Mattänk

Hej hej. Det blev ingen träning för mig igår. Jag kände mig ändå ganska okay med det för jag vet ju att kroppen måste vila när man har ont. Med ont understryker jag igen att jag inte syftar på träningsvärk för då kan jag absolut träna i alla fall, utan riktig värk som jag har i ryggen. Igår hade jag så ont så jag övervägde en Alvedon. Men jag tog ingen tillslut ändå. Idag känner jag dock att jag måste göra någonting för att det ska kännas bra. Sen om det blir en walk, zumba, trappträning, platt mage och stark rygg eller annat, det vet jag inte än.
 
Jag funderade kring det här med mat och hur man bör tänka om man ska gå ned i vikt. Jag har ju exempelvis börjat äta på en mindre talrik så jag inte tar för mycket mat. Assiett kan fungera men annars är det nog bäst om man försöker hitta ett mellanting mellan assiett och vanlig talrik. Jag har en sådan och idag när jag skulle äta lunch så passade jag på att fota mitt tänk kring maten. Dels försöker jag hålla mig till en kvart kött, en kvart tillbehör (pasta, ris, potatis. Och en halv med grönsaker. Jag tror också att balansen kan bli ganska bra om man håller sig till ett ungefärligt handmått. OBS! Jag är absolut ingen expert på kost eller vetare kring detta så det jag säger här är inte hur man SKA göra utan hur jag tänker för min del). Jag vet att det finns någon slags "modell" för det här med hur man ska lägga upp mat, i knutnävar och liknande? Det här är inte det vill jag bara säga, utan jag menar det mer som en form av talriksmodell, men att om man vill kan man använda handen som ett förtydligande
 
Hela handen över talriken
 
Jag tycker det är bra om man nästan kan täcka om man håller handen över. För mig känns det då som lagom mängd
 
samma då med maten
 
Balansen. På den här talriken så känner jag själv att det var något för lite grönsaker, men jag hade inga fler hemma så därför fick det bli så här. Vad gäller potatisen så var mängden kanske den samma som en stor potatis eller två mindre och köttmängden lite mindre än en vanlig kotlett. Jag är också alltid noga med att skära bort fettbitarna (jag vet att smaken sitter där, jag brukade äta fettet ((usch!)) jämt förut, men har slutat med det sedan i maj)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0