Varierad träning

God förmiddag. Idag är det varmt och soligt väder. Jag känner för att gå en promenad eller gå ut med barnen i lekparken, men min syster Jenni -som inte kunde komma igår, kommer idag, om ungefär 1,5 timmar.
Vi får se om jag får någon möjlighet senare idag eller om jag kanske får köra någon zumba eller annan träning ikväll istället. Jag har nämligen fått höra att om jag kör min crosstrainer varje dag en timme som vanligt så kommer kroppen att vänja sig med det och resultatet kommer tydligen utebli. Det var tråkigt att höra, men så vill jag så klart inte ha det så jag antar att det bara är att hitta något annat att träna också.
 


Kommentarer
Marcus

Tänkte bara flika in och "rätta" den överdrift du verkar blivit beskriven vikten av varierad träning. Visst är det bra att variera sin träning, men detta betyder inte (långt ifrån) att effekten uteblir om du inte gör det. Om du gillar din crosstrainer kan det dessutom räcka att ändra i intesitet / längd på ditt pass som variation. Detta är viktigare än själva aktiviteten.

Kom fortfarande ihåg att det allra viktigaste är att du sköter kosten och tränar det du tycker är roligt. Kaloriunderskottet är fortfarande vad som betyder mest.

Lycka till //marcus

Svar: Tack så jättemycket för detta svaret. Nu blev jag riktigt glad. Förvisso fick jag rekommenderat som alternativ att spinna olika fort i intervaller men nu känner jag mig mycket lugnare i frågan om resultatet kan utebli. Bara att klämma i på crossen i alla fall då, men öka och sänka intensiteten lite. Tack igen!
Linda

2012-07-12 @ 12:00:10
Anna

Vad skönt att läsa Marcus kommentar här ovan. Jag hade nämligen också hört samma sak om träning, och det är ju väldigt tråkigt när man älskar en viss form av motion, och får höra att man inte kommer få resultat senare för att man inte varierar sig. Då kan jag alltså Zumba på! :-)

Svar: Jippie! Nu kan vi zumpa och crossa och allt igen =D
Linda

2012-07-12 @ 12:32:14
URL: http://kanelpinglan.wordpress.com
Hannah

FRÅGESTUND! Nu har jag en frågastund för första gången i min blogg. Fråga frågor om min viktnedgång, vem jag är osv... Fråga vad du vill i en kommentar så svarar jag i ett inlägg! Jag närmar mig mitt mål på minus 40 kilo nu! Kram!

2012-07-12 @ 15:22:22
URL: http://Hannahsviktigheter.blogg.se
ZtorZillen

Intressant. Kör du zumba själv hemma eller i grupp?

Svar: Jag har hittills kört själv hemma i vardagsrummet. Brukar köra ett full core som jag hittade på youtube
Linda

2012-07-12 @ 16:10:55
URL: http://ztorzillen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0