Buzzador - Häagen Dazs Salted Caramel

Jag är medlem i något som kallas för Buzzador.se Det innebär att jag (utan ersättning) får vara med att prova och prata om en del saker som finns eller är på väg ut på marknaden. Det kan vara allt ifrån lusmedel till barnen, till mat eller en internettjänst som man kan se på film via. Jag tycker att det är väldigt roligt att vara buzzador och har nu fått äran att delta i en kampanj för glass ifrån Häagen-Dazs. Mitt jobb i detta (och åter igen understryker jag att jag inte tjänar pengar eller sponsring på detta, utan det är något man gör frivilligt för att det är roligt) är att berätta för er om kampanjen.
 
 
 
 
 
 
Häagen-Dazs -  En äkta smak av lyx
Häagen-Dazs filosofi är enkel; att hitta de i särklass bästa ingredienserna i världen och av dem tillverka den finaste och renaste glass som finns. Det är alldeles för få konsumenter som är medvetna om tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glass. Detta är bakgrunden till att Häagen-Dazs startade Glassakademin, vars uppgift är att ge konsumenter fördjupad kunskap i hur man njuter av lyxglass på bästa sätt och med alla sinnen.
 
Vad är då lyxglass? Exklusiva smaksättningar med dyra eller sällsynta råvaror?
Nja. Ibland kan tillverkare skylta med lyx på förpackningen, men vi närmare granskning kan det visa sig att innehållet består till stor del av luft och tillsatser. Nyckeln till att välja kvalitetsglass finns i innehållsförteckningen. Genom att studera den kan du enkelt urskilja vad som är kvalitet och naturliga råvaror. Äkta glass har i regel få ingredienser där basen består av färsk grädde, mjölk, ägg och socker. Kvalitetsglass är också mer kompakt eftersom den innehåller mindre luft än billig glass.
 
Häagen-Dazs är äkta vara.
Den görs på färska, äkta och rena råvaror av högsta kvalitet
 
Väger tyngre.
Glassen från Häagen-Dazs har det lägsta luftinnehållet på marknaden och är unik med att en halvliter glass väger nästan ett halvt kilo. Eftersom inga stabilisatorer tillsätts i äkta glass har Häagen-Dazs minimalt med luft i glassen som är mycket kompakt jämfört med billigare glass. Du riskerar alltså inte att betala för luft
 
Fyllig smakupplevelse.
Eftersom Häagen-Dazs är tillverkad med färsk grädde istället för vegetabiliska oljor som fettbas, så blir det en fyllig smakupplevelse.
 
Fri från tillsatser.
Glassbasen i alla Häagen-Dazs är fri från tillsatser och innehåller bara fyra ingredienser. Grädde, skummjölk, socker och ägg.
 
Närproducerat.
Samtliga ingredienser till glassbasen samt förpackningen är producerade inom några mils radie från fabriken i norra Frankrike
 
Häagen-Dazs Glassakademi* har tagit fram tio budord, så att du som konsument ska få ut det mesta och det bästa av din glassupplevelse. Budorden innehåller experternas bästa tips och råd om vad du ska tänka på både när du väljer glass i frysdisken och när du äter den hemma.
 
1: Det är skillnad på glass och glass.
Läs på innehållsförteckningen och notera smak och konsistens när du äter glassen. Tillsatser, luftinnehåll och typ av fett i glassen har stor betydelse för smaken och konsistensen.
 
2: Glass ska göras på riktig grädde.
Kvalitetsglass ska aldrig göras på smör eller vegetabiliskt fett. I riktig glass ska färsk grädde användas som fettbas. En glass gjord på störst del grädde ger en mjukare fyllighet och rikare smakupplevelse samt att man slipper den feta hinnan som lägger sig i gommen av glass gjord på vegetabiliskt fett.
 
3: Hög kvalitet på råvaror gör skillnad.
De bästa smakerna kommer från naturliga ingredienser. Därför ska kvalitetsglass alltid göras på så färska och rena råvaror som möjligt.
 
4: Välj bort onödiga tillsatser.
Undvik glass som innehåller färgämnen, stabiliserings- och emulgeringsmedel. Glass som är gjord på de bästa möjliga råvarorna behöver inga industriellt framställda tillsatser och stabilisatorer för att ge utmärkt smak och konsistens.
 
