Åh vilka tankar

Jag har suttit och funderat en stund på det här med huden och kroppen. Jag menar det är ju väldigt stor skillnad på alla människors kroppar och allas kroppar är olika vid en viktminskning. Vissa har turen att få "perfekta" kroppar medan andra får svårt att få till det utan en massa operationer. Jag tänker också att det är stor skillnad på en viss vikt för en person och för en annan. Vi tar ett exempel. Jag väger (om vi tar det jag vägde på veckovägningen) 91,3 kilo och är 158 lång. Men jag har vägt ca 130 kilo. Sen tar vi en annan tjej som väger exakt 91,3 kilo och är exakt lika lång. Ända skillnaden är att hennes maxvikt någonsin är just 91-95 kilon. Våra kroppar kommer självklart att se väldigt olika ut. Jag har suttit och tittat runt i flera olika bloggar och på en mängd med före och efterbilder och det är naturligtvis svårt att hitta någon som varit så stor som jag men som fått en väldig bra kropp.
 
Jag tänker på det här till exempel, att jag har ju testat att köra zumba här hemma och det är roligt  men det är samtidigt väldigt jobbigt, för jag orkar och kroppen orkar, men det är så sladdrigt överallt på mig att det blir obekvämt. Det är svårt att förklara vad jag menar. Inget är fast, jag har till och med lite sladder på vaderna. Okay nu menar jag inte att det hänger stora chok av hud (inte än i alla fall och förhoppningsvis inte sedan heller) men det är inte fast och spänt. Magen är väl en sak för en bukplastik kan bli riktigt bra, men låren och armarna kan det ju bli värre med. Och jag blir mer och mer beredd på att jag kanske alltid kommer bli tvungen att bära väldigt tight sittande kläder sedan om jag ska träna och sånt, om jag ska slippa sladdra runt.
 
Eller? Finns det kanske nått trick? Någon hemlighet? Kan jag ha chansen att bli något sådär fast?
 


Kommentarer
135

Jag har fått tipset att smörja in sig så huden inte blir torr under så stor viktminskning som vi gör du och jag.
Bra fuktighetslotion 1-2 ggr/dag ger kroppen massage och öka blodtillförseln och det var bra sa den läkaren iallafall.
Tipsa gärna om du har en bra lotion :-)

Svar: Okay! Det låter som en jättebra idé ju! Det är enkelt och bra så det ska jag absolut göra. Jag har en superbra lotion, jag mailar till dig om den här i dagarna (för långt för kommentar) TACK!
Linda

2012-07-22 @ 07:56:18
URL: http://nogg.se/135
Minendie

Jag har inget bra svar men jag tror att det kan ta lite tid för huden att dra ihop sig så det kan komma efter en tid. Jag har själv funderat över min hud de senaste veckorna. Jag har bara gått ner 4-5 kilo men har fått bristningar på magen den senaste tiden. Det känns inte som att de borde komma nu, men tyvärr är det väl bara att gilla läget.

Svar: Det dumma tycker jag är att det tar ett tag innan det verkligen märks på kroppen att man tappat massa vikt. För mig tog det över 10 kilo innan det började synas ordentligt att det hänt något med mig och även då så var det inte heöt hundra att folk kunde förstå att det var så mycket jag tappat. Nu ser ju folk så klart men det tar ju tid. Och för huden likaså antar jag, så det är säkert därför huden brustit. Jag har MASSA bristningar men de oroar jag mig inte så mycket för, för tack och lov bleknar det ju sen =)
Linda

2012-07-22 @ 11:11:29
URL: http://minendie.wordpress.com
Hanna

Går man ner för fort i vikt hinner inte huden dra i hop sig.. Det finns att googla om på nätet.. Kram gumman <3 / H. Wallin :-)

Svar: Hej Hanna! Vadf kul att du är inne och läser! Nej jag antar att det är så. Men jag har låtit det ta en hyfsat lång stund i alla fall =) Jag har inte gjort nått speciellt för att det ska gå för fort. Tack! Ska googla på det. vi hörs av, måste ses snart igen. Kramar <3
Linda

2012-07-22 @ 11:15:25
Annika

Min tränare säger att man blir slapp först men att det stramas åt om man fortsätter att träna. Den kan vara slapp länge men det blir bra tillslut. Jag hoppas på det, annars så lägger jag mig på opbordet. :-)

Svar: Okay men det är ju positivt att höra att det blir bättre och bättre även om det tar tid. Jag får hålla tummarna för att dte blir okay andå! Jag lägger mig också då om det blir för illa =)
Linda

2012-07-22 @ 13:51:18
URL: http://snartfyrtioochkomigang.blogg.se
Viktkamp

huden drar ihop sig till viss del men tveksamt om den drar ihop sig helt när man varit så pass stor. jag vet tex att jag måste operera mig sen =)

Svar: Mmm jag tror det gäller för mig också. Känner mig rätt säker på det. Har du träffat någon specialist? Har du hängbuk som mig? (du behöver inte svara om det är för personligt)
Linda

2012-07-22 @ 18:36:25
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Emma

När man går ner för fort så får man mer hud så är det bara. Gå ner i bra takt och var sund så blir det inte lika mycket hud. Max 1kg i veckan för att huden ska följa med.....

Svar: Alltså jag skulle gärna låta huden hänga med men jag vet inte hur jag gör för att tappa så mycket och hur jag ska göra för att tappa mindre. Jag får hoppas huden klarar av min takt. det lär ju bli långsammare ju mindre jag blir och ju mindre jag har att tappa?
Linda

2012-07-22 @ 23:28:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0