Vad jag känner mig duktig nu

Åh vad stolt jag är över mig själv nu. Jag har stått på crosstrainern i 1 timme och "gått" två mil på den. Förut när jag var tyngre klarade jag MAX 10 minuter och då låg jag sedan och flåsade. Nu hade jag egentligen kunnat köra på en stund till, men någon gång måste man ju sluta. Det brände i benen efteråt när jag gick till tvättstugan. Från och med nu blir det crosstrainer så ofta jag har möjlighet. Jag blev mycket mer svettig av den än att gå promenad om jag ska vara ärlig. Man arbetar ju också med armarna då vilket kändes skönt. Det här var roligt. Vilken bit jag kommit.
 
 
 


Kommentarer
Pernilla

Härligt jobbat! 1 h på crossen är skitbra! Grattis till dina framsteg dessutom!

När du nu nämner om att orka 10 min på crossen och sen lägger sig och är halvdöd kan jag komplettera din historia med att det var likadant för mig. I januari orkade jag med nöd och näppe 15 minuter på crossen - det var SÅ jobbigt. Jag hade dessutom motstånden på nivå 2. Jag tycker förvisso inte om för mycket motstånd, men nu har jag det på nivå 4-8 och orkar stå 45-60 minuter utan större problem. Givetvis är det jobbigt, men inte så att jag vill avlida (med vissa undantag förstås, haha). Tänk ändå vilka framsteg man kan göra på så "kort" tid. Vad duktiga vi är! Heja oss! :)

Svar: Åh vad roligt! Då vet du ju precis vad jag menar och pratar om. Det är så skönt när man märker skillnad! För mig tror jag det är alla promenader. När jag vägde 130 då hade jag nog inte orkat så långt men vid 112 orkade jag i alla fall med möda 5 km. Nu går jag lätt en mil. Jag tror det är därför jag orkar crosstrainern nu! Hur har du gjort för att få upp kondisen och orken?
Linda

2012-07-07 @ 23:44:18
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Natti

SV: Detoxen gör jag föra att rensa kroppen från gifter och slaggprodukter och det genom att i stort sätt bara äta grönsaker och frukt. Sen så finns det även massa andra fördelar men jag gör det mest för att rensa kroppen från allt skit man proppar i sig.

Svar: Ok jag förstår! Men hur blir det med kalorier? Hur länge gör man det?
Linda

2012-07-08 @ 08:33:51
URL: http://fitmama.shapemeup.se/
Pernilla

Jag tror precis som du att det har mycket med promenaderna att göra. Eftersom jag har haft hund i snart två år nu har jag förvisso varit ute och promenerat även under den tiden, men nu de senaste månaderna har jag verkligen blivit mer effektiv - går längre, snabbare och framför allt - oftare. Jag tror promenader är en av de mest effektiva metoderna att öka sin kondition. I alla fall för mig. Sen har det säkert en hel del med envishet också att göra. Det är så lätt man slutar när det blir jobbigt, men om man bara står ut en liten stund till, på exempelvis crossen, så går det där jobbiga liksom över och man orkar stå där dubbelt upp. Jag har märkt det när jag springer på löpbandet också - för några månader sen orkade jag precis springa 5 minuter och nu klarar jag 20 minuter (okej, det har hänt en gång, men i alla fall). Här har jag dels varit envis och ökat lite hela tiden - om jag sprang 5 minuter ena gången, så sprang jag 6 minuter nästa "bara för att" - jag har egentligen inte orkat, men jag har gjort det i alla fall. Då blir man både uthållig och ökar samtidigt sitt flås :) Sånt har hjälpt mig framåt hela tiden tror jag... :)

Svar: Du har nog helt rätt i envisheten! Det kände jag idag på crossen när jag tänkte där att det var mycket jobbigare än igår eftersom musklerna var lite arbetade sen igår (samt att jag eventuellt håller på och bli sjuk, men det märkte jag inte förrän efteråt). Men sen lyckas man ändå. Vad duktig du är med löpandet! Jag har inte orkat så långt än. jag har sprungit en bit när jag varit ute på powerwalk men det är inte fem minuter eller så utan mer att jag bara vill komma förbi den stolpen och den stolpen. Men det är ju också bra för då kämpar man lite extra. Ska försöka jogga mer sen och hoppas det fungerar bättre. Nu vet jag ju dock inte hur det blir med träningen om jag håller på att bli sjuk... hoppas inte nu när jag fått så bra rutin på det
Linda

2012-07-08 @ 13:20:19
URL: http://skinnyjeans.devote.se
Pernilla

Men 5 minuter är en början! Det är absolut bra det också! Sen kan man såklart förbättras om det är det man vill. Just lyktstolpar är jättebra att intervalla mellan - det sa även instruktören på mitt gym, så det är liksom bekräftat ;) Hoppas du förblir frisk. Det är ju så tråkigt att man alltid blir sjuk när man fått in en bra rutin. Tyvärr låter det alltför bekant... Men jag håller tummarna för att virus och baciller håller sig borta :)

Svar: Jaha! haha, vad bra att det då är bekräftat. Jag tycker det är bra för det är så nära mellan dem att manb oftast orkar bara en till liksom. Jag ska kämpa vidare med det där och hoppas att jag också klarar ordentligt sen!
Linda

2012-07-08 @ 17:35:38
URL: http://skinnyjeans.devote.se
EE

Riktigt bra jobbat! Jäklar vad duktig du är! 1 timma är ju riktigt tufft! Själv orkar jag knappt 10 minuter :P

Svar: Jag tror det är en vanesak. Du skulle sett mig förut MAX 10 min och sen kunde jag gå under i en vecka kändes det som!
Linda

2012-07-08 @ 18:05:51
URL: http://matenochtraningen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0