Back to normal

God lördag! Jag hoppas ni hade en bra dag igår. Vi hade en toppenmysig dag. Det blev god mat och lite sommarfika, precis som jag gissade. Men jag höll mig borta från godis och chips och sådant, för jag ville inte få onödiga kalorier i kroppen. Ingen uppgång på vågen heller trots en dag med lite mer ätande än vanligt, vilket känns bra. Men jag tror att det är viktigt att man förstår det också att enstaka dagar (då och då alltså, inte varannan dag) är ingen fara alls. Kroppen kommer inte att lägga på sig så fort man ser åt kalorier (eller fett, socker osv) om man gör det ibland. Det som inte är bra, som man ska undvika om man vill gå ned i vikt är att hamna i varjedagfällan. Det är då som kroppen lagrar på sig (eller om an svälter sig själv så klart men det skriver jag om vid ett annat tillfälle).
Idag är det back to normal vad gäller ätande och kalorier. Jag ser förbi att det är lördag och skippar godis eftersom jag åt lite snaskigt igår. Det känns bra och inte alls bittert. Jag fick frågan igår igen om jag har kämpat hårt för att tappa vikten. Det vore en lögn att säga att det aldrig varit jobbigt MEN det är däremot inte kämpigt (inte än i alla fall) för jag är så motiverad och taggad, det går bara så bra. Jag tror att anledningen till att det just går så bra och så lätt, är för att jag siktade den här gången. Så klart har jag "bestämt" mig många gånger förr. Men man kan bestämma sig halvhjärtat för att man booorde eller måste väl då. Men som jag sa tidigare, vill man inte egentligen så går deti princip inte, eller så går det men är väldigt jobbigt. Precis som när jag slutade röka en gång för alla 2007, då var det lätt, innan hade jag allid börjat igen efter ett par veckor eller dagar.
 
Sen måste jag så klart här understryka att jag absolut inte menar att de som kämpar och har det svårt med sin viktminskning inte är fokuserade eller vill för det är SJÄLVKLART att det finns de som vill, vill, vill, vill men som har det fruktansvärt jobbigt i alla fall. Nu syftar jag endast på hur det går om man vill eller inte egentligen vill (så jag inte gör någon ledsen eller arg). Är det någon som på något sett här inte känner att de kan förstå vad jag menar eller hur jag menar så kommentera gärna s ska jag förklara.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0