5: Betala inte för luft.
Dyrare glass av högre kvalitet väger i regel mer än billigare glass. Jämför man i kilo blir den "billiga" glassen inte lika billig och den "dyrare" inte lika dyr. Därför bör man alltid jämföra glasspriser i kilo och inte i liter, annars riskerar man att betala för luft. Ju mer stabilisatorer det finns i en glassbas desto mer luft kan "piskas" in och desto mindre väger den. Minimalt med luft kräver inga stabilisatorer. En glass med högre densitet ger en fylligare smakupplevelse.
 
6: Låt glassen vila/temperera.
Kvalitetsglass med hög densitet (lite luft) bör stå i rumstemperatur i cirka tio minuter innan det är dags att avnjuta den. Då är den lättare att skopa och ger en fylligare smak.
 
7: Uttryck din kreativitet med glass.
Glass kan avnjutas på många olika sätt och kombineras med andra smaker i oändlighet. Testa olika smakkombinationer och hitta på dina egna glasskreationer. Varför inte strö lite flingsalt över chokladglassen eller tillsätta pistagenötter för att ge vaniljglassen det lilla extra.
 
8: Det finns gott om glasstillfällen året runt.
Glass kan avnjutas likväl på jul som på midsommar. Låt dig hänföras av fruktiga och fräscha smaker på vår/sommar och njut av de mäktigare och "varmare" smakerna vid höst/vinter.
 
9: Utmana konventionerna utan att göra avkall på kvalitet.
Det finns inget som säger att innovativ glass inte kan hålla sig till få och rena ingredienser.
 
10: Låt glass sätta guldkant på tillvaron!
Välj glass på samma medvetna sätt som konsumenter idag väljer vin, ost, kaffe och choklad.
 
Häagen-Dazs i siffror:
4 naturliga ingredienser används i Häagen-Dazs glassbas (färsk grädde, riktiga äggulor, skummjölk och socker).
0 konserverings-, emulgerings- och stabiliseringsmedel samt konstgjorda färg- och smakämnen finns i Häagen-Dazs glassbas.
15 sekunder tar det för en sked glass att smälta i munnen.
100% färsk grädde finns i all glass från Häagen-Dazs.
500 ml ryms i en förpackning.
48 kr kostar glassen som finns i våra vanligaste dagligvarubutiker
 
*Glassakademins fyra medlemmar består av fyra kända namn inom mat- och dessertvärlden: Daniel Roos, dessertkonditor, kokboksförfattare och medlem i svenska kocklandslaget. Annika Ingemarsson, matbloggare. Frederik Zäll, matbloggare och kokboksförfattare. Jennie Elmerfors, chefskonditor på Gateau och "Årets konditor" 2007.
 
Salted Caramel -Sött möter salt
Krämig och len kolagräddglass med strimmor av gyllene, saltad kolasås och krispigt salta knäckbitar. En trendig och oslagbar smakkombination som förenar det bästa av två världar.
 
Allergiinformation: Innehåller mjölk och ägg samt kan innehålla soja och nötter.
 
Vad är min upplevelse av Häagen-Dazs och Salted Caramel?
Ja, då kommer vi till slutpläderingen -nämligen vad jag tycker om den här glassen. Jag tycker att det skriker lyx om glassarna från Häagen-Dazs. De bjuder verkligen på kulinariska smaker och upplevelser utöver det vanliga för oss som älskar glass. Jag är just en glassälskare och väljer mycket hellre en god glass än godis när jag vill njuta ordentligt. Jag kan utan att överdriva säga att Salted Caramel är den godaste glassen jag någonsin har smakat. Det blev som en dans i munnen från första skeden och jag översköljdes av äkta smaker som räcker länge. Man behöver inte äta mycket för att bli nöjd, man behöver bara blunda och njuta. Jag rekommenderar er varmt att prova den här glassen
 
 
 
 
 


Kommentarer
Viktsextiosju

Jag smakade med den - fantastisk smak! Längtade till jul- knäck m salt på och kolor! Mmm för "äkta" glass!

2013-07-19 @ 09:46:09
URL: http://www.viktsextiosju.webblogg.se
Viktsextiosju

Jag smakade med den - fantastisk smak! Längtade till jul- knäck m salt på och kolor! Mmm för "äkta" glass!

Svar: Ja heeelt fantastisk!!
Linda

2013-07-19 @ 09:46:11
URL: http://www.viktsextiosju.webblogg.se
Cicci H

Jag håller med: absolut godaste glassen alla kategorier, i hela mitt liv. Smakade den på Fuerteventura i våras och är nu helt såld... Kan inte ha den hemma och bara ta lite... beroendeframkallande ;-)

2013-08-04 @ 19:53:44
URL: http://mellanspisochsymaskin.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0