Medaljens bakisida

Ni kanske funderat kring om det finns något negativt med att tappa så mycket vikt som jag gjort? Är det bara underbart, fantastiskt, guld och gröna skogar? Svaret är att nej, det är det så klart inte -men det som är bra överhänger rejält det som är dåligt. Jag mår bra, kroppen mår bra och allt sådant som är bra (om man viktminskar på ett bra och hälsosamt sätt så klart), men det finns två trista minus som jag har kommit på.
 
Det ena är att det finns folk som talar bakom ryggen på en -om man har otur så klart. Det finns de bland mina "vänner och bekanta" som inte kan lita på att det jag gjort är sant till exempel (alltså att jag skulle ljuga om mitt tillvägagångssätt). Nu är det bara ett par stycken som tur var, men det är trist. Det som är lustigt är dock att folk som pratar ofta inte inser att det kommer fram på ett eller annat sätt, så jag vet. Men de vet inte att jag vet. Sedan finns det också en del avundsjuka och andra åsikter. Det gäller att vara stark för dessa saker också. Det gäller att fortsätta viktminskningen för sin egen skull och inte ge upp för att folk runt om har tankar åt olika håll. När du ska gå ned i vikt måste du se till att kunna hantera även om detta händer för det kan kännas tungt ibland. Men håller man huvudet högt -för att man faktiskt inte ljuger om det, gör det på ett bra sätt och är stolt över det man gjort, så klarar man det. Dessutom så ser man också ganska snart vart ens riktiga vänner finns. Se bara till vad du än gör på din resas gång, att behålla ödmjukheten mot människor omkring dig!
 
Det finns en sak till som jag kommer på som är negativ och det är att i samma takt som underhudsfettet försvinner så försvinner också den bra förmågan att behålla värman. Jag fryser nästan jämt nu mer. Jag fryser så det gör riktigt ont i kroppen. Idag på vägen till förskolan och skolan så fick Oliver låna mina vantar då han hade sina kvar på förskolan sedan igår och det blåste kallt. När jag kom fram till förskolan efter att ha lämnat Marcus i skolan så hade jag så ont händerna att jag näst intill satt och grät inne medan jag klädde av Leo. Ja okay, alla kan ju få ont i händerna när det är kallt så det var kanske inte en optimal liknelse, men om vi säger så här då; jag fick ett extra element på mitt kontor eftersom jag inte kunde arbeta där inne (i 22 grader) då det gjorde ont i skelettet av "kylan". Jag sover ofta med hel pyamas, thermotäcke och fleecetröja. Jag mste ha varma tofflor inne (23 grader) eftersom jag annars fryser om fötterna och ändå har vi inte dragiga golv. Jag kan inte behålla värmen i kroppen när jag är ute, utan måste klä mig extra varmt och ha varma sockor i mina kängor eftersom jag annars får så ont att jag nästan inte larar att röra mig. Tomas sa lite gulligt att vi helt enkelt får flytta till varmare breddgrader över vintrarna.
 
Så nu vet ni det. Låt er dock inte avskräckas. Det är två negativa och tusen positiva anledningar till att gå ned i vikt. Råkar jag komma på nåt mer så lovar jag hojta till
 
Jag den sista maj förra året (började viktminska igen efter att ha slutat amma Leo, den 7:e maj) vägde över 100 kilo här
 
Jag för ett par helger sedan hos vänner på schlagerkväll. 57 kilo
 


Kommentarer
SusLotus

Har du funderat på om du kanske har Fibromyalgi?
Ett av sätten det yttrar sig på är just ont i kroppen av kyla. Tänkte bara att det kan vara bra med tidig diagnos isåfall. Jag väntade i över 15 år...

Kram och ha en bra dag!

2013-03-20 @ 10:16:44
URL: http://lotushealthdiary.blogspot.com
Therese

Ang att frysa, så har jag hittat något positivt att uppväga det lite med när man är ute, för jag fryser också som bara den nu. Aldrig hade jag för ett år sen satt på mig termobyxor, men nu har jag shoppat både snygga termobyxor och en termokjol att ha på mig när det är kallt! (Inte samtidigt ;))

Nu kan jag bylsa på mig kläderna men inte se hysteriskt tjock ut, känns mysigt :)

Ignorera så gott du kan de som inte förstår och kan se att du varit en otrolig kämpe. Vi är många som följt dig länge här på bloggen och som förstått hur hårt du jobbat för att nå dit du är idag.

2013-03-20 @ 11:35:12
URL: http://fran100till60.blogspot.se/
Anonym

Anser du verkligen att det bara finns två minus med att gå ner?
Jag kan ju tycka att det finns så mycket mer, huden, brösten, psyket... Men det kanske inte gäller dig? Vi är ju alla olika

Svar: Jag har inte tänkt i de banorna alls. Jag ser att fördelarna är så pass mycket större att det negativa inte blir lika stort. Men det är klart att huden inte är så kul. DOck värt det
Linda

2013-03-20 @ 23:13:48
Gentle Giant

Fint och tänkvärt inlägg! Tror det är bra att berätta om baksidorna. Jag tycker det är intressant och sorgligt hur vänner kan uppföra sig runt personer som går ned i vikt. De kan inte glädjas med sin vän och sträcka ut sitt hjärta. Istället kommer missunsamhet och falskhet som troligen grundas i osäkerhet.Jag har nämnt en väninna i min blogg där det näst intill är så att en av hennes vänner försöker hindra henne från att förändras. Det måste vara jättetufft när det är någon man räknat med ska finnas vid ens sida och när man upptäcker att det stöd man givit henne/honom inte är ömsesidigt... Detta skulle vi kunna växla många ord om. Istället önskar jag dig en fantastisk dag och hoppas ni har lika fint väder som vi har här nere.

