Semestermys och bilder

Hej och hå!  Nu är vi tillbaka hemma igen, från vår minisemester i Eskilstuna.
Igår när vi kom dit så var vi i parken och såg alla djuren och sedan var vi och simmade och badade i deras utomhuspool. På kvällen satt vi med våra vänner på altanen till deras stuga (som låg bredvid vår) och pratade, medan våra män drack någon öl. 
Den dagen åt jag pomfritt till middag (vilket jag inte gjort om jag kunnat välja) vilket jag tyckte var lite jobbigt och var första saken som inte var så nyttig.
 
Idag så har vi också varit i parken i massa timmar men vi var vid karusellerna istället för djuren. Det finns inte så mycket karuseller men en del och vissa av dem var roliga för även mig. Jag och Estelle, som är väninnans 10-åring åkte fritt fall (fast det är inte så högt som på exempelvis grönan eller liseberg) ett par tre gånger, det var väldigt roligt. Sen var det förstås alla vänder med barnen.
Idag åt jag till frukost, en mjuk smörgås med två skivor kalkon och en skiva tomat, ett halvt glas apelsinjuice och nästan en kopp varm oboy samt ett halvt ägg.
Till lunch var det något slags wok med kyckling och stekt ris. Det var väldigt gott. Jag åt dock inte upp allt. Sedan blev det en mjukglass med strössel, nougatsås och två gelehallon på. Det var jättegott! Men jag åt bara det som var runt omkring och resten fick Leo. Det var semesterns gott för mig. Och ett vinglas med Efesöl. (Till middag idag en nutrilettbar) 
 
Så jag erkänner att jag har lite ångest över morgondgs vägning och att jag ska ha gått upp i vikt, speciellt förbi de 91,3 som jag vägde i måndags. Vad jag skrev om det igår, som försvann var att det egentligen inte gör något om man ska vara hård. Ett kilo upp av 40 ned är ju inte så farligt, speciellt eftersom nästan alla människor faktiskt pendlar ca 2 kg upp och ned hela tiden (60,1 kg ena dagen, andra 60,8, nästa dag 59,7 osv). Men samtidigt som det måste vara ok att få äta en glass på semestern trots att man är tjock så blir det en psykisk grej och allt som är plus blir bara nederlag och det är inte roligt. Så håll tummarna för mig nu.
 
Här kommer lite bilder
 
Leo i bilen på väg till Eskilstuna. Skön stil
 
Oliver och Alex på campingen
 
En apa med en liten bebis på magen
 
En ganska stor ödla. Min hand skulle visa på att ödlan var runt 2 meter (misslyckat men ni förstår nog)
 
Ett av mina favoritdjur
 
På lilla zoo
 
Marcus, Oliver, Nora och Alex klappar
 
Babian som inte ville visa ansiktet
 
Struts
 
Leopard eller gepard (minns inte vilken) som vilade högt upp i trädet
 
Stannade för lite lunch
 
 
Jag orkar aldrig äta upp maten längre
 
Miniflodhästar
 
Aligatorer
 
Aligator
Marcus och Oliver slappade i stugan
 
Det var fina stugor absolut
 
Min väninna Jenny på kvällen
 
Tomas och Andreas fulade sig lite
 
Och lite till
 
Jag är visst mamma till tre apor
 
Marcus och Oliver åkte båt. Marcus längst bort. Oliver sitter med Nora (mitten) och längst fram Alex och min frittfallkompis Estelle
 
Idag stötte vi på Flamingos också
 
Tomas fotade mig en gång
 
Jag fotade Tomas tillbaka
 
Och en gång till
 
Sedan fotade Jenny oss
 
Jag och Oliver åker lite karusell
 
Tomas och Leo tittade på när vi åkte karuselltåget
 
Från "bergochdalbanan"
 
Jag, Oliver, Estelle och Jenny i lilla fritt fall
 
Den var väldigt rolig (även om det stora var roligare)
 
Oliver och Marcus körde lite bil
 
Oliver i "bergtochdalbanan"
 
Tomas i folkvimlet (mitt i bilden) taget från "bergochdalbanan"
 
Det var några bilder från vår lilla semester
 
 
 
