Många frågar mig detta:

Det känns i luften att värmen har blivit annorlunda. Det är klart kyligare värme nu, även om det kan bli riktigt varmt i solen. Detta innebär att tiden med powerwalks för mig blir något svårare än den annars brukar vara. Eftersom jag gått ned så mycket i vikt så har jag väldigt lite underhudsfett kvar och att vara sämre isolerad innebär sämre möjlighet att hålla värmen. Det kan man känna redan tidigt i viktminskningsläge, att man fryser mer. Det beror som sagt på att kroppen arbetar med att bränna fettet och mindre fett = mindre isolering.
Tomas skojade lite förra vintern om att vi nog fick lov att flytta till varmare trakter över vintrarna och bara vara hemma just på julen. Jag minns att jag stod vid bilen och bara skakade och grät för att det gjorde så himla ont i kroppen på mig och då var det ändå inte så farligt kallt, utan kanske bara ett par minusgrader. Det är det jag tycker är störst minus med att gå ned i vikt -att frysa så.
 
Många frågar mig hur jag gör för att hålla vikten. Mitt svar på det är ganska enkelt;
-jag har fortsatt med mitt sundare sätt att leva.
 
 
När jag blev klar med min viktminskning och slutade viktminska (för några månader sedan nu) så gick jag inte tillbaka till att leva som jag gjorde förut. Under viktminskningens gång gjorde jag en livsstilsförändring och den är bestående. Det innebär att jag inte äter godis och onyttigheter varje dag. Jag äter normala matportioner och inte bara massa skräpmat. Jag väljer trapporna istället för hissen, hämtar barnen genom att och cyklar hellre om jag väljer affären en bit bort, än att ta bilen. Jag är heller inte lat längre (jo ibland, som alla är, men inte vardagslat) och låter andra göra saker åt mig, utan gör dem själv. Så håller jag vikten och det är så jag planerar att fortsätta hålla den också, genom att leva sunt.
 
Ovan några exempel på ICKE sunt beteende från mitt liv innan viktminskningen. Översta bilden, bullen till vänster åt jag hela själv (!!!) medan de andra åt de vanilga till höger (vi hade olika eftersom jag har celiaki och bakade glutenfritt). Bilden i mitten som Tomas tog på mig på skoj, bakom en hel hög av godis och glasspapper... Bilden längst ned, en hel förpackning med spairribbs -som jag åt själv. Mmm. Svårt att förstå att jag var så tjock -eller inte.
 
Som ni säkert förstår så lever jag inte riktigt på samma sätt idag som då
 
 
 


Kommentarer
sara

kan du inte berätta vad du åt på en dag innan du började minska i vikt!

2013-09-04 @ 12:35:46
Yasmin

Du är min inspiration Linda <3 Jag behöver gå ner ca 40kg.

2013-09-04 @ 15:28:01
Marie

Fast att du fryser beror ju främst på att din ämnesomsättning nu är låg pga att du äter så lite. I min värld är ca 1700 kcal rena svälten och jag skulle rasa ner om jag åt så lite. Anser du att du skulle känna dig misslyckad om du la på dig några kg? Du kanske faktiskt behöver göra det! Jag har stor erfarenhet av att frysa ända in i märgen när jag troligtvis hade för lite underhudsfett.

2013-09-04 @ 15:33:06
Eleonor

Jäklar vilken snygg klänning det där är, var har du köpt den? Jag fryser också mer nu när jag gått ned i vikt, men kan nog hålla med Marie i föregående kommentar att det kan ha göra med ämnesomsättningen att göra också. Jag tror att det är en kombination, hel enkelt!

2013-09-04 @ 21:23:47
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/
CG

Som sagt, det är en rejäl viktresa du gjort.... Bra jobbat!!
Spännande att få se ditt "nya" hår - alltid skoj att få skämma bort sig o bli lite piffad ;-)

Ang. ditt företag - tänkte du har föreläsningar, skriva böcker eller vad är tanken?

Kram på dig ♥

2013-09-07 @ 10:11:05
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/
Michaela Westin

Du ser fantastisk ut! Grattis, riktigt bra jobbat. Jag älskar att se folk som klarar det utan operationer.

2013-09-11 @ 09:51:11
URL: http://miichaela.blogg.no
Michaela Westin

Du ser fantastisk ut! Grattis, riktigt bra jobbat. Jag älskar att se folk som klarar det utan operationer.

2013-09-11 @ 09:51:14
URL: http://miichaela.blogg.no
Teee

Måste bara slänga in här att jag ÄLSKAR dina ben!! Hur har du gjort för att lyckas få dom mindre? Min kropp minskar i storlek men inte benen... Är grymt imponerad av din resa!

2013-09-15 @ 13:31:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0