själv syftar jag så klart på). Hur jag visat det? Jo för jag gör et igen. Jag har inte så långt kvar till mål. Jag började försöka ta tag i vikten redan från nyår, men det tog ett par månader att kicka i, det skall erkännas. Jag startade på 97 kilo och i april bestämde jag mig att det var dags en gång för alla. Vågen var på 95 kilo och jag beslutade mig för att sjukdomen inte skulle få förta allt jag kämpade för innan jag blev sjuk. Jag vill kunna mena allt jag sa då och stå för det.
 
Så nu väger jag 65 kilo och är still going down. Frisk och kry och mentalt starkare än någonsin. Här har ni mig igen -Linda is goingsmaller. Från och med nu ska jag inte ängre lägga största uppdateringsflödet i min grupp på facebook eller i mitt eget flöde. Jag kommer att använda bloggen först och främst och så kan jag dela dit.
Nu går fightern in i ringen igen. PLING!
 
 


Kommentarer
Annika Lundgren

Hej på dig...
Glad att du börjat blogga igen... jag följer...

Svar: Tusen tack för att du vill följa med <3 kram
Linda

2015-11-14 @ 16:17:34
URL: http://femtio-sju-kilo.blogspot.se
maria

bra att du läggermer fokus på uppdateringar här, jag har nämligen inte fejjan...jag inspireras mycket av dig,

Svar: Tack snälla du för det! Jag blir jätteglad av ditt engagemang och jag försöker att svara på alla kommentarer jag får. Jag blir så glad att jag kan vara inspirerande
Linda

2015-11-15 @ 20:38:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0