 


Kommentarer
Pernilla

Ni ser ut att ha haft en riktigt lyckad resa. Kul!
Ang det här med matångest så känner jag verkligen igen mig. Jag önskar att det inte var så, för man måste få unna sig något gott ibland - särskilt när man är på semester/utflykt. Som du säger gör det ju egentligen ingen direkt skillnad på vikten eftersom man pendlar några kilon upp och ner hela tiden. Jaja, det är väl något man får arbeta med helt enkelt - att ändra sitt förhållningssätt till maten :)

Svar: Ja vi hade jättemysigt så det var toppenbra. Åh då är jag inte ensam om det alltså. "vad skönt" för då känner jag mig inte som en idiot längre. Kanske blir det bara helt enkelt så när man lägger ned så mycket energi på att få det gjort. Projekt 1, nå sitt mål. Projekt 2, stanna kvar där. Mellanprojekt, få det åt rätt håll. Men ja, vi får se hur det blir och går nu. Absolut jag tror det är det ända man kan göra!
Linda

2012-07-20 @ 23:02:50
URL: http://skinnyjeans.devote.se
EE

Ni verkar haft det riktigt bra. och tur med vädret! Vad fin du är förresten :)

Svar: Tack, vi hade det jättemysigt! Ja idag kom det en skur runt 15 men innan dess och igår var det toppen så det var väldigt roligt och härligt. Åh tack, vad gullig du är!
Linda

2012-07-20 @ 23:17:40
URL: http://matenochtraningen.blogg.se
smulan

Du har ju varit otroligj duktig och gått ner såna mängder:-) men samtidigj måste du ju kunna njuta av all slags mat men inte alltid. Annars är det risk för ätstörning, som jag har:-( det är ju som du skriver, alla pendlar i vikt, men för oss överviktiga tror jag att det är så mycket jobbigare. Så skippa ångesten över vad du ätit, njut av hur e lugg du är och fortsätt kämpa på:-) kram

Svar: TAck för de orden. Jag ska försöka se det på det sättet. Nej jag vill inte skapa mig en ätstörning så klart, men iblandf på vägen kan det vara lite svårt. Det är en balans det där med att "unna sig" och ändå känna att det är på rätt nivå. Tack ska du ha!!
Linda

2012-07-20 @ 23:23:44
URL: http://blogg.amelia.se/smulan/
135

Så mysigt ni verkar haft och så fina ni är på kortet

Svar: Ja det var väldigt mysigt faktiskt. tur med vädret också! Tack så mycket!
Linda

2012-07-21 @ 17:39:09
URL: http://nogg.se/135
Tweety

Så fina bilder, peppkram

Svar: Tack så jättemycket! Kram
Linda

2012-07-21 @ 22:39:40
URL: http://tweety26.wordpress.com
Marcus

Kan va svårt ibland att hitta bra alternativ att äta, speciellt på såna här ställen och när barnen ska bli nöjda också. Klart man får unna sig lite pommes ibland. Viktigt att man inte tänker "nu är ändå matdagen förstörd" och fortsätter äta mindre bra mat. Inte lönt att vara nojig över ett kilo hit och dit. Är man vanligtvis snål med kolhydraterna och det blir lite mer en dag så är troligen det mesta av det kilot extra vätska som kolhydraterna bundit till sig. Fokusera istället veckovis.. Lättare att "förlåta" en portion pommes då... Fortsätt kämpa! Med vänlig hälsning, Marcus.

Svar: Tack ska du ha för de orden, det gjorde faktiskt så det inte kändes lika illa. Jag gick inte upp i vikt av dem, men det kan ju vara skönt att veta att det kan vara just vätska som du säger. Nu brukar jag inte "råka" äta saker utan har varit väldigt strikt och kämpat på, men det är ju just det att ibland kanske det inte finns något annat alternativ och vad ska man då göra liksom. Ja det blir nog bra det där i slutändan, kilona ska ju ändå bort, så ett kg hit eller dit som du säger (och min man också för den delen och han hade tyligen rätt då =P) är ju ändå bara en "pink i havet" när allt kommer omkring. Mvh
Linda

2012-07-24 @ 01:50:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0