Mitt beslut

Så där, då är det lunch och lite bättre möjlighet att skriva ett ordentligt inlägg. Jag vill börja med att föklara ordentligt läget med plastikkirurgen och mottagningen.
 
I förra veckan så var jag på Strandkliniken och träffade dem där. Intrycket av kliniken var toppen och jag hade med mig en väninna som är sjuksköterska in. Hon tyckte att läkaren, Dr Oya Kocabalkan, verkade kompetent och kunnig. De tog mitt blodvärde, informerade, tittade lite på magen och jag fick lämna och fick med mig papper. Operationen är bokad till den 18 december och jag ska vara där klockan 9 på morgonen och sedan sova över en natt.
 
Hemma la jag ut en bild på facebook, där jag skrev att jag var glad som skulle dit men fick då ett meddelande från en bekant, att jag borde undvika att operera mig där -till varje pris. Anledningen till detta är för att hon själv opererats där 4 gånger (!) och ingena av gångerna blev det bra. Ärren har blivit fula, man har fått korrigera och det har ändå inte blivit bra. Dessutom har det blivit infekterat efter varje operation. Hon sa också att vid ett av tillfällena hon var där, så var det även 2-3 andra där för att korrigera, varav en som grät för hon fått så fula ärr. Min bekanta opererade sina lår där. Jag uppskattar så klart varningen jättemycket. Jag menar, det vore ju väldigt elakt att ha en sådan erfarenhet och sedan inte säga nåt om man ser någon som är på väg att behandlas på samma ställe (oavsett om det är en annan operation eller inte).
 
Mitt val i det hela blev nu alltså att antingen bara ta emot varningen men inte bry mig, eller bry mig om den och undersöka vidare. Det har jag gjort. Jag har googlat. Jag har registrerat mig på plastikoperationsforum.se där jag sett bilder och läst om andra som opererat sig där. Jag har också talat med socialstyrelsen, och sett att varken läkaren eller kliniken har några anmälningar på sig. Jag har också talat med strandkliniken själva om detta, samt med ST Görans sjukhus, vilka är de som inlett detta sammarbete i två år på raken.
 
Efter att ha gjort dessa kontroller så känner jag mig inte lika orolig och har bestämt mig för att göra den här operationen i alla fall. Jag har fått höra att läkaren i fråga är en specialist på just bukplastiker bl.a.. Inga anmälningar finns heller, som jag nämnde. Jag har inte hittat information om missnöjda personer som opererat sig där och ST Görans sjukhus säger att de inte skulle inlett ett sammarbete till med dem om de fått höra att folk har blivit missnöjda eller att det inte blivit bra operationer. MEN jag säger det igen att jag uppskattar så klart varningen väldigt mycket.
 
I övrigt har det varit en full vecka och en full helg igen. Två helger kvar med föreställningar och till detta så måste vi hinna klart med allt julstök hemma, eftersom jag från den 18: e inte kommer att vara så mobil och definitivt inte behjälplig med julstök, handling och matlagning. Jag hoppas dock att jag inte ligger utslagen, utan i alla fall kan göra en del saker
 


Kommentarer
Köttbullen

Åh, skönt att det verkar vara bra i alla fall. Känns som att det borde ha kommit fram negativa saker om de funnits, efter en så grundlig undersökning. Så du kan nog vara lugn. Jag håller tummarna för att det ska bli bra. :)

Svar: Ja jag håller med dig. Och igår hade jag ett långt samtal med min svägerska och hon sa just det att eftersom landstinget använder dem så skulle det definitivt blivit skriverier ifall de inte var bra. Tack så mycket!
Linda

2012-12-03 @ 15:00:26
URL: http://viktigt50.wordpress.com
Jenny

Vad klok du är som kollar så noga! stort lycka till!

Svar: tack ska du ha! Det kändes lika bra om jag ska vara ärlig =). TACK!
Linda

2012-12-03 @ 23:39:58
URL: http://2xlblog.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0