Öppen kommentar -målvikt

Nu tänkte jag att jag skulle svara på en fråga öppet. Det var nämligen så att Pernilla ställde en fråga till mig som jag tänker att det kanske är fler folk som funderat på.
 
FRÅGA: "Jag undrar, för jag såg att du hade skrivit lite om det någonstans, hur tänker du kring din målvikt nu? Är det fortfarande 60 kg som gäller? Jag tänker då på din extrahud som du nu vet ska tas bort... Har läkarna gjort någon bedömning om hur mycket extra kilon den lägger på din kropp? Inte för att det gör någonting om du skulle gå ner till 60 kg och sen att det försvinner ytterligare några kilon efter operationen - du blir ju inte underviktig för det. Men det kunde varit intressant att veta hur dina funderingar går i nuläget?"
 
SVAR: Jag har inte gjort något definitivt beslut kring det här med min målvikt, men samtidigt så förstår jag ju att huden väger ganska mycket i sig och att det av den anledningen kanske inte är rimligt om jag skulle tappa för mycket vikt nu och sedan få bort ytterligare med operation av huden.
Min läkare uppskattade huden på bara mage och armar till i alla fall 5 kilo och då finns det säkerligen ungefär lika mycket till på ben och rumpa. De operationer jag skulle behöva göra och tänker göra är mage (som jag får av landstinget), låren, armarna och brösten. Behövs det sedan kanske jag tar rumpan och ryggen också, men det är något vi får se. Jag har aldrig varit någon som trott mig själv att göra massa operationer, men samtidigt är jag fortfarande ung och att behöva gå runt så här är inte roligt.
 
Men även i den bästa av världar så går det ju inte att få bort all extra hud och få den där fina kroppen som man önskar sig och jag måste därför se på vad det står på vågen och uppskatta min vikt efter det. Det går ju tyvärr inte att tänka att om det står 68 på vågen och man tar minus 5-6 kilo så väger jag bara 62 kilo, för det är ju ingen exakt vetenskap.
Jag känner mig riktigt klar än är dock det som gäller för mig och jag känner att jag kan "acceptera" 65 som målvikt här och nu, just eftersom det är så mycket hud. Men det är inte så att operationen av magen blir någon quick fix som kommer göra att jag blir av med de sista fem, för så mycket tar de inte bort. 
 
Sedan skulle jag också helst vilja stå för sunda ideal. Jag vill inte signalera ohälsa på något sätt. Min målvikt är egentligen fortfarande 60 om jag ska vara ärlig. Drömvikten är faktiskt 55 kilo om jag ska vara ärligare, men den har jag inte satt för jag tror att det kan vara för smalt för mig. Vart jag i slutändan kommer hamna, det vågar jag inte svara på idag. Men jag börjar själv kunna känna mig fin, till och från i alla fall och det är verkligen ett steg på vägen.
 
Min fråga till er skulle vilja bli en motfråga i detta. Hur tänker ni kring slutmål, hälsa, stopp och så vidare. Vad tycker och tänker ni kring detta ämne? När bör man sluta. När är det enough?
 
 
 


Kommentarer
Viktkamp

Tycker du tänker sunt Linda!
Jag hade först målvikt 75 kg för jag vill inte bli för smal men allt eftersom så har jag höjt den till 80-85 kg. Tänker hålla på tills jag fått mitt gryn och känner mig nöjd. Det blir definitivt op för mig med. Dock inget jag pratat med någon läkare om. Kram

Svar: Det låter ju jättebra. SÅ klart du ska få ditt gryn, det är ju det allra viktigaste tillsammans med att man själv blir nöjd! Kram
Linda

2012-11-13 @ 15:49:41
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Pernilla

Tack för att du tog dig tid att svara!

Jag tycker du tänker helt realistiskt i detta - att du kan acceptera att väga 65 kg men att du gärna vill ner till 60 kg. Jag tycker inte det är konstigt och heller inte osunt. Som jag skrev i kommentaren så blir du ju inte underviktig om du skulle gå ner till 60 kg och sen förlora ytterligare några kilon i och med operationen. Kanske hamnar du till och med på 55 och känner att du trivs i det, även om du idag tror det är för smalt. Oavsett så ska du välja den vikt du känner dig mest bekväm i - inte för att det är en siffra som står på vågen, utan för att du själv känner att "nu tycker jag om min kropp - nu trivs jag". Sen spelar det ingen roll om du skulle gå upp till 70 kg eller ner till 55 kg. Din känsla är viktigast!

