Illamående till max

Gårdagskvällen var tung. Leo hade 40 graders feber, tredje dagen på raken. Han var lite borta, bara sov och "pratade" med sig själv lite då och då. Han sov i princip hela dagen men på kvällen var det mer att han var utslagen. Han vägrade att äta men det är inte så konstigt. Det som var värst var att han vägrade dricka också. Vi försökte muta honom med glass och annat men det gick inte. Tillslut fick Tomas gå och köpa Coca cola och vaniljmjölk och försöka få i honom (för han vägrade sin älskade välling också) och då dracka han i alla fall lite. Men trots alvedon och en sänkning på en hel grad kroppen så fortsatte han att vara däckad i soffan. Sådant gör alltid så ont i föräldrahjärtat.
 
Igår kväll jag fick den "geniala" idén att vi skulle äta glass med godis (som de har på chillbox) eftersom det är så gott. Men trots att vi inte alls åt mycket godis, så fick jag ont i magen och började må illa av det. Min mage är lite känslig mot godis och sådant efter viktminskningen och bukplastiken (och delvis på grund av gallstenarna), så det kändes inte alls så där mysigt efteråt, som när man njutit tillsammans av något gott. Nej så jag kände att jag ville ställa mig på crosstrainern och bränna av det medan vi såg på film. Jag orkade inte så mycket intervallträning igår och körde därför på ren kondidtion.
Jag stod på crosstrainern i 155 minuter (2 timmar och 35 minuter) och jag hoppas det räckte för att bränna bort det mesta av det onyttiga jag åt -då jag efteråt snarare ångrade mig än var nöjd som sagt.
Jag måste verkligen försöka hitta något som fungerar för magen för den senaste månaden har jag fått ont i magen efter vi ätit godis (fett). Så antingen som sagt så beror det på att magen är så pass annorlunda efter viktminskning och bukplastik, att den inte riktigt klarar av det feta (eller skum och gelé framför allt) eller så beror en stor del på det att jag får ont på grund av stenarna. Det som gör mig tveksam till att det alls har med gallan att göra är för att det inte blir ett anfall, utan mer ont, svullet och illamående (fast igår svullnade jag inte tack och lov, utan mådde bara illa).
 


Kommentarer
Angelica - Vardagsliv med LCHF

Du tror inte det snarare är sockret än fettet? Jag vet en som gick ner mycket (i och för sig med gastric bypass, vilket jag vet du inte gjort) och hon blev väldigt känslig mot just socker.

Svar: Jo det kanske de är? Ingen aning faktiskt? Hm...
Linda

2013-03-01 @ 08:23:06
URL: http://vardagslivmedlchf.se
Hanna

Vad har du för effekt på crossen när du står på den? Jag har stått dom längst i 59 minuter och var sedan helt slut. Jag kan inte förstå vad 155 sammanhängande minuter kan ge. Frågan är allså, Hur hårt kör du?

Svar: Det är olika men oftast kör jag långa pass på ganska låg effekt, alltså mer kondition. Jag har mätt skillnaden på att ha hård effekt och lös och hur mkt kalorier jag förbränner. Kör jag på lägre effekt och orkar längre så bränner jag i slutändan mer. Men jag brukar intervalla mellan kondition, spinn
Linda

2013-03-01 @ 09:29:09
URL: http://hannakjonsson.blogg.se
Mesen

Skulle också kunna tänka mig att det är sockret! Jag äter väldigt lite/nästan inte alls, något godis och äter jag så kan jag ibland reagera med väldigt ont i magen! Så det kan vara det.. :/
Tack för en superbra blogg!! Följer den och blir så inspirerad! :)

Svar: jo jag fick höra det av någon annan också så det kanske är det. Det kan också bero på gallan. Jag fick i alla fall i mig lite godis i helgen och det fungerade bra, så det kanske inte är jämt som det går åt skogen =) Det kan ju kanske beror på VAD jag äter också. Tack snälla!
Linda

2013-03-01 @ 09:31:01
Annie

Hoppas ni mår bättre idag! Både lillkillen med sin feber och du själv! Kram!

