Godis på alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag som de flesta säkert vet. Alla andra år så har jag fått en låda gelehjärtan av Tomas, de är nämligen ett av mina favoritgodis på hela året och jag kan sätta i mig hela lådan framför tv utan att blinka. I år har jag sagt att jag inte vill ha den där lådan. Det är lätt att i en sådan här situation fundera på hur man ska göra med en sådan sak. Dels är det bara alla hjärtans dag/kanelbullens dag/fettisdagen/pannkakans dag osv en dag om året och precis som julen eller påsken så är det en tradition för många. Jag säger så här att vill man äta godiset eller det man är van att äta eller få -så är det helt okay. Så länge man gör sina val metvetna och vet vad det kan betyda för viktminskningen eller kroppen så finns det ingen mening med att ha dåligt samvete och har man dåligt samvete över det så bör man antingen fundera på vart det samvetet kommer ifrån eller om det är rätt för en själv att äta.
 
Hade det varit förra året nu och jag varit helt inne i min viktminskning så hade jag absolut inte kunnat tänka mig att smaka godiset ens. Idag så skulle jag kunna eftersom jag nu är normal och alla människor måste kunna ta en godis en vanlig veckodag någon gång också -allt är ju förutsatt att det inte händer varje dag. Anledningen till att jag sagt ifrån mig geléhjärtana i år är för att jag vill lära mig att hålla vikten och hitta den rätta balansen helt och hållet innan jag tar steg 3 (bara leva normalt och kanske väga mig en gång i månaden för att ha koll att det håller som det ska). Dessutom vill jag fortfarande nå 55 kilo och i lördags vägde jag 57, så två kilo kvar innan jag nåt mitt mål helt. Dessutom känns det i kroppen som om jag kanske ligger nåt kilo över 57 för magen är lite svullen sedan i helgen. Ingen fara och inget konstigt men det gör att jag känner att det är bättre att låta bli också. Tomas och barnen äter inte geléhjärtan heller för annars hade jag kunna ta bara ett eller två, men nu blir det en hel låda som bara jag ska äta.
 
Men för er andra så kan jag bara råda att ni stannar upp och tänker till. Vart är ni i er fas i livet och vad kan den där asken betyda för er? Väljer ni att äta den, så gör det med gott samvete. Njut och må bra. Sedan sätter ni omedelbart igång med era mål igen
 
 
 


Kommentarer
Eleonor

Den bilden stämmer verkligen, man kan snurra runt hur länge som helst men i slutändan så har det ändå gått framåt, med några omvägar! Mycket bra inlägg, jag åt lite choklad och lite chips på alla hjärtans dag.

Svar: det gjorde du rätt i tycker jag =D
Linda

2013-02-14 @ 22:22:12
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0