Hoppas ni hade en trevlig kväll på bion! Kram!

2013-03-21 @ 09:02:04
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se
C

Det är så trist att höra att folk pratar bakom ryggen men tyvärr är det vanligt :-(
Det finns alltid dem som själva inte "kan" gå ner och därför är avundsjuka o inte gillar nån som visar att man faktiskt kan gå ner normalt! Alla använder sig inte av dieter, men det fattar de inte!!
Stå på dig - du är superduktig o en förebild!

En negativ sak jag upptäckt med viktminskning (trots att jag inte gått ner sååå mycket) är att jag inte kan sitta på hård stolar för länge - får ont i rumpan :-( Beror nog på att "vadderingen" där minskat ;-)

Trevlig helg! ♥

Svar: Usch ja, det är ju så men det är så himla trist! Tack snälla fina du! Jag ska försöka!

Ja! Men det är ju så, haha. Inget roligt egentligen samtidigt som det känns som om man nästan bara måste skratta åt det =P

Kram
Linda

2013-03-22 @ 20:47:13
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/
Maria

Det där med att frysa känner jag verklige igen mig i!! Jag fryser hela tiden och går inte ut om jag inte har något på huvudet, runt halsen, på händerna och gärna dubbla byxor och tröjor innanför jackan på mina pw:s. Det gör ont i kroppen av att frysa... inte skönt alls. Undra hur det kommer sig att man fryser så mycket när man går ner i vikt? Vet du?

Svar: Ja tyvärr är det ju så... men det är eftersom du tappar underhudsfettet och kroppen bränner fettet. Den orkar inte riktigt arbeta med att hålla värmen då. Men det är bra att frysa också för då bränner du mer =)
Linda

2013-03-23 @ 00:36:40
URL: http://www.alamaria.se/blogg
Bubbelicios

du äter godis 24/7 hur går du ner då? jag tvivlar på att du inte gjorde fettsugning gumman

2013-04-09 @ 17:14:55
Regina

Duktig du är blir så imponerad!! Men all överbliven hud har du opererat bort den?? För det måste ju bli mycket?

2013-04-09 @ 20:24:24
Andrej

Hej
jag är verkligen inponerat av dig och din styrka villja duktig!!!!

2013-04-09 @ 21:14:08
ferreira severinne

Hej,
det är normalt att du fryser (fettet haller varmt), det behövs nog 2,3 ar innan man vänjer sig..
min man säger att du är väldigt vacker, med eller utan kilos (ock han är väldigt svar).
Jag tycker att du är helt beundransvärd, vacker och uthaldig.. man maste ha en väldig mental hälsa för att utsa vad du har utstatt... massa kramar (skulle vilja ha din vilja!!)

2013-04-09 @ 21:45:11
IVANA

COMO SACABAS LAS CALORÍAS DE LA COMIDA YO SOLO TENGO QUE REDUCIR 15 KILOS Y NO PUEDO CADA DÍA VEO AUMENTAR UN POCO MAS

2013-04-09 @ 21:48:28
Affe

Hej och grattis till din viktminskning.
Har själv inlett ett viktminskningsprojekt och undrar lite över hur du gjort med huden, den tenderar ju att strecka ut sig men är inte alltid så elastisk åt andra hållet. har du opererat bort överskottshud eller har det löst sig på naturlig väg?
Om så är fallet hur lång tid tog det att få den att se så bra ut som på bilderna?
MVH
Affe

2013-04-10 @ 10:36:23
Annika

Jag har det senaste året gått ned 20 kg med löpträning och ändrad kost. I början fick jag bara positiva reaktioner, hur duktig jag var osv. Nu, däremot, börjar folk ha åsikter. Inte direkt till mig, men de tycker jag tränar för mycket. Jag springer 3-4 ggr i veckan, vilket är lagom. Jag äter 6 mål om dagen. Jag har till och med varit hos läkaren och kollat alla mina värden, som är helt normala.
Men ändå tisslas och tasslas det om mig.
Jag är mer än nöjd över min kroppsform och mitt sunda leverne, men ändå känns det jobbigt att folk inte kan glädjas över att man lyckats. Men troligen är de avundsjuka över jag har anammat den livsstil som många önskar de hade.

2013-04-19 @ 20:40:15
Putte

Ingen aning om hur jag hamnade här men måste bara få säga att jag är grymt imponerad av din viktminskning!
Bra jobbat, du kan vara stolt och glad :)

Svar: TACK!
Linda

2014-01-20 @ 18:26:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0