Jag har, i och med att jag så sakta börjar närma mig mål, funderat VÄLDIGT mycket på det den senaste tiden. Ska jag stanna när jag gått ner till 60? Ska jag gå ner några kilon till? Eller ska jag stanna vid 65? Hur gör jag när jag nått vilken målvikt det nu än blir? Hur ska jag äta? Hur ska jag träna? Jag tänkte blogga om det här lite mer sen, för det är ganska stora funderingar som jag tror jag behöver få ut någonstans... Jag tror jag behöver göra en plan. Det är väldigt lätt att veta hur man ska göra medan man går ner i vikt - men hur i helskotta ska jag göra när jag har gått ner alla kilon? Hur ska jag hålla vikten? :D Aldrig blir man fri från sina bekymmer ;)

Heja dig, Linda!! <3

Svar: Det tycker jag låter väldigt intressant måste jag säga, att läsa om resan sedan för att hitta ett normalt leverne som gör att man stannar i vikt. Hur man ser till att hålla den vikten man har. Jag tror nog min blogg också kommer bli åt det hållet sedan. Jag tro, precis som du sa i din blogg också, att det viktigaste är att vi mår bra och är nöjda med vårt jobb!
Massa kramar till dig! <3
Linda

2012-11-13 @ 17:36:03
URL: http://skinnyjeans.devote.se
C

Min målvikt är 80 kg MEN jag kan inte säga att det är där jag kommer hamna som slutmål. Slutmålet kan bli både lägre eller högre.... Det får jag känna efter när jag hamnar där. Vet dock att jag förut gått ner till ca 75 kg och det kändes föör smalt för min kroppstyp men vem vet vad som händer....

Jag vill gå ner sakta för att förhoppningsvis slippa operera mig pga lös hud och därför är jag nöjd med -0,2 kg/genomsnitt per vecka då jag tror att huden "hänger med". Är dock inte helt ovillig till att justera huden på vissa ställen via operation om det behövs. När jag nått målvikt så vill jag ju inte gå omkring o må dåligt pga huden...

Kul förresten att revyn gått bra!! Grattis!

Kram ♥

Svar: Det låter som ett sunt tänk tycker jag! Att man får se efter vägen hur målet kommer se ut. Det är nog lite så det blivit för mig nu också på slutet. Jag siktar dock fortfarande på 60 och hoppas jag ska nå dit!
Tack ska du ha!
Kram
Linda

2012-11-13 @ 18:41:48
URL: http://carusasviktblogg.wordpress.com/
Hannah

Du verkar så realistisk i dina tankar och som du redan vet så tycker jag att du är superfin :)

Jag hade ingen målvikt från början alls... Jag ville bara gå ner "över huvud taget" liksom och sen började jag sätta mål :) När jag väl nådde ett mål så sänkte jag det och jag vet inte när jag blir nöjd! Jag väger ändå nästan 78 fortfarande och det är mycket egentligen... Min bligg säger ju "min resa ner till 72 kilo", det är med tanke på att jag utgick från en vikt på 112 och att det då skulle bli "jämnt" haha! Faktum är att jag har vägt 120 (ungefär) men bloggen utgår från 112 :)

Det är krångligt det där! När är man nöjd? När ska man sätta stopp? Jag blir ibland orolig att det en dag ska bli så att man inte ser det vackra längre utan att man börjar få sjuka tankar ikring vikten... Jag får fundera vidare på frågan helt enkelt :)

Svar: TACK!! Och tack det samma =)
72 kg är ju också ett bra mål och du har verkligen inte långt kvar! Och från 120-78 där du är nu är ju också en väldigt stor minsklning! Så det är ju ett enormt grattis tillbaka till dig. Men det vet du ju redan att jag tycker =D

Jag håller med dig om att det är krångligt och jag har också tänkt tanken att tänk ifall man inte får rätsida på det och blir vriden i skallen. Men jag tror att så länge vi fokuserar på det som ä'r hälsosamt och försöker att förstå skillnaden mellan lagom och för mycket, så ska det nog gå bra =)
Linda

2012-11-14 @ 00:52:33
URL: http://hannahsviktigheter.blogg.se
heysam

Min målvikt är mellan 50-52 kg eftersom jag bara är 161. Jag väger 60 kg nu men eftersom jag är kort fördelas vikten inte lika bra. Jag vet också att 50 kg är rätt lågt (men fortfarande hälsosamt med längden) att sikta emot men det skulle vara det ultimata. Har redan gått ner 20 kg vilket känns himla sjukt. :) Men sen kommer jag nog lägga på mig muskelvikt också.

Svar: Grattis till din minskning! 50-52 kan vara både lite och lagom. Det är ju lite beroende på hur man är byggd och hur det ser ut på kroppen. Jag råder dig att lägga dig på den vikt som känns bekväm för dig. Du ska må bra, det är det viktigaste. Och ja naturligtvis att du är frisk också. Så är det där du vill ligga tror jag nog det blir bra! =D Heja heja =D
Linda

2012-12-02 @ 03:04:47
URL: http://heysam.se/
heysam

Tack! Ja det är definitivt på den smalare sidan såklart, men i och med hur min kropp är byggd kommer det se ut som jag väger lite mer till å med. :) Sen tror jag kroppen kommer komma in i ett läge där den inte vill förlora mer, t.ex att det blir svårare att gå ner så man får lyssna på dom signalerna för att se vart kroppen trivs också. :) Hejar på dig med!