Svar: tack snälla! Idag är första feberfrisa dagen för honom =) Jag mår dock inte ås bra nu =(
Linda

2013-03-01 @ 10:33:05
URL: http://viktigating.blogspot.com
Malin

Jobbigt, även om godis som tur är inte är livsviktigt att få i sig ;)
Vilka sanslösa pass du kör på crosstrainern! Hur många timmar brukar det bli på en vecka?

Svar: Nej tack och lov =) Nu nu gick det bättre i alla fall. Man får väl lära sig vad som fungerar och inte. Det är lite olika från vecka till vecka. Men det brukar bli i alla fall 5-6 timmar. Medan en annan vecka kanske 2 (om jag är sjuk eller så) och en tredje kanske 15 (om ag smaskar på med 3 pass om dagen)
Linda

2013-03-01 @ 16:09:31
URL: http://justdo.se
smulan

tråkigt att du mår dåligt. Men man kan bli illamående och svälla upp av gallan också, utan att få ett riktigt anfall. Eller så har du fått samma problem som jag har fått. Jag tål väldigt lite godis nu för tiden. Jag har skrivit om det på min blogg.
Jag har tom kräkts för att jag ätit en bråkdel av det godis jag gjort förut. Så nu har jag minskat ner på fridagens godis. Får se om det går med lite eller om jag måste sluta helt.
Du får väl undvika det du kan få ont av tills din galla är borta, sen kan du ju veta säkert vad som orsakar det hela.
Krya på dig!
Kram

Svar: TAck fina och underbara du! Dina kommentarer är alltid så kloka och värmer så mycket! Jag ska försöka tänka på det där med gallan för det är kanske den, precis som du säger! Usch tycker så synd om dig! Men jag hoppas du inte behöver sluta helt i alla fall. KAnske hittar man något som fungerar bättre än annat? Kramar <3
Linda

2013-03-01 @ 18:39:21
URL: http://https://smulgubben.wordpress.com
heysam

Jag har gått ner 25 kg, och min senaste fuskardag reagerade min kropp rent ut sagt förjävligt mot sockret. Mådde så illa att jag spydde (INTE med flit, måste bara understryka :p) upp det inte mer än 5 minuter senare. Kan säga att jag inte haft en fuskardag sen dess haha, jag klarar mig gott och väl med mina nyttiga efterätter :)

Svar: Du är grymt duktig! Kanon!! Jo men så kan det ju vara, att sockret ställer till det. Hoppas din kropp också hittar en bra balans! =D Vad äter du för smaskiga efterrätter? =) Nu blev jag nyfiken =)
Linda

2013-03-03 @ 03:36:15
URL: http://heysam.se/
heysam

Tack så mycket! :D Ja jag tror verkligen det är sockret som är boven i det hela hehe. Jag har hittat en väldigt bra balans dock har jag svårt att njuta av fuskardagar då jag som sagt inte mår bra ALLS :p Haha. Men det är väl både bra och dåligt ;) Jag brukar lägga upp alla efterätter jag äter på min blogg och skriva recept osv, så du kan ju kolla in de hehe!

Svar: Åh vad nice, det ska jag göra!Nej det är svårt det där att hitta en balans för kroppen ibland. Jag har inte mått dåligt innan för jkag har ju ätit godis en dag i veckan under hela viktminskningen så att ibland tillsätta socker är inget nytt för mig. Men efter bukplastiken så är det vissa saker som är svårare att äta bara
Linda

2013-03-03 @ 20:16:18
URL: http://heysam.se/
heysam

Ah det har inte ens jag gjort, hade tur som inte var så mycket för godis, kakor osv när jag var större :P Haha. Kan tänka mig att det är svårare då 8) Ja det kan jag förstå :)

Svar: Huvudsaken är att man hittar en bra balans någon gång =)
Linda

2013-03-04 @ 13:56:31
URL: http://heysam.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0