Veckans viktminskning, vecka 24 (efter bebis)

En ny vecka startar som vanligt med en veckovägning/rapport för mig. Tyvärr och som jag trodde har inte vikten återställt sig än, efter mat och dricka i lördags så det blir ju tyvärr inte ett lika roligt resultat som det skulle blivit om jag slutata på vikten 71,5 som jag hade i lördags. Men samtidigt, sak samm. Jag menar så gär, en person som inte behäver tänka på sin vikt väger sig ju oftast inte om det ite är nåt speciellt. De kollar i alla fall definitivt inte om de går upp ett kilo av att festa en helg. Men de kan ju mycket väl göra det. Det tillhör ju faktiskt det helt normala att pengdla upp till två kilo upp och ned. Det är också viktigt att ölära sig när man viktminskar, så man inte tror man misslyckas.
 
Jag fick rekommenderat av mig från Pernilla (<-- länk) att kanske bara väga mig en gång i månaden istället. Hon gör så att hon den första i varje månad rapporterar hur det har gått med vikten under månaden som varit. Samt att hon då lägger ut nya bilder på sig själv. Jag tycker det är bra och jätteroligt att göra som hon. Jag har ju dock som ni vet, från början rapporterat en gång i veckan, samt lagt ut bilder när det är -10 kg (vilket påminner mig om att det blir nya bilder igen då vid 70 kg).
Hur skulle ni tycka att det vore bäst om jag jag gjorde? En uppdatering om vikten en gång i månaden eller tycker ni att det är bra så här med en gång i veckan?
 
(fast den första månaden jag bloggade så la jag inte ut veckovägningar alls, då sa jag bara vad jag vägde lite här och där. "Jag är så glad för idag upptäckte jag att jag vägde 98 kilo!")
 
Min lägd: 158 cm 
Total startvikt: 130 kg
Startvikt efter bebis: 112 kg
Målvikt: 60 kg
 
Nuvarande vikt: 72,1 kg
Veckans minus/plus: -0,2 kg
 
Total viktminskning: 57,9 kg
Viktminskning efter bebis: 39,9 kg
Kvar till målvikt: 12,1 kg
Måldatum: 1 juli 2013
 
Totalt start BMI: 52,1
Start BMI efter bebis: 44,9
Nuvarande BMI: 28,9
Kvar till normalviktig enligt BMI: 3,9
Tappad BMI hittills: 23,2
 
 


Kommentarer
Minendie

Jag tycker det du skrev om alla inte väger sig så ofta som vi viktminskare gör och att det är normalt att pendla lite från dag till dag.
Jag tycker att du kör på bra, du verkar verkligen ha hittat ett sätt som passar dig och ditt liv. Kram

Svar: Tack! Jo men det är ju liksom så och jag tänker att det kanske är bra att lära sig hur kroppens eget mönster fungerar liksom. Då tror jag risken för besvikelse blir mindre också. Kram
Linda

2012-10-29 @ 19:07:00
URL: http://minendie.wordpress.com
Pernilla

Jag tycker du ska väga dig så ofta eller så sällan som du själv tycker känns bra, men av egen erfarenhet så har det hjälpt mig mycket att bara väga mig en gång i månaden. Jag fokuserar inte lika mycket på siffrorna utan känner efter mycket mer - "är inte den här tröjan lite större än förra veckan" osv. Jag hade nog lätt sett det som ett misslyckande om jag vägde mig oftare och såg mindre siffror - fokuserat för mycket på vågen och glömt bort det som kanske är just viktigast - hur kläderna sitter, hur man känner sig etc. Men det är ju jag och du kanske har en helt annan relation till vågen. Det du kan göra är ju att prova en månad och därefter återgå till veckovägning om du vill det :) Jag hejar på dig oavsett och grattis till ditt minus :)

Svar: Tack för det svaret. Jag skulle vilja lära mig att inte känna att jag måste kolla min vikt varje dag, men samtidigt har jag försökt att låta bli vågen och det känns inte alls bra. På nått sätt har det varit skönare för mig att se minus 100g än att kolla en gång i veckan eller månaden och se 0,5 eller kanske 5 kg. Jag vet inte varför. Jag tror dock att vågbehovet kommer att släppa ju närmare mitt mål jag kommer. Eller jag hoppas det i alla fall. Men samtidigt så störs jag inte av att väga mig.
Varför jag frågar nu här är för jag tänker hur kul det är att läsa en veckovägning på 0.3, 0.1, 0,5 osv, jämfört med förut när man verkligen fick de fina resultaten på ett-två kg i veckan. För är det ointressant för folk runt om att läsa om minus 0,3 så kanske det är betydligt roligare att läsa om 2 kg/månaden istället. Samtidigt kanske folk tycker det är intressant att se hur det går när man kommer längre ned. Jag är lite för att aim to please just nu =)
Förstår du min tanke? Tack som vanligt! Längtar tills imorgon när jag får se din jeansbild (och minus för månaden)
Linda

2012-10-30 @ 18:19:52
Cissi

Jag måste bara säga att det är ett grymt jobb du lagt ned hittills och riktigt strongt av dig att hålla dig motiverad och målmedveten! Förändring tar tid och att du satt ett slutdatum som mål är suveränt! Men jag tror att du LÄTT kommer hinna ner dina sista kilon innan slutdatumet om det fortsätter så här :)

Bekymra dig inte över att du "bara" tappat 0.2 kg från förra vägningen. Det optimala är att tappa ca 0.2-0.6kg per vecka för att det inte ska gå för fort.

Var inte rädd för att lägga in styrketräning som komplement till crosstrainern. Det kommer ge en ordentlig skjuts för förbränningen :)

Fortsätt kämpa och må fantastiskt! :)

Svar: Men tack så väldigt mycket! Åh vad glad jag blir nu av att höra det. Jag kämpar på så gott jag kan här. Det som är mest trist just nu är ju att all extra hud på kroppen gör att jag inte riktigt kommer fram. Jag är glad att musklerna på armarna börjar synas nu när jag spänner, men samtidigt som de syns upptill så har jag en påse hud under som hänger och förstör allt. Antar att det kommer ta tid innan jag har chans att få den kropp jag önskar, som jag förstört huden.. Vet du möjligtvis om det finns någon övning eller träning man kan göra för att underlätta att musklerna kommer fram mer och huden drar ihop sig. Knäpp fråga jag vet, för jag har hört att huden bara kan dra ihop sig en viss bit, men en annan som håller på med träning sa att det ska finnas övningar för detta. Hon kunde dock inte svara på vad eller hur så jag vet inget om det
Linda

2012-10-31 @ 15:44:34
URL: http://ceciliahjartmyr.shapemeup.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0