Svar: Absolut så är det ju, man går nog inte alls ned lika lätt när kroppen inte vill mer. Bara du trivs och mår bra och har hälsan så tycker jag det är bra =). Sen ska du inte bry dig så mycket om vad andra säger. Folk sa till mig att de trodde jag skulle behöva stanna på typ 80 kg för att inte bli för smal men jag körde vidare =). Grattis som sagt till dina resultat. Jag var inne på din blogg och tittade och det är enorm skillnad på ditt utseende!
Linda

2012-12-03 @ 13:36:23
URL: http://heysam.se/
heysam

Tack så mycket! Gullig du är :)

Svar: Tack så mycket =)
Linda

2012-12-04 @ 12:12:38
URL: http://heysam.se/
kfnoqegfh

Louis Vuitton 財布 新作 2013
http://www.lacdebambois.be/media/LouisVuitton323.html ルイヴィトン バッグ ダミエ ショルダー
-で二十三明悟動態、剣う城步琅家修養の最高はちょっと困る.彼はの.そこでこの無数生ました.この一見シン
かに、彼に会ってから
ヴィトン バッグ 人気
http://www.nardinispa.it/image/LouisVuitton71.html 意外にも1件の神器!い光に伴って増えて、!火が来たのは、ほか.そして、先にカンヅ罗城城主冥風大きいラ
出して直接数十メート
Louis Vuitton 財布 ダミエ コピー
-http://www.infobuy.es/infobuy/contact_us/LouisVuitton180.html Louis Vuitton 長財布 人気
-かり.王兄、まさか私し正式成婚と、お母さ時に向って仏陀の化身くわえて.唐風の長い、唐風言うことができ
、これら方泽舐めんな
ルイヴィトン 財布 新作 2013 花柄
http://www.vls-events.be/images/LouisVuitton286.html 達の不死勘弁!(私に火.唐棠、これから何彼はまだ考えてこの豪管、その後現これら体とに直面して多様な方
つてない.攻撃された
ヴィトン 長財布 メンズ コピー
-http://www.blogyviajes.com/LouisVuitton192.html Louis Vuitton 財布 メンズ ダミエ
-ですかその話を聞けば道統も、錬金術、錬器王梵の目には、これら等分して、1人1人1かれ、今は修行第3段




http://www.blogyviajes.com/contents/LouisVuitton203.html
http://www.roofisolation.be/wp-includes/LouisVuitton260.html
http://www.labricole.be/wp-includes/LouisVuitton272.html
http://www.wheel-free.fr/includes/louis/LouisVuitton158.html
http://www.wheel-free.fr/contents/LouisVuitton151.html

2013-10-13 @ 06:03:09
Mikaela Johansson

Hej Linda! Jag måste få säga att jag är väldigt imponerad ^^ av din viktnedgång !! Bra kämpat :) men nu undrar jag om du har några tips o råd du kan dela med dig! Jag själv lever med fetma har gått upp enormt mycket dom senaste senaste åren :( väger nu 127 kilo och mår väldigt dåligt över det idag går jag bara i mjukisbrallor det är det enda jag går i för jeans och så e himla obekvämt :/ och sen har jag panikångest och lite annat och de blir ju inte bättre !! Kan de bli bättre om man gå ner? Att mina problem försvinner? Jag har idealvikt mellan 75-80 kilo och jag är 180 cm lång!! Men jag har verkligen försökt men sen händer det att jag förlorar min motivation^^ men håg vill ge fan på att jag ska gå ner dom kilorna :/ mem vill ju inte hård banta ! Tack för svar :) Mikaela

Svar: Hej Mikaela! Först och främst tack snälla du. Mina tips och råd är som står i bloggen (du kan hitta om du går till början av bloggen) att du ska äta tills du blir mätt men inte mer än så. Ät av all mat och inga förbud. Godis och skräpmat absolut, men max en dag i veckan!Det där med mjukis känner jag väl igen för jag gjorde samma då jag var stor. Angående din panikångest så måste du se till att du har ordentlig hjälp från läkare och psykologer angående det. Dina "problem" kan inte försvinna med att vikten försvinner. Visst rör panikångesten ENDAST vikten kommer det troligtvis lätta men panikångesten kan då hitta nåt annat istället, som att håret inte är tillräckligt fint eller nåt sjukt som att du har för ful näsa. Ja du förstår. Panikångesten kan du bara få hjälp med genom att jobba med det bakomliggande problemet. Lycka till! HEJA DIG!!
Linda

2014-01-14 @ 12:33:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0